homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

9 maart 2012
Vandaag in 1913 - De eerste winstpartij ooit voor NAC


Op 9 maart 1913 behaalde NAC de eerste overwinning ooit in haar bestaan en zoals het NAC betaamt ging dit op een alles normale manier. Tegenstander MVVO had om uitstel van de wedstrijd gevraagd, maar NAC gaf daar geen toestemming voor. De wedstrijd bleef op 8 maart 1913 staan met als gevolg dat MVVO geen elftal op de been kon brengen. De Middelburgers hadden dan ook geen reden om naar Breda te rijden en dus won NAC reglementaire met 5-0 omdat MVVO niet kwam opdagen.

In 1924 kwam het Bergen op Zoomse Dosko op bezoek in Breda. NAC won door een goal van Rat Verlegh, na een goede voorbereiding van Fanny Petit. Walter Stender en Joost de Bruyn speelde een hele goede wedstrijd. De uitblinker aan NAC-kant was doelman Louis van der Aa.

In 1941 was het terrein aan het industrieterrein het toneel voor NOAD – NAC, een wedstrijd die met 2-4 door NAC werd winnend afgesloten. Henk van Dijk was de eerste op het veld die scoorde en zette hierdoor NAC aan de leiding. Hij profiteerde van een fout van Elbrink, de verdediger van NOAD, die mistrapte. Ook bij de 0-2 ging deze verdediger in de fout en opnieuw was het Van Dijk die optimaal profiteerde, 0-2. De 1-2 viel nog voor rust Wagemakers schot de bal tegen de netten na een scrimmage.
Jan Lucassen kreeg 8 minuten na rust een niet te missen kans en dus 1-3. Christ Beenhakkers staat in de boeken als de maker van de 1-4, maar of hij dit bewust heeft gedaan? Via zijn rug ging de bal in het doel. Wagemakers trof nog 1 keer doel voor NOAD en daarmee kwam de uitslag op 2-4.

In 1952 eindigde ADO – NAC in 2-2.

Wim Bron kreeg in 1975 tijdens NAC – FC Wageningen de grootste kans van de wedstrijd, maar hij schoot de bal hoog over en hierdoor eindigde NAC – Wageningen in 0-0.

Jan de Jong was in 1977 alles behalve blij met scheidsrechter Jan Keizer. `Iedereen weer zo langzamerhand wel dat hij een thuisfluiter is,` aldus de doelman. Keizer had tijdens het bekerduel FC Twente – NAC over het hoofd gezien dat doelpuntmaker Gritter meters buitenspel stond bij het maken van het doelpunt. NAC verloor die wedstrijd met 1-0.

in de Eerste Divisie van 1988 stonden SVV en NAC tegenover elkaar. 350(DRIEHONDERDVIJFTIG!!! ) betalende toeschouwers zagen Frits Copal in de 23ste minuut uit een strafschop scoren. Marcel van Helmond maakte twintig minuten later de 0-2 en kort na rust scoorde Oosterlee nog voor SVV. 350 betalende supporters!

In 1991 een moeizame overwinning van NAC op VVV. Het werd 3-2, maar NAC wist pas laat in de wedstrijd te winnen. In de 12de minuut maakte Ton Cornelissen er nog wel 1-0 van, maar VV deed in de tweede helft wat terug. Polman (63ste minuut) en Boere (73ste) zette VVV op voorsprong. Pas in de 83ste minuut bracht Corneliisen de clubs weer naast elkaar. John Lammers werd uiteindelijk matchwinner. In de 87ste minuut zorgde hij voor de 3-2.

1994, 9 maart, da's een trieste dag voor NAC. In de halve finale van de beker kwam Feyenoord op bezoek en vooraf hoopten velen op een overwinning van NAC. Zover kwam het in de verste verte niet. Feyenoord won door goals van Taument, Scholten en Peter Bosz met 0-3. Een wedstrijd waarin te veel werd toegelaten door scheidsrechter Temmink. Elleboogstoten en dergelijke, die wisten de gasten uit Rotterdam wel te plaatsen. Blinker kreeg nog rood in de eerste minuut na rust vanwege het slaan van Jacques Koumans. Overigens had ook Marco Sas zomaar rood kunnen krijgen omdat hij Taument naar de grond trok. Een grote teleurstelling was het resultaat van de wedstrijd.

Ruim 9100 toeschouwers zagen in 1996 Twan Scheepers maar liefst twee keer scoren tijdens NAC – Go Ahead Eagles. Beide keren na rust. Bij NAC kreeg Dick van Burik geel en aan Go Ahead kant kreeg de latere NAC`er Mark Schenning ook geel.

In 2001 verloor NAC met 1-0, goals Anastasiou, uit bij Roda JC, Regillio Simons kreeg direct rood die wedstrijd. Hij haalde nadat hij 5 minuten eerder in het veld was gekomen een doorgebroken speler van Roda neer. Het was overigens Simons zijn 200ste wedstrijd in het betaalde voetbal.


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Antoon 'Rat' Verlegh
Louis van der Aa
Walter Stender
Marco Sas
Twan Scheepers
Wim Bron
Christ Beenhakkers
Joost de Bruijn
Henk van Dijk
Jan Lucassen
Jan de Jong
Frits Copal
Frits Copal
Marcel van Helmond
Marcel van Helmond
Ton Cornelissen
Ton Cornelissen
John Lammers
John Lammers
Peter Bosz
Peter Bosz
Dick van Burik
Twan Scheepers
Mark Schenning
Regillio Simons


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


Nog geen reaxies!

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven