homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

22 december 2009
NAC gaat in hoger beroep tegen uitspraak van de rechter


NAC gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de kantonrechter in de zaak tegen Ton van Eenenaam.

Volgens de kantonrechter heeft NAC TvE ten onrechte op staande voet ontslag gegeven naar aanleiding van het vermoeden van frauduleus handelen. NAC heeft " vergeten " aan te geven dat de uitkomst van een onderzoek door een extern bureau naar het handelen van TvE de reden van het ontslag op staande voet was. De rechter stelde hiermee TvE dus in het gelijk. Case closed zou je zeggen, mooi niet dus. NAC gaat beroep aantekenen om de onjuistheid van het door Ton gevoerde verweer aan te tonen. Naast dit beroep zal NAC alsnog om ontbinding van de arbeidsovereenkomst verzoeken als blijkt dat het ontslag op staande voet in de bodemprocedure niet geldig zou blijken.

Afwachten dus maar eej.


Bron : nac.nl, De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28

Relaties


26-feb-2010
NAC schikt met Van Eenenaam...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: dinsdag 22 december 2009 om 21:25u

Pfff... dit verhaal wordt er niet beter op.

JanNac

Geplaatst: dinsdag 22 december 2009 om 21:42u

Dit is Nederland, we gaan kapot aan de vele procedure mogelijkheden. Ik doe geen uitspraak want alles kan door het hoger beroep nog gewijzigd worden. Een ding is zeker er zijn alleen maar verliezers in deze zaak CHAAM groet NAC

aansteker

Geplaatst: dinsdag 22 december 2009 om 22:18u

tve ik hoop dat je in het hoger beroep weer gelijkt krijgt en die 2 eikels weer in de kont worden geneukt tm en la die 2 lamzakken
groetjes de sponsers

Mieshoop

Geplaatst: dinsdag 22 december 2009 om 23:44u

aansteker, spellcheck nodig? of moraalcheck?

Als mensen nu eens simpelweg lezen wat er in het vonnis staat, en dat aanvullen met wat basiskennis rechtspraak, dan is het beeld wel even net zo zuiver.

De rechter heeft de door NAC aangebrachte feiten niet mogen meenemen in deze beslissing. Derhalve, er is door TvE een slagje geslagen, maar ik verwacht dat de bal nog heel hard terug die kant op zal kaatsen. Puur op basis van de door NAC aangebrachte feiten. De tweede helft moet nog aanvangen. Krantenkoppen zeggen niets, hoe hoger men nu opspringt van blijdschap, des te harder kan de landing zijn...

Anyway, ik kan me niet voorstellen dat hier iemand beter van wordt, treurige zaak..

eede01

Geplaatst: woensdag 23 december 2009 om 8:18u


MOMMERS ROT OP!
EN NEEM AARSsens mee.....

hannibal

Geplaatst: woensdag 23 december 2009 om 9:45u

Mieshoop - aandoenlijk dat je probeert hier weer een positieve draai aan te geven. het gaat er al lang niet meer over wie er nu gelijk heeft. de schade die NAC hier leidt (mogelijk geldelijk, iig reputatie) is vele malen groter dan de aanleiding rechtvaardigd.
als je leest dat NAC met hele oude koeien probeert een ontslag te rechtvaardigen zie ik het vervolg met angst en beven tegemoet.

Jannie F7

Geplaatst: woensdag 23 december 2009 om 10:18u

Inderdaad word niemand hier beter van. NAC heeft gegokt en verloren, en ook al ben ik zelf werkgever, ben blij dat het recht voor TvE zegeviert. Zoals al eerder gememoreerd "rommelt" iedereen bij NAC, dus men moet zich niet roomser voordoen dan de paus. Een terugkeer zal voor Ton echter niet tot de mogelijkheden behoren, daarvoor is het vertrouwen teveel geNACt. Wat rest is een afkoopregeling die gezien het aantal dienstjaren van Ton zal uitkomen op een compleet jaarsalaris en een beetje.

Waddinxveen

Geplaatst: woensdag 23 december 2009 om 11:30u

Afgezien van een enkele schreeuwer zoals aansteker zijn de meeste reacties hier vrij afwachtend.

Op zich wel begrijpelijk. Bij elk bedrijf wordt wel eens iemand op staande voet ontslagen. Shit happens. Moet NAC, omdat het een publieke rol heeft, dit nalaten uit vrees voor imagoschade? Ik vind van niet.

Wel heeft NAC kennelijk (vooralsnog) nagelaten om de juiste grond voor het ontslag op staande voet aan te dragen. Het zoveelste teken dat zaken bij de parel van `t zuiden er niet altijd even strak gecoordineerd aan toe gaan. Ook in de komende maanden liggen er naast de zaak TvE nog zat andere valkuilen op communicatie/organisatiegebied. Onder het motto "een gewaarschuwd mens..." een paar voorbeelden:

Wat is de status rond de bekerwedstrijd van vanavond? Misschien wel handig voor de mensen die de lange reis erheen gaan ondernemen.

Realiseert NAC zich dat men, teneinde direct na het einde van de competitie te kunnen starten met verbouwen van de tribunes en hoofdgebouw, uiterlijk januari de vergunning aan dient te vragen?

Realiseert NAC zich dat er op de eigen site onder het kopje "stadionplannen" nog steeds gepraat wordt over verlaging van het veld en een capaciteit van 23000 plaatsen volgend seizoen?

hannibal

Geplaatst: woensdag 23 december 2009 om 12:57u

@Waddinxveen; deels heb je gelijk maar NAC is niet een regulier bedrijf. NAC is een bvo die zoals de meeste bvo`s in NL met overheidsgeld in stand wordt gehouden. NAC kan het dan dus m.i. niet hebben om bestuurders te hebben die in ritselculturen gedijen (eigenlijk dus exit alle cda en pvda politici) of daarmee geassoicieerd te worden en NAC kan het al helemaal niet hebben dat er openlijke discussies gevoerd worden over zaken als dit, die helaas in veel bedrijven voor komen. NAC teert op kreten als `het Avondje NAC`, het zakelijk middelpunt van west Brabant, `sociale impact` , city marketing etc, met andere woorden, NAC leeft van haar imago (met voetbal heeft t allemaal niets te maken
Als je dan zo opzichtig uit de publieke ruif vreet, zorg dan dat je naam zuiver blijft. Dat doe je niet door dit gehannes (let wel - heeft allemaal niets met de schuldvraag omtrent tve van doen!).

Waddinxveen

Geplaatst: woensdag 23 december 2009 om 14:22u

Tsja, als je NAC het voordeel van de twijfel zou geven kan je zeggen dat men misschien juist heeft geprobeerd om TvE niet onnodig te beschadigen door de (kennelijk vervelende) uitkomsten van dat onderzoek in eerste instantie niet officieel in te brengen. Waarom? omdat ze in dat geval zeker openbaar zouden worden. Toen TvE echter zijn ontslag aanvocht was er geen weg meer terug en moesten de uitkomsten alsnog openbaar gemaakt worden. In dat geval is NAC natuurlijk wel naief geweest door te denken dat TvE zomaar akoord zou gaan met het ontslag op staande voet.

Hoe het ook zij, het blijft speculeren...

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 23 december 2009 om 14:22u

Gewoon niet stelen lijkt me ...... , anders wieberen ! , als het zo moet , dan maar zo ! , wie begon hier nu met een kort geding !?

Hier wordt geen verschil gemaakt door sommigen tussen NAC-mensen die `ritselen` om de club te helpen/beter te maken én NAC-mensen die voor eigen gewin iets `ritselen`....... , dan is het tweede geval eigenlijk niet `ritselen` maar stelen/jatten/gappen/achterover drukken ....... , staat op band , wat wil een zo`n rechter nog meer vraag ik me af..... , tja als je die bewijzen (volgens Mieshoop) niet mee mag wegen in je beslissing , rare rechtsgang.

hannibal

Geplaatst: woensdag 23 december 2009 om 15:16u

Hoog, daar zal wel een juridisch correcte motivatie voor zijn. je kunt je afvragen waarom NAC dit risico neemt. een beetje jurist kan je op voorhand je kansen voorekenen. NAC schijnt veel moiete te hebben de juiste juridische kennis in te huren..... Natuurlijk gaat iemand in beroep tegen zijn ontslag op staande voet. en lees eens een keer - het gaat niet om de schuld of onschuld van tve - daar is idd een rechtsgang voor. het gaat er om dat dit Kwalitatief Uitermate Teleurstellend gemanaged is - probeer het in ieder geval te begrijpen in plaats van meteen weer in die eeuwige `het is NAC dus het is goed`stand van je schieten.

eede01

Geplaatst: woensdag 23 december 2009 om 17:06u


Lijkt me onverstandig van NAC
Alle aantijgingen zijn door de rechter van tafel geveegd!

Uit het dossier blijkt ook wel dat NAC een heel vies spelletje heeft gespeeld. Mommers heeft zich laten provoceren door een aantal naaiende collega`s welke er tot aan de AARS(sens) toe in zitten. Het meest erge is dat deze minstens zo schuldig zijn aan de zogenaamde door NAC aangedragen aantijgingen.

Moge duidelijk zijn dat diefstal en of bewust frauderen binnen geen enkele organisatie aanvaardbaar is.

De cultuur binnen de NAC organisatie is echter met geen enkel ander bedrijf vergelijkbaar, voor veel mensen onbegrijpelijk maar wel waar. Functioneringsgesprekken, taakomschrijvingen, verantwoordelijken niets, nul wordt er besproken.
Met uitzondering van de blonde secretaresse mevr. B. die wil men nog wel eens beoordelen..... Sorry Bert, ik heb geen bananen in m`n oren.

Ongeloofelijk dat het bestuur dit zover heeft laten komen. Sancties voor dit amateurisme zullen onvermijdelijk zijn!

Schandelijk en NAC onwaardig hoe men met TvE is omgegaan!


bertjeB

Geplaatst: woensdag 23 december 2009 om 18:02u

ik denk dat de meesten hier gewoon ff de gefundeerde reacties moet lezen van Hannibal en Wadinxveen (niet cynisch/ironisch bedoeld) en als er dan nog behoefte is aan emotie gewoon hart "KUT" roepen!

hannibal

Geplaatst: woensdag 23 december 2009 om 20:20u

eede01, of er nu wel of niet een vies spelletje is gespeeld is ook niet zo relevant. het is het goed recht van welke directie dan ook een medewerker om welke moverend geachte reden dan ook buiten te zwiepen. als er geen bedrijfseconomische redenen zijn dan kan in onderling overleg of met gegronde redenen op staande voet.
op staande voet moet je heel erg hard kunnen maken met actuele nijpende feiten die de stap rechtvaardigen of met een dossier zo dik als de buik van TL . stap 1 zou gekund hebben met de operationele cijfers in handen maar tricky om diverse redenen en dat ioo niet werkt is ook duidelijk. NAC heeft verzuimt een waterdichte case te maken en zit nu met de brokken - tve gaat hoe dan ook, voor 99.999999% met een dikke tiet geld en NAC staat voor lul, ook als tve amper poet meekrijgt. in het `nieuwe NAC`waar zo mee gekokketeert wordt is geen ruimte voor geritsel en gekonkelfoes, tenzij door de baasjes zelf. of zou al die handel met die oostbrabantse zakenwaarnemenr alleen maar uit liefde geboren zijn???

petrades

Geplaatst: donderdag 24 december 2009 om 0:41u

ik denk dat NAC een tweede juda in dienst moet nemen om TVE makelijker te kunnen ontslaan

Peppie&kokkie

Geplaatst: dinsdag 29 december 2009 om 13:14u

Tja , een hoop leesvoer wederom. Laat maar komen dat hoger beroep. Zet mijn geld op TVE (vanaf het begin geroepen. )
Zou als ik van Nac zijn reeds een kostenpost opvoeren met een tonnetje!of........................2 . Had je ook een leuke speler voor kunnen halen. Wat een stelletje amateurs!. Hoe was dat liedje ook al weer? ``En we hangen hem met zijn ballen aan nen nageltje...... Nee dus....


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven