homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

4 september 2010
NAC deelt eerste stadionverboden uit


Zeven bezoekers van Vak G en Zes bezoekers van de B-Side, die het nodig vonden om de gehele wedstrijd tegen VVV Venlo te staan voor hun stoeltje, kunnen een stadionverbod van 18 maanden en een boete tegemoet zien. NAC spoorde daarnaast 20 supporters op, die tijdens de wedstrijd tegen VVV Venlo het arbitraal kwartet onheus bejegenden. Zij kunnen een stadionverbod van 15 maanden en tevens een boete tegemoet zien.

In het kader van de voetbalwet krijgen de mensen met het opgelegde stadionverbod ook een verplichte meldingsplicht tijdens wedstrijden van NAC. Daarnaast mogen deze mensen zich tijdens thuiswedstrijden niet in een straal van 3 kilometer rondom het stadion begeven, krijgt men een algeheel Europees stadionverbod en dient men in de loop van deze week DNA bij de afdeling Voetbalzaken van de politie af te staan.

De stadionverboden zijn uitgedeeld in het kader van de dadergerichte aanpak, die NAC sinds 2008 uitvoert. Het opsporen van individuele overtreders en daders is van groot belang om te voorkomen dat het gedrag van enkelen ten koste gaat van alle anderen. In deze gevallen brachten de daders de veiligheid van de bezoekers ernstig in gevaar, door in zitgedeeltes van het stadion te gaan staan. De mensen die het arbitraal kwartet onheus bejegenden hebben het imago van NAC ernstig beschadigd. NAC wenst niet geďdentificeerd te worden met deze mensen. Alle 33 mensen zijn middels het gezichtsherkenningssysteem (GHS) geďdentificeerd. Eerder dit seizoen legde NAC al 672 stadionverboden op aan mensen die zich niet aan de veiligheidsvoorwaarden hielden.

Sinds de ernstige rellen tijdens de wedstrijd NAC – Go Ahead Eagles van 27 januari 2010, staat het Avondje NAC onder druk. Zo dreigde de lokale driehoek onder andere met een algehele drooglegging van het stadion en het verplaatsen van wedstrijden van zaterdagavond naar zondagmiddag. De afgelopen jaren heeft NAC, in goed overleg met de lokale driehoek, onder andere besloten tot :
- een verbod tot staan op de trappen;
- een algehele sluiting van alle supporterscafés in het Rat Verlegh Stadion;
- het maken van gezichtscans van supporters ten behoeve van opsporing en ter bevordering van veiligheid;
- een algeheel verbod op het tonen van negatieve emotie;
- het overgaan naar alcoholvrij bier van Heineken.

Let wel, al deze maatregelen zijn voor uw veiligheid. In het kader van de bonus/malus regeling is het merendeel van de thuiswedstrijden echter als bonus gewoon op een zaterdagavond gebleven.

Aan het begin van seizoen 2012/2013 heeft NAC, na vele klachten van supporters, besloten om de zitgedeeltes in het stadion als verplichte zitzones in te stellen. In deze zones is het niet toegestaan om langer dan 30 seconden aan een te staan. Mensen die zich hier niet aan houden, brengen de veiligheid van andere supporters in ernstig gevaar en deze mensen wil NAC niet in haar stadion hebben. Het Avondje NAC moet een gezellige, maar bovenal veilige, belevenis zijn voor onze supporters.

In het kader van de in 2007 geďntroduceerde bonus/malus regeling, kan NAC de supporters -die zich wel conformeren naar de veiligheidsstandaarden van NAC en de KNVB en dus bijdragen aan een gezellig en veilig Avondje NAC- een geweldige bonus communiceren. Partnersponsor Klappederklap BV deelt voor de aankomende thuiswedstrijd tegen AZ 19.000 klappers uit. Met deze klappers kan de fanatieke NAC supportersschare de spelers op een uiterst positieve wijze nog meer naar grotere hoogte stuwen.
Deze geweldige actie is na intensief overleg tussen NAC en de lokale driehoek tot stand gekomen. In eerste instantie ging de lokale driehoek niet akkoord met het uitdelen van de klappers. Door van de klappers vliegtuigjes te vouwen, of propjes papier te maken, zou de veiligheid van spelers, Blackwater veiligheidsdiensten en van supporters ernstig in gevaar komen. De lokale driehoek bleek echter welwillend te zijn voor de argumenten van NAC, dat klappers alleen gebruikt zullen worden om te klappen. NAC vertrouwt erop dat supporters hun verantwoordelijkheid nemen en goed en positief met deze bonus omgaan.

Overigens volgt later deze middag meer informatie over de verplichte combiregelingen naar SC Heerenveen en RBC Roosendaal. Houd www.nac.nl goed in de gaten! Mensen die geen “verklaring tot afstand van uiten van negatieve emotie” hebben ondertekend, kunnen deze uitwedstrijden natuurlijk voor slechts 8,95 Euro per wedstrijd via Eredivisie Live volgen.

Breda, 5 maart 2013
Uw NAC Management
Wij zijn NAC!


Mocht je na dit bericht denken dat het allemaal zo'n vaart niet gaat lopen, dat het een grappig bericht is, ridicuul (wat het ook is ), of dat we de plank misslaan; think again! Kwam de drooglegging van het plein voor de Beatrix als verwacht? Kwam de klucht rondom biometrische toegangscontrole als verwacht? Kwam het trap-staan-verbod verwacht? Kwam de afkaveling van het Avondje NAC als verwacht? Door regelzucht en betutteling springt het eens unieke Avondje met rasse schreden achteruit, terwijl we erbij staan. Wordt dit de beleving en veiligheid in de nabije toekomst? Met alle ontwikkelingen lijkt het er wel op.

Stop de betutteling,
Stop de regelzucht...

Onze club terug,
en snel een bietje!


Bron : De Rat met de glazen bol


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


02-sep-2010
NAC-clublied om ongewenste spreekkoren te ove...
03-sep-2010
Brabantse trappen zijn lang…...
06-sep-2010
De non-argumentatie van NAC en de lokale drie...

Site van:
NAC in de toekomst?


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

von F

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 10:07u

Mooi verhaaltje, Léon Aerssens zal het vast uitprinten en op z`n nachtkastje leggen

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 10:11u

Hoe zit het eigenlijk met de stadionverboden voor de clubcultuurverkrachters Willem vd H en dat vrouwtje van hem, en voor de kapitaalvernietiger en blotemannenkontenkusser Theo M ?

echtebredanaar

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 10:36u

nog ff aankijken en dan kun je mijn scc in je reet steken moet toch nie gekker worde straks mag je nog alleen met je armen over elkaar zitte als een stijle jezus begint een beetje op Oost- duitsland te lijken ik mis alleen de duitse herders nog op de trappe met hun begeleiders met hoge glimmende laarze

Wick

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 10:44u

Een stadionverbod omdat je voor je stoeltje staat.... Het is werkelijk niet te geloven. Ik vrees voor ons Avondje Nac.
Kunnen jullie het voorstellen; een alcoholvrij biertje in de hand terwijl je naar de wedstrijd staat te kijken? Zondagmiddag voetballen? (als je pech hebt op het onmogelijke tijdstip van 12.30).
Stadionverbod als je iets tegen de scheids schreeuwt waar je het niet mee eens bent? Op deze manier gaat ons Nac naar de klote!!

Of zie ik het allemaal te negatief?

KUTZOOI!

dun ert

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 10:47u

Ben ik blij dat ik bij VVV thuis op vakantie was. Ik sta altijd voor mijn stoeltje op de B-Side! Wordt gezellig dan. Dank je, NAC! Ik hoop dat dit een verlaat vrijdagmiddag-postje is..

dun ert

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 10:54u

Maar toch leuk dat er mensen intrappen eej..
Leuk Jiskefet-filmpie trouwens..

sCARz

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 10:55u

Het sluipt er in, maar de laatste tijd lijkt het wel heel hard te gaan. Er is nu al heel weinig meer over van de sfeer en beleving voor, tijdens en na een wedstrijd van NAC. Allemaal door vreselijk overspannen reakties na bepaalde gebeurtenissen. Ik vrees echter dat er heel weinig tegen te beginnen is. En laten we eerlijk zijn. De gasten die pas sinds kort bij NAC komen weten niet beter en die groep wordt steeds groter. Maar als je zoals ik vanaf de jaren 70 bij NAC komt en je ziet hoe het er nu aan toe gaat, doet dat pijn. Van dat roemruchte Avondje NAC is eigenlijk geen zak meer over. Cultuurhandvest of niet. Er zitten nu mensen aan het roer die dat ook niet hebben meegemaakt, maar wel de beslissingen nemen die de ziel uit mijn cluppie halen. Gelukkig heb ik de foto`s en video`s, maar vooral de herinneringen nog.

drs Marcellus

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 10:58u

hmm, een stadionverbod als je voor je stoeltje staat? Dat wordt dan zittend juichen eej

1 van de 2

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 11:01u

Een stadionverbod omdat je voor je stoeltje staat, het is werkelijk niet te geloven

Bartesi

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 11:09u

Ik zat dit te lezen en dacht de eerst 2 regels dat dit een serieus artikel was.

Waarom?

Ik heb vernomen dat ik samen met een aantal van mijn vrienden een officiele waarschuwing gaan krijgen van NAC voor het staan op de trap op Vak G.
We staan daar nu 8 jaar met een groepje van ongeveer 8 man. Echter zoals jullie weten mag dat niet meer dit seizoen.

Echter konden we tegen VVV, terwijl een groot gedeelte toch wel op tijd was, geen plaatsen vinden op of rond onze vertrouwde plek. Gelukkig hielpen onze medesupporters, die ook al jaren rond de zelfde plek zitten, ons om met 2 man voor een stoeltje te gaan staan. Was wel zo gezellig vond iedereen.
Ik was zelf overigens wel net op tijd. Eigen schuld zou je zeggen.

Toch zijn we tijdens de wedstrijd, misschien wel onbedoeld, op de trap beland. Soms met een teen, soms met een hele voet.
Vanuit NAC is bij ons al doorgekomen dat een aantal van ons een brief gaat ontvangen met een officiele waarschuwing en bij herhaling een stadionverbod tot gevolg. De grootste waanzin wat mij betreft.

Wij vinden het trapverbod belachelijk, dat op de eerste plaats. Maar we willen er best aan meewerken. Maar na 8 jaar moeten wij ook wennen aan de verandering. Zoek maar eens een nieuw vast plek op VAK G. Iedereen zit ongeveer op dezelfde plek en 2 uur voor de wedstrijd aanwezig zijn heb ik nog nooit gedaan.
Ook dit wil ik dan weleens proberen maar gaat niet altijd daar een groot deel van ons gewoon moet werken op zaterdag en op zondagochtend zelf de wei intrekt.
Wij moeten de tijd krijgen om ons hierop aan te passen.

Overigens begrijp ik de standpunten van mensen wel die een lege trap handig vinden. Maar nog 1 ding wil ik wel kwijt. We hebben door ons traphangen een groot aantal supporters leren kennen en het was altijd gezellig en gemoedelijk. Nooit problemen met het langs laten van mensen.
Het laatste jaar zijn de trappen ook steeds voller komen te staan, mede door NAC zelf door het open zetten van de hekken. Dit komt weer terug want mensen van F8/9 gaan gewoon op G zitten. Doe daar maar wat aan!

Ik denk er serieus over na om, of een andere tribune op te zoeken als dit zo door gaat. Wij staan niets liever dan op VAK G. Als wij dit van te voren hadden geweten hadden we wel kaarten aangevraagd voor GG. Maar vorig jaar konden we dit niet zien aankomen. En ik vond het allemaal prima zo.
Zouden we onze kaart nog om kunnen ruilen voor F7? Misschien is er daar nog plek.

Als die brief op de mat gaat vallen en als het moet leiden tot een stadionverbod denk ik dat het na 20 jaar NAC gewoon ophoud. Dan ben ik er klaar mee. Ik ben niet de enige die deze mening heeft overigens.
Afgelopen zaterdag kwam ik om 18.30 uur terug van vakantie en stond om 19.30 uur op de tribune. Extra vroeg weggereden uit Zuid Frankrijk, 12 uur rijden aan 1 stuk, om mijn mooie club een potje te zien voetballen. En dan krijg je dit!

Ik voel me na 20 jaar voor het eerst een ongewenste gast in mijn eigen stadion. Wij kunnen het zelf oplossen door mee te werken aan de regels, 2 aan 2 te gaan zitten en het groepsgevoel dan we al in het oude stadion hadden te laten varen.

Dit kan toch echter niet de bedoeling zijn?

sjefke1970

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 11:20u

het word steeds gekker bij nac je mag helemaal niks meer onderhand en dat alcohol vrij bier mogen ze zelf opzuipen dan neem ik wel cola zonder prik die is ook niet om te zuipen heb achteraf spijt van dat ik lid ben geworden van club 1912 pfffffff straks word je nog vastgebonden op je stoel en word je aan het einde van de wedstrijd los gelaten net als bij de python in de efteling

Ritchie

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 11:21u

DNA afstaan omdat je een stadionverbod hebt? Say what!?!

Ritchie

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 11:25u

Note to self: Volgende keer even doorlezen en dan pas reageren

Boeroe

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 11:27u

In plaats van alleen hier zeiken!

Doe der dan wat aan!!

Neem je club terug...laat in ieder geval merken wat je vind!

Zoals in de Beatrixstraat zal het nooit meer worden, maar zelfs in het ratverleghstadion is het veel beter geweest dan de laatste tijd!!

Denk terug en kom in actie!

HUP NAC

de dominee

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 11:53u

Persoonlijk vind ik het een non item, ik zit aan de lange zijde en zit daar prima maar ik ben dan ook geen echte supporter.

Avondje NAC is voor mij voor de wedstrijd een paar pilskes pakken in de stad om vervolgens 5 minuten voor de wedstrijd te arriveren in het stadion. Gezellig met een paar vrienden, uitslag maakt mij dan ook niet zoveel uit!

Er is een ding wat ik niet begrijp. Dit staanverbod is blijkbaar heel belangrijk, dan zou ik zeggen: ACTIE! In plaats van allemaal op een fansite klagen en zeiken. Blijkbaar zijn de echte supporters net zo tegendraads als NAC zelf aangezien ze dit allemaal accepteren.

zatterat

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 12:08u

Ik zeg spandoeken over de trappen uitrollen bij de aftrap.

pannelap

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 12:13u

WIJ staan erbij en kijken ernaar....... (in vele opzichte op te vatten zelfs )

Het is werkelijkwaar om je ogen uit je kop te janken dat een handjevol ******lijers het weet te presteren om de eigen achterban te vervreemden van de club. Dezelfde mensen die mede verantwoordelijk zijn voor de organisatorische puinoop aan de stadionstraat weten niet van ophouden. Hun - kennelijk door inteelt aangetaste - denkvermogen ontsiert echt elke vorm van realiteit......... een stadionverbod omdat je voor je stoel staat

Onze club gaat eraan, en het enige wat wij doen is onze gal spouwen op internet. Het wordt gewoon tijd voor kei en keiharde acties!!!!!!!

NAC is van ONS!!!!

Krickert

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 12:22u

haha ik dacht in het begin ook dat het echt was, maar mocht het ooit zo ver komen...
gaat nac met deze maatregelen in zee,
dan gaat mijn scc in twee

Hoekie_b

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 12:39u

Alsof RBC in 2013 in de eredivisie speelt

gebruikersnaam

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 12:40u

Sta op voor de kampioen in 30 sec. Is dus ook afgelopen zeker met die akoestiek waar ze nog steeds nix aan gedaan hebben daar verdien je pas punten mee daar kan geen speler van een miljoen tegen aan.
Ach ja maar goed dat we het nac museum nog waar die mannen eens moeten gaan kijken en luisteren

raraNAC

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 12:41u

Actie.

Zatte P

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 12:54u

Na jarenlang een `vaste` staplek op de trappen van de B-side te hebben gehad zijn ook wij daar niet meer welkom.

Het lekkere ongedwongen laat aankomen en je ergens tussen proppen is er niet meer bij en als je nu nog een redelijke plek wil hebben moet je 2 uur van tevoren in het stadion zitten. Terwijl in onze optiek een kwartier van tevoren vroeg was....

Nu zaten we dus tussen de "zou je alsjeblieft willen gaan zitten want ik zie niks" supporters en de hele beleving van een wedstrijd is gelijk weg! Nou heb ik niks tegen dat soort supporters maar het was voor beide partijen irritant, wij stonden minder dan dat we zouden willen en zij zagen minder dan dat ze zouden willen...

hanske B.

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 13:04u

Men wil van het NAC-publiek Nederlands Elftal publiek maken. Braaf met een gesponsorde klapper op oew stoeltje zitten.

Maar welke beleidsbepalers zijn hier nu eigenlijk op aan te spreken?

I.p.v. de "schijt-aan-de-combi" acties lijkt het me onderhand eens tijd om ons druk te maken over de teloorgang van de in den lande zo gevreesde en soms ook gehate NAC-sfeer!

En meej gaank un bietje!

Keesje Ketting

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 13:09u

Mannen wij zijn toch tegendraads bourgondisch en authentiek.....
Dan gaan we toch met zijn allen op de trap staan en of voor de stoeltjes.
In onze nieuwe boxen zag ik dat ze bier in een glas krijgen op de tribune, moet toch ook kunnen

HupNac

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 13:43u

1. Zitten doe je thuis!

2. Bavaria heeft toch ook alcoholvrij bier?

3. De leidsmannen, tijdens de wedstrijden, mogen blij zijn dat we aangeven dat de moeders een job hebben in deze economische moeilijke tijd i.p.v. hen ziektes naar het hoofd te slingeren.

4. KNVB en zijn anti-sfeer regels = Maffia

Hup NAC!

Jannie F7

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 13:49u


Ik val bijna van mn stoel af van verbazing. Is dit echt waar?? Krijgen we hiervoor al stadionverboden??? Ik roep alle Naccers op om tegen Feijenoord te gaan staan voor hun duur betaalde stoeltje. Laten we gewoon 10 minuutjes met z`n allen gaan staan en zingen. Krijgen we dan 18000 stadionverboden???

WAAR zijn we in godsnaam mee bezig!!
ACTIE NU !!!

maximale

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 14:13u

Aardige grap Rat on line, maar als je merkt dat er toch wat luitjes zijn die volledig in jullie grap tuinen, moet je m.i. die grap even toelichten, want wie maakt er anders stemming?

Bartesi

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 14:20u

Maximale heeft gelijk. Men krijgt natuurlijk geen stadionverbod om voor zijn of haar stoeltje te staan.
Wellicht aan de bovenkant van het artikel een kleine toelichting?

Maar de boodschap is duidelijk voor de mensen die het artikel eens gewoon goed lezen.

darude

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 14:41u

Met cultuurverkrachters van het kaliber Aerssens/Mommers op de loonlijst is dit scenario geen boze nachtmerrie, eerder een accident waiting to happen. De grens van het innemen van vrijheid en opwerpen van barričres voor een goed Avondje NAC is nog lang niet bereikt. Als niet-fanatiek supporter (sinds enige decennia zit ik vrijwillig en aan de lange zijdes) gaat deze niet te stuiten regelzucht me aan het hart. Mijn liefde voor NAC is gestoeld op het unieke, dat steeds verder afgenomen wordt. We glijden af, dames en heren. Tijd voor actie.

evil ash

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 16:07u

Vroeger waren die gasten die op de trap stonden de mensen die 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd het stadion binnen kwamen en dan nog met z`n tienen bij elkaar vooraan wilden zitten. Wij kwamen destijds een uur of 2 vantevoren in de rij staan en gingen dan netjes met een paar trays bier zitten/staan achter het doel, rijtje 8 ofzo. Meestal naast die kneuzen die met hun sjaaltjes een uur lang voor 8 man stoelen bezet moesten houden.
Lijkt me sterk dat voor het bezetten van de trap een verbod wordt uitgedeeld. Dit lijkt me voor veld betreding, vandalisme en geweld. Maar als NAC slim was geweest, hadden ze dit een jaar of 5 geleden meteen aangepakt, nu is het veel te laat.
Maar als je last van de mensen op de trappen hebt, dan moet je gewoon op de ere gaan zitten. Dat hebben wij ook gedaan. Ik stoor me er nu ook niet meer aan, laat ze lekker op de trappen staan of ga de stoelen en staplaatsen nummeren, anders los je dit nooit op.

koning

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 16:23u

Ik blijf me verbazen over sommige reacties.
 Mensen van F5 die vanaf hun lekkere stoeltje het "wel fijn" vinden dat de trappen van Bside en G leeg zijn. 
Ik zou zeggen hou je mond, blijf lekker zitten en klap maar mee met de rest. Terwijl wij al meer dan 10 jaar vanaf de trap sfeer maken met mensen die er ook al jaren staan. Nooit problemen of zaken die onveilig zouden zijn. Maar nu is het ineens verboden gebied. 
De sfeer is gelijk naar de klote. Reacties dat het dan erg gesteld is met de supporters van NAC en dat de vraag of sfeer beter wordt op een trap hebben het niet begrepen. Ik denk omdat deze mensen op F5 zitten kijken en dit probleem ook helemaal niet snappen.
 Zoals ik al zei, al 10 jaar op de trap. Goede band met mensen om ons heen. 
De sfeermakers op de trap zorgen eerder voor een verlengstuk van de sfeermakers in het midden. Wanneer heel vak G en B meegaat in deze sfeer krijg je een publiek waar NAC zo bekend om staat in Nederland. 
Nu tijdens vvv zag je duidelijk dat naast de lege trap mensen eerder de neiging hebben om te gaan zitten. Met als resultaat dat de sfeer ook minder wordt. "springen voor NAC" gaat een stuk moeilijker wanneer je zit. 
En het is een onderzocht feit dat mensen die zitten sneller lui zijn, het lichaam ontspant zichzelf. 
Wat willen we nu juist op deze vakken G en B? Sfeer maken met je stem, lijf en leden.

Dan Leon aersens. Het eeuwige verwijt van de onveilige situatie tegen GAE. Dit is jullie eigen schuld!!
Die hekken tussen de vakken hadden nooit open gesteld moeten worden! Ook omdat , al eerder opgemerkt, mensen van de F vakken toch stiekem wel heel erg graag op vak G en de Bside willen staan. 
Ik zou zeggen; hekken dicht. Ieder heeft z`n eigen in en uitgang. 
De trappen op B en G moeten terug bezet worden. Anders wordt het verhaal van hierboven ook echt werkelijkheid.
De sfeer van het publiek, HET uithangbord van NAC voor de buitenwereld en sponsoren staat op het spel. 
Als ik NAC was zou ik blij zijn met goede supporters die de sfeer maken en verlengen naar de rest van het stadion. Dat deze op de trap staan is niet voor niets. 
In de v
Beatrix stonden ze ook op de muurtjes bij de ingang bside. Om er bovenuit te komen en de rest van het publiek mee te krijgen. 
Ken je geschiedenis NAC! 
Zonder deze supporters waren we nooit het tegendraadse, Bourgondische clubje uit Breda.`
En bij voorbaat dank voor de stadionverboden. Jullie weten exact hoe je een club kapot maakt!

Helter

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 16:28u

PFF.
Soms word ik doodziek van jullie gezeik.
Nac is niet van jullie maar Nac is van ons en dat zijn jullie+wij. Ons zijn merendeels mensen die normaal op hun stoel gaan zitten, ook al tientallen jaren komen, niet de gehele wedstrijd voorlangs lopen om bier te gaan halen maar daar de pauze voor gebruiken.
Ons zijn ook die mensen die best wel eens begrip hebben voor jullie maar nog meer begrippen hebben voor al die vreselijke regels.Die zijn niet uit de lucht komen vallen maar vaak het gevolg van gebeurtenissen. Al het gedoe heeft geen enkele club zoveel geld en maatregelen gekost als NAC.

Mieshoop

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 16:36u

Helter, zap jij ook weleens weg als het niveau van het voetbal onder jouw norm is?

Don Leon

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 16:39u

Helter, zat jij in het oude stadion iedere wedstrijd in de lichtmast of zo? De enige plek waar niemand tijdens de wedstrijd over je tenen liep.

De Wortel

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 16:40u

@Helter: zo is t maar net.
Als t aan mij ligt, krijgen naast die boefjes die onze mooie trappen als staantribune gebruiken ook de doerakjes die het gore lef hebben om tijdens de wedstrijd bier te halen per direct een stadionverbod van 9 maanden.

Deze ellende moet stoppen en met mensen zoals jij zijn we eindelijk op de goede weg.

(zucht...)

boelie

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 16:45u

Helter,

Je bent een ware held. Ik vind het zeer bewonderenswaardig dat iemand er vrijwillig voor kiest om minstens één keer in de twee weken een evenement te bezoeken waar hij klaarblijkelijk toch maar strontchagerijnig van wordt. Erg knap hoe je dat volhoudt.

Robke

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 17:13u

Mensen, voordat ge begint te zeiken, tis nie waargebeurd! Lees voor ge reageert. Totaal onzin verhaal en geheel uit de lucht gegrepen.

Volgens mij is dit bericht een dag te laat geplaatst...

Stofje

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 18:15u

@Robke,
Dat snapt bijna iedereen hier wel geloof ik, dat het fictief is. Maar het verhaal is niet voor niets geplaatst. Zo fictief als het is, zo angstvallig waargebeurd zou het kunnen zijn. De Rat waarschuwt hier en sommige mensen weigeren het te begrijpen. Die nemen klakkeloos over wat NAC zegt: Het is de schuld van GAE thuis.

GAE thuis. `s Morgens in BN De Stem stond een artikel, dat er nogal wat GAE`ers op eigen vervoer naar Breda zouden komen. Met gemak aan kaarten gekomen. Soit, moet kunnen. Men was echter in GAE-kleding, sjaals etc. Eh, veiligheidsmensen van NAC, is het jullie onbekend dat dat gewoon uitlokking is? En het is wellicht triest dat je niet in GAE-kleren tussen NAC volk kan zitten, maar wel de realiteit. Je moet zulke lui dus de toegang ontzeggen. Het lijkt erop dat NAC hóópte dat het mis zou gaan, opdat men weer een stok zou hebben om mee te slaan.

GAE thuis is dus nu de stok waarmee geslagen wordt. Was het wel goed gegaan als iedereen braaf op z`n stoel had gezeten en de trappen leeg waren? Dan waren de GAE-gasten dus in GAE-kledij het stadion ingelopen en netjes gaan zitten, naast de NAC`ers en dan was het gezellig en goed gegaan? Onzin. Het veiligheidsapparaat heeft daar gruwelijk gefaald en Leon Aerssens heeft dat ongetwijfeld gezien in z`n `commandohok`. Maar spiegels zijn onvindbaar in het RVstadion, klaarblijkelijk.

mies

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 18:56u

toch is het wel lekker om zonder gezeik naar je kop die trap op te lopen met een partij bier in je klauwen, heren kom op tijd..... ies ook gezellig! voor de rest kappen met die betutteling van de nac-supporter. gr.

Cheerio

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 19:19u

Helter, ik snap je wel. Er zijn gewoon supporters die het beleven zoals jij, prima. Zulke hebben we ook nodig, zolang ze netjes seizoenkaart betalen is het goed voor NAC. We hebben er dan ook plek zat voor. Bijvoorbeeld twee lange zijdes, en als je wilt kan je zelfs aan de zijkanten van B en G lekker zitten en een lege trap. Niets mis mee!

Wat je (Helter) echter niet begrijpt (of niet wilt begrijpen), er zijn ook supporters die puur komen voor het Avondje NAC. Die het Avondje NAC hebben doen ontstaan. Die het fijn vinden om de hele wedstrijd een arm van de bovenbuurman in de nek te voelen. Die het niet erg vinden om niet alle cornervlaggen te kunnen zien. Ook allemaal prima, moet kunnen, ieder zijn ding.

Het mooie is (sorry, was) dat het ook allebei kan (sorry, kon) bij NAC. Tenminste, dat beweerde de club altijd zelf tegen iedereen die wilde horen. "Bourgondisch! Tegendraads! Bij NAC kan het nog!" De zelfbenoemde cult-club van Nederland kwam uit Breda! Als NAC zich telkens zo probeert te profileren, waarom staat elke nieuwe maatregel daar dan lijnrecht tegenover?!

Maar, Helter, ik hoop dat je hebt genoten van de fandag?!

10diego

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 20:23u

je zult een zitplaats gekocht hebben om te zitten en 90 minuten iemand voor je hebben die blijft staan. Dat is vragen om ruzie en ellende in een stadion.

Don Leon

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 20:37u

@ 10diego

Dan is diegene waarschijnlijk op het verkeerde deel van de B-side of Vak G gaan zitten. Aangezien die tribunes geen vaste plaatsen kent en je met je kaartje overal plaats kan nemen, dan kan die persoon prima aan de zijkanten van de korte zijdes gaan zitten, waar iedereen zit ipv staat. Daar hoef je dus echt niet zo`n medelijden voor te schetsen zoals je doet.

moen75

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 20:55u

NOGMAALS WAAROM HAAL JIJ MIJ REACTIES ERAF?????

Don Leon

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 20:58u

Dat heeft mijn collega waarschijnlijk vanwege de CAPS LOCK gedaan.

De inhoud was daarentegen dik in orde!

boelie

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 21:01u

@ 10diego

Je zult een Club van 1912 abonnement hebben afgesloten, in de verwachting dat je de komende 10 jaar van hetzelfde ongeregisseerde en unieke Avondje NAC kunt genieten als dat je voorheen altijd al hebt gedaan. Dát is pas vragen om ruzie en ellende in een stadion.

moen75

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 21:01u

hoi don leon, oke prima, had er geen erg in! thnx voor je snelle reactie..gr moen

moen75

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 21:11u

zoals ik al eerder vertelde.... we moeten dan gewoon gezamelijk een actie ondernemen, dan sta(jajaaj) je samen sterk!! we moeten dit niet va ons aleten afpakken, en ons nog meer de grond in duwen, we komen alemaal voor ons n.a.c.! en of we staan of zitten what de fuck maak t uit???we zijn allemaal supporters/sters in hart en nieren dus nogmaals waar zijn we mee bezig elkaar uitvechten in ons eigen stadion, omdat de een zit de ander staat?? komop er zijn ergere dingen in de wereld , maar dit moet blijven zo als het is...anders gaat heel ns nac, avondje nac de sfeer alles gaat er aan, willen jullie dat?? dacht t niet dus als je voor je club staat, komop dan laten we het dan niet zo ver komen....

Snake

Geplaatst: zaterdag 4 september 2010 om 21:35u

In Amsterdam Arena heeft daadwerkelijk een groep ajaxfans een SV opgelopen omdat ze stonden ipv zitten de hele wedstrijd.
Ik zeg altijd bij deze dat stewards iedereen op moet wijzen eerst.

prul

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 0:45u

Snap trouwens het probleem niet zo met staan op de trappen.
Volgens mij is het zelfs veiliger. Als er stront aan de knikker is zijn de mensen op de trappen alvast sneller naar beneden.

jmhsweres

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 1:23u

Ik denk dat we binnenkort in een niet zo mooi rijtje terecht kunnen. Mao, Stalin, Kim Jong-il, Ajax en Fidel Castro.

moho

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 2:17u

NAC wordt op deze manier een net hockey/golf clupke ipv een volksclub waar het publiek op een voetbal manier het verschil maakt.

Betutteling ten voete uit, klapvee policies en das k met p !

Bietje op het veld : stadion verbod
Roken : stadion verbod
Kartonnetje op het eld: stadionverbod
Trappen gedoe: stadion verbod
Spreekkoren , clublied er doorheen.

Zucht..."Schup ze te pleur is" !!

Gr.
Josip

moho

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 2:18u

NAC wordt op deze manier een net hockey/golf clupke ipv een volksclub waar het publiek op een voetbal manier het verschil maakt.

Betutteling ten voete uit, klapvee policies en das k met p !

Biertje op het veld : stadion verbod
Roken : stadion verbod
Kartonnetje op het veld: stadionverbod
Trappen gedoe: stadion verbod
Spreekkoren , clublied er doorheen.

Zucht..."Schup ze te pleur is" !!

Gr.
Josip

ijpelaart

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 8:18u

Niet meer mogen staan? Volgende thuis-wedstrijd zou eigenlijk iedereen in het stadion 90 minuten moeten gaan staan uit protest. Straks krijgen we nog een stadionverbod omdat je jezelf negatief uit op forums, nou dan weten we allemaal wel wie de l*l is, maar die ziet toch nooit of zelden live een wedstrijd. Ik ben benieuwd hoe dit alles er in de toekomst uit gaat zien, maar als al deze zielige regeltjes de groei van nac betekend hoeft nac voor mij niet te groeien want als we dadelijk alleen cola en zaaddodend alcoholvrij bier voor geschoteld krijgen terwijl we alleen joeppie mogen roepen vanaf ons verplichte zitplaats heb ik er geen zin meer in. Gelukkig is er dan nog eredivisie-live waar wel gedronken, gevloekt en gestaan mag worden. Misschien hadden sommige toch gelijk toen ik lid werd van 1912. In 10 jaar kan veel veranderen.... heel veel.

mrijck

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 9:13u

laat ze aub gaan besturen in breda ipv te betuttelen en zich met dit soort randzaken te gaan bezighouden.

echtebredanaar

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 11:21u

zit er over na te denken om mijn scc door de plee te trekken en lekker op zondagmiddag naar een gewoon ECHT bredaas elftal te gaan kijken en een lekker pilske te pakke dan dit nooit op houdend gezeik van da klote bestuur met kerels die zo genaamd een nac hart hebbe en te gelijk heel NAC naar de klote helpen om daarna weer gewoon ergens anders aan het werk te gaan en het schijt hebbe aan de schade die ze hebbe achter gelaten bij nac, en da zijn de manne die nu bij nac in het bestuur zitte en alleen maar OM DR KNIP TE VULLE

gebruikersnaam

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 12:48u

Die mensen die dit verzinnen zijn ver weg van wat Nac was.

Ze doen net of wij Nacers voor het voetbal komen (dan zou er niemand meer zitten)
Volgens mij komen de meeste voor de trots van Nac de sfeer en ff weg te zijn van al dat gezeik van een week werken en natuurlijk lekker zuipen, of om weer een nieuwe ludiek lied te horen ontstaan, de NOAD mentaliteit die ene goede actie of tackle .
Nu probeert Nac met te veel concurrentie in de buurt van Breda toch om de prijzen mee te draaien kost wat kost (afbraak voetbal of niet).
Terwijl ze vergeten dat ze zo langzaam maar beetje elke keer een paar van die oude 9 a 10 duizend af te snoepen die er altijd wel waren weer of geen weer resultaat of niet jaar in jaar uit.
Dit is al gebeurd met die 300 man die altijd wel mee ging met een uitwedstrijd. En dan als je dan een keer zou degraderen is de fundering van ons Nac een stuk zwakker dan kan je niet te veel meer hebben want die 9 a 10 duizend hebben (hadden) wel hart voor de zaak degene die dit bedenken zijn of al weg of gaan wel weer weg.

maximale

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 14:57u

En nog steeds trappen supporters er in dat dit bericht op waarheid is gebaseerd. Het feit dat DROL-redactie de verwarring constateert en verzuimt toe te lichten dat het hier om Ratdactie-satire betreft, komt wat mij betreft in aanmerking voor de ergste vorm van Stemmingmakerij. Mensen lezen elkaars mening niet meer, het is gewoon een kopje lezen, niet nadenken en meteen met alle vooroordelen er in kleunen. Het overgrote deel van de respondenten neemt jullie satire voor `waar` aan en kotst op de heren die deze maatregelen (niet) hebben bedacht. Dat je wilt waarschuwen voor maatregelen die zómaar genomen "zouden kunnen worden", daar heb ik nog begrip voor, maar wees duidelijk. Wat willen jullie nu bereiken: een anti-bestuurs stemming op de tribunes tijdens de volgende wedstrijd tegen de Nurds? Bij voorbaat hartelijk dank voor het verwezenlijken daarvan. En kom nu niet aan zetten met: "De Rat is geen journalistieke website, geen officieel nieuwsmedium, wij mogen satire bedrijven". Leuk, satire, maar niet als het 19.000 mensen op het verkeerde been zet, dat amper kan worden teruggedraaid. Door wie zijn jullie gesponsord om deze amper omkeerbare anti-stemming te bereiken? Door de Zwitserse bank ofzo?

Cheerio

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 15:28u

Maximale,

Denk dat je de bezoekers dan ernstig onderschat. Dit bericht is duidelijk (deels) fictie, maar zaken als het trapverbod en vele, vele andere betutteling van de afgelopen jaren is dat niet. Derat stelt dat aan de kaak, en volkomen terecht. Dat doen ze onder andere met dit artikel, maar is ook al op ander, wel volledig op waarheid beruste, artikelen gebeurd.

Wellicht de optie overwegen dat mensen het wel gewoon beu zijn?! Persoonlijk ben ik dat namelijk wel. Jaar in jaar uit, telkens komt er wel weer iets bij wat niet mag of anders moet. Ik ben altijd naar NAC gegaan omdat ik dat leuk vind. Gezellig met vrienden voetbal kijken met een biertje en een hoop lol. Die lol is er onderhand wel af. NAC verandert, en niet ten gunste. Daar wordt hier voor gewaarschuwd en nogmaals, volkomen terecht.

maximale

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 15:49u

@Cheerio, ik ontken ook niet dat het terecht is dat de ratdaxie supporters waarschuwt voor `het doorschieten in maatregelen, die de geweldige sfeer bij NAC zouden bedreigen`. Prima, alleen maar voorstander. Maar wie de reacties onder dit topic leest, concludeert vanzelf dat ik het leeuwendeel van de supporters, dat hierop reageert, niet onderschat, maar zelfs overschat. Zij gaan er serieus op in, op dit aardig verzonnen fabeltje. En ik ben van mening dat de redactie van een supporterssite (kan ook weer ludiek) even moet inseinen in de zin van "wij willen die maatregelen niet, bedankt voor het delen van onze visie, en iedereen heeft natuurlijk begrepen dat ons verhaal pure SF was." Maar nu verkeert een verrassend groot deel van de respondenten in de veronderstelling dat het verhaal op realistische bodem is gefundeerd. Mag dat de bedoeling zijn?

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 20:14u

Opvallend dat er mensen zijn die het veel moeite vinden om meer dan een regel of 8/10 te lezen ......

Eerlijk gezegt vind ik `t vreemd dat mensen niet gewoon liever achter een beugel (die er voor bedoelt is !) staan dan op een trap zonder enig handvat waar je aan kan pakken als je b.v. een duwke krijgt o.i.d. , zal wel aan mij liggen .... , straffen hiervoor zijn aan de andere kant ook overdreven dát ook.

ijpelaart

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 21:13u

Stik, ben er met 2 benen in getrapt.

Cheerio

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 21:27u

Ach Hoog, in de Beatrixstraat stond iedereen zo (jij ook, toch?!) dus zo vreemd is dat niet. Daarnaast weet jij ook dat die huidige `staantribune` te klein is voor alle staanders. En last but not least, mensen staan daar al tien jaar!!! Er worden wederom problemen gecreëerd die er niet zijn, en de trouwe supporters zijn de dupe.

Ben het overigens met jullie eens dat het droevig is dat sommigen reageren na alleen de titel of één alinea te lezen. Maar zelfs na één alinea kan (moet) je doorhebben dat dit sarcastisch is (mét een serieuze achtergrond). Daarnaast wordt dit al door de ratdactie zelf gemeld onderaan het stuk, dus...

De Ouwe Jos

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 21:28u

Klasse dat dit nu eindelijk wordt aangezwengeld. Het gaat niet specifiek om trappen. Het is alleen een voorbeeld van iets wat al langer gaande is. Het stelselmatig om zee helpen van de speciale NAC cultuur en de totale minachting van de leidinggevende voor het NAC publiek (mocht het geen minachting zijn, dan zijn het volledig incapabele idioten die volledig op de verkeerde plek zitten). Flater na flater wordt begaan, en gedegen communiceren lijkt onmogelijk. Meest recente voorbeeld zijn de trappen: de leiding begrijpt niet hoe dit ervaren wordt, communiceert deze beleidsmaatregel belachelijk, heeft het niet besproken met de clubraad en de wijze waarop Willen Reijn op het forum aangeeft hoe NAC tot dit besluit gekomen is, auw auw, auw ......
Ik sluit mijn ogen niet voor veranderingen, maar de manier waarop het gaat irriteert mij mateloos en heeft veel van mijn plezier vergald.
Dat NAC nog durft te beweren te werken aan het Avondje NAC.
Ik kan alleen maar hopen dat deze signalen serieus genomen gaan worden en dat NAC begrijpt dat men met het vervreemden van het publiek de club de belangrijkste asset kwijtraakt.
Hup NAC

maximale

Geplaatst: zondag 5 september 2010 om 21:50u

@Cheerio, Hoezeer je in de kern ook gelijk hebt, maar feit blijft dat deze grap niet goed gecommuniceerd is (hoe kunnen we Reijn nou verwijten dat NAC slecht communiceert, als DROL zich hieraan óók bezondigt. Ga er altijd van uit dat supporters de kop lezen, de helft van het intro en zich vervolgens pijnlijk op de supporterspik getrapt voelen. De ondertekening van maart 2013 is amper of niet gezien, en de hint van de glazen bol niet gelezen of niet begrepen.

Martijn

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 8:08u

Voor mij was het duidelijk satirisch, en dat voor iemand die satire en cynisme meestal niet doorheeft Twee dingen spelen een rol:
1) Mensen lezen selectief (dus kun je DROL niets verwijten);
2) Dat mensen dit grappig/onwerkelijk/satirisch stuk voor waarheid aannemen, mag een teken aan de wand zijn hoe diep `we` gezonken zijn.

maximale

Geplaatst: maandag 6 september 2010 om 9:43u

@ Martijn, je punt 2 geldt helaas voor pakweg nóg zo`n 6 miljoen Nederlanders...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2017 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven