homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

9 september 2010
Een ezel stoot…toch?


Onder een ander topic werden we door een oplettende supporter gewezen op een onaangekondigde verbouwing aan het uitvak. Blijkbaar was er iets mis met het folie op de plexiglasplaten, want NAC heeft er ineens nieuw opgeplakt. Niks aan de hand, zou je denken, maar ging het vorig jaar thuis tegen feyenoord ook al niet mis met het zicht in het uitvak?

Navraag bij een aardige dame bij NAC ( " zeg maar joke " ) leert ons dat door de overvloedige regenval en temperatuurschommelingen de eerder geplakte folie deze week ineens los liet. Op korte termijn is de benodigde hoeveelheid folie niet leverbaar, dus heeft NAC gekozen voor deze tijdelijke maatregel. Vanavond heeft NAC het zicht vanuit het uitvak getest, maar van weerspiegelend zonlicht was toen geen sprake. Hierna is besloten om het folie deze wedstrijd te laten zitten, in afwachting van de nieuwe levering.

Maar, hoe zat dat nu eigenlijk vorig jaar? Werd toen ook niet net voor NAC-feyenoord een nieuw plasticje voor het glas geplakt? Waren ze daar toen niet erg boos over?

De vorige keer dat onze rotterdamse vrienden op visite kwamen verliep het bezoekje op z’n zachtst gezegd ‘nogal chaotisch’. NAC had de rotterdammerts gewaarschuwd dat het zicht niet optimaal was, en hen in meerdere vormen compensatie aangeboden, maar dat is feyenoord vergeten te melden aan hun eigen supporters.
De eerste rotterdammerts kwamen binnen, maar bleken ontevreden te zijn over het geboden comfort in het gastenvak. De dubbele netten met spiegelreflexfolie daaronder, en het worstenbroodje op de koop toe, het werd de heren in het uitvak allemaal even te veel. Tel daarbij het vertoonde spel van de rotterdammerts en het afzichtelijke kleurenpallet aan schoenen dat ze daarbij droegen, en we hebben allemaal begrip voor de keuze om het uitvak te verlaten.

'Een man een man, een woord een woord', geldt echter niet voor onze noorderburen, want na een half uurtje kwamen ze toch weer het vak in. feyenoord wist te scoren, en ondanks dat de rotterdammerts in het uitvak niks zagen, wisten ze toch het doelpunt te onderscheiden. Het kanker-Breda galmde als vanouds door het aquarium, toen fatsoen werd uitgedeeld is men 1 stad vergeten.

In de weken na afloop van deze (van beide zijden schandelijke) vertoning werd er in de media flink op los gesteggeld. De rotterdammers wilden al hun geld terug, plus emotionele schadevergoeding, NAC stuurde echter braaf de rekening voor toegebrachte schade. Uiteindelijk besliste de aanklager betaald voetbal, NAC kreeg geen boete.

Los van het feit dat je je gasten moet ontvangen zoals je zelf ontvangen wilt worden. Aan welke supportersgroep hebben we het eigenlijk te danken dat onze overheden zo paranoia zijn? Dat we niet meer aan de stadiondeur een kaartje kunnen kopen, met de bus naar almelo moeten en bij voorkeur op een blauw stoeltje de wedstrijd bekijken? Haal dat folie er dus maar weer af... maandag of zo.


aquariumzicht


Bron : De Rat, joke


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


09-okt-2009
De Rat biedt exclusieve uitvak experience!...
09-sep-2010
Een ezel stoot…toch?...
09-sep-2010
Een ezel stoot…toch?...
19-dec-2009
"UItvak aanpassen? Mooi niet"...
27-okt-2009
Droeftoeters kunnen weer gaan huilen...
10-sep-2010
Wat gij niet wilt dat u geschiedt…...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

jordyvantreijen

Geplaatst: donderdag 9 september 2010 om 23:29u

Hmm, donderdag is nog niet helemaal afgelopen dus het lijkt me sterk dat het hier alvast een vrijdaggrap betreft... Het is dus echt waar dat die schepenschrobbers eens te meer in een beslagen aquarium worden gezet?! Ik kan mijn lol niet op!

Ivos

Geplaatst: donderdag 9 september 2010 om 23:40u

Ik zou zeggen, een laag ducktape er overheen...

hanske B.

Geplaatst: donderdag 9 september 2010 om 23:43u

En toch is ook dit beleid een schandalige aantasting van de voetbalbeleving. Slaat hélemaal nergens op zo`n "Aquarium".

owjajoh

Geplaatst: donderdag 9 september 2010 om 23:45u

sorry hoor maar deze folie kan gewoon echt niet!!!
Heb thuis nog wel een paar vierkante meter zwarte folie liggen geef het morgen wel eventjes af...........

jordyvantreijen

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 0:02u

@ owjajoh
haha, meteen afplakken die handel!

moho

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 0:07u

eens met Hanske B.

boelie

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 0:15u

Zoals ik al zei onder het vorige topic, die weerspiegelende folie gaat weer het nodige havenstof doen opwaaien.

De ene helft keert waarschijnlijk weer wenend huiswaarts, terwijl de andere helft de boel weer afbreekt onder het mom ‘dat het allemaal aan NAC zelf lag’.

Maar goed, aan de ene kant is het wel verklaarbaar dat les asservis d’havre niet zo blij zijn met die weerspiegeling. Ik bedoel, niemand zou het fijn vinden een hele wedstrijd dit te moeten aanschouwen:

Maar als je een beetje bij jezelf te rade gaat, slaat dit natuurlijk helemaal nergens op. Behandel anderen gewoon zoals je ook zelf behandeld wilt worden. Wellicht speel je nu een beetje quitte met de manier waarop we altijd in rottedarm ‘welkom’ worden geheten, maar tegenover supporters van andere clubs kun je dit gewoon niet maken.

Om dus nog maar te zwijgen over de afbreuk die dit doet aan de `chemie` tussen de uit- en thuissupporters.

Maar goed, da’s dus mijn mening. Er zullen er ongetwijfeld ook weer velen zijn die vinden dat je de bezoekers maar het best zo ver mogelijk weg kunt stoppen. En ook maar niet meer moet mogen staan waar je wilt in je eigen vak. En ook maar zoveel mogelijk ‘veiligheidsmaatregelen’ voor je kiezen moet krijgen voor elk (uit)duel. En ook maar structureel over moet stappen op frisdrank. En voortaan ook maar gewoon je kop moet houden tijdens de voorstelling. Of gewoon lekker thuis achter de decoder moet blijven hangen. Of… laat maar.

wolferine

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 0:25u

Ach jah dit hebben ze gedaan in opdracht van de dierenbescherming!!! De dieren(kakkerlakken &bogito`s) mogen geen gevaar opleveren voor onze supporters ze mogen ook niet gevoerd worden. Degene die dat wel doen, krijgen vanuit nac een stadionverbod opgelegd
Breekt er een bogito door of ontsnapt er een kakkerlak raak dan niet in paniek. Er staat een verzorgings team van blijdorp klaar die hen rustig benaderd om ze weer rustig in hun kooitje vast te zetten.
Want het zijn ook een van de beschermde dier soorten die nog in een stadion worden toegelaten.
Dus beste supporters het word weer een beesten weekend gesponserd door blijdorp veel plezier en gdv maak er op zondag nou eens een x een gekke wedstrijd van sfeer en veel kabaal vanuit de tribunes COME ON

10diego

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 7:34u

Zijn de worstebroodjes al besteld?

gravehound

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 8:35u

Prachtige foto Boelie, (mis alleen bokito)!! Precies zoals het postje meld; eraf die folie, dit is uit-supporter onwaardig..............haal het er maandag maar af!!!!!

boelie

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 8:38u

Nog even ter aanvulling op mijn reactie van vanNACht ( ) :

Ik vind dus ook wel dat dat uitschot van zondag het dikverdiend heeft. Voor mijn part timmeren ze de boel zondag zelfs helemaal dicht. Maar voor al onze andere gasten mag die uitkooi daarna wel weer een ietwat gastvrijer tintje krijgen.

von F

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 9:23u

Ik vind dat je je gasten daadwerkelijk als gasten moet ontvangen, wanneer het ongewenste gasten zijn moet je ze gewoon bij de deur weigeren. Wanneer ze alsnog ongepast gedragen treed je dan direct op. Hiermee worden wat mij betreft ook de spreekkoren (de slepende ziekte met tumoren) bedoeld, wanneer het thuispubliek iets zingt is men er als de kippen bij om maatregelen te verzinnen (al dan niet in overleg met de CR), maar het uitpubliek mag gewoon haar gang gaan (of mis ik het ludieke in de rtrdmse spreekkoren?).

Dus folie er af wat mij betreft en bij de deur normaal controleren en gedurende de wedstrijd consequent optreden.

Daarnaast vraag ik me af hoe coulant de knvb zich op gaat stellen wanneer fnrd weer een klacht indient over het gebrekkige zicht, heb zo`n vermoeden waar het heen zal gaan.

Overigens wordt in de opsomming nog vergeten dat NAC nog een deel van het vervoer/veiligheid heeft betaald naast de kaartjes en de worstenbrooikes. Dat was in de tijd dat we er financieel zo goed voorstonden...

Ata

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 9:38u

"NAC heeft vanavond de folie getest en toen was er geen sprake van weerspiegelend zonlicht".

Dat snap ik, ja.

simmons

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 9:49u

Hoezo worstebrooikes, ut ware saucijzenbrooikes.
DAAROM waren ze zo boos geworden.

portugeese naccer

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 10:38u

Wat u niet wil dat u geschiedt. zulks doet u ook een ander niet!

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 10:57u

helemaal waar portugees... Gelukkig gaat in de kuip wel altijd de lopert voor ons uit...

Smurref

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 11:05u

"NAC heeft vanavond de folie getest en toen was er geen sprake van weerspiegelend zonlicht".

Vooral deze zin is te lachwekkend voor woorden, wat een geniale mensen moeten dit getest hebben.

von F

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 11:14u

@Mieshoop, ik hoop niet dat we de `brabantse gastvrijheid` gelijk moeten gaan trekken met de rtrdmse ideeen?

P.s. is dat trouwens het standpunt van Mieshoop zelf of is dat het standpunt van de immer onafhankelijke ssCR

jacnac

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 11:19u

Heb vorige wek mijn vijver leeg laten lopen, heb nog een aantal meters vijver-folie...

Mieshoop

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 11:20u

het standpunt lijkt me helder: leg de rode loper uit voor alle supporters die NAC bezoeken, dus ook voor de gasten. Dus geen dubbele fouilleringen, een broodje of bak koffie bij binnenkomst, gratis entree als wij ook gratis daarnaartoe mogen (zie groningen), vrij of in ieder geval soepel vervoer etc...

Als frequent uitvakbezoeker merk ik de laatste jaren dat ook andere clubs iets gastvrijer en minder zenuwachtig beginnen te worden. Laat die tendens zich maar doorzetten.

Wick

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 11:45u

Iedereen weet toch ook hoe wij als supporters worden "ontvangen" in de badkuip? Op het schandalige af. Ik kan me nog een bekerwedstrijd herinneren in de vrieskou die we met 4-0 verloren...
2 mobiele toiletten voor 1200 man, de catering die ikweetniethoelang dicht bleef, het vak dat op slot ging zodat er mensen waren die in het vak zelf moesten urineren!!! Waarop de ME meteen een grote rotterdamse smoel op kwam zetten.
Onnodig eindeloos lang opgesloten zitten in het uitvak. (een uur bij min 12 graden!!) ME die ons na de wedstrijd op stond te wachten met getrokken wapenstok zonder dat er ook maar iets aan de hand was. En dit is nog maar 1 voorbeeld want ik ben daar al veel vaker geweest. Ach iedereen weet hoe het er daar aan toe gaat als wij langskomen. Het interesseert me dus werkelijk geen reet of dat die lui de wedstrijd nou wel, niet of half kunnen zien.

Peppie&kokkie

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 12:18u

drie demensionaal brillen gratis af te laten bij (l)asbril bv....

gebruikersnaam

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 12:19u

"Vanavond heeft NAC het zicht vanuit het uitvak getest, maar van weerspiegelend zonlicht was toen geen sprake`

Mooi dat de wedstrijd smiddags is

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 12:39u

Nog steeds is me niet duidelijk of deze folie nu minder/meer spiegelt en niet door te gluren is als die gewraakte eerste waar de ophef mee begon ........
Het zal in het geval het meevalt toch voor die havenslaven weer niet goed genoeg zijn , ze zullen het met argusogen allemaal bekijken.

"Wat u niet wil dat u geschiedt. zulks doet u ook een ander niet!" , klopt P.N. de belachelijke behandeling die je als NAC-supporter krijgt in de kuip is geen vrijbrief inderdaad , maar het voelt wel lekker soms .....

Natuurlijk zal door deze ophef hier op de Rat de `legioen-ogen` wel geopend zijn en op voorhand in het slechtste geval wel iets georganiseerd worden ..... , `t Hoekske al hout ter grote van de ramen besteld .....? , doorgaans de enige manier van communiseren van die Rotendommers....

smit

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 13:03u

helemaal afplakken met zwarte folie,hoef de ok niet tegen die lelijke rotkoppen aan te kijken.

Hoppa

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 15:57u

Dit gaat over vorig jaar

http://www.ad.nl/ad/nl/1051/Clubreporters/article/detail/433420/2009/09/28/Mailtje-aan-Theo-Mommers.dhtml

dn Zeeuw

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 16:38u

Op zich is dat hig-tech folie wel wat; lichtdoorlatend in het donker, een crime als er enig zonlicht is.
De zichtbaarheid is dus afhankelijk van het uitpubliek. Komen de immer brave havenslaven op het -vanwege hun reputatie- idiote tijdstip op zondagochtend, dan doen ze vooral zichzelf tekort. Wanneer ze zich zouden gedragen was een -zichtbaar- Avondje NAC mogelijk geweest!
Dit zou natuurlijk een prima stimulans zijn voor de gastclubs om vooral te mikken op een (zaterdag-)avondwedstrijd! Voor enkele clubs is het dan wel noodzakelijk dat de supporters een keertje worden aangesproken oip hun gedrag.....

chr1sje

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 17:45u

als ik een wedstrijd kom kijken bij men clubje uit !!!! dan wil ik wel wat zien dus het is schandalig om in zon hokske getouwt te worden dus nac doe hier iets aan aub greets de beste nac supporter

moho

Geplaatst: vrijdag 10 september 2010 om 22:20u

-->Wick, dat was idd dramatisch in combinatie met een temperatuur van -20 volgens mij.

Op die avond ook besloten om nooit meer georganiseerd naar een uitwedstrijd te gaan.

Gr.
Josip


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven