homepage
bookmark
print
of log in voor extraís
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

9 juli 2010
Verbakel bestuurslid financiŽle zaken


Arie Verbakel is de nieuwste aanwinst van het NAC-bestuur. Hij zal op 1 september 2010 toetreden en de zware portefeuille financiŽle zaken gaan beheren.

Verbakel is registeraccountant en de grondlegger van het bekende Bredase accountantskantoor Witlox VCS. Iemand met verstand van zaken, althans, dat mogen we vermoeden. Hij zal Financieel Directeur Willem Reijn de nodige financiŽle backup moeten bieden en de basisbeginselen boekhouden over gaan brengen.

In tegenstelling tot voorheen heeft de Raad van Advies het laatste oordeel geveld, waardoor wordt tegemoetgekomen aan de wens van voorzitter Bas van Bavel om afscheid te nemen van de vriendjespolitiek genaamd coŲptatie.

Afgaande op de wens om het bestuur uit 5 leden te laten bestaan is het waarschijnlijk dat er nog eentje zal gaan vertrekken.


Bron : De Rat, NAC>nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Zjost

Geplaatst: vrijdag 9 juli 2010 om 13:52u

Klinkt positief allemaal. Heel veel succes bij de mooiste club van Nederland!

Mermans

Geplaatst: vrijdag 9 juli 2010 om 14:10u

Goede zakelijke beslissing.....behalve dit..... HIJ moet Directeur Willem Reijn de nodige financiŽle backup moeten bieden en de basisbeginselen boekhouden over gaan brengen......

HALLOW als je nog niet eens kan boekhouden wat heeft Reijn nog te zoeken dan!?

NACman

Geplaatst: vrijdag 9 juli 2010 om 14:31u

Hopelijk kan hij alles weer op de rails krijgen.

Succes Arie !!

En waar is de KNVB nou weer mee bezig ?
Verkopen ze de tv rechten voor de hulidiging aan SBS terwijl de NOS heel het WK uitzend !
Ben je tegene dit besluit van de KNVB maffia teken dan onderstaande petitie !

http://petities.nl/petitie/oranje-is-van-ons-allemaal-wk2010

rat84

Geplaatst: vrijdag 9 juli 2010 om 14:34u

Mike Zonneveld naar AEL Limassol......NU.nl
Succes Mike!

Joop NAC

Geplaatst: vrijdag 9 juli 2010 om 14:44u

@Mermans,

Denk dat dat een toevoeging van de ratdaxtie is geweest. Is op NAC.nl in ieder geval niet terug te vinden

mevr. van ballegooien

Geplaatst: vrijdag 9 juli 2010 om 14:50u

In verschillende persberichten wordt Verbakel de nieuwe financieel directeur genoemd. Wat is het nu ?
Moeilijk te zeggen of dit de juiste man is. Zuivere accountancy is wat anders dan een BVO financieel runnen. Zeker om wat mis is gegaan ,door dat Theo ziek was, weer recht te breien. En inzicht in projectmanagement speelt eveneens een belangrijke rol.

In de RA ontbreekt financieel inzicht, is dit dan het juiste orgaan om te beslissen over de nieuwe financieele man ?

Loes had liever gezien dat uit meerdere kandidaten de beste wordt gekozen aan de hand van een NAC casus die ze moeten schrijven binnen twee weken. Heb je direct een financieel plan in concept c.q. vertrekpunt.
En externe deskundigheid inhuren via de gemeente om de juiste kandidaten te vinden lijkt mij een must.
Maar goed we zullen zien, de CR zal het wellicht weer allemaal prima vinden.

Loes.

drs Marcellus

Geplaatst: vrijdag 9 juli 2010 om 15:17u

@mvB

Willem Reijn is FD. Verbakel is bestuurslid financiŽle zaken. Indien de dagelijkse directie er op financieel gebied niet uitkomt (lees: niet unaniem is), dan wordt de hulp ingeroepen van Verbakel. Reijn heeft overigens ook laten weten de verplichting te hebben alle zaken met betrekking tot financiŽn te melden bij het bestuur.

harry b.d.

Geplaatst: vrijdag 9 juli 2010 om 15:55u

Registeraccountant, ingenieur, doctorandus, meester, professor, doctor: het is een basis maar het maakt uiteindelijk maar een beperkt percentage uit van succes of falen. Het gaat voornamelijk om de instelling, de drive en het gedrag. Het commitment en het optreden zijn bepalender.
En daar is het bij de vorige directie en bij een groot gedeelte van het huidige bestuur helemaal mis gegaan. Wangedrag en mismanagement door luiheid arrogantie en onderschatting. Egoisme voor het clubbelang. Laat maar waaien. Beschouwend op de momenten dat ze hands-on moesten zijn en in de verderdiging schietend als ze hadden moeten communiceren of moeten opleveren. Als een stelletje idioten. Onervaren ook.

De indruk die nu gewekt moet worden dat er geen cooptatie plaats vindt is een verkeerde. Wie zitten en zaten er in de RvA ? Juist. Jan Schipper, de man die ons NAC met Willem vd Hoeven opzadelde. Hoe vaak is deze man de afgelopen jaren opgestaan om Willem, in het belang van NAC, van de bok te halen ? Nul maal. Dick Dees, een veel te hoog Westerterp gehalte. Sjoerd van Fessem ? Een brave Oranje supporter. Jarenlang meegelopen aan het handje van Mommers en van Bavel. FC de Wegkijkers. Heeft mede hopeloos gefaald.

Enfin, Verbakel werd gisteren op deze site al onthuld door bd. Een man die nu wordt gevraagd pro-actief op te treden als strakke controleur maar die 5 jaar geleden in zijn eigen tent in slaap was gevallen:

"Volgens Verbakel waren de avonturen van zijn collega-vennoten Han Sips (belastingadviseur) en registeraccountant Martin Zegers op de internationale valutamarkt soloacties. De de rest van het kantoor (waar meer dan honderd mensen werken) was volgens Verbakel niet op de hoogte van de pogingen van het tweetal om miljoenen te verdienen met illegale wisseltransacties.

`Wij distantiŽren ons hiervan en willen duidelijkheid. Vandaar dat een accountancy-coryfee het gaat uitzoeken`, zegt Verbakel. Zegers en Sips blijven tijdens het onderzoek gewoon in dienst van Witlox. `We gaan er vooralsnog van uit dat zij te goeder trouw zijn`, aldus Verbakel.

Zegers en Sips hebben, samen met de Bredase zakenman Jack Twiss, in 2003 en 2004 geprobeerd om grote hoeveelheden geld om te laten wisselen op het kantoor van Witlox in Breda. Ook probeerden zij een bedrag van 150 miljoen Canadese dollars via Manilla, Hongkong en Portugal een op papier legale herkomst te geven. Dat blijkt uit interne documenten die vorige week uitlekten"


Jean-claude

Geplaatst: vrijdag 9 juli 2010 om 19:02u

zware portefeuille?

De portefeuille van ons clubske is aardig leeg anders

10diego

Geplaatst: zaterdag 10 juli 2010 om 13:00u

arme BD, hebben ze je weer overgeslagen en moet het lieve knulletje weer met moddertje gooien..... acht gutteguttegut.

Morkai the Red

Geplaatst: zaterdag 10 juli 2010 om 14:21u

Wat Harry betoogt (neem ik aan) is dat er hier en daar een ander poppetje zit / wordt aangesteld, maar dat de kern van het probleem deels nog steeds is blijven zitten.

Voor de GSM - generatie: Dit is dezelfde GSM maar er is alleen een ander frontje.

Ik geloof trouwens niet dat het aan de structuur ligt. maar meer aan de poppetjes die het hebben ingevuld. Theo M. handelde in strijd met alles wat was afgesproken was, maar het zwakke bestuur greep niet in toen dat noodzakelijk was en faciliteerde Theo M. zelfs, terwijl hij steeds meer zelfstandige acties uitvoerde en van de koers raakte.

Het bestuur zit er niet voor niets. Ik krijg nog steeds braakneigingen van de reactie van v/d Hoeven en hoe hij zijn eigen falen / inertie/ luiheid wegwuifde. Hij heeft op geen enkele manier invulling gegeven aan zijn functie van voorzitter.
Daarnaast heeft Theo M. nooit rekenschap hoeven afleggen voor zijn dramatische acties.

Vanwege die acties zit NAC nu in slecht weer, en moeten we dit gewauwel aanhoren over een doelstelling tussen plaats 8 en 12. Een doelstelling die niet is onderbouwd en waaraan iedere logisch redenerende NAC-supporter twijfelt wanneer hij de samenstelling van de selectie bekijkt, de `kwaliteit` van de trainer en het bestuur en het financiŽle perspectief van onze club.

Deze doelstelling had net zo goed kunnen worden onderbouwd door een octopus die in een aquarium in een bepaald vaasje kruipt.

Prutswerk!

dutchbird

Geplaatst: zondag 11 juli 2010 om 2:10u

Bij de combinatie van nieuw management en nieuw bestuur krijg ik het gevoel dat NAC is afgegleden naar het niveau van NOAD en Advendo. Als die MKB accountant samen met de mislukte gemeentesecretaris er in slaagt om Mommers voor weinig geld snel van de payroll te krijgen ben ik van harte bereid mijn mening bij te stellen. Het feit dat er nog steeds zuur verdiend NAC geld maandelijks naar Mommers zijn bankrekening verhuist, doet mij veel pijn. Die lul zou spontaan zelf ontslag moeten nemen maar probeert zo lang mogelijk salaris te krijgen (zonder enige tegenprestatie) en ook nog een vette ontslagvergoeding in de wacht te slepen.

De goede man is ziek en dat betekent dat hij z.s.m. weer aan de slag moet via een re-integratie aanpak. Theo voelde zich als een vis in het water als hij aan klantenbinding kon doen. Vanuit die invalshoek moet een succesvolle re-integratie mogelijk zijn. Bij thuiswedstrijden moet hij met emmer en zeem de auto`s van de sponsoren voor aanvang van de wedstrijd doen glimmen en tijdens de wedstrijd met poetsdoek en schoensmeer de schoenen van de vak B supporters tot "zo goed als nieuw" te transformeren. Niet vergeten zijn werk te controleren en bij elke afwijking een boze brief te sturen naar zijn huisadres. Als deze fase van re-integratie goed is doorstaan kan hij belangrijker werk gaan verrichten zoals het persoonlijk controleren van clubkaarten en fouilleren van verdachte supporters. Enige terugval is te verwachten als supporters hem mishandelen tijdens zijn re-integratie werkzaamheden. Vandaar deze oproep om niet te hard te schoppen als hij met zijn schoenpoetsdoos voorover buigt om jouw schoenen te laten glimmen.

mevr. van ballegooien

Geplaatst: maandag 12 juli 2010 om 9:34u

Beste Dutchbird.

Kijk jij komt in ieder geval met een constructief idee waarmee men binnen het NACse iets kan als men zou willen. En men ontloopt wellicht hiermee een forse schadevergoeding die Theoke anders gegarandeerd gaat krijgen.

Maar je re-integratie plan voor Theodoor is wel erg hard hoor. Van de andere kant zachte heelmeesters................... dat begrijpt Theoke ook wel.

Maar is het geen goed idee Theo bij zijn beoogde toekomstige werkzaamheden te laten bij staan door zijn schildknaap van vakkie G. Deze kan Theodoor moreel ondersteunen en indien nodig, als bepaalde supporters te lastig worden, kan hij Theodoor ontzetten.

Ik denk als je dit item integreert in jouw plan de drempel voor Theodoor een stuk lager wordt om terug te keren naar zijn NAC. De club die Theo zo in zijn hart draagt.

THEODOOR.................... BETERSCHAP.

Loes.

Tuur

Geplaatst: maandag 12 juli 2010 om 12:23u

@ Dutchbird

Ik heb begrepen dat NAC verzekerd is voor zieke werknemers, gelukkig, en dus ook voor theo. Na 2 jaar glijdt theo vanzelf de WIA in.
Wat dat betreft is het dus te hopen dat hij niet meer terugkomt, want natuurlijk kan hij nooit meer functioneren bij NAC. Zolang hij dus ziek is, is het probleem opgelost. Ik verwacht echter dat theo zich nog wel op tijd beter meldt om de WIA te ontlopen en een zak centen bij NAC op te halen.

mevr. van ballegooien

Geplaatst: maandag 12 juli 2010 om 13:11u

Beste Tuur,

En om dat laatste in jouw reactie gaat het , want je kunt nu eenmaal niet eeuwig burnout blijven.

En dat gun je je medemens toch ook niet, THEO... BETERSCHAP.

Loes.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

Nog geen reaxies!

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven