homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

9 juli 2012
Jelle: "NAC kan een goede middenmoter zijn"


Vorig seizoen beklaagde hij zich nog over de instelling van sommige (gehuurde) ploeggenoten. Mede daarom liep aanvoerder Jelle ten Rouwelaar de voorbije weken meer dan eens het kantoor van de technische leiding binnen. Jelle is begaan met het wel en wee van NAC en bovendien wil hij het kleine beetje invloed wat hij als aanvoerder heeft gebruiken om de club er van te behoeden weer spelers te huren waar het elftal niks mee opschiet. 'Want niet elke speler past bij NAC. En dat is niet per se een diskwalificatie van die huurlingen, maar het is wel zo dat de kracht van NAC altijd lag in de teamgeest. Van het voor elkaar vechten, met grotendeels hetzelfde type spelers. Normale gasten. Dat moet dit jaar weer terugkeren. Dan kunnen wij, zeker als er nog twee of drie ervaren spelers bij komen, gewoon een goede middenmoter zijn.'
Want, zo stelt Ten Rouwelaar, het zit wat betreft de instelling van de spelers die er nu al zijn wel goed. 'Van Eric Botteghin tot Kees Luijckx en van Alex Schalk tot Nemanja Gudelj; iedereen in dit team heeft dezelfde mentaliteit. Een mentaliteit van keihard willen werken. En met zo’n instelling zijn we met NAC nog niet zo heel lang geleden derde geworden…'

Voor Jelle is het begrijpelijkerwijs allemaal wat lastiger om de beestjes bij de namen te noemen, maar je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te kunnen concluderen dat Jelle dit seizoen liever ten strijde trekt met spelers als Edwin de Graaf en Koen van der Biezen dan met types als Bonevacia, Jozefzoon en Kolk. Er is, zeker komend seizoen, geen ruimte voor irritatie binnen de spelersgroep en ook niet voor intensieve begeleiding van ruwe "diamantjes" die na een seizoen weer gevlogen zijn. Ondanks dat Van As financieel gezien maar uit een kleine vijver kan vissen is het van groot belang goed naar de "karakters" en ervaring van de mogelijke aanwinsten te kijken voordat NAC zich weer vergaloppeerd wil Jelle daar maar mee zeggen.. en daarin kunnen we hem alleen maar volledig gelijk geven!


Bron : De Rat, bn/destem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Jelle ten Rouwelaar


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

supergozer

Geplaatst: maandag 9 juli 2012 om 16:41u

JELLE!!! JELLE!!! JELLE!!!!!JELLE!!!!!!

JaJaNacBreda

Geplaatst: maandag 9 juli 2012 om 17:39u

hellemaal mee eens

snuifbuis

Geplaatst: maandag 9 juli 2012 om 18:35u

Je kan zien dat Jelle de afgelopen jaren veelvuldig DROL heeft bezocht

Bertus Baklip

Geplaatst: maandag 9 juli 2012 om 19:01u

Jelle slaat de spijker op zijn kop, je zag vorig jaar aan alles dat sommige van die jongens niets in Breda te zoeken hebben en dan heb ik het niet over voetballende kwaliteiten.

10diego

Geplaatst: maandag 9 juli 2012 om 20:10u

Teamgeest is erg belangrijk. Met een buiten beentje cq lastige eikel die er 15 in schiet heb ik geen probleem. Een trainer moet ook spelers met een andere mentaliteit dan hemzelf kunnen managen. 15 ideale schoonzonen is ook niet echt een garantie voor succes.

rats

Geplaatst: maandag 9 juli 2012 om 21:49u

10diego --) helemaal mee eens.
John mag ook weleens wat haren op zijn tanden kweken en hopelijk heeft hij ook geleerd wat voor soort spelers hij wil en/of moet hebben.We zitten nog steeds met een te dure Lasnik die hij nog niet eens heeft ingezet bij Cluzona (transfer perikelen?)

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 9 juli 2012 om 23:12u

10diego - je slaat de spijker helemaal niet op zijn kop wat mij betreft. Tenminste - wel in je laatste zin; we hebben idd niets aan ideale schoonzonen. Maar dat is volgens mij ook niet wat Ten Rouwelaar bedoelt.

We hebben 15 man nodig die elkaar de waarheid durven en kunnen zeggen. En daar vervolgens niet over gaan miemelen, maar weten wat ze aan elkaar hebben, en voor elkaar door het vuur gaan. Gewoon, omdat iedereen van elkaar weet dat ze hard werken, en dat allemaal voor elkaar zullen doen. Salmons dus. Geen Leonardos. Lurling en geen Diba. Wat meer Feher en wat minder Boussaboun. Gudelj. Geen Bosz. Geen Zwijnenberg. Geen Abdellaoui. Gaasbeek, Vidmar. Brood. Geen Helder. Geen Roy. Geen `namen`. Maar ook geen onervaren `misschien-talenten`.

Geen Bruins. Geen Koenders. Penders. Van Hooijdonk.

10diego

Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012 om 7:16u

@as: ricky Kruijs?

Rogo

Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012 om 7:59u

Jelle: "die huurlingen"

Dat zegt eigenlijk alles al.

WW

Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012 om 8:38u

Dat een coach diverse karakters moet kunnen managen klopt. Maar in dit geval is dat een nogal academisch, onpragmatisch standpunt.

Iedereen weet dat Karelse niet de beste coach ter wereld is. Iedereen weet ook dat we het er komend seizoen mee moeten doen want tussentijds afkopen is financieel geen optie.

Dan is mi het beste het afbreukrisico zoveel mogelijk te beperken door jongens met een fantastisch arbeidsethos en teamgeest te zoeken (Hadouir voldoet hieraan volgens Van Veldhoven) en niet de Dibas en Leonardos van deze wereld.

Dus hoewel 10diego in theorie gelijk heeft (en een requirement opnoemt waaraan een volgende coach moet voldoen) sluit ik me gezien NAC`s situatie aan bij de woorden van Alcoholvrije Sinterklaas.

10diego

Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012 om 9:38u

@as en ww, iets anders kunnen we met schalk en hadouir 4-4-3 spelen? Volgens mij zijn zij veel geschikter voor 4-4-2.

10diego

Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012 om 9:53u

Ik vrees dat onze coach , net als hij met kolk en sarpong deed, verkeert gaat gebruiken om aan die verplichte 4-3-3 te voldoen. Kolk is 10 op 4 mans middenveld of 1 vd 2 spitsen. Sarpong is een 10 en geen buitenspeler. Hadouir is geen links of rechtsbuiten. Als Van As perse 4-3-3 wil spelen moet hij JK daar de spelers voor geven. Ik vind dat je het systeem moet spelen dat bij je materiaal past en niet ongeacht je materiaal je vastpinnen op 4-3-3.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012 om 9:56u

@ 10diego - dit is een discussie waar ik van hou. Ik ben ook een enorm voorstander van 4-4-2, zeker bij NAC. Als je de buitenspelers niet hebt, moet je niet geforceerd gaan lopen doen. Bayram was een prima buitenspeler, maar Lurling natuurlijk niet. Daarbij - Schalk is niet het type Engelse-centrumspits-zonder-tanden dat je goed zou kunnen gebruiken als je met buitenspelers speelt. Nee, doe mij maar 4-4-2 en niet van die onzin als "ideale veldbezetting" en dan Sarpong op linksbuiten. Hou toch op. Daar komt Hadouir wat mij betreft ook niet tot zijn recht.

Maar je noemt zelf de oplossing al: in de huidige situatie zou het voor NAC misschien inderdaad beter zijn om 4-4-3 te spelen...

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012 om 10:02u

2e post niet gezien, maar inderdaad, hier zijn we het helemaal over eens. NAC houdt al veel te lang krampachtig vast aan 4-3-3 en WAAROM??? Alleen maar omdat Ten Cate daar eens een keer succes mee heeft geboekt? Het excuus dat "de hele jeugd zo speelt" kan wat mij betreft direct in de prullenbak - wie breekt er precies door uit de jeugd die ervoor zorgt dat de hoofdmacht 4-3-3 kan spelen? Gudelj? Gorter? Stam? Schalk? OK, Bayram misschien. Maar daar hebben we dan ook lekker veel plezier van gehad.

Als je geen goede buitenspelers hebt, en niet heel gemakkelijk en goedkoop kunt halen, dan moet je je misschien maar eens bedenken of je het anders moet doen. Ten Cate kreeg het voor elkaar om een soort `geoliede machine` te maken waarin automatismen verweven waren en iedereen zijn taak kende. Daarna is dit nooit meer gelukt (EB speelde met een gedisciplineerd team, maar de goede resultaten hadden NIETS met het systeem te maken).

WEG MET DE HUISSTIJL.

Rick Kruys, mits haalbaar, zou prima binnen het NAC-plaatje passen. Al is het wel weer een middenvelder, die hebben we nu toch wel genoeg, of niet?

WW

Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012 om 11:32u

Over die huisstijl wordt al veel langer gediscussieerd. Uitgevonden onder Ten Cate en (helaas) omarmd door Mommers. Het is ook een terugkerend onderwerp op diverse forumavonden, helaas zonder resultaat.

NAC is veel meer een `sturm und drang` club, pak dan 4-4-2, zoals in de gouden jaren 90. Het voetbal was toen fantastisch, spectaculair. Huiidig materiaal lijkt mij ook geschikter idd voor 4-4-2.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012 om 12:56u

"huisstijl". BAH. Alleen het woord al. En dan inderdaad ook nog heilig verklaard onder mommers. En daar moeten wij DUS aan blijven voldoen???

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012 om 13:03u

Iets anders:

http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/item/hadouir-nac-heeft-me-altijd-getrokken

ik zag laatst verkoopstatistieken van de NAC webshop; nu is dan toch duidelijk wie die ene besteller van het NAC dekbed was in de regio Kerkrade.

10diego

Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012 om 13:44u

Ik dacht aan Kruijs om te testen rechtsback en ipv de graaff.

moho

Geplaatst: dinsdag 10 juli 2012 om 22:49u

IK zou Bobby Latchford halen..........samen met Bogdanovic en doe Siwek er ook bij....

vanuit een zonnig espana

Gr.
Josip


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven