homepage
bookmark
print
of log in voor extras
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

6 september 2011
Sjefke gaat voor Luigi en d'n Dr


Zo, dat was nog eens een avondje. Gaat ie wel of gaat ie niet, that was the question. Uiteindelijk heeft Mathew Amoah dan toch het allesverlossende kruisje gezet op het contract dat hem voor 2+1 jaar zal binden aan de Turkse club met de moeilijke naam. Welingelichte heren journalisten weten ons te melden dat NAC bijna een half miljoen vangt voor de superstriker.

Nu wordt het tijd om aan vervanging te denken. De transfersom mag niet uitgegeven worden, maar de salarisruimte die is ontstaan kan wel oplossing bieden voor de vrij smalle selectie. Sjefke van As is volop aan het bladeren in de panini-plaatjesboeken en komt vooralsnog bij twee potentiele versterkingen aan: Luigi Bruins en Andreas Lasnik. Zegt u het maar:


Bron : De Rat, BN/De Stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


07-sep-2011
NAC wil nog vr zondag minimaal 1 versterkin...
08-sep-2011
'Vandaag presentatie Lasnik'...
14-sep-2011
Denneboom komt meetrainen...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

M@rino

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 8:46u

Misschien handiger om een spits te halen ipv twee aanvallende middenvelders waarvan er n tot op heden geen zin had in NAC!

Joop NAC

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 8:54u

Ik neem aan dat ze voor 1 van de 2 gaan, en dan ook nog een nieuwe spits natuurlijk... Wie zijn er nog transfervrij en betaalbaar???

Quinn

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 9:11u

Mja inderdaad 1 van de 2, want beide zijn middenvelders...en dan nog een spits! Een grote zonder tanden

m smeets

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 9:12u

een van de twee en venegoor die is nog steeds vrij. maar heb alle vertrouwen in jva maar alleen niet in de trainer. dus ik hoop dat ze niet al te veel naar karelse luisteren met het oog op de toekomst. succes jefrey

Chielvp

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 9:12u

Slim, dan kunnen we straks 11 middenvelders opstellen. Bruins stond toch bekend om de vele goals die hij jaar in jaar uit maakte? Laten we hopen dat het maar een gerucht is , als we ergens behoefte aan hebben dan is het een spits, een echte spits.
En Schalk gaf tijdens de presentatie zelf ook aan dat hij een boven er blessure heeft dus....... Prioriteiten stellen en zuinig omgaan met je geld.

josephus

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 9:19u

Ik zeg:
Transfervrij: Mtilliga, Vennegoor, Lasnik, Bruins,Boukhari,

mooi lijstje toch?

Rogo

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 9:21u

Er komt toch wel een spits zeker?! Schalk houdt het nog geen 45minuten vol (niet vreemd voor een A junior).

Een creatieve middenvelder is inderdaad hard nodig, maar die Bruins is toch een 13 in een dozijn middenvelder? Die hebben we al genoeg.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 9:22u

Astemblief. Bruins. Daar gaan we de oorlog NIET mee winnen. Dat is een typische Cees Lok aankoop.

Laten we hopen dat JvA gewoon de gemakkelijke namen niet ontkent, en intussen met serieuze opties bezig is.

Mtiliga is onbetaalbaar voor NAC, Vennegoor wil niet in NL blijven. Boukhari noodverband en ook geen spits. Ben benieuwd....

RS

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 10:00u

Degene, die Collins John aan het spelen krijgt is spekkoper!

Fantastische voerballer, pas 26 jaar, tegen het Nederlands Elftal aangezeten, financieel onafhankelijk, traint met dezelfde groep mee als Lasnik.

Lasnik achter de spitsen centraal op het middenveld.

Maar ja, Karelse en mensen aan het voetballen krijgen.

Wellicht met een prestatie-contract?

Een goede linksback hebben we al; Zonneveld. Kan Gorter op zijn natuurlijke positie als aanvallende middenvelder spelen.

Belgrat

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 10:07u

Bruins........zucht...weer een ex-nerd.....

Ik kan me herinneren dat hij inderdaad wekelijks het verschil maakte in Dordnoord....laat me niet lachen... en weer zon smurf!...BODY wil ik! een type dat een bal vasthoud! een Kerel! smurfen hebben we al genoeg.

P.S. Het zou verboden moeten worden, spelers die voor de Nerds hebben gespeeld zouden nooit meer voor NAC mogen spelen. Kan dat niet ergens in de clubstatuten opgenomen worden? En neem dan ook gelijk op dat wanneer die K*club interesse heeft in een speler van ons dat de minimumtransfersom Euro 10 miljoen is ongeacht wie het is, al gaat het om de terreinknecht dan zijn we van dat gezeik ook af!

naceric

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 10:09u

Yes Amouh weg... ik krijg weer vertrouwen.

Die gast stond het laatste halfjaar echt niets te doen voor in de spits
Hij mag de schoenen van Alex Schalk nog niet eens poetsen. Das pas een spits. Maar Alex is wel jong maar we hebben santi en lurling en bayram nog.

Nee we komen geen spits te kort... Een fatsoenlijke middenvelder die
het spel kan opbouwen en kan sturen. zon Type schreuder.

Maar of je die met Lasnik binnenhaalt... ik heb nog mijn twijfels. Maar wie weet.

Dirty Harry

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 10:12u

Lasnik: Doen!

Bruins: Niet doen!

Daarnaast zou een spits misschien wel handig zijn. We gaan toch niet weer met Lurling in de spits spelen he Sjefke? Bij een betaald voetbalclub hoort toch echt een spits...

10diego

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 10:14u

Bruins zou geweldig zijn, vrije rol op 4 mans middenveld. Kan mooi Kolk bedienen. Lasnik, geen idee of fat een versterking is. Bruins heeft wel een aanbieding van Genk op zak. Of luigi matcht met Karelse betwijfel ik.

Las dat iemand Collins John aanraadde. Is een gok, maar helemaal waar. Als je hem aan het ballen krijgt ben je spekkoper.

Terug op eerdere post: we besparen dus geen EUR 500k als je Lasnik en Bruins haalt. Wat heeft Amoah opgebracht?????

Belgrat

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 10:18u

Eens met Naceric en RS.

Zonneveld linksback zodat gorter met schilder op het middenveld kan.
Daar een nieuwe speler bij, die een bal vast kan houden en rust brengt. We moeten af van die paniek in verdediging en middenveld. Een type Schreuder inderdaad of Molhoek. Misschien dat Lasnik dat is, maar dat moet nog blijken. Hij is 1.84, Molhoek is 1.86 dus qua body zou het kunnen... en veel zal het niet mogen kosten...een ex-stillempie lijkt me. Dus het is graag of nie!

Dan kun je daarnaast eventueel nog een spits halen, maar dat kun je ook in de winterstop doen. Het is toch ook een kwestie van spelers op de juiste plek zetten en vertrouwen geven, en dan kom je toch bij de trainer terecht...

Hugh Hefner

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 10:21u

Sjonnie van de Burgerking is ook weer beschikbaar! Robuuste spits, als ze hem maar veul cola geven bij de Burgerking, dan heeft ie op korte termijn ook geen tanden meer! Er is geen smilie zonder tanden, dus ik pak deze maar. Churandi loopt ook met een gouden c op zijn tand...

TinusDeP....

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 10:35u

gottegot... iedereen blij dat Amoah weg is, want hij drukt zo op de begroting. En vervolgens geeft iedereen dat geld direct uit aan Lasniks, Bruins en Johns...

Haal er max 1! En inderdaad het liefst een creatieve, aanvallend ingestelde middenvelder. We hebben op het middenveld op dit moment maar 1 type speler. Voornamelijk controlerend ingestelde middenvelders. Die Lasnik hoeft van mij niet. Een ex-kruik die tot op dit moment niet wilde komen omdat ie op wat beters dan NAC zat te wachten. Nam vorig jaar een paar vrije trappen en voelt zich direct te goed voor de middenmoot. bah!

Bruins zou binnen NAC volgens mij goed kunnen passen. Inderdaad niet uit de verf gekomen bij Dordt Noord, maar dat is ook een heel ander soort club, met veel meer concurrentie op die positie en heel andere verwachtingen. Als je bij NAC een middenveld neerzet met Schilder/Zonneveld en Bona/Gudelj controlerend en gedoseerd diepgaand en een Bruins in een vrije nummer 10 rol, zou hij het volgens mij goed kunnen doen.

Nog beter volgens mij is een 2-mans voorhoede met Kolk/Schalk en Lurling en een 4-mans middenveld met Zonneveld in de punt naar achter, Schilder en Neno links en rechts en Bruins in de punt naar voren.

Dan hoef je ook geen spits terug te halen...

Belgrat

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 10:39u

Asley Young, is da wa?


http://soccer-portal.org/goal-of-the-day/7048-ashley-young-goal-v-arsenal.html

Hertog076

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 10:47u

Lasnik.... Is da nie die pannekoek (of is het pannenkoek) die niet bij NAC wilde voetballen omdat ie daar te weinig betaald kreeg ?!?! Verkoop je een grootverdiener en haal je er weer n terug..... Snap ik het dan gewoon niet ??

Belgrat

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 10:52u

alhoewel...Voor 20 miljoen minder dan Young heb je Lasnik:

http://www.youtube.com/watch?v=9krcgU6TCKY

Misschien een gokje waard...

Ik zeg die Lasnik halen en dan gewoon de rest op de goeie plek zetten en vertrouwen geven..

en het allerbelangrijkste: NOAD! te beginnen tegen de Droeftoeters hugodver!

Dus Karelse, (ik weet zeker dat je dit leest! of die krulletoeter naast je) Actie graag! NOAD willen we zien! Daar kun je gewoon op trainen en op hameren, das de basis. Met NOAD wordt dit NAC gewoon 10e zoals t hoort.

JorD

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 10:58u

Ik denk dat je als NAC zijnde beter een spits en een ervaren 10/aanvallende middenvelder erbij kan halen. Vennegoor OH en Vayrienen. En dan zou ik, als ik trainer zou zijn, spelen met een 4-4-2 systeem met een ruit op het middenveld.

Ten Rouwelaar

Janse Botteghin Luijckx Gorter/Zonneveld

Schilder
Gudelj Vayrienen
Lurling

Vennegoor Kolk/Schalk

Tuur

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 11:00u

NAC heeft een salarisplafond van 200K. Amoah verdiende 500K (en volgend jaar ook nog). Dus kun je 1 goede speler halen en de rest besparen of in de winterstop gebruiken. Verder ving NAC 450K transfer begreep ik en is nog 150K over (op budget) van Leo. Dus NAC bespaart behoorlijk. En dan is maar goed ook.

Nu alleen niet degraderen en iig in thuiswedstrijden zo`n volle bak inzet tonen, dat het publiek blijft komen... (Scheelt ook zo een miljoen, als je veel kaarten bovenop de SCC kaarten verkoopt).

Sgele

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 11:02u

WTF moeten we met die Lasnik? Serieus nou....

Naque

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 11:11u

Sgele: NAC heeft geen keus...

FC Goed Bezig

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 11:22u

Bruins: doen!!!! Lasnik: niet doen!!!! Geen spist erbij. Met kolk en schalk al 2 centrumspitsen in huis. En Mtiliga terughalen maar die komt niet voor 2ton

kho

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 11:24u

Er gaat een spits weg en N.A.C. heeft interesse in 2 aanvallend ingestelde middenvelders ?

Buiten het feit dat ik het beide twijfelgevallen vind lijkt het me beter om voor een aanvaller te gaan.

Bruins - leuke technische voetballer, maar lichtgewicht en niet iemand waar je de oorlog mee wint.

Lasnik - fysiek beperkte voetballer met een aardige traptechniek.
lijkt me ook geen speler die voorop gaat in de strijd.

Beiden mooi-weer voetballers. We hebben op dit moment vechters nodig, want het draait nog niet bepaald lekker.

Mermans

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 11:28u

Ali Rabobank terug!

Judge M.

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 12:27u

Wie er ook als vervanger komt: de meeste punten gaan we pakken zodra Koenders voortaan buiten de basis gelaten wordt!

En zet Kolk op de plaats van Jozefzoon (wat voegt die gast eigenlijk toe?) en zoals hier al eerder gemeld is, scheelt het ook een slok op een borrel als Zonneveld op linksachter kan spelen waardoor Gorter naar het middenveld kan en Gillesen een plaatsje op de bank kan innemen.

ijpelaart

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 12:28u

Allebei... alles is beter (ongeacht t spel) dan 3 huurlingen in de basis.

dun ert

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 12:49u

Waarom 2 spelers die op dezelfde positie spelen? Waarom niet beginnen met een spits?? Alhoewel beginnen.. Naar mijn idee had er allang een schaduwlijst moeten zijn voor in de spits!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 12:51u

Heerlijk al die namen , natuurlijk heeft Hugh Hefner `t bij het rechte eind...... , waar blijft die smily van iemand zonder tandjes ?!

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 13:14u

Bruins: NOOIT doen.

Ik ga even vloeken in de kerk, met het risico op een ban, of erger: eeuwig verketterd worden door de `echte supporters` hierboven: het argument dat feyenoord en NAC 2 hele verschillende clubs zijn, geloof ik niet. Bij beide clubs draait het om inzet, fanatiek publiek en een goede wisselwerking. Niet om techniek of kerstboomsystemen.

Ik zie Bruins dus ook he-le-maal niets toevoegen aan dit NAC. OK, we hebben een aanvallende middenvelder nodig, maar wel een met oog voor het spel, die voorop gaat in de strijd en die de lijnen uit kan zetten. Naar wie andere spelers luisteren.

Dus niet een vlieggewicht die de helft van de wedstrijd staat te dromen, door trainers als linksbuiten werd opgesteld omdat hij daar de minste schade aan kon richten en af en toe misschien hopelijk nog wel eens met een verrassende actie zou komen, om vervolgens met een schone broek het veld af te komen.

Bruins heeft 1 seizoen aardig gescoord bij feyenoord; zijn eerste seizoen. De laatste 3 loopt hij 1 op 13. Alsjeblieft zeg.

Zet dan gewoon Gorter op die plek.
Of Schilder.
Of Gudelj.
Of Bouwman.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 13:17u

Nog iets anders: in BN/DeStem staat helemaal niet dat Van As voor Bruins of Lasnik gaat. Er staat dat Busselaar bevestigt dat deze namen ook bij NAC rondgaan. Ja logisch, zoveel spelers zonder club met eredivisie ervaring zijn er helemaal niet.

Of je moet aan Jasar Takak beginnen.

Ik verwacht (hoop) dat dit een gemakkelijke manier is van de aandacht afleiden van de spelers met wie ze WEL bezig zijn. We zullen zien.

10diego

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 13:27u

@as, was jij het die ook zo tegen vliegewicht Mertens van AGOVV was, omdat we Sikora al hadden?

The Freak

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 13:50u

Is Ali Boussaboun al weer bij een nieuwe club?

TinusDeP....

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 13:59u

@AS Er is deels wel iets te zeggen voor jouw punt. Meestal werkt het bij NAC niet echt met technische, creatieve lichtvoetige voetballers.

Ik vind zelf niet altijd dat dit aan de voetballer ligt, maar even zo vaak aan de achterban en de technische staf, die de godganse dag alleen maar NOAD lopen te roepen. Het is natuurlijk een stukje cultuur van de club.

Maar het feit dat jij voorstelt om Gorter op die plek te zetten, getuigt van die instelling. Gorter kan nauwelijks een bal rechtdoor trappen. Laat staan op een nummer 10 positie de pass geven, waar hij de spits vrij voor de keeper zet...

Het enige dat die jongen kan, is hard lopen en tackles te laat inzetten. Daarom nog enigszins geschikt als linksback, maar persoonlijk zie ik hem liever op de bank... of de tribune... of bij IJsselmeervogels...

Maar dat is terzijde. Het punt is meer dat een creatieveling op het midddenveld niet zou misstaan en dat Bruins dat best wel eens zou kunnen zijn. Bij Feyenoord liepen daar destijds Tomasson rond en later Wijnaldum en Fer voor dezelfde posities als Bruins... tja, dan is het niet zo`n schande als je het daar niet tegen redt. Maar hij heeft bij Excelsior aardig gebald en zou bij NAC ook absoluut een meerwaarde kunnen hebben... dit is toch het kaliber voetballer waar we nu naar zouden moeten kijken. Ook al is het mosterd na de maaltijd, want volgens mij gaat hij met Mario Been mee.

Een bonkige spits zonder voortanden wil ik ook wel hebben, maar waar gaan we die halen nu nog, voor - laten we zeggen - een tonnetje per jaar? Iedereen roept dat we moeten roeien met de riemen die we hebben... typetje Bruins lijkt me dan een prima riem...

Belgrat

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 14:23u

Boussaboun astemblieft!...Broodvoetballer...Bruins? Kezman? Vennegoor?

Kunnen we nou echt niets beter verzinnen dan die volgevreten voormalige vedettes?

Zo moeilijk is het allemaal niet. 1 nieuwe speler of 2 gaan dit NAC niet redden, als de inzet zo blijft zoals deze, eigenlijk het hele afgelopen laatste jaar al, is.

Het begint met een juiste wedstrijd-instelling. En in het nieuwe seizoen zijn er maar 2 die ik gezien heb, die hier nooit in verzaken: Lurling en Schalk, de rest laat hem toch spreekwoordelijk, regelmatig uit de broek hangen... inclusief ons fijne trainersduo.

Als we hier nou eens mee beginnen.... Dan weet je meteen ook wat voor speler dit NAC echt nodig heeft. en dan weet je ook meteen dat die SMURF BRUINS.....totaal ongeschikt is en hij dit NAC echt niet beter zal maken. Het is weer meer van hetzelfde...

We zoeken een strijder, een leider! Iemand die een bal vast kan houden en niet na 3 seconde alweer kwijt is, zoals nu het geval is en we met zijn allen van ellende maar weer achteruit rennen... Ik zou bijna zeggen...een type Sno...maar die schijnt al ergens anders te spelen.

Dus Sjefke, Nadenken voordat je domme dingen doet. Liever elke wedstrijd NOAD en geen nieuwe spelers, dan zo doormodderen met 2 nieuwe smurfen erbij.

biertjeeeee

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 15:51u

Ik heb gehoord dat ene Bart van den Eede nog wel trek heeft in een avontuurtje.

Quinn

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 16:27u

Hoe ist eigenlijk meej Ebi Smolarek, die stond toch ooit ook in de belangstelling?? En Attila Tokoli, die zou ooit ook komen (zal ondertussen wel tegen de 40 lopen, maar goed)

mega frankie

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 17:31u

waarom versterkingen, een club in nood gaat toch geen middenvelders bijhalen, die positie kan toch net zo goed opgevuld worden door buijs.
voorin gewoon lekker ballen met lurling of kolk in de spits met schalk als invaller en dan lekker kijken met de winterstop voor een eventueel nieuwe spits.
ik zou zeggen hou de centjes maar op zak voor een andere trainert die de zaak aan het ballen krijgt.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 17:35u

@ Tinus

Het grootste probleem van dit NAC is niet dat we niemand hebben die steekpassjes kan geven. Als je goed hebt opgelet, hoeveel momenten heb jij vanaf de tribune (of op TV) gezien waarbij je dacht "daar had een steekpass moeten komen"? Juist, bijzonder weinig. Dat ligt dan weer voornamelijk aan de invulling van het 4-3-3 bij NAC. Er valt een gat, een GAPEND gat achter de spits. Dat ligt niet alleen aan Tim Gillissen, die daar wel van iedereen hier de schuld van krijgt. Als vervolgens Amoah dat op wil proberen te lossen door in te zakken, blijft er aanvallend natuurlijk weinig over. Iets wat ik stukken beter zie gaan met slechts 2 spitsen, waarbij Leonardo ook nog wel eens van waarde zou (had) kunnen zijn. Maar dat is een gepasseerd station.

Over Gorter; waarom denk je dat Van Gaal hem destijds naar AZ had willen halen? Niet omdat hij zo gezellig naast je op de tribune kan zitten. Gorter is een goede voetballer, die voorop gaat in de strijd en meer spelintelligentie heeft dan de gemiddelde eredivisievoetballer (hoeveel dat precies zegt, mag je zelf invullen).

Ik snap je punt wel over een creatieve speler, maar een creatieve speler gaat het probleem dat NAC nu heeft gewoon niet oplossen. En zeker niet als je 4-3-3 blijft spelen. Voor wie zou hij dan in de plaats komen? Voor Gillissen? Dan verleg je het probleem alleen maar meer richting de verdediging van NAC.

En een creatieve speler die de halve wedstrijd staat te dromen en wars is van enige vorm van zelfkritiek - de hele wereld heeft het altijd gedaan, het is niet Luigi`s schuld dat hij niet bij Barcelona speelt; sorry hoor, maar daarvan hebben we er toch net een berg weggewerkt (Leonardo, Jenner, Diba, Fouad)?

@ diego
Goedkoop scoren van je, jammer. Check je feiten even als je iets dergelijks wil beweren.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 17:37u

Alles verlossend kruisje , briljant !

We moeten trouwens uitkijken dat als iemand van ons Jeffrey v. As aanspreekt dat we `m niet Sjefke moeten gaan noemen , je raakt zo aan die ratdactieschrijfwijze gewend eej .....

Vinden jullie het trouwens erg dat ik niet aan namedropping doe , laat ik maar beter over aan mensen die er wel verstand van hebben......

el riojo

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 18:23u

even in de spelersportefeuille van Ploegsma gekeken, aanvallers / middevelders:
Romano Denneboom, geen club
Mika Vayrynen, geen club
Csaba Feher, geen club
Peter Kopteff, geen club
Alexander Prent, geen club
Paul Voss, geen club
.......................

Sjak

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 20:07u

hoor net dat vayrynen vrij is, vastleggen die klootz..

10diego

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 20:14u

@sint: je zoekt iemand voor de ultieme passje en steekballen en vindt bruins niet goed genoeg? In mijn ogen is het de ideale "steekballen man"voor Kolk en Schalk.

Smolarek schijnt gevlucht te zijn voor enge poolse zaakwaarnemers en speelt in de woestijn.

Denneboom schijnt ergens in Duitsland meen ik op proef te zijn, maar daar gaan we het niet mee redden.

Tot nu toe heeft Van As mij altijd positief verrast met zijn oplossingen. TD zijn bij NAC is niet makkelijk, winkelen met een lege portemonnee valt niet mee.

Het voordeel zou kunnen zijn dat we lekker met 2 spitsen kunnen gaan spelen, achter over leunen zodat Luijckx en Botteghin niet op snelheid geklopt kunnen worden, Jelle zijn super reflexen kan tonen en Kolk en Lurling heerlijk geniepig kunnen counteren. Jozefszoon heeft er ook de snelheid voor en als het allemaal niet lukt en we moeten aanvallen, hebben we Schalk. Wat mij verbaast is dat het onze technische en medische staf is gelukt om Schalk in 3 maanden op te branden. Onbegrijpelijk, en lijk me voortkomen uit de gedachte van JK: iedereen is gelijk en werrukuh mottuh ze as ik ut zeg.

moho

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 21:37u

10diego, lees ik nu goed dat jij counterend punten wilt gaan sprokkelen......op zijn EB`s

Ik zeg John Linford

Even serieus, ik denk dat Bruins Mario Been achterna gaat, zou m.i. wel de creatieve man kunnen zijn achter de spitsen.
Als Vennegoor genoeg pingels op zijn rekening heeft en bereid is om nog voor de fun te ballen in een team dat NOAD speelt (in lijn met zijn speelstijl) zou dat wat zijn.

Het feit dat het nog te vroeg is voor Schalk om hele wedstrijden te spelen (roofbouw) denk ik dat Kolk/Lurling in een 4-4-2 zou kunnen maar tegelijk weinig power.

Die lange donkere spits van VVV ? (of die gozer van Eindhoven die afgelopen weekend een wereldgoal scoorde ?)....getuigde van creativiteit !

Gr.
Josip

Morkai the Red

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 22:24u

Bruins is niet echt de man met de instelling voor NAC. We hebben er ook erg weinig van gezien het afgelopen jaar en het is natuurlijk wel tekenend dat ze hem bij de nerds gratis laten wegwandelen. Het is best een aardige voetballer, maar zal niet echt iets toevoegen naar ik vrees.

Lasnik komt voetballend wat te kort en heeft een te klein `motortje` wel een prima traptechniek en vrije trap, maar ja als je geen speler kan passeren en te weinig kilometers kan maken, heb je niet zo veel te zoeken in dit NAC.

Misschien dat ze toch eens wat serieuzer naar een versterking moeten zoeken in de juupliek. Hier en daar loopt best een groeibriljantje rond. In het recente verleden hebben clubs daar wel spelers op weten te pikken die het goed gedaan hebben op het hoogste niveau (Chadli, Mertens).

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 23:09u

NAC wil nog voor a.s. Zondag een nieuwe speler presenteren....

Bron : Dennis van Berger via Twitter.

leroy maaskant

Geplaatst: dinsdag 6 september 2011 om 23:18u

Gewoon Vennegoor en vayrienen, heel simpel.
De rest hebben we zelf in huis

Hup NAC Breda

Geplaatst: woensdag 7 september 2011 om 0:16u

Graham Arnold (terug)halen. Die held samen met Schalk, mooie combinatie

Hup NAC Breda!

Snuqqles

Geplaatst: woensdag 7 september 2011 om 6:06u

Forsell is ook werkeloos:-)

10diego

Geplaatst: woensdag 7 september 2011 om 8:48u

@moho, je leest het goed vriend. Zo ver zijn we teruggeworpen op sportiefvlak en dat lkomt niet alleen door de centen. Punten hebben we nodig om niet terug te vallen naar de Oss en Volendam situatie. Het gekke is dat ik sinds dat seizoen elk jaar blij ben als we op 33 punten staan.

Er zijn twee mogelijkheden:
1) Je gaat goed en verzorgt voetbal spelen waarbij op basis van de kwaliteit van het spel vertrouwen ontstaat en punten volgen.

2) Je gaat betonvoetbal spelen en punten sprokkelen, vandaar uit vertrouwen opbouwen zodat je vanzelf vrijer en beter gaat spelen.

Ik zie Karelse niet in staat optie 1 uit te voeren, dus optie 2. Hakken, beuken, zagen en zsm punten stelen. Als hem dat in oltober niet is gelukt moet je heel snel afscheid nemen.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 7 september 2011 om 9:55u

@ diego

Goed lezen kerel. Ik zoek helemaal niet iemand voor `de uitieme steekpass`. Dat droombeeld heb jij nog steeds. Gelukkig begin je in je laatste post ook in te zien dat dat er gewoon niet inzit op dit moment (met deze trainer en deze spelers en dit systeem) bij NAC. En dat is niets nieuws, het is slechts zelden gebeurd dat NAC verzorgd aanvallend en geraffineerd voetbal speelt. Daar moet je niet vanuit gaan.

En dan kom je dus inderdaad bij jouw optie 2 terecht.

En dan heb je helemaal NIETS aan Luigi Bruins.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 7 september 2011 om 9:58u

Trouwens, ik vind het helemaal geen schande om in de Eerste Divisie te scouten. Sterker nog, ik vind het eigenlijk veel leuker dan het kopen of huren van afdankertjes die het misschien nog wel eens zouden kunnen willen gaan maken.

Alleen moet je wel de goede scouting hebben, en dat is een tijdje het probleem geweest (Huntelaar, De Zeeuw). Hopelijk kunnen we dat in de toekomst beter doen.

Nestor

Geplaatst: woensdag 7 september 2011 om 10:13u

Schalk zou er nog niet klaar voor zijn? Onzin! Moet gewoon zijn kracht beter doseren over de wedstrijd. Taak voor de coach. Niet ons zuur verdiende geld weer meteen uitgeven aan eoa afgedankte ongemotiveerde klojo!

demeul

Geplaatst: woensdag 7 september 2011 om 10:18u

Het huidige spelersmateriaal is absoluut niet slecht, er zit echter geen voetbal in. Ik zeg geld wat er nog is apart zetten en kijken hoe JK het de komende twee maanden doet (sorry John). Mocht het niet werken dan kan je dat geld in een trainer stoppen die wel de boel aan de praat krijgt. Ik vind het jammer dat NAC eerst spelers haalt deze zomer terwijl ik liever Joop Gall had zien komen naar NAC. Een no-nonsens trainer met potentie, communicatief vaardig. Hij had ook niet veel gekost aangezien hij het bij Veendam ook voor een appel en een ei deed. Maar ja, hij ligt inmiddels voor lange tijd vast bij Go Ahead.
p.s. keb zin in zondag!

TinusDeP....

Geplaatst: woensdag 7 september 2011 om 11:29u

@AS

Ik ben het met je eens dat we op dit moment niet de wedstrijden voorgeschoteld krijgen, waarin we een nummer 10 met intelligente steekpass wekelijks kunnen zien schitteren.

Maar dat zou wel moeten kunnen...

Er is nu een opgelegd 4-3-3 systeem, dat inderdaad positioneel belabberd wordt ingevuld. Ik ben van mening dat als je perse 4-3-3 wilt spelen, dat je dan een spits in een echte punt moet hebben en vleugels (dus: een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts!!! Iedereen denkt tegenwoordig maar dat ie Robben is) en een echte nummer 10 in de punt naar voren op het middenveld. De ruimte die daarachter valt, moet dan worden opgevuld door een inschuivende "nummer 4". En bij balverlies zakt de 10 mee terug uiteraard...

Helaas hebben we op dit moment niet de personele bezetting, nog de tactische capaciteiten van de trainer/coach die zoiets mogelijk maken. Maar je moet mijn post wel goed lezen... ik zeg dat je een nummer 10 zou kunnen gebruiken. Kan ook in een 4-4-2. Je zet dan een Zonneveld achter een Bruins en gaat met 2 spitsen voetballen... meer stevigheid op het middenveld.

Een lang verhaal kort gemaakt: Vorig seizoen liepen er 8 waterdragers, Leonardo, Amoah en Schilder... Die laatste 3 hadden in potentie de capaciteiten om het verschil te maken. We weten allemaal hoe vakkundig onze technische staf met Leo is omgesprongen, Amoah is nu dus weg en Schilder gaat de klus in zijn eentje niet klaren.

Jij hebt het over voetbalintelligentie, maar dat is juist waar we een gebrek aan hebben. Ik zie (bijvoorbeeld) Lurling ook altijd graag voetballen, maar het is een aanjager. Iedereen vindt mooi en staat als klapvee NOAD te roepen, maar het gaat niet het verschil maken en met 11 van die jongens in het veld, gaan we het ook niet redden.

Je hebt minimaal n vent nodig met rust en intelligentie op het middenveld. Arne Slot was er zo n. Die liep niet de hele wedstrijd te jakkeren, die gooide zijn schoenen niet in het publiek na afloop, zette niet of nauwelijks een sliding in en verdween nooit vanuit het midden naar de flanken ofzo... die kon je vanuit achteren altijd aanspelen en dan kwam er rust aan de bal en wist je dat er een aanval opgezet ging worden... En dan heb ik het heus niet alleen over steekpassjes.

En jij wilt beweren dat Gorter dat kan? Van Gaal heeft echt niet altijd gelijk... Ik heb die Gorter (jawel, vanaf de tribune ) nu al genoeg wedstrijden zien voetballen om te zien dat hij op het middenveld alleen maar achter de bal aanjaagt en daarbij altijd te laat komt. Bij balbezit loopt hij zich vast, omdat hij denkt dat hij er vanaf de "tienpositie" drie uit kan spelen om vervolgens de bal in het kruis te jagen. Als linksback is hij tegen de lager geklasseerde ploegen nog enigszins nuttig, omdat hij daar de rechtsbuiten kan stuklopen. Als hij opkomt zal de rechtsbuiten mee moeten lopen, maar het aantal goede voorzetten uiteindelijk zijn op 1 hand te tellen. Verdedigend is hij heel heel zwak. Hij komt altijd te laat. Heb je gezien hoe Ruiz hem he-le-maal in zijn zak had? En een speler met minder capaciteiten dan Ruiz speelt hem ook stuk hoor...

Nee, het algehele niveau van deze selectie is op dit moment te laag! Er zit potentie in, maar dan moet je een echte trainer voor de groep zetten en er moet een `intelligente` voetballer bij!

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 7 september 2011 om 11:47u

@ Tinus

We zitten volgens mij aardig op 1 lijn. Ik ben ook VOOR een nummer 10, maar dan wel in een 4-4-2 systeem. Met name omdat ik in 4-3-3 het gat achter de nummer 10 gewoon niet gevuld zie worden door Luyckx/Botteghin/Buijs. Dat zit er, ben ik bang, gewoon niet in. Geen schande, Penders en Zwaanswijk konden dit ook niet echt. Maar zij hadden wel gewoon de zaakjes verdedigend op orde. En dat moeten LBB nog bewijzen. Zou best kunnen gebeuren, maar nu zijn we nog niet zo ver.

Ik vind Gorter ook absoluut geen linksback, en inderdaad, tegen mindere ploegen kan hij aanvallend zijn steentje bijdragen. Natuurlijk wordt hij door Ruiz volledig aan de kant gezet. En ook door Sulejmani, Lens, Bacuna, Narsingh en vrijwel elke andere fatsoenlijke aanvaller.

Maar ik heb wel wat meer vertrouwen in Gorter dan jij. Voornamelijk ook omdat ik hem liever dichter bij het doel van de tegenstander zie spelen en ervan overtuigd ben dat hij van waarde kan zijn. ik heb hem echt wel (veel) goede dingen zien doen, die ook getuigen van inzicht. Maar misschien heb je gelijk en is Schilder de enige die het op dit moment zou kunnen in de selectie, op 10 spelen in 4-4-2. Of misschien Bouwman.

Hoe is het trouwens met Sweres, die is toch terug van PSV? Is dat nog iets?

Of heel misschien Kolk?

TinusDeP....

Geplaatst: woensdag 7 september 2011 om 13:16u

@AS

Dan zijn we het eens over de verdediging, de tien en het systeem... maar niet over Gorter...

Nou ja... volgens het laatste item hier op DROL is de kans toch wel groot dat Lasnik gaat komen. Op voorhand zou ik zeggen "niet doen"... speelde vorig jaar bij de kruiken en toen NAC zich meldde wilde meneer eerst eens kijken of hij niet naar Barcelona kon ofzo... Dus ik heb mijn vraagtekens bij zijn motivatie. Maar goed... ALS ie dalijk misschien tekent, zullen we hem het voordeel van de twijfel moeten geven en zien hoe dat gaat.

By the way... Schilder op 10... hm... misschien. Hoewel hij volgens mij toch wel meer controlerend is ingesteld. En ik zag hem ook altijd heel graag op de linksback... dan zou Zonneveld zijn plekje op het middenveld in kunnen nemen...

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 7 september 2011 om 15:16u

@ Tinus

Ik hoop het, dat Zonneveld zijn niveau weer haalt. Ik denk alleen niet dat Schilder linksback moet gaan staan. Denk dat hij ook voorbij wordt gelopen door menig rechtsbuiten. Bovendien mis je een speler met inzicht centraal op het middenveld.

Ik ben ook een grote fan van Arne Slot - dat NAC die ooit weg heeft gedaan...... precies dat type hebben we nodig.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven