homepage
bookmark
print
of log in voor extras
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

22 december 2010
Uitgebreid verslag forumavond online


Ondanks het barre weer en het voor sommigen " saaie " onderwerp (het verleden leert immers dat het onderwerp technische zaken met aanwezigheid van trainer en spelers een stuk populairder is blijkt uit opkomstcijfers) waren er afgelopen maandag toch nog zo'n 50 man en vrouw afgekomen op de presentaties van Bas van Bavel, CR-voorzitter Sjoerd van Fessem en de kersverse supportersvertegenwoordigers in de Raad van Toezicht Berry de Kort en Ronald Clayden. De CR heeft sindsdien niet bepaald stil gezeten en heeft een zeer uitgebreid verslag gemaakt van de avond. Het verslag kun je hier lezen. De presentatie van Bas van Bavel is hier te bekijken en die van de CR hier.

Rest ons nog Berry en Ronald alle succes van de wereld te wensen met hun belangrijke taak! Succes mannen!


Bron : De Rat, Clubraad NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31

Relaties


28-dec-2010
Clayden voorzitter Raad van Toezicht...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 11:19u

Beschamende presentatie van Basje van Bavel. Wat onsamenhangende random lijkende points op een powerpointje geknald waaruit maar 1 boodschap blijkt: alles ging jarenlang goed en opeens was daar uit heldere hemel het jaar des Heeren 2010 waarin we gek genoeg met een verlies kwamen te zitten. En we waren nog zo lekker bezig.

En geen enkele oorzaak of reden gegeven.

Dat is het beschamende. Dat ze niet willen of kunnen toegeven wat er fout is gegaan en hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren. En dan kun je dus niet vooruit kijken. Als je niet bereid bent tot het analyseren van de problemen kun je ze zomaar weer krijgen.

Deze presentatie is een farce. Niks nieuws te lezen.

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 11:48u

@ Hbd

Niet met je eens, het gaat "maar" om een PP-presentatie.

Heb zelf geregeld aan de hand van PP-document presentaties moeten geven, omdat dat werd gevraagd. Ik heb daarbij altijd heel nadrukkelijk aangegeven dat die PP-presentaties slechts de kapstok is waaraan ik mijn verhaal heb opgehangen. Het gaat dus om het verhaal, niet om de PP-presentatie als zodanig. Ik heb er dan ook nooit mee ingestemd dat de PP-presentaties achteraf onder de toehoorders werden verspreid.

Jij verwijt aan de hand van de PP-presentatie dat er geen reden zou zijn gegeven voor het verlies.

Ik kan mij heel goed voorstellen dat die reden niet in de PP-presentatie is genoemd: die reden(en) zet je liever niet zo op papier, zeker niet wanneer je nog met de verantwoordelijk Algemeen Directeur in de clinch ligt over de beindiging van zijn dienstverband.

Oftewel: wat mij betreft is PP-presentatie niet meer dan instrument om verhaal te houden.

Ik vind het dan ook onverastandig dat de PP-presentatie wordt "uitgeleverd". Zelf heb ik dat altijd geweigerd, omdat PP-presentaties een eigen leven gaan leiden en al snel worden beshouwd als "formeel document".

Wat mij echter wel boeit: hft BvB bij de bijeenkomst iets gezegd over de oorzaak van het "plotselinge" verlies? Is daar een nadere toelichting op gekomen, anders dan wat er al is gezegd, te weten: TM heeft ons besodemieterd.

Uit het verslag van de CR maak ik namelijk op dat er niets over is gezegd, maar ook niets over is gevraagd?

Wie kan hier iets over zeggen?

Mieshoop of FES, kom er maar in!


Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 12:05u

Ik ben ook niet erg onder de indruk van het verhaal van BvB. Maar goed, de vraag was natuurlijk of er iets nieuws te melden was.

Kijkend naar de laatste slide zie ik een functieprofiel van een algemeen directeur die `tenminste enige financiele ervaring` moet hebben, maar ook een `sterk financieel tegenwicht` moet bieden.

Het kan aan mij liggen.

En ander puntje dat me opviel; er komt een sponsor in de RvT - deze komt uit het bestuur BC i.o. Betekent dat dat er nooit een bestuur voor de Business Club is geweest? Lijkt me ook vrij apart.

HV

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 12:11u

@pn: Dat was het hoofdonderwerp van de vorige forumavond. Ik weet niet of daar ook een verslag van is. Er is toen wel ingegaan op specifieke verliesposten, `oorzaken` voor het verlies van controle etc. Het is dus niet heel vreemd dat daar nu weinig over is verteld en gevraagd.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 12:19u

@P.N. ,
Kan me voorstellen dat deze vragen al gesteld zijn aan B.v.B. informeel , had toch eigenlijk goed geweest om die vragen nu weer te herhalen voor het volledige plaatje , iedeen blijft met die vragen zitten waar op zich eigenlijk ook iedereen het antwoord ook wel kan raden , maar toch.
Een en ander heeft natuurlijk te maken met de nog niet afgehandelde zaak met T.M. , waarbij ik i.i.g. kan herhalen wat B.v.B. wl zei te verwachten op de vraag van iemand uit het publiek (dacht de vader van B.d.Kort) "hoe zit het met T.M. , het kan toch niet z lang duren allemaal met een zieke werknemer" , waarop B.v.B. antwoorde ; "wij hebben van de arbo-arts vernomen dat ie nu nog steeds ziek is maar ik verwacht er op korte termijn iets meer over te kunnen melden" , letterlijke tekst is te lezen als je op het eerste `hier` van dit item klikt hierboven , de toevoeging van Bas dat hij verwacht er redelijk snel uit te komen staat dr echter niet bij opvallend genoeg ...

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 12:25u

B.d. geeft per jaar een presentatie of 20. Voor grote en kleinere groepen, in het engels, duits of frans, en 2 keer in het italiaans (lastig). Inderdaad vaak met slides. Maar ook zonder. Gewoon klein briefje en alles uit het hoofd. Staan en vertellen. En op alle vragen antwoorden. No problem.

Maar wat we hier zien is aanmatigend en pedant. Vooral de titel dat we vooruit moeten kijken. Dat bepalen we nog altijd zelf wel Basje ! Eerst de boel oplossen voordat je vooruit kunt kijken. En de zaak is nog altijd helemaal niet opgelost. Mommers roept tegen iedereen die het wil horen dat het bestuur overal van op de hoogte was, sterker nog dat individuele leden vooraf geconsulteerd zijn en nooit tegen hem gezegd hebben dat hij fout bezig was (hoe zat het ook weer met zijn salarisverhoging, men was juist uitermate content met TM). Nooit is hij teruggefloten.
En dan zou opeens alles de schuld zijn van 1 mannetje ?
Laat ons niet lachen.

Het is vooral het huichelachtige optreden van bestuursleden als van Bavel dat pijn doet. Nog nooit kwam het maxima mea culpa over hun lippen. Het was allemaal de schuld van anderen. Als het allemaal dan de schuld van Tejo was, wat is dan de uitkomst van het forensisch onderzoek ? Zijn er strafbare feiten gepleegd, is de ECD gewaarschuwd ? Daar kun je dan toch open en eerlijk in zijn ?

Het feit dat zij de historische puinhoop nu te lijf gaan met een monsterlijke Raad van Treuzelarij is lachwekkend en triest tegelijk. Dit kan nooit de oplossing zijn voor een leiderschapscrisis. Bureaucratie als middel tegen bureaucratie !


Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 12:27u

Vergeet de mensen die in mijn ogen een erg sterk en overtuigende speach hielden over hoe zei dachten de raad van toezicht te dienen `Berry en Ronald` succes te wensen en ze te vragen hun rekenmachintjes niet te vergeten als ze zitting nemen in die raad (alhoewel iedereen snapt dat je er geen twee uit kan geven als je maar n euro hebt.... , totdat de kolder in de kop komt).

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 13:36u

@ Hbd

Har, je weet dat ik het vaak met je eens ben. Maar ook wel eens oneens. Zoals nu: je zoekt m.i. spijkers op laag water.

Je verwijt BvB namelijk een aanmatigend taalgebruik omdat hij blijkens de titel van zijn PP aan ons zou opdragen vooruit te kijken. Wanneer ik echter naar de kop van de PP kijk, dan zie ik toch duidelijk staan: "NAC: NU VOORUIT KIJKEN".
Ik lees dat als een opdracht aan / doelstelling van NAC. Geen opdracht van BvB aan "ons". Laat duidelijk zijn: het n (vooruit kijken) behoeft het ander (omzien) alleminst uit te sluiten. Maar ik vind het heel goed dat de hoofdopdracht aan NAC primair is vooruit te kijken.

jup

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 14:42u

Moeilijke taal maar dit jaar kan niet meer stuk,

Nac gaat europa in ,we winnen de beker,en willem2 degradeert,
topjaar!

Helter

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 18:03u

harry b.d is een fantast, leegloper, huichelaar en vooral een hersenloze opschepper naar maar een ding op zoek: AANDACHT.

Zielepiet. Ga ergens anders je gal spuwen en de betweter uithangen. DOODZIEK word ik van het negatieve geklets van jou.
Wedden dat je volgend jaar met een nieuwe RvT , bestuur en directeur weer gaat lopen zeiken?

Van positivisme krijg je heus geen jeuk hoor!

mrijck

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 18:13u

@hbd je bent wel erg kritisch.
Vervelend als je glas altijd half leeg is. Je hebt wel een punt dat TM het nooit alleen heeft kunnen doen. Bij NAC hebben ook nog goede integere loonslaven gewerkt, die hun ogen niet in de zak hebben gehad en ook de klok hebben geluid. Luisteren is echter ook een vak, iets wat niet iedereen kent trouwens.

bartt0805

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 18:53u

Excuses alvast dat ik op enkele plaatsen deze oproep heb geplaatst.
Off-topic: heeft iemand de wedstrijd van afgelopen zaterdag op harddisk of dvd staan??? inclusief de opkomst....... of eigenlijk vooral de opkomst??
ik heb de wedstrijd vanaf de grote vlag op de B-Side..... en zou graag het stukje daarvoor ook hebben.
Als je het hebt? Dan lees ik het hier graag.

moho

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 21:43u

@HBD ik mag dat tegendraadse wel, maar altijd tegendraads en negatief gaat me af en toe te ver.

Positief als het kan (bijv. de prestaties van NAC na een belabberd begin, terugkeer van NOAD op het veld, Avondje NAC terug in de steigers !, hoop op bekerdromen, W2 de rode lanntaarn, Leo die naar vorm groeit zodat we hem kunnen cashen om daarmee andere contracten te verlengen en last but not least verlost van RM............


Idd nog steeds opgescheept met TM en overblijfselen van degenen die erbij stonden ernaar keken zonder in te grijpen.......

Kom op 1 positieve noot kan nog net in 2010, daarna mag je weer op de tegendraadse tour.

Gr.
Josip

moho

Geplaatst: woensdag 22 december 2010 om 21:46u

En naar alle HBD "happers" positief als het kan , kritisch als het moet !

Iedereen Merry Xmas en een gezond en (hopelijk historisch) 2011.


Gr.
Josip

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 23 december 2010 om 0:07u

@ moho ,
Ze moeten er ook zijn de `Johan Derksen` , de H.b.D-tjes` hoe gruwelijk ik `t oneens ben met deze lieden vaak maar als `H.b.D. happer` hartelijk dank voor je kerstgroet etc. maar ik ben het wl eens met de aller grootste negatieveling Cartman die eens zei "it`s cold , it`s dark and it sucks , mery X-mas".......

moho

Geplaatst: donderdag 23 december 2010 om 20:37u

@hoog

Benieuwd wat een bekerwinst zou doen met de grootste negatievelingen.

Zelf ben ik toch nog steeds (een bietje) ziek van de geheel onnodige nederlaag in de kwartfinale tegen GAE van vorig seizoen als gevolg van tactische blunders van "RM almighty".

Maar goed terugkijken heeft geen zin, vooruitkijken naar 2011 met een positief gevoel, eerst die champagne alvast laten knallen met oud en nieuw.

Gr.
Josip

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 24 december 2010 om 11:36u

Jot... , de volgende is ook te doen , ajaks deed het niet slecht tegen azet maar het was uiteindelijk maar een magere overwinning die 1-0.
Natuurlijk is het wr een erg slechte loting , we haden niets anders verwacht ..... , och.. , niets is onmogelijk.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven