homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 september 2012
Vandaag in 1925 - NAC wint de Bredase derby


13 -9 -1925 Bredania/`t Zesde - N.A.C. 0 - 2
Competitie
'In een goed gespeelden wedstrijd heeft N.A.C, zijn supprematie getoond op het uit de Bredania en 't zesde pelers gevormde elftal. Er was groote belangstelling en men heeft genoten van een uitstekende en in goede verstandhouding gespeelden strijd. Bredania zoowel als N.A.C, hebben andere krachten in de gelederen. NAC. wint den toss en Jongbloets trapt af. Wederzijdsche aanvallen mislukken, 't Spel gaat dan gelijk op. Jongbloets mist eens een schitterende kans. Als aan de overzijde Bakkeren voorgeeft schiet Ter Beek onhoudbaar in 0-1. Er is dan 10 minuten gespeeld. We noteren dan enkele goede Bredania aanvallen, die echter geen succes hebben. De N.A.C. doelman is in deze periode, trouwens geheel den wedstrijd bijzonder in vorm. Corners op beide doelen blijven zonder succes. Bredania wordt dan ingesloten, maar weet zich weer los te werken. Toch is N.A.C, 't eerst in actie en houdt goed, hoewel niet zonder geluk, stand. Maar ook de overbuur krijgt handjes vol, maar houdt stand. Rust komt met 1-0 voor de bezoekers. 't Begin is voor de thuisclub, maar de Bruin redt tweemaal keurig. Toch blijft de bal nog op N.A.C. helft, maar 't wil niet bij Bredania. Een N.A.C, aanval loopt op buitenspel uit. Een schitterend schot van Joop ter Beek houdt Van Vliet keurig. 't Spel gaat zeer snel op en neer. Als Ter Beek eens Van Vliet uit zijn doel lokt, schiet hij keihard langs 't leege „kooike " . Dan een solospel van Bakkeren. Als hij aan Petit geeft schiet deze keihard in, 0-2. Weer brengt Bakkeren gevaar, maar 't schot gaat over. Dan wordt de N.A.C. doelman aan 't werk gezet, maar hij is subliem en laat niets passeren. Tegen het einde doet bij beide partijen de vermoeidheid zich gevoelen en 't spel verslapt. De laatste vijf minuten is Bredania zonder Ter Beek, die wegens blessure niet meer kan spelen. Nog even wordt wederzijds geprobeerd, maar 't einde brengt een 2-0 zege voor N.A.C.', staat er de volgende ochtend in de kranten te lezen.

13 -9 -1936 Bleijerheide - N.A.C. 1 - 1
Competitie
Het is warm deze dag en dat komt het voetbal niet ten goede. De wedstrijd is mat. Technisch is NAC wellicht wat beter, maar over het algemeen is er geen sprake van echt krachtverschil. Koos Visschers kan na een fout in de defensie van Bleijerheide de bal hoog in het doel schieten. NAC blijft druk zetten op het doel van de gastheer, maar de doelman van de Limburgers keert ieder volgend schot. NA de rust komt Bleijerheide meer in de wedstrijd en de strijdlust wordt beloond in de laatste minuten van de wedstrijd. Paffen scoort.

13 -9 -1942 N.A.C. - N.O.A.D. 3 - 1
Competitie
De eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor NAC en wat is dan lekkerder dan die beëindigen met een overwinning. NAC is vanaf het begin gevaarlijk en dan vooral via Janus Verdaasdonk. De wedstrijd is redelijk tam en komt pas echt tot leven als NOAD via Jacobs op 0-1 komt. Er is dan al thee gedronken. De fraaie gelijkmaker komt van de voet van Ben Berenschot. Een kwartiertje na rust gebeurt dat. Niet veel later maakt Henk van Dijk NAC`s 2de. De treffer is opnieuw mooi. Met een formidabel schot brengt Verdaasdonk NAC op 3-1.

13 -9 -1953 N.A.C. - Bleijerheide 1 - 2
Competitie
Het feit dat de spitsen van NAC niet zo productief zijn als anders bepaald de uitslag van deze wedstrijden. Slechts 1 keer scoort NAC en dat doet Leo Canjels tien minuten voor affluiten. Bleijerheide staat dan al met 0-2 voor door de doelpunten van Hanneman (32' en 63' minuten). Is de overwinning dan ook onverdiend? Nee, de tweede helft zijn de Limburgers sterker en NAC dankt ook Herman Veenhuizen. De keeper houdt veel ballen tegen. Toch had er voor NAC een puntje ingezeten als NAC iets zorguldiger met de kansen was omgegaan.

13 -9 -1959 N.A.C. - M.V.V. 3 - 1
Competitie
3 uitvallen en drie goals. NAC is deze wedstrijd wel heel productief. Laseroms (1-0 en 3-0) en Louis Overbeeke scoren voor NAC.

13 -9 -1964 N.A.C. - Sittardia 2 - 2
Competitie
Het venijn zit hem in de staart. Maar dan wel het staartje van de eerste helft. Binnen 9 minuten 4 goals. Jacques Visschers in de 36ste minuut is de eerste die scoort. 4 minuten later staat het weer gelijk door een treffer van Quix. Guns lijkt in de 44ste minuut de ruststand op 1-2 te bepalen. Will van den Hurk maakt er in de slotseconden van het eerste bedrijf er nog 2-2 van. Verder zien de 7000 toeschouwers een slechte wedstrijd waarin weinig spanning is.

13 -9 -1970 N.A.C. - Telstar 2 - 0
Competitie
Ati Graaumans is na een blessure terug van weggeweest en dat helpt NAC. De verdediging staat als een huis en Telstar krijgt geen kans. NAC scoort eigenlijk te weinig, de score had hoger kunnen uitvallen. Frankiewicz scoort op aangeven van Brouwers. Na rust valt Graaumans, opnieuw geblesseerd, uit en is Pogrzeba zijn vervangen. Brouwers maakt na 75 minuten de 2-0.

13 -9 -1980 M.V.V. - N.A.C. 2 - 0
Competitie
Colombain heeft de naam een goede strafschoppenversierder te zijn en het is Tom Dekker die scheidsrechter Bep Thomas aanleiding geeft te wijzen naar de strafschopstip. Gerrie Mühren benut het cadeautje. Mühren is ook verantwoordelijk voor de 2-0. Net buiten het strafschopgebied schiet hij een vrije trap achter Ton van Eenennaam.
Opstelling NAC: Van Eenennaam, Dekker, Krijnen, Joore, Sprangers, De Schepper, Quaars (Damen), Lokhoff, Neeskens, Vreijsen, Van Gils (De Kroon).

13 -9 -1981 Willem II - N.A.C. 2 - 1
Competitie
Een wedstrijd vol strijd, dat is de derby van dit jaar in Tilburg. De strijd compenseert de kwaliteit van de match. Rob McDonald scoort 2 keer voor Willem II. NAC krijgt veel mogelijkheden, het heeft echter de pech dat zowel Lokhoff als Waslander de lat raken. Zouden zij wel de bal binnen de palen hebben geschoten dan was een gelijkspel binnen handbereik. Het sterkere NAC heeft dan namelijk al via Guus van der Borgt iets teruggedaan.
Opstelling NAC: Van Eenennaam, Heeren, Krijnen, Joore, Neeskens (De Kroon), Waslander, Lokhoff, Smits, Vreijsen, Van der borgt, De Schepper (Swanenburg).

13 -9 -2000 N.A.C. - R.B.C. Roosendaal 2 - 1
Competitie
Na twee minuten krijgt NAC een penalty, Glen Salmon is door Cas onderuit gehaald. Gudelj ziet dat zijn strafschop wordt gestopt maar na een scrimmage is het Alfred Schreuder die scoort. Martijn van Galen zorgt voor de 1-1 na 19 minuten. Schreuder schiet nog een keer op de lat, maar het is Jeffrey van As die de matchwinner wordt. Hij schiet een freekick tegen de touwen.

13 -9 -2009 Ajax - N.A.C. Breda 6 - 0
Competitie
Een wedstrijd waar iedere letter er eigenlijk 1 teveel is. Dramatisch NAC! Verder doen we alleen het scoreverloop. 10' 1-0 Dario Cvitanich, 18' 2-0 Jan Vertonghen, 41' 3-0 Luis Suarez, 45' 4-0 Cvitanich, 47' 5-0 Kennedy Bakicioglu, 62' 6-0 Cvitanich.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven