homepage
bookmark
print
of log in voor extraís
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

3 maart 2012
Busselaar maakt al eerder plaats


Zodra het laatste fluitsignaal dit seizoen heeft geklonken zal directeur Ed Busselaar het stokje overdragen aan Stefaan Eskes. Eerder was de intentie om per 1 juli te vertrekken, maar hier komt Busselaar nu op teug.

'Ik wil niet over mijn graf regeren, daarnaast bespaart het NAC geld', aldus de moergestelnaar, die waarschijnlijk het eerste vliegtuig naar zijn geliefde Kroatie zal pakken.

Begin mei, althans daar hopen we vanuit te mogen gaan, vertrekt hij dus. Zonder een andere functie bij NAC te ambiŽren, zoals eerder wel het geval was. De vraag blijft hoe hij de club achterlaat. Is er genoeg gesaneerd?


Bron : De Rat, BN/De Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

VB

Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012 om 8:36u

Terechte vraag, maar hoe dan ook een verstandig besluit.

10diego

Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012 om 8:53u

`ik wil niet over mijn graf regeren`, aldus de man die in het openbaar nadrukkelijk zijn voorkeur uitsprak over zijn mogelijke opvolger. Ik vind deze man steeds enger en ongeloofwaardiger worden.

WW

Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012 om 10:06u

Wederom terechte vraag die de Ratdaxie stelt aan het eind van het nieuwsitem, en ik ben het eens met de vorige 2 reageerders.

Busselaar begon nog aardig met zijn saneren. Maar zoals ik onder vorige items al aangaf (en ook in Rat 98): ik vind dat het nog niet ver genoeg is gegaan.

Je kan in dit snel verslechterende economisch klimaat gewoon niet op vast rekenen dat je aan de inkomstenkant veel zal kunnen oprekken. Zowel qua sponsors (NAC heeft er veel uit de bouwwereld en laat dat nou net een uiterst conjunctuurgevoelige sector zijn - zie bijv. Heja!) als transfers (zogenaamd belangstelling voor Botteghin en Schilder, maar in concreto is tot op heden enkel Amoah verkocht en daar hebben we geen cent van gezien. Bayram loopt straks gratis de deur uit, en is die Leonardo deal al 100% rond? Ik moet het nog zien als hij de komende maand zijn kniebanden scheurt).

Dat betekent gewoon dat als je lucht wil scheppen in je liquiditeit, je er niet aan ontkomt nog eens kritisch naar je eigen organisatie te kijken en te bepalen wat en wie kan worden weggesaneerd. Die ruimte is er, want dat heeft Busselaar zelf aangegeven: er is een kleiner aantal FTE weggesneden dan oorspronkelijk gepland wegens een loonoffer van het personeel. Nu blijkt dat dat loonoffer onvoldoende is, moet je m.i. alsnog je oorspronkelijke plan uitvoeren (minimaal).

We hebben een begroting van pakweg 13 miljoen.
Daarmee zitten we (onderkant) middenmoot eredivisie.
Hoe is het dan mogelijk dat we het op 1 na kleinste spelersbudget hebben?

Ik geloof graag dat de stadionhuur te hoog is en we te veel aan rente en aflossing moeten betalen. Maar dag nog: ik heb het idee dat er `op kantoor` gewoon veel gebakken lucht zit, nog steeds. Bij het snijden in de kosten zeggen we heel makkelijk `als die speler weggaat, valt dat salaris weg`. Maar bij een VOETBALclub is mijns inziens de VOETBALtak juist het laatste waar je je besparingen zoekt. Al het andere in je club moet facilitair en ondergeschikt zijn aan het VOETBALgebeuren: immers VOETBAL is je bestaansrecht.

Waarom heb ik dan bij NAC altijd het idee, dat het spelersbudget (en ook die idioot slechte trainingsfaciliteiten, dus feitelijk: het voetbalgedeelte) het sluitstuk van de begroting is, terwijl dat prio numero uno zou moeten zijn?

Al met al heeft Busselaar onvoldoende gesaneerd, zelfs in die mate dat hij zich genoodzaakt zag sponsorgeld vanuit de toekomst naar voren te halen. Je hoeft geen econoom te zijn om in te zien dat je je probleem verlegt naar de toekomst. Dit is, in een notedop, de erfenis van Busselaar.

Ik kan er geen traan om laten dat Busselaar gaat, juich zijn vervroegd vertrek zelfs toe. En op adviezen van iemand die zijn werk weigert afdoende uit te voeren (saneren) zit NAC echt niet te wachten. Geloof me.

De Wortel

Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012 om 10:15u

@WW: amen...! (en hou nu al m`n hart vast over het aantal `lijken` wat er dankzij Busselaar over n paar jaar uit de `kast` donderen bij NAC...)

Al Pacino

Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012 om 11:09u

Diverse supporters reageren op een bepaalde manier die andere supporters het gevoel geven dat niemand, maar dan ook werkelijk niemand, het voor de club NAC goed kunnen doen. Ed Busselaar heeft zich altijd transparant opgesteld en ik heb bij zijn functioneren toch altijd een positief gevoel gehad. Maar, ik geef toe dat ik niet op de hoogte ben van alle ins en outs van de club. Ed Busselaar heeft nu aangegeven, dat hij per 7 mei 2012 het stokje zal overdragen aan Stefaan Eskes omdat zoals hij dat stelt " Ik wil niet over mijn graf regeren, daarnaast bespaart het NAC geld." Op zich een correcte beslissing. Waarom dan toch weer die twijfels geuit door diverse supporters? Ik zou willen zeggen: noem man en paard. En ga niet uit van louter veronderstellingen, maar kom met bewijzen. Dit zorgt dan voor duidelijkheid. Ik wou dat Mommers de instelling van Ed Busselaar had gehad. Bijna zeker hadden wij er dan nu beter voor gestaan.

Vele personen hebben van NAC een economisch zwakke speler op de markt gemaakt en dat is niet alleen van de laatste jaren. Ik bezoek inmiddels zo`n kleine 40 jaar alle thuiswedstrijden van NAC en van die 40 jaren kan ik mij sowieso herinneren dat er zo`n 50% van die jaren de club met financiŽle problemen werd geconfronteerd. En altijd waren er weer supporters die de club er bovenuit probeerden te trekken, maar ook altijd weer waren er vele supporters die steeds maar weer negatieve berichten rondstrooiden. Wat is de club daar mee opgeschoten? Niets, helemaal niets.

Wij moeten met z`n allen eens goed gaan nadenken wat wij met ONZE club willen bereiken. Op de eerste plaats zal de vraag moeten worden beantwoord of wij op dezelfde basis willen verder gaan met als uiteindelijk resultaat de gang die ook RBC heeft moeten ondergaan. Of willen wij een financieel draagkrachtige club creŽren? En hoe moet dit dan gebeuren? De enige weg die voor ons kan worden bewandeld is de weg van het aantrekken van een financieel draagkrachtige persoon die het voor 40 % voor het zeggen krijgt. Dit zou onze redding kunnen zijn, maar dan vanzelfsprekend wel onder het beding dat de naam NAC heilig moet worden verklaard en handhaving van onze club kleuren: zwart en geel.

Tenslotte wil ik nog eens het volgende van een accent voorzien: Omer Bayram heeft de belangen van de club NAC geschaad. Hij heeft rond de winterstop duidelijk aangegeven dat bij een transfer naar de Turkse club hij aan de financiŽle belangen voor NAC zal denken. Voorts stelde hij dat er anders geen contract met deze club tot stand zou komen en dat hij bij NAC zou bijtekenen.
Het NAC-bestuur wil weten of er met de Turkse club een contract voor het volgende seizoen tot stand is gekomen. Het bestuur krijgt geen antwoord uit Turkije en Bayram ontkent het. Waarom heeft hij het contract bij NAC dan niet verlengd?!! Bedrog optima forma. Waarom, waarom wordt hij dan toch steeds weer opgesteld? Zitten wij op dergelijke figuren nu werkelijk te wachten??     

ctk

Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012 om 11:10u

Lekker makkelijk om iedereen maar af te kraken zonder ``inside information`` te hebben!

En ook gevaarlijk aangezien er altijd een ``gek`` tussen kan zitten die net iets verder gaat dan alleen woorden bezigen op het internet!

Busselaar zal heus wel fouten hebben gemaakt, maar hier zit volgens mij geen greintje eigenbelang bij en zonder hem had NAC allang niet meer bestaan!

VieRi

Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012 om 11:30u

@ctk,

Niet bestaan? Dat betwijfel ik. Zonder de financiers en het geld van Red NAC hadden we niet meer bestaan. Sluit me verder aan bij bovenstaande reacties.

VieRi

Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012 om 11:32u

Met name verhaal van WW klopt als een bus! Er is veel te weinig gebeurd!

Al Pacino

Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012 om 13:08u

WW@, sorry hoor maar NAC is op sterven na BIJNA dood. Geef daarvoor niet de schuld aan Ed Busselaar, maar verlaat dat nostalgische gebeuzel van " Wij zijn een volksclub" enz. eens en realiseer je dat zonder geld welke club dan ook het loodje zal moeten leggen. Kijk maar eens wat er in Zwitseland gebeurt en ook in Engeland. Zo lang niet is aangetoond wat Ed Busselaar (in een zeer korte tijd) fout heeft gedaan, steun ik in ieder geval niemand die hem in diskrediet wil brengen. Je zal maar opgescheept worden met de financiŽle ellende veroorzaakt door Theo Mommers c.s. NAC is en blijft de lust van mijn leven, maar ik word wel ziek van allerlei mensen die alleen maar loze kreten kunnen slaken. Ik moet er ook niet aan denken dat ik binnenkort wellicht niet meer naar het Rat Verlegh-stadion kan rijden om een wedstrijd van NAC Breda te bezoeken, omdat zij niet meer bestaan.

WW

Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012 om 15:29u

@Al Pacino

Klopt als een bus dat NAC op sterven na dood is. En het klopt ook dat de oorzaak daarvoor in het tijdperk Mommers gezocht moet worden. Dat de taak om die puinhoop op te ruimen ondankbaar is snap ik ook.

Maar harde tijden vragen harde maatregelen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Altijd al, maar zeker in de situatie waarin NAC zit. En Busselaar is teveel van de zachte heelmeesters. That`s all. Verder geen enkele diskwalificatie of `hard feelings` richting de persoon Busselaar.

10diego

Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012 om 16:20u

Kantoorpersoneel ontslaan kunnen we allemaal. Overzichtje maken van vorderingen en verplichtingen is ook niet lastig. Kwaliteiten komen om de hoek bij zaken als ` leonardo`, `amoah` en `heja`, dat zijn de dossiers waarmee je het veschil maakt als peperdure interimmer. We zullen zien wat daar uit gaat komen.

Al Pacino

Geplaatst: zaterdag 3 maart 2012 om 16:31u

ww, akkoord. Het is het altijd de opzet dat je de beste man/vrouw zou willen aantrekken om een bepaalde ellende, zoals bij NAC de financiŽle, op te lossen. Maar wij hebben helaas niet het geld er voor om die beste aan te trekken en daarom zullen wij ons, ik hoop voorlopig nog, moeten behelpen en dat betekent weer dat je niet voor een kwartje op de eerste rij kan zitten dus mensen aantrekken van de 2e categorie. En dit bedoel ik niet negatief. Misschen (!) dat Ed Busselaar niet hard genoeg is opgetreden, maar zijn betrokkenheid bij NAC en zijn goede intenties om de problemen daadwerkelijk te gaan oplossen staan bij mij als een paal boven water.

En nu ons focussen op VVV en hen gaan bestrijden, helaas met Bayram en nog zonder Boukhari. Maar wie weet ......


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven