homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

8 september 2012
Vandaag in 1990 - Gerard den Haan verandert het spelbeeld


8 -9 -1918 Haarlem - N.A.C. 4 - 3
Vriendschappelijk

8 -9 -1935 Go Ahead - N.A.C. 0 - 3
Vriendschappelijk

8 -9 -1957 N.A.C. - Rapid JC 0 - 3
Competitie
NAC speelt zonder Leo Canjels en dat is een gemis. Zeker als dan ook nog eens de rappe Louis Overbeeke niet langs zijn directe tegenstander komt is NAC niet bij machte op Rapid JC pijn te doen. Na een handsbal van Kees Kuijs verzilvert Van Melis een penalty. Haneman maakt nummer 2 voor Rapid en Van Melis zorgt voor de eindstand.

8 -9 -1963 N.A.C. - M.V.V. 2 - 3
Competitie
Midvoor Giel Haenen is de man van de wedstrijd deze middag aan de Beatrixstraat. Dat is geen goed nieuws voor NAC. Haenen is de aanvalsleider van MVV en hij maakt alle drie de goals voor de Limburgers. Bij rust staat MVV al met 0-2 voor. De 0-1 kan al na 14 minuten op het scorebord. Linksbuiten Bühler knalt op doel, maar de vuisten van Peter van de Merwe redden. De afgeslagen bal komt voor de voeten van Haenen die de bal binnen kogelt. Daarna is het MVV dat de klok blijft slaan. De NAC defensie houdt stand tot de 30ste minuut. Van de Merwe laat zich verrassen door een verraderlijk afstandsschot van de spits, 0-2. Pas na rust doet NAC iets terug. Jacques Visschers klopt doelman Frans Körver die het schandalig vond dat de NAC`er van afstand mocht schieten. Even, heel even, heeft het er de schijn van dat NAC weer in de wedstrijd kan komen, maar zoals gezegd wordt Haenen de man van de wedstrijd. Frits van Ierland is slordig, verliest de bal aan de man in vorm. Haenen beslecht het pleit., 1-3. NAC, dat zonder de geblesseerde Gerrie Saris speelt en daardoor voorin verzwakt is, probeert nog hemel en aarde te bewegen om een gelijkspel uit het vuur te slepen. 10 minuten voor tijd maakt Visschers de aansluitingstreffer, maar daar blijft het bij. MVV wint verdiend deze wedstrijd.

8 -9 -1968 Volendam - N.A.C. 0 - 0
Competitie
Weer een wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Hoppenbrouwers en weer heeft de beste man de touwtjes niet straks in handen. Er worden zeer veel overtredingen gemaakt in de wedstrijd en de man in het zwart staat teveel toe om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. NAC stuit een aantal keren op doelman Ruijter, schoten van Deijkers en Visschers pareert hij onder andere, maar de beste kansen zijn voor FC Volendam. Henk Jonk ramt keihard op doelman Peter van de Merwe, maar Kras is het dichtste bij een doelpunt. Zijn schot gaat via Frans Vermeulen tegen de onderkant van de lat. Uitblinker bij NAC is Frans Bouwmeester Jr.. Hij buffelt op het middenveld alsof zijn leven er vanaf hangt.

8 -9 -1973 P.S.V. - N.A.C. 7 - 1
Competitie
NAC is verdedigend erg verzwakt. Arie Delmotte, Ad Bakker en Frans Vermeulen ontbreken allemaal in de opstelling die Henk Wullems heeft gemaakt. Maar dan nog met 7-1 de bietenbrug op gaan is wel heel ruim. Kat en muis, daar leek het spel op. NAC heeft helemaal niets in te brengen en het gros van de 17.000 mensen in het Philipsstadion gaan goed gehumeurd naar huis. Het scoreverloop: 15. Edström 1-0, 35. en 44. Willy van der Kuylen 2-0 en 3-0. Rust.. 52. en 65. René van de Kerkhof 4-0 en 5-0, 66. Willy van der Kuylen 6-0, 83. Bertus Quaars 6-1 en 87. Willy van de Kerkhof 7-1. Geurens is de scheidsrechter.
Opstelling NAC: De Jong, Blom, Dierickx, Graaumans. Quaars, Vreijsen (Van Rooy), Bouwmeester, Van Dijk, Musialek, Muller (Smits) en Brouwers.

8 -9 -1974 N.A.C. - Ajax 1 - 4
Competitie
Gerard van den Dries beleeft een zeer moeilijke middag. Hij staat tegenover de absolute uitblinker van de wedstrijd Willy Brokamp. Keer-op-keer moest Van den Dries Brokamp laten gaan en het is ook de debutant van Ajax die de 0-1 maakt. Maar niet alleen de rechtsback van NAC heeft het moeilijk, ook aan de andere kant van de verdediging zijn er problemen. Johnny Rep is Ad Bakker de baas. Rep wordt in zijn rug gesteund door Piet Keizer, bij wijze van proef door trainer Hans Kraay sr. op het middenveld geplaatst. Keizer gaat constant over Theo Dierickx heen en zorgt met prima passes voor de aanvoer richting Rep en Brokamp. De enige NAC`er die een beetje in vorm is dat is Martien Vreijsen. Hij waagt zich tot ver op de speelhelft van Ajax en oogst wat gevaar. Iets wat niet gezegd kan worden van Tom Smits en Henk van Rooy. Een paar seconden, zolang kunnen de metgezellen van Vreijsen de bal vasthouden, daarna gaat er weer een man met rode kousen, een rode broek en een rood shirt vandaar met de bal. Brokamp maakt zijn goal in de 23ste minuut. 3 minuten later is het Ruud Geels doeltreft. Geels scoorde vaak tegen NAC, wellicht is hij de speler die voor de meeste verschillende clubs tegen NAC scoorde. Rep maakt er weer 3 minuten later al de 0-3. Met deze ruststand fluit scheidsrechter Boosten voor de rust. De scheids heeft de wedstrijd nog maar net laten hervatten of Geels tekent voor de 0-4. 20.000 supporters kunnen zien dat Addy Brouwers in minuut 60 nog wat terugdoet namens NAC. Hierna gooit NAC de schroom van zich af. Brouwers speelt Pim van Dordt regelmatig zoek, maar het optreden van Henk van Rooy is lachwekkend. Onbeholpen, zo moet het optreden van de boomlange spits worden omschreven.

8 -9 -1979 N.A.C. - Vitesse 2 - 2
Competitie
Martien Vreijsen ziet zijn strafschop gestopt worden door doelman Beukhof. Aan de andere kant is er ook een strafschop verdient en die wordt wel benut. Gerdsen is de naam van de doelpuntmaker. Uitblinker Ton Sprangers, zoals altijd weer zeer hard werkend, maakt de gelijkmaker. De man van de voorzet? Wanny van Gils! Bleijenberg zet Vitesse weer op voorsprong, maar een belangrijk punt blijft in Breda als Ton Lokhoff vlak voor tijd de 2-2 maakt.
Opstelling NAC: Van Kelle, Dierickx, Krijnen, Beusenberg, Joore, Neeskens (Lokhoff), Heeren, Quaars, Van Gils, Sprangers, Vreijsen (de Schepper).

8 -9 -1982 N.A.C. - Haarlem 1 - 1
Competitie
NAC gaat een moeilijk seizoen tegemoet. Deze wedstrijd toont aan dat NAC tot de zwakkere broeders uit de Eredivisie behoort. Joop Böckling scoort de 0-1 en NAC weet met tomeloze inzet nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Hans Kraay jr. tekent vlak voor tijd de 1-1 aan.

8 -9 -1990 V.V.V. - N.A.C. 0 - 0
Competitie
Jay Driessen dolt op de hoek van het 16-metergebied twee NAC`ers en dat wordt niet gepikt. Genadeloos wordt hij onderuit gemaaid. Kijk naar de opstelling en dan is het niet moeilijk te raden wie de rode kaart krijgt. John Smit? Ja, die had het ook kunnen zijn, maar hij krijgt voor een andere overtreding slechts geel. Tuurlijk is het Gerard den Haan! Cor Pot reageert laconiek: 'De Haan gaat donderdag trouwen, misschien deed hij het met opzet om uitgebreid op huwelijksreis te kunnen gaan...' Tot aan de rode kaart golft de wedstrijd op en neer. Namens NAC raken Cornelissen en Van den Dungen de paal. Ook Driessen heeft daarvoor al een bal op de lat geschoten. Na de kaart timmert NAC de resterende 35 minuten het doel dicht. 5.048 toeschouwers horen bij een 0-0 stand scheidsrechter Schaap na 90 minuten voetbal het eindsignaal blazen.
Opstelling NAC: Karelse, Van den Dungen, Schrijvers, Brood, Smit, De Haan, Dik, Van Gils, Remie, Cornelissen, Schapendonk (58' Arno Gabriëls)

8 -9 -1993 R.K.C. - N.A.C. 1 - 0
Competitie
Keihard is de wedstrijd tussen RKC en NAC. RKC speelt de eerste helft beter, maar NAC is het dichtst bij een goal. Pierre van Hooijdonk kopt de bal op de lat en de rebound wordt door Peter Remie net naast geschoten. Na ruim een uur spelen maakt Marcel Brands de enige goal van de wedstrijd. Pierre van Hooijdonk haalt het einde van de wedstrijd niet. Rood krijgt hij na zo'n 73 minuten voetbal.
Opstelling NAC: Karelse, Koumans, Brood, Sas, Wilnis, Zondervan, Van Bremen, Remie, Van Hooijdonk, Lokhoff en Lammers.

8 -9 -1996 P.S.V. - N.A.C. 5 - 0
Competitie
Stanley MacDonald staat te slapen bij de 1-0 halverwege de eerste helft. Op het middenveld gaat Barry van Galen een duel aan met Marciano Vink. Laatstgenoemde lijkt zijn elleboog te gebruiken en iedereen verwacht een fluitje scheidsrechter Jaap Uilenberg. Dat komt niet en Vink bereikt René Eijkelkamp, de man die bewaakt zou moeten worden door MacDonald. De 1-0 is het gevolg. Opnieuw een blunder van MacDonald en het staat 2-0 voor PSV. Opnieuw Eijkelkamp die scoort. De wedstrijd is dan gespeeld. Na rust scoren Wim Jonk (2 keer) en Marc Degryse nog.
Opstelling NAC: Beeken, Atmodikoro, Brood (55' Brusselers), MacDonald, Vidmar, Jalink, Oostrom, Van Galen, Stewart, Arnold, Abdellaoui (65' Scheepers).

8 -9 -1997 M.V.V. - N.A.C. 0 - 1
Competitie
Nog geen etmaal eerder staat Earnest Stewart in de Verenigde Staten op het veld. Een interland tegen Costa Rica voor de WK-kwalificatie werkt hij af. Deze middag voegt hij zich bij de selectie van NAC en hij moet noodgedwongen aan de bak. Archil Arveladze speelt morgen met Georgië en is dus niet van de partij. Terwijl iedereen al vrede heeft met een gelijkspel denkt Stewart er anders over. Eerst schiet hij nog tegen de paal, de rebound gaat wel tegen de touwen. 0-1 in de 89ste minuut. De lekkerste!
Opstelling NAC: Karelse, Gaasbeek, Atmodikoro, Van der Looi, Gudelj, Feskens, Schreuder, Brusselers, Gorter, Stewart en Milicic.

8 -9 -2001 A.Z. - N.A.C. 2 - 1
Competitie
Twee keer scoort Ali Elkattabi en na de 2-0 krijgt ook nog een Kofi Mensah rood. Youssouf Hersi maakt er nog 2-1 van. Aanvoerder Alfred Scheuder krijgt in de catacomben nog een klap in zijn gezicht. Max Huiberts is de dader. Schreuder: ' En daarvoor had hij mij ook al twee keer in het gezicht gespuugd. ' De vierde official neemt het moment waar. Henk ten Cate is na de wedstrijd niet te spreken over scheidsrechter Schenkel. 'Na 20 minuten moet hij gewoon rood geven aan Mans na een doldrieste actie op Sergio. Dan had ik het nog wel willen zien. ' En hij gezien de kansen, verreweg de meeste voor NAC, heeft hij daarin gelijk.

8 -9 -2006 A.D.O. Den Haag - N.A.C. Breda 0 - 2
Competitie
Anouar Diba is na een botsing met trainer Ernie Brandts door de club geschorst dus hij speelt niet mee. Leonardo is in de eerste minuut onnavolgbaar. Hij verovert de bal op Paul Bosschaart, zoekt de combinatie met Maceo Rigters en scoort meteen. Redelijk makkelijk blijft NAC de rest van de wedstrijd overeind en als Edwin de Graaf in de 79ste minuut een penalty binnentrapt is het gebeurd.

8 -9 -2007 SV Advendo - N.A.C. Breda 1 - 9
Vriendschappelijk
5 keer Gert Jan Tamerus, 2 keer Tim Gilissen en goals van Patrick Zwaanswijk en Fouad Idabdelhay zijn er te bewonderen tegen Advendo. Badr el Fdil maakt de 1-9.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Pascal Beeken

22-aug-2014
Het verhaal achter de plotselinge terugkeer v...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven