homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

6 september 2010
De non-argumentatie van NAC en de lokale driehoek


We gaan het eens fijn hebben over NAC-Go Ahead Eagles. U weet wel, die wedstrijd waar in het een en ander aan randverschijnselen gebeurde. Echter ook een wedstrijd die door NAC en de lokale driehoek continue als non-argument gebruikt wordt om de beleving van het Avondje NAC de nek om te draaien.

Als het over veiligheid gaat, wordt er altijd geschermd met een incident uit het nabije verleden. Daarop wordt elke nieuwe betutteling afgeschoven. Als het jaar ervoor vlekkeloos verlopen is -en je als NAC supporter dus eindelijk met smacht op die beloofde bonus wacht, die er toch nooit komt- dan grijpt men terug naar een incident van twee seizoenen ervoor. We kunnen ons voorstellen dat de mensen binnen de CR moedeloos worden van het gezeik van NAC en de lokale driehoek. Al jaren horen zij aan dat eerst NAC-Twente de reden was voor allerlei bekrompen onzin die als veiligheidsmaatregel doorheen gedrukt wordt. Later werden dat de schermutselingen rondom NAC-GBA. Vervolgens werden de problemen rondom NAC - TOP Oss thuis aangegrepen en nu heeft men in NAC - Go Ahead Eagles een nieuwe zondebok voor de komende periode. Wat wordt de volgende zondebok? Misschien wel dat Geertje in 2013 een scheet laat bij de Zundertse selectie tegen NAC.

Uit het bovenstaande kan maar 1 conclusie getrokken worden. NAC en de lokale driehoek hebben blijkbaar een eigen agenda. Een agenda die gestuwd wordt door regelzucht, het frustreren van het wedstrijdbezoek van de fanatieke aanhang en het afbreken van het oude vertrouwde Avondje NAC.

Het doorvoeren van allerlei schijnveiligheidsmaatregelen wordt dus gestaafd met allerlei non-argumenten. Zo ook de jongste betutteling, genaamd het 'trap-staan-verbod'. Want werkelijk… Ziet iemand een directe link tussen de gebeurtenissen rondom die wedstrijd en gezellig je clubje aanmoedigen? Medewerkers van NAC in ieder geval wel. Zij laten zelfs blijken dat het trap-staan-verbod een directe link heeft met de schermutselingen rondom NAC – Go Ahead Eagles! Wat wordt de volgende betutteling die onder noemer van deze wedstrijd geschoven wordt? Dat we niet meer mogen staan voor ons stoeltje? Dat we geen biertje meer mogen drinken?

Als ze het bij NAC en de lokale driehoek het dan toch zo graag over NAC – Go Ahead Eagles willen hebben: Waar blijft dan die beloofde evaluatie over het eigen functioneren? Waarom heeft NAC niets gedaan met signalen (notabene door NAC fans zelf aangegeven!) dat de tribunes volliepen met Go Ahead Eagles fans? Waarom was er geen politie in het stadion beschikbaar? Waarom zijn die Go Ahead Eagles fans niet preventief verwijderd? Waarom zijn die GAE fans niet verwijderd, toen NAC fans zelf aangaven dat de sfeer grimmiger werd? Waarom moest de boel eerst escaleren, voor er halfslachtig actie ondernomen werd? Waarom zijn de hekken tussen de tribunes alsnog verwijderd, terwijl ieder weldenkende NAC fan aangaf dit niet te doen? Waarom zijn er binnen de organisatie geen koppen gaan rollen naar aanleiding van deze blunders? Of is het te pijnlijk toe te geven dat de camera's wel gebruikt worden om te zien of iemand met twee tenen op de trap staat, maar dat die niet gebruikt worden om GAE-volk te identificeren?

Je zou je haast gaan afvragen: Waarom hebben NAC en de lokale driehoek de gehele situatie bewust laten escaleren?

Als wel iets duidelijk wordt vanuit NAC – Go Ahead Eagles, dan is het wel dat de neiging tot samenwerken (alweer) vanuit de goedwillende NAC supporters gekomen is, in plaats van het tegenwerken. Daarnaast ontbeert NAC en de lokale driehoek in deze aan enige vorm van zelfreflectie. Ook de door hun ingevoerde ‘dadergerichte aanpak’ en de ‘bonus’/malus regeling is niets meer dan een regelrechte farce. Als de aanpak werkelijk dadergericht zou zijn, dan zou men de daders aanpakken en niet alle NAC supporters over 1 kam scheren en diezelfde fans frustreren met onzin regeltjes.

Als er nog iemand die de schermutselingen rondom NAC – Go Ahead Eagles, of enige andere wedstrijd uit het verleden of in de toekomst, aan durft te grijpen om betutteling of onzinnige regels door te drukken, (en dan drukken we het vrij positief uit) dan mag deze persoon zich diep gaan schamen. Dat er een bepaalde leidraad aan regels moet zijn, daar kunnen we volledig in inkomen. De laatste vier jaar zijn NAC en de lokale driehoek echter te ver doorgeschoten in hun betutteling en hun regelzucht. Dat heeft geleid tot de afbreuk van het Avondje NAC. De goedwillende NAC supporter, zoals wij en jullie, zijn daar enorm de dupe van. Tijd om het tij te keren!

Stop de betutteling,
Stop de regelzucht...

Onze club terug,
en snel een bietje!


Bron : De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Relaties


04-sep-2010
NAC deelt eerste stadionverboden uit...
03-sep-2010
Brabantse trappen zijn lang…...
10-sep-2007
Clubraad op zoek naar bonussen...
28-aug-2007
Het bonus-malus systeem...
07-nov-2005
`Niks pasfoto, gewoon voetbal kijken`...
08-sep-2007
`Stop met het schenken van bier bij wedstrijd...
04-sep-2006
De boel aan banden, part 5746...
30-okt-2006
Gisteren geslaagde actie pilske voor de Beatr...
26-aug-2010
Over trappen en hekken...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Dennix

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 8:13u

Belachelijk of niet, maar `wij` moeten we even snappen dat wij onder `toezicht` staan en elke misdraging dus zwaar wordt gestraft. Als het nou `gewoon` eens een paar jaar goed zou gaan dan komen `we` er vanzelf vanaf...

Peterrrrr

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 8:14u

Juist !!! Zit gvd al 2 seizoenen op de tribune af te vragen waar NAC gebleven is ! Komt er ooit een alcoholverbod op de tribune ga ik voor een SV !

maximale

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 8:18u

Gaat het weer een beetje meneer Dröge?
Natuurlijk zijn er foute inschattingen gemaakt en schiet de regelgeving belachelijk door, maar de kaart van verantwoordelijken mag ook wel enigszins worden doorgeschoven naar de KNVB, die blijkbaar van elk stadion een beleefd `klappertjes-en-hoezee`bastion wenst te maken. Maar NAC zou zich wel wat bourgonischer en tegendraads tegen al die eisenlijsten op mogen stellen. Het loopt de heren aan de Stadionstraat/Rat Verleghstraat echter wat dun door de broek sinds de KNVB strooit met straffe, strafjes en `foeitjes` richting NAC. Naast een representatieve nieuwe directeur-met-voetbalverstand zou er ook wel een KNVB-lobbyist-met-sterke-ruggengraat welkom zijn in het NACse. Daarin had HBD wel gelijk (Oeis, wazeggiknoudantoch, spoelt u maar), WvdH was daar te licht voor.

willemF5

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 9:10u

Leuk stukje, tegen de nerds iedereen demonstratief op de trappen staan!!

De Ouwe Jos

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 9:35u

Hulde en ik sluit mij hier helemaal bij aan. NAC wordt wakker en zie in dat de spreekwoordelijke druppel bereikt is. NAC is nog net gezellig genoeg, maar zelfs ik neig al naar het pakken van een stadionverbod door demonstratief op de trap te gaan staan!

akes

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 9:38u

Misschien moeten we gewoon een keer wegblijven met zijn alle, kijken hoe leuk ze dat vinden...

Tuur

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 9:38u

Als je de echte Avondje NAC sfeer terug wilt krijgen dan moet je eens nadenken als NAC over hoe je dit kunt doen. Ga in gesprek met B en G en probeer alle fanatieke supporters zo ver te krijgen dat ze op F gaan staan. Maak F3 tm F6 staanvakken. En schaf inderdaad de trappen af. Die waren er "vroeger"ook niet op staantribunes en zijn op staantribunes ook niet nodig.
Trek die tribune ook door naar het veld, bouw een paar goede kroegen er onder en als er ooit geld voor verdere uitbreiding is, begin dan op F en ga daar de hoogte in. Als de spelers dan het veld opkomen, dan lopen ze een muur van sfeer tegemoet.

Verder moet direct dat aquarium weg. Als je wilt dat in de toekomst steeds meer supporters van de tegenstander op NAC tribunes zitten, dan moet je dat vak vooral zo laten. Weg sfeer (hoorbare en zichtbare uitsupporters zijn essentieel voor de sfeer) en bovendien zullen veel uitsupporters -terecht- op andere plaatsen gaan zitten.

NAC heeft het verdwijnen van het avondje NAC voor een heel groot deel aan zichzelf te danken. Al moeten natuurlijk ook de moderne supporters hand in eigen boezem steken. Want die staan er bij en kijken er naar. Echte acties zijn al zoooooo lang geleden.

Het langzaam verdwijnen van het Avondje NAC (en dat is echt aan de gang helaas) is de echte bedreiging voor NAC. Want niemand bij NAC is supporter voor de sportieve prestaties of de mooie grasmat.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 9:50u

@ Tuur. AMEN.

De Wortel

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 10:11u

Thanks, Tuur.

Scheelt weer een stuk schrijfwerk voor ondergetekende!

boelie

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 10:18u

Tuur for president! Werkelijk helemaal niks aan toe te voegen!

TvM

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 10:26u

Laten we nog eens een forumavondje organiseren. Men is kennelijk namelijk weer niet wakker genoeg om in te zien waar men mee bezig is. Het broeierig karakter binnen onze club verhuist naar de tribunes, lijkt het. Ook hier weer moeten de goeien lijden onder de kwaaien.
Grote inschattingsfout heden ten dage: zo,n benadering wordt namelijk niet meer gepikt. Maatschappelijk en zeker niet bij NAC.
Genuanceerde dadergerichte aanpak binnen de normen en waarden van de vereniging gecreerd door eigen achterban en op basis van historie. Als je daar geen feeling voor hebt als bestuurder of overheid, kun je juist problemen verwachten.

maximale

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 10:27u

@ Tuur, mooi voorstel. Complimenten. Maar ehh... `schaf de trappen af`? Hoe komen de mensen dan boven kul? Zweven we voortaan naar onze stoelen?

Tuur

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 10:34u

@ maximale

Ik bedoel de trappen tussen F3 en F6. Dus je maakt trappen tussen F2 en F3 en tussen F6 en F7. Naar buiten toe is zitten, naar het midden toe is een groot staanvak. Dat kan prima.

Je moet dan wel de tribune doortrekken zodat als er ooit echt paniek zou zijn in geval van een brand of weet ik veel wat voor zeer onwaarschijnlijk ernstig ander geval, je het veld op kan lopen.

Cheerio

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 10:38u

@ Maximale

Remember Beatrix, geen trap te bekennen (behalve die op de ere). Of het was één grote trap, tis maar hoe je het bekijkt he!

Jiggy

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 10:38u

Dan is het net alsof er weer een echte giga B-Side is....! Ik ben voor

danny b

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 10:45u

Wat Tuur oppert (F3 t/m F6 één groot stavak/verhuizing fanatieke deel B-Side en evt. Vak G) ben ik al jaren groot voorstander van. Net zoals dat ooit in de oude Bea gegaan is. Dat zou ook goed “filterend” kunnen werken, ben helemaal voor! Het zou mooi zijn als dit breed gedragen en er zsm naar gehandeld gaat worden.

Mieshoop

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 10:46u

Idee van Tuur is vorig jaar wel eens als proefballonetje op tafel gegooid. Afgezien van vele praktische, financiele en logistieke bezwaren zou het natuurlijk wel geweldig zijn. En ach, geld wordt er genoeg over de balk gegooid, kunnen ze het beter aan zoiets besteden...

jante

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 10:55u

Hopsakee: de B-side op de lange zijde en weer als vanouds een echte IJ-tribune en een Beatrix Stadion weer even terugleggen en fijn weer door zeecontainers lopen tussen de blaffende herders. Net als vruuger.

Doe niet zo gefrustreerd jongens: sfeer maak je altijd nog zelf! WIJ zijn toch de beste supporters van het land?

Zijn wij niet die mensen die een trommelverbod willen, omdat wij vinden dat we ZELF het kabaal moeten maken?

Zijn wij niet die mensen die vinden dat NAC de meest ludieke spreekkoren en acties heeft?

Ik ben nog steeds van mening dat wij niet afglijden naar Heerenveenniveau, zolang we maar nieuwe manieren blijven bedenken om ludiek te zijn. Zo`n lullig trapverbod is echt niet de oorzaak van het ontbreken van sfeer...

danny b

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 10:57u

Mieshoop,

Praktisch gezien zit je er natuurlijk mee dat de mensen die nu op die vakken zitten en niet deel uit willen maken van de “F nieuwe stijl” je moeilijk hun stoel kan afnemen, maar hier valt vast wel iets op te verzinnen (bijvoorbeeld tegen een fikse korting op de scc verhuizen naar een ander deel van het stadion, ik noem maar een slecht uitbedacht voorbeeldje).
Ander en veel belangrijker knelpunt is dat ik me afvraag of het draagvlak onder de fanatico’s op E en G momenteel groot genoeg is (als ik de meningen die ik hierover gehoord heb op een rijtje zet dan denk ik het niet).
Maar het zou goed zijn als iedereen daar nog eens zijn of haar gedachten over laat gaan en er een discussie over gevoerd wordt.

maximale

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 10:58u

Bij paniek of ernstige gevallen makkelijk het veld oplopen. Zul je net zien, dat onder dit beleid de gepanikeerde veldoplopers bestraft worden met een stadionverbod van tien jaar. Nee gekheid natuurlijk, maar kon ut niet laoten eej?

Joop NAC

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 11:15u

Wordt het hier allemaal niet een beetje opgeblazen?

maximale

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 11:15u

Gezien de troonsopvolging bij de Oranjes ben ik voor het invoeren van een nieuwe stadionnaam: Het Maxima Stadion, daar kan ik me wel in thuis voelen denk

Tuur

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 11:22u

@ Danny B

het gesprek met de fanatico`s op E en G zal wel loslopen. 90% is meeloper en 10% is nog altijd wel 100% NAC en bovendien vaak zo fanatiek dat ze elkaar nog wel kennen ook van uitwedstrijden etc. Dus dat lijkt me iig geen reden om het niet te proberen.

Maar we moeten dit ook weer niet te serieus nemen, want je denkt toch niet dat er binnen de huidige NAC organisatie ook maar 1 man is die dit durft aan te gaan of er uberhaupt over nadenkt?

Mieshoop

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 11:26u

Tuur: de man die dit vorig jaar op tafel heeft gegooid zit nu ziek thuis, maar het was weldegelijk een serieuze hersenkronkel... Probleem zit m met name in hoe je er praktisch mee omgaat, maar daarnaast ook met eisen staanvak (inrichting en capaciteit) en beschikbaarheid ruimte onder de tribune voor horeca.

Maar het zou wel een prachtig beeld geven, zeker de moeite waard om eens goed te bekijken

hanske B.

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 12:04u

Laten we niet vergeten dat een groot gedeelte van de "nieuwerwetse" aanhang gewoon wil zitten en vermaakt wil worden door het elftal.

Men kent de sfeer die NAC ooit tot meest gevreesde aanhang maakte in den lande niet eens en heeft er ook geen enkele behoefte aan. Het is een avondje uit geworden, vergelijkbaar met een bezoek aan de bios of bowling! Deze groep, en die is helaas heel groot vindt het allemaal wel goed.

Het gevolg is dat een groot deel van de "oldies" zich niet meer thuis voelt binnen "the ground", men wordt maar al te vaak bekeken als een alďen als er iets geroepen of gezongen wordt.

Ik ken mensen die er na 25/30 jaar NAC weinig zin meer in hebben. Deze mensen hebben echt wel een NAC-hart, maar zitten nu in de kroeg te kijken en weigeren betutteld te worden door bestuur en mede-supporters. Het is een kwestie van verschil in beleving. Bovendien doet NAC er zelf ook alles aan om de club te vervreemden van de achterban met bezopen maatregelen.

Zondag maar eens de hele wedstrijd voor mun stoeltje staan denk!

willemF5

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 12:23u

Gaat dit nu over een aanpassing van het stadion of over het feit dat NAC vanuit een andere mentaliteit moet gaan handelen???????

FC Goed Bezig

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 12:46u

@hanske

Wat een kletspraat! Ben blij dat er jonge aanwas is waardoor er as zondag wellicht een ouderwetse volle vak is tegen Feijedinges.
Ook juich ik de komst van ouders met kids enorm toe want zo blijft de club wel in leven.
Ik ga zelf al meer dan 25jr naar NAC en nog nooit is het in m`n botte hoofd gekomen om een thuiswedstrijd van NAC in een Bredase kroeg te kijken, hou op zeg. De jonkies moeten alleen nog wat worden opgevoed om de sfeer erin te houden, laten we daar eens energie in steken. Nog nooit was NAC zo populair in Breda eo en daar moeten we heel erg trots op zijn

Edje N@C

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 13:01u

...Onze club terug, en snel een bietje!

Wanneer was de club precies van u, en was het toen echt zoveel beter?

Petterick

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 13:39u

ik zeg 90 minuten lang de polonaise naar boven en weer naar beneden 2 rijen dik op iedere trap in het stadion! (en langs de drankcounters!)

Dat mag (nog) wel !!

S84

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 13:47u

F3 t/m F6 1 sta vak B-Side en G samen......??

Ben ik de enige die dat juist een stom plan vind.

B-Side zingt al jaren nix meer (behalve tegen vvv ff) en G`ers willlen echt niet weg daar.

Laat het zoals het is nu alleen de B-Side heropvoeden.

voor de rest hup

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 15:31u

....en daar hebben we ze weer; de eerste geluiden over hoe geweldig vak-G of de B-Side wel of niet zijn. Ik word daar zo ongelofelijk moe van, die idiote neiging tot afkraken van je eigen supporters. Gelukkig is het maar een minderheid die zich daarmee bezig houdt, en ziet het merendeel WEL de belangrijke dingen.

FC Goed Bezig

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 16:49u

hehe eindelijk een medestander hierboven: alcoholvrije sint speaks my words

Helter

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 16:59u

Wat een gelul toch allemaal.
Als iedereen zijn poten thuis houdt, tegenstanders normaal bejegend, normaal taalgebruik hanteerd zodat ik mijn kinderen gewoon mee naar NAC kan nemen wordt het vanzelf gezellig en wordt in de opvolging van echte NAC supporters voorzien. (Wie bepaald trouwens wie of wat een "echte" NAC supporter is?)

Ik word ziek van die slappe mentaliteit. Altijd naar andere wijzen en niet afvragen wat er schort aan het eigen gedrag. Daar ligt toch meestal de kiem van alle ellende.

maximale

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 17:18u

Helter, ik beantwoord jouw vraag `wie bepaalt` met een wedervraag: wie heeft het ook alweer altijd over `Ons NAC`, maar meent daar geen holleke van?

danny b

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 17:51u

Helter wil aandacht jongens. Wie o wie trapt er in zijn rolletje en gaat hem uitleggen dat kinderen meenemen naar het RV Stadion veiliger is dan in een vliegtuig stappen, laat staan auto rijden?

Ow, en zou degene die dat doet dan ook meteen een cursusje Nederlands willen weggeven? Al die misplaatste "d"-tjes doen pijn aan mijn ogen

Schralie

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 18:00u

@ Helter,
Dan nimde oe kinderen gewon mee naar de Breda Hippique he kul als ze nie tegen schellen kunnen.

ijpelaart

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 18:00u

Is dit nou satirisch of serieus?.... met derat weet je t tegenwoordig niet meer.

larskes

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 18:45u

Laat de indeling nou maar zo.
vak E is tegenswoordigs toch maar een wannabe sfeervak.

!!!F7GEKKERDANGEK!!!

Cheerio

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 19:55u

Fanatiek vak op de ere is leuk maar absoluut niet haalbaar. Waar je op moet inzetten is behoud van de sfeer (zover nog aanwezig). Met een B-Sde en Vak G als aanjagers is dat opzich prima geregeld. Probleem is dat het Avondje NAC steeds iets verder de nek wordt omgedraaid. Dat moeten we (én NAC) tegengaan! Wat mij betreft samen, maar de laatste tijd laat NAC ons wat dat betreft aardig in de steek. Dus aan de supporters te bewijzen dat we het nog kunnen en laten zien waar wij voor staan (en op...).

Ger-VakG

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 20:51u

Tuur... Hulde man, jij begrijpt het tenminste.

Ben na ruim 27 jaar geen seizoenskaarthouder meer, het gaat allemaal naar de kloten zo, als ik nu thuis een pilske drink en ik smijt hem richting plasma, krijg ik hoogstens een kutverbod voor een avond in plaats van een stadionverbod voor een jaar, als ik verdomme op de trap wil gaan staan doe ik dat gewoon, kan de kleine niet naar bed maar die wacht wel.

Ik bedoel maar, NAC wordt op deze manier de nek omgedraaid, geen sfeer, niets wordt getollereerd , de roem van de oude garde ,die inmiddels ouder gaat worden , gaat roemloos ten onder, geen treinreizen meer naar groningen of fietstas, alles moet gecontroleerd,

waar is de tijd dat nederland beefde als NAC op bezoek kwam?
ik weet niet waar het gebleven is, alles in het gereel en wij lopen als makke schapen mee, hoevaak is er niet geprobeerd om een actie op touw te zetten om het bestuur onder druk te zetten?
de enigste die er nog een nachtmerrie van heeft is Oltmans.

Het merendeel wil zo snel mogenlijk naar binnen ,de wedstrijd zien,
een leeg stadion, dat is wat ze aan het denken zet, toch met 1500 man naar weet ik veel wat voor stinkgat in nederland zonder kaart en maar zien hoe het daar opgelost wordt,

actie

bartt0805

Geplaatst: dinsdag 7 september 2010 om 2:42u

@ Jante
Daar ben ik het dus helemaal mee eens.

Ik lees ook nog iets over het verwijderen van het aquarium. Kijk voor de lol komend weekeinde eens naar Match of the Day op BBC1 op zaterdagavond. En zoek in elk stadion het vak met de bezoekende supporters. En zoek daar het hek bij.
Daar horen regels bij. En in de meeste gevallen, zo niet alle, krijg je daar een stadionverbod als je die regels overtreed.
Ook in Engeland, wie in Newcastle was weet dat ook nog, kun je gewoon bier kopen onder the stands, maar dat mag je daar niet meenemen het vak op. Hoe lang zal het duren voordat we dat hier ook hebben, als er bekers drank het veld op vliegen?

Regels komen er helaas alleen maar omdat we met z`n allen steeds wat nieuws verzinnen, wat al dan niet wordt geaccepteerd.
20 jaar geleden werden er nog geen boetes uitgedeeld voor het niet-handsfree bellen.

Helaas zitten er ook wel eens regels bij die niet zo eenvoudig te verklaren zijn, laat staan te accepteren. Maar meestal komen die regels niet uit de lucht vallen.
Meestal is een verbod vooral iets wat weerstand geeft omdat het een verbod is. Het gaat er dan niet eens meer om wát het verbod is maar dát het een verbod is. En wat de rede voor dat verbod is is altijd onzin....

akes

Geplaatst: dinsdag 7 september 2010 om 10:00u

In Engeland is er wel sfeer, regeltjes of niet... Wij zijn nog één van de weinige waar er bier op de tribune mag, idd een kwestie van tijd!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: dinsdag 7 september 2010 om 12:30u

Ook Ratdactie is niet vies van `nonargumenten` helaas , niets menselijks is hen vreemd , ook hen ....
Als een bestuur besluit om hekken open te gooien moet je dat zien als klantvriendelijk , een gebaar naar de supporters , poging om lange rijen voor de toegangpoorten te voorkomen , ik zeg hulde ! , achteraf kunnen we lekker lullen over blunders en `wij gaven het toch aan dat die hekken dicht moesten` , achteraf ja ...... , NAC en locale driehoek beschuldigen van het bewust laten escaleren van een wedstrijd is jezelf van elke discussie uitsluiten , dan ben je uitgepraat natuurlijk......

Ik zie het zo , WIJ kunnen niet om gaan met de nieuwe vrijheden , sommigen tenminste , `k zie ze liever gaan `as soon as possible` , kijk vroeger (ouwe l*l `k weet `t...) was deze ongein er ook , nu is nu , buiten het stadion houden die flauwe kul.
Het gaat om een voetbalwedstrijd , hoe schandalig ik `t verlies ook vond tegen die Eagles , moest direct denken aan hoe het voelde als NAC-supporter die ook eens in de zoveel tijd een mooie stunt had beleefd en won tegen een grotere broeder , ik kreeg na m`n van chagrijn vertrokken smoelwerk vanzelf een glimlach toen ik naar het uitvak keek , `k zag onszelf staan ...... , een twintigtal jaartjes terug.......

NAC heeft te maken met andere partijen , enige taak van NAC is in gesprekken met die instanties is om de belangen van de supporters te behartigen én het veiligheidaspect niet uit het oog verliezen , je weet wel , dat wat die domme burgermeester van een Duitse stad met een dancefeestje even vergat ...... , en ja , dan kijk je inderdaad naar het verleden , dingen die niet bijster goed gingen.

Ben van mening dat je gewoon in een stavak kan staan , is daar ook voor ! , trappen is voor iets anders bedoelt , argumenten als "och.... , is wel gezellig , gesprekjes aan knopen " en "mensen gaan wel opzij als ik er met een trayke door moet" slaan nergens op , ik zeg dan `als de trappen vrij zijn gaan er meer mensen drank halen , nu is dat niet te doen voor velen , en dat gesprekje heb je dan niet met mensen die naast je in het STAvak staan ???!!

moho

Geplaatst: dinsdag 7 september 2010 om 18:59u

Beatrixtraat was een jungle waar (te) veel mocht, Rat Verlegh werd een voetbal tempel dat akelige bios trekjes gaat krijgen.

Atletico Bilbao uit is zoiets als een "avondje NAC" zei JC ooit, een groter compliment kon hij niet maken.

Avondje NAC is passie .......en vijandig !, waardoor tegenstanders zich geintimideerd voelen en van de spanning en atmosfeer van het pasje raken en geen knikker meer raken.
Humor tegelijk. Bier op het veld nou wat erg zeg laat staan een kortonneke, herrinner me nog Stijn Vreven die een biertje oppakje en demonstratief prooste.

Iets verder terug in de tijd, iedereen aande hekken hangen die helemaal doorbogen nadat er eerst een paar 100.000 klappers waren afgegaan. Fakkels waardoor je geen hand voor ogen zag, en er pas 15 min later kon worden begonnen.

Nog verder terug, WC rollen tot een halve meter hoog....

Joske Frijters aa n de palen geketend thuis tegen PSV, en historisch Eddy Treytel (keeper Feyenoord) die een klodder mayonnaise als haargroei middel op de zijn kale kop kreeg.

Mooi was die tijd en dan heb ik het nog niet over de uitwedstrijden waar ik nog wel eens over wil dromen, over tegendraads gesproken (B-side express on tour)

Nu geen jungle of oerwoud waar tegenstanders verdwaalden en de Yellow Army regeerde, maar als een stel communicantjes keurig op ons plekje zitten, bang om in de hoek te worden gezet. Schei toch uit.

lak aan alles en maar zien in hoe ver die maatregelen (massaal) doorgevoerd durven te worden.

Zolang het bij een paar blijft blijven de SV uitegdeeld worden, maar massaale actie.......benieuwd wat "men" dan doet.

Ik heb gesproken en Feyenoord de ideale tegenstander om "good old days" te laten herleven, ik reken op u !

Gr.
Josip

Schralie

Geplaatst: dinsdag 7 september 2010 om 21:49u

Hoog,
Dat van die hekken is geen achteraf gelul ik en meerdere met mij hebben dat vaak genoeg aangekaart bij de heren stewards. Zoiezo dat hek van vak-G niet zo zeer dat er geen mensen van vak-G op andere vakken gaan zitten maar meer andersom. Bovendien moet je in zo`n ``open hekken-systeem`` altijd rekening houden met dit soort dingen,waarom geen hekken die je binnen een minuut dicht kan doen dan had de boel tegen Go Ahead minder geescaleerd.

Dat ze op de trappen staan verbieden vind ik belachelijk dat is al jaren een gewoonte.
Alleen waarom dan nu afschaffen, Peter Remie buiten flikkeren, Johny K geen vertrouwen geven terwijl hij dat samen met Gertje volledig verdiend heeft, een trainingscomplex in fucking Zundert, bijna fusie met de kruiken?
Het antwoord op de vraag is natuurlijk redelijk simpel, in het huidige/vorige bestuur van NAC zit/zat er geen een met "NAC-gevoel" laat staan het avondje NAC dat de supporter zo graag zou zien. Het bestuur houdt zich liever bezig met het vullen van eigen zak dan met het welzijn van de supporters op de tribune.
En waarom iedere keer maar bukken voor de regeltjes van de Zeisterjugend?

Dat je sneller bier kan halen met lege trappen is inderdaad waar, ge kunt er ook gewoon 2 meenemen hoefde nie zo vaak te lopen het bier bij NAC smaakt toch niet echt smakelijk, koud nog lauw.

Bavaria, wie zou daar zijn zak mee hebben gevuld? Beterschap ome Theo!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven