homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

17 december 2011
BN/De Stem: NAC-supporters kunnen niet lezen


We hadden al de ventilators, het drugskartel en ‘de analyse’. Maar de krant van klagend Nederland plaatst vandaag de kers op de taart. Een zogenaamde ‘ter verantwoording’ siert het dagblad, waarin BN/De Stem uitlegt dat hun journalisten eigenlijk heel erg voor NAC zijn.

In een stuk zonder auteur van adjunct-hoofdredacteur Henk Boot, zeg maar de baas van Helene 'kerkhofkip' Schenk, geeft de krant aan geschrokken te zijn van de felle reacties. Want BN/De Stem heeft namelijk ‘op gezag van de politie’ gemeld dat er een groep hooligans actief is in de drugshandel. Op gezag van. Snapt u ‘m?

De krant geeft aan de club kritisch te volgen, en slaat zichzelf op de borst meestal als eerste te zijn met dit nieuws. Geen enkel probleem natuurlijk, zolang het wel fair blijft. Vervolgens wordt in deze verantwoording opgesomd hoeveel goed nieuws er over de club geschreven wordt. Trots is de krant als er interne conflicten kunnen worden gepubliceerd, ijdel is de krant door zichzelf op een voetstuk te plaatsen, terwijl we allemaal weten dat de diepgang in de artikelen nogal eens te wensen over laat. Dat was in de tijd dat de economie-redactie over de financiële perikelen schreef wel hoger, want beste krant, een verlies is niet per definitie een schuld, en de exploitatiebegroting is echt iets anders dan een liquiditeitsbegroting.

De Stem heeft afgelopen week opgelet. Ze zijn namelijk op de hak genomen door supporterssites, want ‘ze komen onterecht aan NAC’. En daar gaat het verkeerd. Ze komen niet aan NAC, maar aan de NAC-supporters. Mensen net als u die zich op maandag weer mogen verantwoorden over gesnuif op de tribunes, vermeende massamoorden in de rij voor het bier, over kindertjes die over de hekken worden gegooid en over kwetsende spreekkoren. Mensen die bewust en moedwillig in een kwaad daglicht worden gesteld, in chocoladeletters op de voorpagina.

Echte fans willen geen kwaad over de club horen, zo concludeert ‘der Verantwortung’. Niets is minder waar natuurlijk. Kom maar op met die kritiek. Maar echte supporters, beste krant, willen niet onterecht beschadigd worden door een journaliste op haar retour, in een verwoede poging een in het slop geraakte carriere te redden. Deze echte supporters willen alles weten van de club, ook als het slecht gaat.

De laatste zin in het prachtige stukje tekst luidt: ‘Maar het is wel makkelijk roepen als je zelf niets van het rapport hebt gelezen’. Ahum, slaat dit wellicht op Helene zelf? Want wij hebben de stukken gewoon doorgespit hoor. Wij hebben ook gezien dat NAC hierin genoemd wordt. Maar wij hebben ook leren begrijpend lezen, leren samenvatten. De stukken staan immers gewoon hier.

De Stem weet ons te melden dat er volgens het rapport zo’n 250 NAC-Hooligans in het drugscircuit hun partijtje meedraaien. We willen u uitnodigen om even naar bladzijde 28 te gaan van het rapport. Daarin staat namelijk niet meer en niet minder dat de politie de namen van zo’n 250 supporters heeft geregistreerd in het kader van ‘hooligans-in-beeld’. Hiervan zijn 70 personen te beschouwen als harde kern of risicogroep. De Stem concludeert op basis van deze gegevens dat er 250 NAC-hooligans in het drugscircuit meedraaien. Maar als we even verder lezen dan zien we op bladzijde 34 van het rapport staan dat er 'op relatief kleine schaal door enkele leden van de harde kern wordt gehandeld', hetgeen vervolgens wordt herhaald op pagina 42. Wij denken dat er een verschil is tussen enkele leden uit de groep van 70 en de totale groep van 250 die in kaart zijn gebracht in het kader van het al zes jaar lopende project 'hooligans in beeld'. Enkele leden uit een groep van 70, dat zijn er dus hooguit een handvol, ofwel 0,000277778% van de daadwerkelijk naar het stadion gaande NAC-supporters, die hun 'criminele activiteiten' ook nog eens hoofdzakelijk in het uitgaansleven lijken te ontplooien. Stop de persen, wereldnieuws!

Is hier sprake van het leggen van suggestieve verbanden? Het willen scoren over de rug van de NAC-supporters? Of kunnen wij echt niet lezen? De Stem probeert het geschonden blazoen op te poetsen, maar faalt daar opnieuw in. De beste stuurlui staan aan wal, de beste redactie zit in ieder geval niet aan het Spinveld. Het wordt tijd dat de RvdJ ingrijpt, want in poging vier nog schromelijk falen is het definitieve failliet van de semi-professionele oude media.

De conclusie van de Rat is helder:

"Het is wel makkelijk roepen als je zelf niets van het rapport begrijpt".


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30

Relaties


14-dec-2011
Helene probeert haar straatje schoon te vegen...
13-dec-2011
Nip niet aan je bier en draag geen leren jas!...
13-dec-2011
NAC strikes back: 'BN/De Stem klanten z...
12-dec-2011
Alweer een briljante kop in BN/De Stem...
19-dec-2011
Analyse: ter verantwoording...

Site van:
De Verantwoording!!!


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Alfa NAC

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 9:54u

Mooi geschreven!

Swiffer

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 10:07u

Tenenkrommend weer, wat een kutkrant, lekker je eigen klanten (het is toch aannemelijk dat een groot percentage v/d abonnees ook een NAC-SCC heeft, iig meer dan 0,00028%) afvallen dat het domme wichten zijn die niet kunnen lezen.
Sensatiezoekers die goedkoop proberen te scoren en niet schuwen onwaarheden te publiceren.

Sinds 1912

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 10:08u

Heelmooi geschreven. Ze vallen telkens weer een de voor ons gegraven kuilen...

De Wortel

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 10:45u

Tenenkrommend, deze `lastercampagne` van ons plaatselijk blaaike.
Je zult maar n abbo hebben bij `de telegraaf van zuidwest Nederland`...

boelie

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 10:45u

Tja... je moet toch wat als de ene na de andere abonnee er de brui aan geeft.

Steeds vaker wordt in het sufferke negatief non-nieuws volledig uitgerekt om maar sensatie te kunnen creëren.

En die sporadisch positieve rommel van Dennis van Bergen (Dennis van Zuid voor intimi)? Daar word ik al helemaal niet warm of koud van, wat een slap gezeik.

Jups, Het is een behoorlijke k.u.t. krant aan het worden.

NEXT!

von F

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 11:29u

Mooi stukje hoor!

odinbreda

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 12:07u

geweldig

referee

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 12:12u

Weer een prima reactie van de Rat

Jannie F7

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 12:16u

Opzeggen dit tilburgs geregiseerd krantje! Wat n suggestieve benadering van n rapport. Van bijna niets toch iets maken. BAH
OPZEGGEN die hap

danny b

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 12:36u

Oei, oei, oei, net dat stuk in de stem 3 keer gelezen. Wat een misplaatst arrogant en belerend stukje zeg. De stem weet zich deze week iedere dag te overtreffen. Knap! Één ding is zeker, ze snappen er helemaal geen reet van, wat ergens weer geruststellend is. Mijn vooringenomen mening dat dit een doelbewuste actie was neem ik terug, ze zijn bij de stem gewoon té lomp. Hoe ze het verhaal met die 10 marokkaanse families afwimpelen zegt alles. Wat een faal!

Charpie

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 12:39u

Goeie analyse, RAT. Complimenten!

@Boelie:
NRC-NEXT?
Is wel een divisie hoger inderdaad.

Noad

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 13:01u

Is ut zo moeilijk om gewoon sorry te zeggen? HupNac

gs

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 13:46u

dat bn de stem gewoon niets meer schrijft over nac.blijf gewoon weg bij nac zou ik zeggen.ze hebben nac daar harder nodig dan opgekeerd.ik zeg OPZOUTEN.

Waddinxveen

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 14:08u

Een krant scoort met prikkelende koppen. DeStem is er ook niet vies van en verdraait daarom graag de werkelijkheid. Het krantje had best kunnen concluderen dat er mensen zijn die in drugs handelen en die ook tot de harde kern van NAC behoren. Best logisch, want het publiek van een voetbalclub is meer dan bij andere sporten een afspiegeling van de samenleving. Het lokale vodje draait het echter om en meldt dat NAC supporters drugshandelaars zijn.

Ik herken me er zelf niet in en met mij de overgrote meerderheid van mijn medesupporters. Het verbaast me echter niets dat dit krantje op deze manier over onze lokale trots bericht. Je kunt dan anoniem gaan lopen dreigen op de site van de krant maar dan verlaag je je tot het niveau van de krant. Ik hebzelf net als vele anderen het lokale vod gelaten voor wat het is en een abonnement op het AD genomen. In de redactie van die krant zitten namelijk niet alleen veel betere sportjournalisten, maar in Chris van Nijnatten en Sjoerd van Mossou twee mensen met een echt NAC hart.

De Kempen

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 14:18u

Weer een sterk staaltje van geldverkwisting door gemeenten. Neem een handje vol (lullo)consultants. Laat die 5x maanden kutten en laat ze uiteindelijk een verhaal zo lang mogelijk schrijven, vervolgens gaat het hele rapport naar de nodige schouderklopjes, borrels, social meetings e.d. weer in de la.

Consultants zijn weer ergens anders interresant zakken aan het vullen en geen haan die er meer om kraait.

Die lui komen met hoop lawaai binnen en druipen door achterduurtjes weer weg.

Heb teveel van dat soort types gezien waar ik op kots. allemaal theorie maar geen bal verstand van logica en praktijk.

rade

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 14:26u

Een dingetje moet wel even recht gezet worden. Het stuk op internet is weliswaar zonder vermelding van auteur, in de papieren versie staat wel degelijk vermeld dat deze onzin geschreven is door Dhr. Henk Boot. Hij heeft zelfs z`n fotootje er bij gezet.....

buli

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 15:03u

meneer Boot krijgt een halve pagina om wat zaken uit te leggen maar gaat niet in op de kern van de zaak,
een sensatiekop die de lading niet dekt en waardoor nac in een verkeerd daglicht komt te staan. Hierop past maar één reactie en dat is excuus, maar daar zijn de heren journalisten natuurlijk niet toe in staat want zij zijn onder het mom van onpartijdig en controllerend boven alles en iedereen verheven.

Arie NAC

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 15:41u

Het zegt genoeg over het nivo van die krant; het lukt ze niet in drie artikelen maar 1 punt te maken, triest

Zero76

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 15:45u

Typisch een artikel dat geschreven is door een collega van H.S. toen zij deze week huilend aan zijn bureau stond na wat "vervelende" reacties aan haar adres.

BN De Stem: een papieren vod dat het niet waard is om er de stront mee onder mijn schoenen vandaan te halen.

danny b

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 17:08u

@ Zero 76,

De stem heeft zich ingezet voor vrouwe Schenk en dat is arbeidsjuridisch gezien heel slim in het kader van "goed werkgeverschap" als je er van af wil. En nou gauw buiten mieteren die troela!

Opa

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 17:21u

Ze noemen het niet voor niks "Het plaatselijke suffertje".
Een krant is te duur voor al dat gezochte nieuws. Want het meeste hebben we via alle andere media al lang vernomen. De rest is humbug. Onzin uit de straat, geschreven door his masters voice.
Slaap lekker door Stem. Van het volk ben je al lang niet meer.
Zielig hoopje papier

MalleBabbe

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 18:49u

Logish dat ze niet verder ingaan op die `10 Marokaanse families`. Zou niet politiek correct zijn en als racisitisch kunnen woren beschouwd door degenen die de racismekaart graag hanteren en wat is erger voor een linkse krant dan als racistisch en niet politiek correct te worden bestempeld?

n@©

Geplaatst: zaterdag 17 december 2011 om 19:27u

Hebben we dat prachtige spandoek nog?:
BN/De Stemmingmaker

ßred@

Geplaatst: zondag 18 december 2011 om 0:01u

ben meestal wel tevreden met BN De Stem,
de foto`s die ze maken bij de wedstrijden zijn bijvoorbeeld erg goed.

maar nu maken ze een hoop fouten..
ze mogen alle stront schrijven over NAC, maar dan moet het wel kloppen.

VB

Geplaatst: zondag 18 december 2011 om 2:32u

@ad krijnen

goh, wat leuk van je om de links-rechts-troef-kaart te spelen. Alleen zo achterhaald... Kritiek kan ook zonder venloos geblubber.

Wel uniek dat de stem nog kleiner is dan de katholieke kerk: zelfs een ongemeend excuus is nog te veel van het goede.

Hanske N

Geplaatst: zondag 18 december 2011 om 8:35u

Erg goede reactie van De Rat! Complimenten! Bn de Stem speelt al jaren 5de klasse onderbond. Terwijl er fantastische stukken over NAC het Bredasche te te schrijven zijn. Echter daar heb je wel klasse journalisten voor nodig, Zelfreflectie is de journalisten van BN de Stem vreemd.

pannelap

Geplaatst: zondag 18 december 2011 om 10:02u

Zelfs de Bobo, Okki en de Taptoe zijn een niveau te hoog voor deze subjectieve gekrakeel van deze dagbladredactie vol schertsfiguren.

Het niveau Helene S, en daarmee ook haar schoolkrantje........... laat me niet lachen zeg.... Laat ik het zo zeggen, zelfs zonder hand in zijn reet heeft Samson nog meer verstand in zijn pluche zitten dan al die bij elkaar geraakte pennenkluivers!

Hup NAC

10diego

Geplaatst: maandag 19 december 2011 om 10:07u

Ben niet zo van De Stem, vind het een matige krant. Die Dennis de NAC watcher is een hielelikker en wat hier geflikt wordt door die damen is na het lezen van de bovengenoemde (uitstekende) uitleg aanleiding om de Raad voor de Journalistiek in te schakelen.Vaak is het dat als het zaken in een krant betreft waar je zelf veel van weet of midden inzet je hel snel tot de conclusie komt dat de krant foute dingen schrijft. Ik ga er vanuit dat dat ook zo is bij zaken waar je zelf niet in zit of weinig van weet. Maar dit stuk heeft niks te maken met weinig van iets weten, dit heeft alles te maken met domheid en/of valsheid. Een rapport niet goed kunnen interpreteren, veel poeha maken en dan zeggen dat `de NAC-supporters" niet kunnen lezen. Nivootje schoolkrant. Knap stuk trouwens van de ratredactie!

gs

Geplaatst: maandag 19 december 2011 om 19:35u

dn hoofdredacteur van bn de stemmingmaker kan ook niet lezen.er stond HELENE CRACKHOER IPV HELENENE CRACKBITCH.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven