homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

16 september 2012
Vandaag in 1973 - Spanning tot de laatste seconde


Uit de hele rij wedstrijden die NAC op een 16de september speelde hebben we er eentje uitgelicht.

16 -9 -1973 N.A.C. - Ajax 2 - 3
Competitie
Heinz Krüger zit op de tribune en spreekt na afloop van een strijdlustig NAC en is blij met de uitslag. Ajax, de drievoudig Europa-Cup 1 winnaar heeft het moeilijk gehad in Breda. Krüger? Wie is dat? Krüger is de trainer van FC Magdenburg, de komende tegenstander van NAC in de Europa-Cup 2 en voor de Oost-Duitse club op spionagereis. Hij kan thuis vertellen dat NAC het Ajax heel moelijk heeft gemaakt.
Henk Pijper is de naam op die op ieders lippen ligt na afloop van de wedstrijd. Eén seconden voor tijd blaast Pijper op zijn fluitje als NAC gelijkmaakt. Nee, hij wijst niet naar de middenstip, maar geeft Ajax een vrije trap. Piet van Dijk zou Barry Hulshoff hebben geduwd voordat Martien Vreijsen de bal in het netje legt en daarna fluit Pijper af. Pijper pakt de bal en wijst op zjin horloge. Tijd!, Beter had hij de vrije trap van Ajax nog kunnen later nemen, dan was de reden van het afkeuren van de goal duidelijker geweest. Nu lijkt het erop dat de goal buiten de speeltijd is gemaakt.Ajax wint met 2-3 en Breda woedend is op de fluitist. Zodra de scheids affluit haast hij zich naar zijn kleedkamer. Naast de tribune, waar slechts een hek de woedende supporters en de scheidsrechter scheiden drommen de fans samen. Politie te paard en agenten gewappend met een gummieknuppel jagen de menigte uiteen. De menigte blijft op Pijper wachten en Pijper is genoodzaakt om een vluchtroute te nemen. Die gaat vanuit zijn kleedkamer niet rechtsaf, maar linksaf. Aan het einde van de gang linksaf richting het veld, dwars over het speelveld heen en via de staantribune aan de lange zijde hollend richting benzinepomp waar een vluchtauto klaarstaat. Die vluchtauto gaat niet open en in allerijl moet er een andere wagen worden gecharterd. Zo ontkomt Pijper aan de boze NAC-supporters.
Felix Muller maakt de 0-1. En ja, Muller is speler van NAC en dus schiet hij in eigen doel. Hij doet dit als hij een voorzet van Johan Neeskens weg wilt werken. Er zijn dan 33 minuten gespeeld. Nog geen 3 minuten later staat het 0-2. Gerrie Mühren maakt hem na een combinatie met Arie Haan. Ajax speelt met grote namen in Breda. Rep, Haan en Keizer vormen de voorhoede, Schilcher (de onbekendste speler van het stel), Neeskens en Gerrie Mühren het middenveld. Achterin staan Suurbier, Blankenburg, Hulshoff en Krol. Het doel wordt verdedigt door Stuy. Johan Cruijff heeft de club verlaten en de ploeg mist de sterspeler behoorlijk. Ze zijn kwetsbaar. En dat blijkt ook vanmiddag. NAC knokt terug en krijgt wat het verdient. De combinatie Vreijsen – Quaars wordt door de laatste vlekkeloos afgemaakt. Even later is Quaars de aangever bij de goal van Piet van Dijk.Dit alles gebeurt in de 63ste en 70ste minuut. Als Suurbier in de 77ste minuut van grote afstand knalt is Jan de Jong kansloos. Het schot wordt namelijk van richting veranderd. Het blijft tot de laatste seconde spannend!
Opstelling NAC: De Jong, Blom, Graaumans, Van den Dries, Dierickx, Muller (Bouwmeester), Quaars, Vreijsen, Van Rooy (Bouman) en Brouwers).

Updeetje: fotootje toegevoegd!

pijper


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 17 september 2012 om 10:00u

Die vluchtende fluiter is nog mooi gekiekt op `t oefenveld/parkeerterrein , prachtig plaatje !

Bafke

Geplaatst: maandag 17 september 2012 om 18:13u

Die foto is inderdaad prachtig! Hij is aan het stukje toegevoegd!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven