homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

18 november 2011
Koop vandaag BN/De Stem en ontvang uw persoonlijke kooktip!


Goedemorgen u allen. Na een welverdiende nachtrust zult u zometeen ongetwijfeld de krant uit de brievenbus pakken, en omdat u in de regio Breda woont zal het zonder twijfel BN/De Stem zijn die de deurmat siert. Wanneer u de krant openslaat, schrik dan niet, want NAC staat op de voorpagina. Nee, niet de voorbeschouwing van de wedstrijd tegen de Cruijfflozen, niet de bestuurlijke crisis, niet de financiële malaise, nee, U !!! wordt vandaag in het zonnetje gezet. Want u bent een gebruiker, een schepper, een snatzer. U ruimt ook in de zomer sneeuw, u stelt twee keer 45 minuten de synthetische klok bij, u haalt geregeld een frisse neus, u zet graag een punt achter de colombiaanse bronchitis.

Gistermiddag was er bij Kentron, het verslavingsinstituut, een symposium over drugsgebruik in Breda. Alle schoolkrantjes, parochieblaadjes en zendpiraten waren uitgenodigd, plus Helene Schenk . Helene is een journalist, gespecialiseerd in lokaal wereldnieuws, of zoals ze het zelf omschrijft: verslaggever stadsredactie. Normaal gesproken maakt ze spannende interviews over de kippenpoten van de slager van ’t Aogje , achtergelaten poesjes in het dierenasiel of over hangkippen op het kerkhof , maar eens in de zoveel tijd mag ze ook over het echte nieuws schrijven. Over NAC, de club waar ze een hekel aan heeft. Al vele jaren lang. Zo ook vandaag.

Wat weinig mensen weten, is dat Helene Schenk een mystery-restaurantrecencente is. Ze gaat geheel anoniem, ongetwijfeld op kosten van u als abonnee, gezellig dineren bij de dorpsvreetschuur, waarna ze vervolgens een kritische, doch maagvullende recensie schrijft over de kookkunsten van de chefkok. Met een gerust hart kunnen we vaststellen dat ze een neusje heeft voor het witte goud. En daar gaat het mis. Op het symposium van gistermiddag heeft ze gehoord dat er ook bij NAC sprake is van uitmuntend kookgedrag. En dat is natuurlijk nieuws! Stop de persen, de lijnen zijn geopend, bij NAC heeft het life cooking een compleet nieuwe betekenis gekregen. Uit de koker van Helene komt namelijk de conclusie dat er bij NAC veel meer dan waar dan ook door de neus gesnoept wordt. Elke zondag kookzondag. NAC-ers zijn snuivers. Allemaal!

En daar, beste lezers, daar schrikken we van. Nee sterker nog, we raken er compleet van over de kook. Is het Rat Verleghstadion een snuifpaleis? Is het geen maatschappelijk probleem maar komt het alleen bij NAC voor? Is Breda het Munchen van Brabant? Het kookpunt van de samenleving bevindt zich in het NAC-stadion? Is dat echt de lijn die je in je verhaal wilt duidelijk maken? Is dit echt nodig om NAC weer eens voorpaginanieuws te laten zijn?

Ons voorstel aan Helene: ga weer lekker sensationele verhalen schrijven over poesjes, konijntjes of wijwater, ga sfeer snuiven bij de oud-hollandse spelletjes op het buurtfeest, vul je tijd (let op: binnen de lijntjes blijven) nuttig in, ga lekker eten en schrijf recensies voor je kookrubriekje, maar stop met die sensatiejournalistiek. Of ga eens goed op vakantie. Maak een leuk tripje, naar een prachtig kookeiland of zo. Wil jij Helene van wat tips voorzien voor haar volgende onderzoek? Stuur haar dan hier een mailtje. De lijnen zijn geopend!


Bron : De Rat Kookboek


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


12-dec-2011
Alweer een briljante kop in BN/De Stem...
13-dec-2011
NAC strikes back: 'BN/De Stem klanten z...
13-dec-2011
Nip niet aan je bier en draag geen leren jas!...

Site van:
Kookrubriek


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Lantana

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 1:22u

Dat ze niet naar onze oosterburen gaat onderzoeken of er ook iets te maken valt van dat kruikenzeik?

Peter13

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 6:51u

Voor een beetje voetbalhater is er maar één verklaring mogelijk voor het feit dat een vol stadion twee keer drie kwartier fanatiek hun club aanmoedigen: ze staan stijf van de dope. Conclusie na een uitstapje Kentron is dan snel getrokken.

gravehound

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 8:41u

als ze nou overal in plaats van het woord coke; BIER plaatste, kan ik er iets bij indenken!!!

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 9:53u

Kerkhofhangkippen. * Zucht *

Hugh Hefner

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 9:54u

Hehe, eindelijk weer een goed uitgewerkte vrijdagochtend(?)grap!

Hugh Hefner

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 9:56u

Voor de goede orde: de bedenker van die grap is dus Heleen Schenk!

Hugh Hefner

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 10:05u

Ik denk dat ik de enige ben van 18.000 man die zijn neus dicht houdt als ie gaat pissen...

Vroeger had je nog de lucht (en soms zelfs een tak) van een conifeer in je bakkes als je in de rust achter de hoofdtribune (Beatrixstraat) tegen de heg kon pissen!

Tegenwoordig moet je oude, waterdichte schoenen aan doen als je naar NAC gaat, omdat je door het vele blaasvocht moet waden voordat je op een plek komt waar je uit goed fatsoen (!) je plasje mag doen. Tenminste, als je dan onderweg nog niet over je nek gegaan bent.

En waar we dan met zijn honderden keurig op onze beurt staan te wachten om eindelijk de vochtregulering in de onderbuik op orde te kunnen maken, daar zou ik dan een lijntje coke opsnuiven? Ik wil mevrouw Schenk wel een keer uitnodigen om samen met mij de toiletten van het NAC-stadion te bezoeken. Al dan niet tijdens wedstrijddagen.

Peter13

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 12:12u

@Hugh

Je moet inderdaad wel erg hoge nood hebben om bij NAC tussen de pisbakken een lijntje naar binnen te werken. Dus ik ben benieuwd of het waar is dat de "sporen" van dat coke-gebruik later in de toiletten worden gevonden.

Sinds 1912

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 12:32u

Hahaha dat mens spoort niet. En als dit het geval zou zijn de snuift iedereen toch massaal voor de wedstrijd. Haha ventilators kopen, ik denk dat het geld ergens anders harder nodig is.

de puut

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 12:48u

Misschien moet deze mevrouw nodig aan het lijnen. Ze kan zondagmiddag naar "Langs de Lijn" gaan luisteren of lekker met de hond aan het lijntje gaan wandelen. Misschien kan ze bij NAC de terreinknecht gaan helpen met het aanbrengen van de lijnen. Misschien zijn de lezers van haar krant wel veel te lang door haar aan het lijntje gehouden, door haar stukjes, waarbij ze haar "neus" in andermans zaken steekt. Uit alles blijkt wel, dat zij de NAC supporters geen vreugde schenk(t).

boelie

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 13:09u

Binnen de redactie van BN/DeStem is het al jaren een publiek geheim: Helene pijpt voor een puntje.

Maar nu even ter zake. Hoe hard staan die ventilatoren afgesteld dan? Met windkracht 8 op het schijthuis moet je toch behoorlijk behendig te werk gaan als je jezelf niet onder wilt zeiken…

Peer_ke

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 13:27u

Gelukkig draait het morgen alleen om de drie punten!

Sinds 1912

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 13:47u

Ook lekker die ventilators, dan is het enige lichaamsdeel dat nog warm is tijdens de wedstrijd in de winter ook zo bevroren bij een pisbeurt!

Tweety

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 13:53u

Mwa, gezien het aantal volgers op twitter (13) wordt ze als redactiemuts ook behoorlijk serieus genomen

Ze is overigens niet de eerste die NAC dankbaar misbruikt om het gebrek aan journalistieke kennis/kunde te verbloemen bij de baas.

dewissel

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 15:19u

heb in de wandelgangen gehoord dat we ook last schijnen te hebben van scharrelmollen onder de grasmat, scootmobielers met een glaasje teveel op, een grasmat waar groeihormonen aan toegevoegd wordt, stewards die misschien wel eens spierversterkende middelen gebruiken en journalisten die in hun vrije tijd pure azijn inspuiten. Allemaal zaken die wellicht ook wel een onderzoek waard zijn door mevrouw H. Schenktumvol

T.Plotseling

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 18:41u

@ Tweety

Elke week na de vrijdagmiddagborrel staan de heren redacteuren te trappelen in de rij om haar serieus te nemen.

T.Plotseling

Geplaatst: vrijdag 18 november 2011 om 20:04u

Even zonder dollen, heb me net verdiept in het artikel op de digitale stemmingmaker.
Heleentje doet toch niet veel fout?? Zij schrijft een artikel over iets dat de politiewoordvoerder haar mee deelt. M.a.w. zij verwoordt de conclusies die de politie heeft getrokken naar aanleiding van een "onderzoek" in het Rat Verleghstadion. Dat lijkt me vrij normaal voor een journalist.
Dat het artikel dan op de voorpagina prijkt is niet haar werk, maar dat van de hoofdredacteur. Dus ook hier valt haar niet veel te verwijten.
Degene die alle heisa veroorzaakt, van Hooijdonk, blijft hier buiten schot. Terwijl hij heeft gemeend dit "schandaal" te moeten melden aan de pers.
En laten we wel zijn, al die mensen die staan te wachten voor het schijthuis... moeten die echt allemaal nodig of hebben ze om andere redenen even behoefte() aan privacy?? Ik persoonlijk schijt nog liever in mijn broek dan op de plee onder Vak-G. (Liever mijn broek vol met kak, dan schijten op de plee bij NAC !) Dus ik denk dat ik het antwoord wel weet.
Mij maakt het niks uit, iedereen moet lekker zelf doen wat ie wil zolang die er een ander maar geen kwaad mee doet. Maar laten we hier niet allemaal als heilige boontjes volhouden dat bij NAC alleen de bierbrouwer goeie zaken doet.

Hugh Hefner

Geplaatst: zaterdag 19 november 2011 om 13:48u

Tinus > Tis toch de schuld van Heleen. Als volwaardig journalist moet jij beoordelen of de informatie die je aangeboden wordt «nieuwswaardig» is. Zij vond van wel. Goede kans dat die Van Hooijdonk nou onder de tafel ligt van het lachen. OK, in dat geval mag hij ook als bedenker van de grap beschouwd worden. Maar het is toch mevrouw Schenk die hem wereldkundig heeft gemaakt.

Hugh Hefner

Geplaatst: zaterdag 19 november 2011 om 13:50u

Overigens, ik vond jouw afmaker op die voorzet van Tweety ook wel grappig!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven