homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

7 juni 2012
NAC onderaan in het SCC-prijsstijgingen klassement


NAC gaat weer eens op traditionele wijze precies tegen de landelijke trend in. Daar waar heel het voetballand de prijzen van haar seizoenkaarten omhoog jaagt, het inflatiecijfer ontstijgend variërend van 3 tot 7%, blijft NAC lekker stabiel zitten. Alle Eredivisieclubs hebben hun scc-prijzen verhoogt, behalve NAC en fc utrecht. Enerzijds verklaarbaar. De fans van de twee clubs zijn het afgelopen seizoen nou niet bepaald verwend geweest en proberen zoveel mogelijk supporters binnenboord te houden. Anderzijds opmerkelijk, omdat NAC momenteel in een zeer penibele financiële situatie verkeert en elke extra cent hardnodig heeft.

De supporterssite www.indehekken.net heeft dit aangetoond in een vergelijkend warenonderzoek. Ze deden een rondgang langs alle betaald voetbalclubs in Nederland en de hoogste divisie van België. Van alle clubs werd het fanatieke supportersvak ‘gemeten’. Tussen Nederland en België is er een wezenlijk verschil. België gaat aanmerkelijk positiever om met de prijsveranderingen, daar waar we in Nederland juist opvallende uitschieters naar boven zijn. Zo verlaagde vv kortrijk haar prijs met maarliefst 43%, tegenover de gepromoveerde clubs willem ii en fc zwolle die met 15,5% en 25% omhoog gingen, wat op zich logisch is voor een club die een divisie stijgt. Overigens heeft de prijsstijging voor trouwe supporters in veel gevallen geen gevolg.

Het blijft een interessant samenspel om inkomsten te genereren. Of dat een prijsstijging per saldo ook meer oplevert valt uiteraard te betwisten. Een vol stadion trekt sponsoren aan. Gooi de prijzen omhoog, aantal toeschouwers lopen terug. Hou de prijzen normaal en je stadion loopt vol.

Kijk voor de volledige onderzoeksresultaten en de nuanceringen op www.indehekken.net!!


Bron : De Rat, Indehekken.net


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

ijpelaart

Geplaatst: donderdag 7 juni 2012 om 2:26u

Ook zonder prijsstijgingen zal het een wonder zijn als ons stadion elke wedstrijd gevuld is. Met wanbeleid word tenslotte geen supporter aangetrokken, maar ook met slecht beleid krijgen ze mij (nog) niet weg.

10diego

Geplaatst: donderdag 7 juni 2012 om 6:49u

Slimme actie Stefaan. Met jou gaan we het redden.

evil ash

Geplaatst: donderdag 7 juni 2012 om 8:53u

Domme zet van NAC. Gewoon meestijgen met de rest, zal niemand een SCC minder om gaan kopen. Wordt over het algemeen beter opgevat dan het verhogen van horecaprijzen. Kan je beter de prijzen van losse kaarten stabiel houden, daar wordt tijdens het lopende jaar het meeste op verdiend of verloren.

BATI

Geplaatst: donderdag 7 juni 2012 om 9:33u

De "harde kern" van de NAC supporters zal toch wel blijven komen bij een prijssteiging alleen vorig jaar was er al een daling van de supportersaantallen en het afgelopen seizoen + alle positieve aandacht die NAC heeft gekregen het afgelopen jaar zullen de twijfelaars ook niet over de streep gaan trekken.

Dus nu even een jaartje goodwill kweken bij je achterban kan geen kwaad denk ik. Dat stadion moet tenslotte vol wil NAC nog een beetje een toekomst hebben!

1912

Geplaatst: donderdag 7 juni 2012 om 9:47u

De vele twijfelaars gaan niet verlengen. Er zijn geen goede perspectieven. Geengeld geen spelers, geen verkoop.

Hertog076

Geplaatst: donderdag 7 juni 2012 om 10:03u

Komend jaar zien we de echte supporters in het stadion en niet de "glory hunters" (niet dat er veel glory was afgelopen jaar ) Ik ben er in ieder geval weer bij. Hoge SCC prijzen of Jupiler L. Je bent NAC supporter in hart en nieren !

pimmeke076

Geplaatst: donderdag 7 juni 2012 om 11:45u

Vind het niet zo gek dat NAC de prijzen niet verhoogd heeft. Als je kijkt naar clubs als NEC, Utrecht, Heerenveen en Vitesse heeft NAC de duurste seizoenskaarten.

Tuur

Geplaatst: donderdag 7 juni 2012 om 15:14u

Prijzen verhoog je bij schaarste. Dus nu niet. Bovendien heeft NAC relatief gezien veel horecaomzet etc. Dus minder supporters kost aan die kant ook veel geld.

bem

Geplaatst: donderdag 7 juni 2012 om 15:52u

Mensen die twijfelen of je een seizoenkaart voor NAC gaat kopen omdat er weinig perspectief is op het kampioenschap, europees of het linker rijtje, wil ik niet snappen. Je bent supporter of niet.
Dat de kosten van een seizoenkaart niet omhoog zijn gegaan is in deze tijd begrijpelijk.

darude

Geplaatst: donderdag 7 juni 2012 om 21:43u

Prima beslissing, we zijn een volksclub. Dit is niet het moment om de prijzen de hoogte in te gooien.

Zwaor Fajiet

Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012 om 11:23u

Vind ik juist niet slim, want volgens mij is de SCC niet duur (zeker als je het gemiddeld per wedstrijd bekijkt) en bij NAC blijft men toch wel komen...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven