homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 april 2011
"Busselaar moet schuldige zoeken"


Een allerinteressantst filmpje op VI.nl. Onderzoeksjournalisten Iwan van Duren en Tom Knipping zijn op pad gestuurd om de problemen bij NAC te ontleden. Behalve de kietelende teksten aan het begin van het filmpje wordt er ook uitvoerig ingegaan op het fraudeonderzoek (waarvan vrijdag de uitslag bekend wordt) en de taak die Ed Busselaar van de knvb zou hebben meegekregen. Met name dat laatste is interessant. Afijn, kijk, luister en oordeel zelf maar.


Bron : De Rat, vi.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

darude

Geplaatst: woensdag 13 april 2011 om 16:18u

Goed te horen dat de knvb niet mee wenst te werken aan doofpotconstructies. Daar leek Busselaar immers op aan te sturen. NAC is gebaat bij een onafhankelijk onderzoek naar de handel en wandel die geleid heeft tot de ongekende puinhoop die de NAC-administratie lijkt te zijn. Ongeopende facturen, niet verzonden rekeningen aan inmiddels allang failliet verklaarde sponsors, vriendjespolitiek door het kantoortje te laten stofferen door een sponsor in plaats van een bedrijf dat het voor een vijfde van de prijs wilde doen, kansloze rechtszaken zonder dossieropbouw en het volledig ontbreken van structuur in crediteuren/debiteurenbeheer: het moet allemaal boven tafel.

Jeppo

Geplaatst: woensdag 13 april 2011 om 16:27u

Mee eens Darude. Toch wel triest dat de KNVB het moet eisen want anders was het inderdaad onder het tapijt geschoven, althans die indruk heb ik als niet-insider.

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 13 april 2011 om 16:30u

Busselaar is niets meer of minder dan een zetbaas van een intransparante Raad van Toeschouwers. Zeven man die hebben toegestaan dat de veroorzakers van het bijna-einde van ons NAC (van Bavel, vd Hoeven, Gielen, Lips en Mommers) mochten wegkomen zonder consequenties. Bizar, en voor een groeiend deel van de achterban onbegrijpelijk en onacceptabel. Want ze waren gewaarschuwd. En hoe. Luid en duidelijk. En keer op keer. Maar hun ware aard was het niet luisteren naar de input, niets doen met kritiek en al helemaal geen maatregelen nemen bij gebleken wantoestanden. Een beetje achteraf reageren of goedpraten en dat was het dan.

Zij begonnen met 7.2 miljoen eigen vermogen in de min (zie rapport E&Y). En zij eindigden ook rond dit bedrag. Alleen was er in de tussentijd wel verschrikkelijk veel waarde vernietigd. Tafelzilver was verkocht, de laatste asset - de bouwrechten - verpatst voor een habbekrats op het dieptepunt van de markt en naast de vele domme dingen die ongepland geld kostten, hun 5 trainers in 6 jaar, was daar een uitgerangeerde selectie tot slot. Voetbalbejaarden en huurlingen. Een snelle berekening wijst uit dat zij minstens 10 miljoen hebben verspeeld en in rook doen opgaan. Dat geld moet terug. Het is geld van NAC.

Tot aan de grond toe afgebroken. En de kuil waren zij al aan het graven.

Net doen alsof er niets aan de hand is, op het pedante af roepen dat we naar voren moeten kijken of de indruk wekken dat de bijdrage van de supporters (4 ton, verschil met REDNAC opbrengst leggen de CR leden, de knechtjes en lakeien van het vorige bestuur wel bij toch ?) nodig is om NAC overeind te houden is belachelijk en grenst aan volksverlakkerij. Wat dat betreft is de Kruik niet sterk begonnen, en al helemaal niet met de zogenaamde ontslagronde. Want die was op deze wijze wel heel erg beschamend.

Wat er nu aan de hand is lijkt allemaal erg op wat dat bekende italiaanse spreekwoord wil zeggen: la colpa muore zittella.
En dat is jammer.

GB

Geplaatst: woensdag 13 april 2011 om 17:07u

Harry harry, jij met jouw kennis van het bedrijfsleven maakt het jezelf wel heel moeilijk. In het bedrijfsleven werkt het zo niet, dat weet jij net zo goed. De wensen die jij hier uitspreekt kunnen in een dictatuur, daar wel, maar ook bij je eigen werkgever niet. En de Rvt is er pas laat gekomen, na het grote debacle en heeft helemaal niet kunnen doen daat dit statutair volgens mij niet is vastgelegd en niet vastgelegd kon worden hangende het onderzoek. Begrijp jij eigenlijk zelf wel hoe organisaties en bedrijven werken en functioneren? Heb het idee dat jij aan de school van Idi Amin hebt gestuurd o.i.d. Wat lul jij af en toe ongeloooflijk populitisch uit je nek man! En de tijd die jij hebt doet mij ernstig vermoeden dat jij aan de vrouw moet, want iemand die naast zn werk zoveel tijd heeft, mist ergens iets.
Neemt niet weg dat iedereen zn stinkende best doet om NAC erbovenop te helpen, en dat vind ik nu het belangrijkste. GO NAC!!!

GB

Geplaatst: woensdag 13 april 2011 om 17:10u

En dat de KNVB zaken eist is gezien de positie van de KNVB logisch. Echter hoe serieus moeten we een club lui die actief Blatter promoot nog nemen?

el riojo

Geplaatst: woensdag 13 april 2011 om 17:29u

Wat Van Oostveen zegt klopt wel.

`Van Oostveen hamert nu op bestuurlijke aansprakelijkheid, een onderzoek loopt bovendien naar mogelijke onwaarheden in de begroting. "Er loopt nu een onderzoek, en ik ben er een enorme voorstander van dat er nu eens mensen hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld. NAC Breda heeft zacht gezegd een enorm imagoprobleem en als je niet oppast, slaat dat over op het hele voetbal." ...... "Wij begrepen zogezegd niet hoe NAC in elkaar stak en werden uitgenodigd voor een presentatie. Iedereen was er: de burgemeester, de commissarissen en algemeen directeur Theo Mommers natuurlijk. Het ging geweldig in Breda. De club leefde en was gezond. Nou, we hadden de deur nog niet achter ons dichtgeslagen of de ellende begon. Er bleek ons een zeepbel geserveerd.` (bron voetbalprimeur)

Er moet gehandeld worden en snel. Tevens verwacht Bert dat NAC het 100-jarig bestaan wel haalt.
Wat Harry b.d. zegt klopt ook: nooit je assets verpatsen of inruilen tegen assets met een mindere waarde!!! Dat weet ik als simpele bouwer ook nog wel. Nu de NAC directie nog.......

Opa

Geplaatst: donderdag 14 april 2011 om 6:54u

Hopelijk wordt NAC nu een bedrijf waar wanpresteerders gewoon de laan uit worden gestuurd.    
Hoe meer je over de huidige situatie nadenkt, hoe ik ervan wordt!

J-roen

Geplaatst: donderdag 14 april 2011 om 8:24u

heb zo het gevoel dat NAC nooit een normaal bedrijf gaat worden, en dat we over 10 jaar weer allemaal onze centjes in de put kunnen gooien...

valt opzich wel mee als je het zo bekijkt, is 2,- per jaar per supporter...

gebruikersnaam

Geplaatst: donderdag 14 april 2011 om 12:07u

Een normaal bedrijf had ook gewoon een naheffing gestuurd zo van we rekenen 20 euro extra voor de seizoenskaart de prijzen waren niet juist gecommuniceerd destijds (prijsincidatie bla bla ).
Nadat ze een brief hadden gestuurd (zoals u wellicht vernomen heeft) dat we met een reorganistie bezig zijn....Wij hopen u volgend jaar toch als klant toch terug te zien ondanks de negatieve publiciteit. onze excusses dat we de afgelopen jaren niet de diensten hebben kunnen leveren zoals u van ons gewend bent.

harry b.d.

Geplaatst: donderdag 14 april 2011 om 14:45u

De licentie wordt niet ingetrokken, dat is inmiddels gelekt. Het rapport durft niet te spreken van fraude want dat is een juridische term die een rechter moet vaststellen. Hier laat men het dus met zachtere eufemismen zoals niet conform de geldende regels of goed gebruik.

Toch is het raar dat mensen nu net doen alsof ze van niets wisten, ook de KNVB. Al eerder werd Mommers (NAC) twee keer veroordeeld door een rechter voor iets doen wat niet mocht. In 1 van die veroordelingen werd al expliciet gezegd dat de administratieve organisatie binnen ons NAC beperkt was. Oftewel een onvoorstelbare puinhoop. Theo werd toen niet ontslagen door zijn baas Grauwsnor vd Hoeven. Bange mensen zonder kennis en zonder ballen. Daar zijn we aan kapot gegaan en nergens anders aan.

portugeese naccer

Geplaatst: donderdag 14 april 2011 om 15:12u

@ Hbd

Fraude is geen juridische term en komt niet in het Wetboek van Strafrecht voor.

Fraude is een soort paraplubegrip in het algemeen spraakgebruik: een vorm van bedrog waarbij de zaken anders worden voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn.

Al Pacino

Geplaatst: donderdag 14 april 2011 om 16:23u

Eindelijk heeft de KNVB richting NAC eens gelijk. Het laatste en voorlaatste bestuur zullen eens met de billen bloot moeten. (Voor Mommers niet zo`n probleem trouwens!)
Het grootste deel van de supporters heeft dit ook steeds aangegeven. NU moet eindelijk eens met de botte bijl gehakt worden. Wij moeten niet meer tolereren dat met zo`n mooie club wordt gesold. Het lijkt het bestuur van Ajax wel die aangeeft dat zij voor de belangen van Ajax opkomen en dat niemand groter is dan de club. Hoor ik dit ook niet regelmatig op de NAC-sites?? Meneer Coronel die nu aangeeft dat de supporters een bepaalde kreet niet meer mag gebruiken en dat anders de KNVB de club maar drie punten in mindering moet geven. Was de club dan niet groter dan wie en wat ook?? Hetzelfde doet eigenlijk ons bestuur door de NAC-supporters als roependen in de woestijn achter te laten. Het klootjesvolk weet er toch niets van en het intellect zit in het bestuur. Nou, vergeet het maar. Hoe men het ook wendt of keert het bestuur, met als hoofd-verantwoordelijke Theo Mommers, weet donders goed wat er zich allemaal heeft afgespeeld en waar de dure centen zijn gebleven. Vroeger ging men aan de schandpaal en dan mocht er gegooid worden. Was dit nog maar zo. Ik zou kilo`s rotte tomaten hebben gekocht en tientallen bedorven eieren. En dan maar gooien, net zo lang tot dat men bereid was om te zorgen voor een financiële opening van zaken. Ik word van alles stront en strontziek! Bestuur bedankt !!     

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 14 april 2011 om 19:10u

@P.N. juridisch wellicht klopt z`n tweede reactie niet , ben met tweede reactie wél eens , daar waar z`n eerste reactie gewoon weer wartaal is !

Kop "Busselaar moet schuldige zoeken" kan natuurlijk als het rapport van de `fraudeonderzoek` een werkelijke frauduleuze handelswijze bewijst natuurlijk , voor die tijd moet Busselaars wel zeggen dat er (nog) niets van fraude is om over te praten.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven