homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 april 2012
Vandaag in 2008 - Geplaatst voor de voorronde Champions League


13 april 1913 NAC - Den Berg 3-2
NAC speelt promotie/degradatiewedstrijden tegen de kampioen van de Zuidelijke Derde Klasse. Den Berg komt uit Geertruidenberg en houdt op te bestaan in 1915. NAC wint de wedstrijd na een 1-2 achterstand bij rust.

13 april 1919 NAC - Go Ahead 1-2
Na afloop van het duel mocht Jan de Bruijn nog een penalty nemen. De Bruijn schiet onberispelijk in en het is aan de wijze heren van de NVB of het doelpunt meegenomen wordt in de uitslag of niet. Raar verhaal? Ja! Waarom de strafschop wordt genomen? Nou, bij NAC i smen overtuigd van een handsbal van één van de Go Ahead spelers in het eigen strafschopgebied. Ook de scheidsrechter ziet de bal tegen de hand komen, maar oordeelt dat er geen sprake is van opzettelijk hands. En dan hoeft de scheidsrechter niet naar de stip te wijzen. Hij doet dit dus dan ook niet tijdens de wedstrijd. NAC protesteert hevig en de scheidsrechter laat na de wedstrijd eerst het veld ontruimen alvorens De Bruijn mag inschoeten. De Bredasche supporters juichen als de bal tegen de touwen gaat, maar ze realiseren niet dat dan eigenlijk al bekend is dat de goal niet gaat tellen. De Protestcommissie aanvaardt de uitleg van scheidsrechter Van Bisseliek en de uitslag wordt bepaald op 1-1.
De wedstrijd begint met een enorme kas voor Haes Junior. Hij passeert enkele verdedigers van NAC en schiet op doel. De bal komt vanaf de onderkant van de lat weer terug het veld in. Na 14 minuten komt NAC op voorsprong. Jan de Bruijn glipt tussen twee verdedigers door en rondt bekwaam af, 1-0. De 1-1 valt na een onnodige corner weggeven door Toon Oomen. Roetert heet de gelijkmaker. Go Ahead is het restant van de eerste helft sterker. Roetert maakt ook de 1-2. Opnieuw uit een hoekschop trouwens. Hij gaat feller het duel in dan de NAC-verdedigers en schiet Go Ahead naar de overwinning.

13 april 1930 B.F.C. - NAC 0-2
In de derde ronde van de NVB-beker komt NAC terecht in Bussum. Daar wordt de plaatselijke BFC met 0-2 verslagen. Voor NAC is het de eerste wedstrijd in dit bekertoernooi, de eerste twee ronden was NAC vrijgeloot.

13 april 1947 NAC - N.O.A.D. 0-2
In de eerste 10 minuten van de wedstrijd raakt NAC al 2 keer de laat. Herman Bouwmeester is 1 van de pechvogels. Van der Meysmaakt twee goals voor de Tilburgers. Keesje Rijvers zorgt voor een lastige middag voor de verdedigers van NOAD, maar uiteindelijk kan hij geen pottenbreker. Bram Lussenburg, die is uitgenodigd voor de centrale trainingen van het Nederlands Elftal, speelt een slappe partij. Rechtsbuiten Christ Schouten is onberekenbaar in de wedstrijd. Het ene moment briljant, hetvolgende zijn voorzettingen van hem totaal onbruikbaar. En Jan Pirard, de midvoor van NAC, komt dus nauwelijks in het spel voor. Zijn vorm van een jaar eerder is ver te zoeken. NOAD wint verdiend.

13 april 1963 NAC - Heracles 1-1
Jacques Visschers brengt twee eenvoudige kansen om zeep, Wim Groenewegen mist ook een goede kans en Visschers mist zelfs een penalty. NAC krijgt veel kansen, maar scoort uiteindelijk slechts 1 keer via Hein van Gastel. Reekers passeert Joop Korebrits en zorgt zo voor de 1-1 eindstand.

13 april 1969 NAC - D.W.S. 1-1
Andrzej Frankiewicz mag deze wedstrijd twee strafschoppen nemen. De eerste is raak de tweede is mis. Flinkevleugel maakt de gelijkmaker. NAC heeft het meeste recht op een overwinning, maar moet genoegen nemen met een punt. Het is ook de dag dat Jan van Gorp te horen krijgt dat hij woensdag de 16de april reserve zit bij het Nederlands Elftal tegen Tsjechoslowakije. Ook Addy Brouwers zit op de bank. Ex-NAC`ers Nico Rijnders en Theo Laseroms starten in de basis.

13 april 1975 NAC - Roda JC 2-1
En of deze overwinning belangrijk is. Fikret Mujkic scoort twee keer, Dijkstra zorgt voor de tegengoal. Door deze overwinning komt NAC eindelijk van de laatste plaats af. FC Haarlem, met onder andere Johan Derksen in het team, is nu de voornaamste degradatiekandidaat. De laatste wedstrijd van het seizoen is het trouwens NAC – Haarlem. Overigens is het strafschoppendag voor NAC op 13 april. In 1975 verzilvert Mujkic er 1 nadat Meuser een schot met zijn handen heeft gestopt. Ook de Roda goal is er 1 vanaf de stip.

13 april 1985 Fortuna Sittard - NAC 7-2
1-0, 2-0, 3-0, 6-1 en 7-2, al deze goals worden gemaakt door Arthur Hoyer. Wim Koevermans (4-0) en Willy Boessen (5-0) maken de andere goals voor Fortuna. Voor NAC scoren John Linford en Edy de Schepper. De wedstrijd kent een ongelooflijke 6-1 ruststand.

13 april 1986 NAC - FC Den Haag 0-2
Twee goals van Boere. Geel voor Adrie van Kraay en Mike Small.

13 april 1988 NAC - SC Heerenveen 0-1
Dijk maakt de enige goal van de wedstrijd.

13 april 1997 De Graafschap - NAC 2-2
De opstelling van NAC: John Karelse, Stanley MacDonald, Ruud Brood, Jeffrey van As, Tony Vidmar, Björn Langeveld, Tom-Käre Staurvik, Earnest Stewart, Geert Brusselers, Zlatko Arambasic en Richard Roelofsen vormen de basis 11. Langeveld wordt na 71 minuten vervangen door François Gesthuizen, Paolo Da Costa Tavares vervangt in de 82ste minuut Arambasic en Mustafa Aksit mag in de laatste minuut de plek van Stewart innemen. Zowel Tavares en Aksit spelen dat seizoen slechts 3 wedstrijden. Arambasic scoort na 32 minuten en Roelofsen na 57 minuten. Als dan in de 68ste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd krijgt is het Van der Haar die de vrije trap na de overtreding van Vidmar binnenschiet. Breetveld bepaalt de eindstand op 2-2 in de laatste minuut. Naast de 2 gele kaarten van Vidmar zien ook Karelse, Van As, Roelofsen, MacDonald en Brood een geel kartonnetje van Luinge voor hun ogen.

13 april 1999 A.Z. - NAC 3-0
De Opstelling van NAC: John Karelse, Maarten Atmodikoro, Peter Bosz, Erwin van der Looi, Clemens Zwijnenberg, Rick Versteeg, Alfred Schreuder, Nebojsa Gudelj, Earnest Stewart, Archil Arveladze en Dmitri Shoukov. John Feskens vervangt Bosz al na 28 minuten, in de 75ste minuut mag Michael Hansen invallen voor Shoukov en Zeflino komt in de 79ste minuut in het veld voro Arveladze. Zeflinho, geboren als José de Sousa Santana, speelt dat seizoen 25 wedstrijden voor NAC en maakt 3 goals. De wedstrijd in Alkmaar is zijn laatste dat seizoen. Een aantal jaar later doet de Braziliaan nog een opmerkelijke uitspraak in de Gazet van Antwerpen. `Toen Spelbos het roer overnam, zwierde hij alle zes kleurlingen uit de ploeg. Dat heeft niets met God te maken maar wel met racisme.` Tja! Terug naar AZ- NAC; Mutsaers, in de 62ste minuut ingevallen, maakt alle drie de goals. In de 79ste, 89ste en 90 ste minuut.

13 april 2002 NAC - N.E.C. 1-3
Kevin Bobson maakt in de 32ste minuut de 1-0, Tumba (35ste minuut) en Demouge (55ste en 73ste minuut) bepalen de uitslag.

13 april 2003 NAC - Ajax 0-3
0-1 Sneijder, 0-2 en 0-3 Van der Meyde.

13 april 2007 Ajax - NAC 2-0
Perez en Babbel weten Edwin Zoetebier te passeren.

13 april 2008 Heracles Almelo - NAC 0-1
Door de goal van Edwin de Graaf in de 59ste mimuut is NAC verzekerd van de plaatsing de voorronde van de Champions League. 2008, da's nog niet zo lang geleden. NAC wordt gewoon derde in de Eredivisie. Wat een prestatie! Er is nog 1 wedstrijd te spelen dan. Thuis tegen NEC.

13 april 2010 Vitesse - NAC 1-1
Een onverdiend punt voor NAC. Edwin de Graaf scoort in de 89ste minuut. Eerder in de wedstrijd, na 30 minuten zet Santi Kolk Vitesse op voorsprong.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31

Relaties

Jan de Bruijn
Toon Oomen
Herman Bouwmeester
Christ Schouten
Bram Lussenburg
Kees Rijvers
Jan Pirard
Jacques Visschers
Wim Groenewegen
Hein van Gastel
Joop Korebrits
Andrzej Frankiewicz
Jan van Gorp
Nico Rijnders
Theo Laseroms
Björn Langeveld
Addy Brouwers
Fikret Mujkic
John Linford
Edy de Schepper
Adrie van Kraay
Mike Small
John Karelse
Stanley Mac Donald
Ruud Brood
Jeffrey van As
Archil Arveladze
Zlatko Arambasic
Tony Vidmar
Tom Kare Staurvik
Earnest Stewart
Geert Brusselers
Richard Roelofsen
Paulo da Costa Tavares
François Gesthuizen
Mustafa Aksit
Maarten Atmodikoro
Peter Bosz
Erwin van de Looi
Clemens Zwijnenberg
Rick Versteeg
Alfred Schreuder
Nebojsa Gudelj
Dmitri Shoukov
John Feskens
Michael Hansen
José de Souza Santana
Ronald Spelbos
Kevin Bobson
Edwin Zoetebier
Edwin de Graaf
Santiago Kolk


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

moho

Geplaatst: vrijdag 13 april 2012 om 21:20u

3e plaats in het enige seizoen waarin plaats 3 toch in de play offs mee moest draaien........en dat heeft NAC dan weer.

naast bekerlotingen, buitenproportionele straffen /schorsingen lijken wij er altijd bekaaid vanaf te komen.

Ik stel voor dat tegen Roda "ouderwets" (ja ouwe lul) alle remmen losgaan met 100.000 klapper, fakkels, bier de lucht bij goals en elke kaart tegen NAC, F7, Vakkie G, B-side, Ere, Hoofd, Vakkie I op nde banken, ZAL NOOIT VERLOREN GAAN.

Wat de nerds vorig jaar deden in het slechtste seizoen ooit (Fnerd-VVV uitverkocht op een doordeweekse dag met grote vuurwerkshow vooraf was kippenvel en het bewijs van onvoorwaardelijke steun.

Ondanks de rivaliteit met Feyenoord heb ik toen respect gekregen voor de eeuwige "vijand" . Het legioen, dat als een echte 12e man massaal achter de sukkelende ploeg ging staan........en dat betaalt zich nu terug.

Wat daar kan , kan in Breda ook, maar gezien de huidige spiraal zou een W2 scenario ook zomaar kunnen met alle gevolgen vandien.

Gr.
Josip

de puut

Geplaatst: zaterdag 14 april 2012 om 13:43u

Seizoen 2007-2008 op de 3e plaats in de Eredivisie. In het seizoen 2011-2012 in degradatienood. Hoe kan dat, zo`n groot verval voor deze mooie volksclub, die dit jaar ook nog eens 100 jaar bestaat. Of halen we dat niet meer......................................................


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven