homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

3 april 2012
Vandaag in 1974 - Een gewonnen 1/2 finale


3 april 1921Be Quick – NAC 4-3
De eerste wedstrijd van NAC in de kampioenscompetitie. Be Quick is de kampioen van het Noorden. NAC begint goed . Jacques Piederiet onderschept een pass en geeft het leder aan Rat Verlegh. Verlegh blijft kalm en maakt 0-1. Er is slechts een drietal minuten gespeeld. Voor Be Quick is het Rodermond die de weg naar het net weet te vinden. Maar NAC heeft in Jo Schot een levensgevaarlijke spits in huis. Als NAC weer de overhand krijgt in de wedstrijd is het de Zeeuw die scoort. Hij passeert eerst één van de back van Be Quick en gaat simpel langs de keeper die als aan de grond genageld blijft staan, 1-2. Rust! Na de thee herpakt de thuisclub zich en komt al snel weer langszij. Toon Oomen lijkt te redden, maar pas na de lijn krijgt hij een hand achter de bal. Haas scoort! Daarna neemt de Noordelijke kampioen de regie van de wedstrijd over. Rodermond en J. Bulder, op aangeven van E.Bulder, zijn de doelpuntmakers. Jo Schot maakt zijn tweede van de wedstrijd, maar het is Be Quick dat de eerste slag slaat. Nog even protesteert NAC. De tweede goal van de Groningers is in d ogen van de Bredanaars op een ontoelaatbare manier gemaakt en NAC moest een strafschop krijgt. Jo Schot komt ten val in de 16 meter. Hij wordt gehaakt en verdient eigenlijk een penalty. De protesten worden van tafel geblazen en NAC verliest de eerste wedstrijd.

Opvallend is het uitvallen Piederiet in de tweede helft. Hij scheurt zijn spier. Omdat NAC geen wisselspelers heeft meegenomen gaat Verlegh rechtshalf spelen en Bakkeven neemt Verlegh's positiie op rechtsbinnen over. Wie? Bakkeven? Da's toch een speler van Be Quick? Ja, dat klopt! Een speler van Be Quick komt bij NAC in het elftal om het team compleet te maken! Dat kon nog in die tijd!

3 april 1927 NAC – Ajax 3-1
Ondanks het nadeel van de wind is NAC vanaf het begin sterk. NAC speelt scherp en hard en dat werpt zijn vruchten af. Als een voorzet van rechts slecht wordt weggewerkt door een Ajacied is het Jan van den Broek die de terugspringende bal snoeihard binnenschiet. Hordijk zorgt voor de gelijkmaker na een individuele actie. Na rust is NAC voortdurend in de aanval. En dan opeens loopt het niet meer op het middenveld bij NAC en krijgt Ajax een handvol kansen. De defensie van NAC, en met name Joost de Bruyn, blijft overeind. Een half uur gespeeld in die tweede helft als Rat Verlegh een prachtige steekpass op Joop ter Beek geeft. Hij is eerder bij de bal dan de verdedigers van de tegenstander en maakt de 2-1. Een prachtige goal! In de laatste minuut moet Couton er 2-2 van maken, maar hij faalt. Aan de andere kant van het speelveld schiet Van den Broek zijn tweede binnen. NAC verslaat Ajax met 3-1.

3 april 1932 NAC – West-Frisia 1-3
Nadat NAC in zowel de eerste als tweede ronde is vrijgeloot komt het in de derde ronde in actie voor de NVB-beker. Het verliest met 1-3.

3 april 1955 Veendam – NAC 1-1
Verrassend puntverlies voor NAC, de nummer 2 op de ranglijst.

3 april 1961 Feijenoord – NAC 2-0
Twee goals van Bennaars.

3 april 1966 NAC – Holland Sport 2-0

3 april 1972 NAC – Excelsior 0-0

3 april 1974 FC Utrecht – NAC 2-3
De halve finale voor de beker. De NOS iss er live bij via de radio en op televisie is een samenvatting van het duel te zien. En dat is in 1974 niet echt gebruikelijk. NAC is de underdog, maar heeft tegelijkertijd ook een reputatie als Cup-fighter. Een jaar eerder won NAC immers de beker. NAC speelt, ja ook dat seizoen, tegen degradatie en dat vergt toch de nodige energie van de spelers. Eigenlijk komt de wedstrijd zelfs ongelegen. Na 15 minuten komt dan ook de thuisclub via Steen Olsen op voorsprong. Ad Bakker zet via een eigen goal Utrecht zelfs op 0-2. Tom Smits zorgt voor de aansluiting en diezelfde speler maakt ook nog eens geljik. Vlak voor het eindsignaal schiet Addy Brouwers NAC naar De Kuip. Opnieuw is de finale bereikt, ditmaal PSV de tegenstander.

3 april 1976 PSV – NAC 4-0
NAC verliest verdiend en trainer Maaskant had er van tevoren al een beetje rekening mee gehouden. `Ja, we waren lief voor PSV. Waarom niet?`

3 april 1977FC Twente – NAC 5-0
Thoresen (2x), Thijssen (2x) en Mühren scoren.

3 april 1982 NAC – FC utrecht 1-0
Ton Cornelissen scoort voor het eerst in Breda op het hoogste niveau. Ja, eerder dit seizoen scoorde hij al in de wedstrijd FC Haarlem – NAC. Zijn eerste goal in Breda betekende de overwinning voor NAC.

3 april 1993 NAC – Telstar 3-1
François Gesthuizen maakt vlak voor rust de 1-0. Na 65 minuten is het Pierre van Hooijdonk die voor de 2-0 zorgt. Sander Oostrom, ja de latere NAC`er, doet wat tegen voor Telstar, 2-1. Het is Pierre van Hooijdonk die vanaf 11 meter de 3-1 maakt.

3 april 1998 Sparta – NAC 1-1
Twee late goals. Van der Laan maakt in de 76ste minuut 1-0 en Nebojsa Gudelj zet de eindstand op het bord in de 83ste minuut. Rade Bogdanovic krijgt geel.

3 april 2005 Roda JC – NAC 2-1
Vlak voor rust maakt David Mendes da Silva de openingstreffer. Na rust regelen ex-NAC`er Sergio en Koné de overwinning voor Roda JC.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Jacques Piederiet sr.
Antoon 'Rat' Verlegh
Jo Schot
Toon Oomen
Jan van den Broek
Joost de Bruijn
Ad Bakker
Addy Brouwers
Tom Smits
Bob Maaskant
Ton Cornelissen
François Gesthuizen
Pierre van Hooijdonk
Sander Oostrom
Nebojsa Gudelj
Rade Bogdanovic
David Mendes da Silva
Sergio Pacheco de Oliveira


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven