homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

14 september 2010
Ik, de voetbalfanvrouw


Er zijn ongetwijfeld momenten in je leven dat je jezelf afvraagt, waarom ben ik in godsnaam NAC-supporter geworden. Ben ik nou gezegend of word ik nou gestraft. Bij dit soort vragen is het goed om eens een ‘out of the box’ visie op het NAC supporterschap er bij te pakken. Het verhaal van de voetbalfanvrouw. Materiaal uit papieren Rat 82.


IK, DE VOETBALFANVROUW

Ik ben nooit opgevoed met ‘Het Geloof’. Nooit heeft iemand mij kunnen laten begrijpen wat nou eigenlijk buitenspel is (ik geef toe, desinteresse is hiervan niet de hoofdoorzaak, maar eerder mijn uitmuntend slechte ruimtelijke vermogen). Als mijn vader en vrienden op zondagavond om 19.00 uur aan de buis gekluisterd zitten voor Studio Sport, ben ik altijd net toevallig ergens anders. Vraag aan mij welk truitje er op vrijdag 12 januari in de etalage bij de H&M hing, en ik zou het je nog bijna kunnen vertellen ook. Maar vraag je me om ook maar één recente speler van NAC te noemen, dan moet ik je dat antwoord helaas schuldig blijven. Toch kan ik met trots melden dat ik voetbal wél leuk vind. Tijdens het EK of WK sta ik vooraan op de Grote Markt. Maar dan wel zo dicht mogelijk bij de bar natuurlijk.

Ook ben ik wel eens naar een wedstrijd van NAC geweest, maar het enige wat ik me daarvan kan herinneren is dat er bier was. Veel bier. Zoveel bier, dat ik in de slotfase van de tweede helft blij was dat de jongen voor mij me wist op te vangen. Anders was ik ongetwijfeld op acrobatische wijze vanuit de bovenste trede van Vak G volledig naar beneden gedrapeerd. En dan was mijn vriend waarschijnlijk behoorlijk gepikeerd geweest, aangezien hij dan de nabeschouwing in de Beatrix moest missen omdat hij onderaan de tribune tevergeefs op zoek zou moeten naar mijn linkerbeen. Maar ik moet toegeven dat het wel erg gezellig was die avond. Want: er was bier!

Het feit dat ik als voetbalfanvrouw mijn vriend op zondagochtend voor de wedstrijd voor de zoveelste keer ondersteboven van blijdschap en opwinding onder de douche aantref, nadat ik lieflijk ben gewekt door luidkeels gezongen NAC-liederen, veroorzaakt bij mij een gevoel van onbegrip, al dan niet gegratineerd met een greintje jaloezie. Puur omdat ik niet degene ben die die opwinding bij hem veroorzaakt, maar een vooruitzicht naar 22 mannen, een bal en een grasveld. En bier.

Eigenlijk moet ik toegeven dat het gevoel van onbegrip eigenlijk voortkomt uit onwetendheid. Een tekortkoming vanuit mijn kant. Een gemis waarvan ik eigenlijk had gewild dat er bij mij ook met de paplepel ingegoten was. Dat begrip is er dus eigenlijk wel. Voornamelijk als vriendlief op zondagavond bij thuiskomst met een tevreden glimlach naast me neerploft, en me vlak voor hij als een blok in slaap valt nog even meedeelt: “Come on N.A.C!!!” Fonetisch: “Kowwonnennaasjjjjjeehee!!”.

Shit. Ik wou dat ik zo’n tevreden leefwijze en zo’n fantastische hobby had.

No@h


Wil jij ook je verhaal delen met honderden NAC verslaafden? Stuur je bijdrage dan vóór vrijdagavond 17 september (aanstaande) op naar redactie@derat.nl, om jouw stuk in Rat 91 te zien staan. Rat 91 komt uit op zondag 26 september voor de thuiswedstrijd tegen willem2.


Bron : De Rat(82), No@h


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


26-sep-2010 NAC-WIL (2-1)

16-sep-2010
Deadline nieuwe papieren Rat op vrijdagavond ...
06-nov-2008
Rat 82 !!: deadline op donderdag 6 november...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

rijen loco

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 13:24u

tja het leven van een vrouw van een nac fan is hard

spreading

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 13:27u

kan mijn vriendin nog iets van leren!

lange bredoanoar

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 13:39u

"wel zo dicht mogelijk bij de bar natuurlijk" "dat er bier was. Veel bier. Zoveel bier" "Want: er was bier!" "En bier."

Whahaha koning

lange bredoanoar

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 13:39u

Koningin dan

rijen loco

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 14:08u

Oja,mijn vrouw geeft niks om voetbal,ik kan ze dat ook niet kwalijk nemen,komt uit stilburg

dn Grijze Sik

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 14:11u

repect

dn Grijze Sik

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 14:13u

hahahaha, vorig bericht mist een letter....
like Ali G: R.E.P.E.S.C.T
of zoiets

De wezel

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 15:40u

Tja...... hoe herkenbaar...

Theike

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 15:58u

Erg herkenbaar Al moet ik erbij zeggen dat ik erg nerveus wordt als een vrouw weet wat buitenspel is....

harry b.d.

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 16:27u

De vrouw meenemen naar NAC. Bd zegt: niet doen.

We kennen allemaal de verhalen over mevrouw vd Hoeven. Dan ben je voorzitter van ons NAC en sjouw je dat wijf overal mee naar toe. Kwebbel kwebbel kwebbel. Bejaardensex. Vreselijk.
Aan de andere kant, als je wel een representatieve vrouw hebt komen er ook weer situaties zoals een massaal "tits out for the lads" of "neuken voor geld". Kortom, het is nooit goed.

boelie

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 16:49u

Inderdaad hééééél erg herkenbaar

De Wortel

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 16:55u

Toch mooi dat Frau BD opblaasbaar is, Har...

Inderdaad n mooi stukske, iedere man/vrouw zal er i.i.g. wel iets in herkennen...!

maximale

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 17:08u

Een vaardig en met mooie vaart geschreven stukje. Meer van dat op DROL. Dat spoelt tenminste de erg viezen smaak weg van Harry`s reactie, want tjongejongejonge, wat blinkt die weer uit in humorloze, respectloze, inhoudsloze, beledigende, vrouw- en bejaardenonvriendelijke meuk.

portugeese naccer

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 17:33u

De Portugees kan tot zijn grote blijdschap melden dat ie weinig tot niets in het stukje herkent.

Mevrouw De Portugees is namelijk groot voetballiefhebster, ze leest de VI (neen, niet de standen en de cijfertjes, want dat is echt voor mannen) en weet wat buitenspel is; en neen, om jullie voor te zijn, ze is geen chick-with-dick, maar ze houdt gewoon erg van balsporten. Met mevrouw De Portugees op de tribune betekent kop houden en voetbal kijken.

Één levensgroot probleem: ze komt niet uit Breda en ze is niet voor NAC. Maar inmiddels wel een beetje. Omdat de Portugees voor NAC is. En da`s best lief van haar!

Geelzucht

Geplaatst: dinsdag 14 september 2010 om 23:23u

Mooi man die verhalen.
Er zijn wel eens momenten waarvan je denkt , tja daar was ik ook bij bijvoorbeeld een wedstrijd in de Beatrixstraat tegen de Graafschap in zeer dichte mist.
Ik stond toevallig tegenover het ei waar gescoord werd. Een anderhalve paardenkop en een handje vol Graafschap supporters stonden daar in de toegedeelde vakken.
En prompt in een zeer matige wedstrijd werd er gescoord, maar het gejuich was maar matig luidskeel. Kreeg NAC rood? Had NAC gescoord? Was er een opstootje? Je zag het niet. De Beatrixtribune bleef stil toen uiteindelijk het vak D De B-side aanstak met gejuich.

Toen wisten we op de Bea dat NAC met 1-0 voorstond.
Leuk momentje.

Of te denken in de een van de laatste zoniet de laatste wedstrijd van NAC tegen Excelsior in de eerste divisie. Totaal niks meer op het spel en de temperatuur buiten bloedverziekend warm.
2200 man op de tribune en 2-2 worden.
Waarom ging ik daar heen? Er was altijd een meisje daar die ik wel leuk vond. Was ze er? Nee, waarschijnlijk in het zwembad het Ei.

aansteker

Geplaatst: woensdag 15 september 2010 om 19:42u

Ik wist niet dat je op mannen viel Harry ?

dun ert

Geplaatst: vrijdag 17 september 2010 om 8:08u

Ik herken het ergens van.
Heb m`n vriendin 2x meegenomen naar een wedstrijd van NAC: Doet ze niet meer. Dan ziet ze me van een heel andere kant. Dan kan ik me lekker uitleven! drinken en vooral kut roepen.
Toen ik met m`n vriendin aanpapte, heb ik haar ook verteld dat ik weer ga voetballen (inmiddels alweer moeten stoppen) en naar NAC ga (was m`n ex niet blij mee...). Dat respecteert ze, zoals ik respecteer dat zij iedere week gaat shoppen.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven