homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

30 september 2009
van Dieren doet mee voor spek en bonen


Vandaag wijdt bn/destem een artikel aan René van Dieren, die al vrijwel het hele seizoen als amateur met de selectie meetraint. Hij kan echter elke speelminuut vergeten, omdat men te laat was met overschrijven. Hoe kijkt hij nou eigenlijk zelf tegen heel de situatie aan? Dat lees je hieronder, voor de volledigheid 1 op 1:

Elke ochtend is hij trouw present op het trainingscomplex van NAC in Zundert, René van Dieren. Maar hij kan er trainen wat hij wil; op speelminuten hoeft de van Excelsior overgekomen middenvelder dit seizoen niet te rekenen bij de Bredase club. De 28-jarige voetballer is namelijk niet speelgerechtigd, omdat hij als amateur te laat overschrijving had aangevraagd bij de KNVB. En een profcontract zit er voor hem niet in bij de wisselvallige middenmoter. ,,Een rare gewaarwording“, beaamt Van Dieren. Om even later te verzuchten: ,,Maar ach, ik ben in elk geval bezig.”


Rene van Dieren traint mee bij NAC. Foto Ron Magielse.

En hij had er nog wel zoveel van verwacht. Na jarenlang in de schaduw van het betaalde voetbal te hebben gebivakkeerd, wilde Van Dieren zijn kunsten nog eens op een hoger podium etaleren. Hij legde aanbiedingen uit de eerste divisie naast zich neer, omdat hij van zichzelf het idee heeft dat hij het niveau van de eredivisie aankan. Dat ervoer de langharige middenvelder in de jaren dat hij met excelsior op het hoogste plan uitkwam.

,,Ik zat zeven seizoenen bij die club, míjn cluppie toch wel. Ik kon er ook bijtekenen, maar bij mij leefde bij het gevoel dat ik elders wilde kijken. Het dilemma was toen: kiezen voor zekerheid en tóch een contract tekenen bij bijvoorbeeld excelsior of wachten op een mooiere uitdaging.“

Hoewel hij wist van de 'moeilijke markt' die het betaalde voetbal momenteel kenmerkt, deed Van Dieren het laatste. Ondertussen zocht hij contact met NAC-coach Robert Maaskant met de vraag of hij er mee kon trainen. Die gaf vervolgens aan dat hij Van Dieren er graag als amateur bij had 'om de gaatjes te dichten' in zijn selectie. ,,Ik woon in Etten-Leur, vlakbij Breda dus, en heb NAC altijd een mooie club gevonden. Dit was voor mij een uitgelezen kans. Ook al was het dan slechts als amateur. Je weet immers nooit waar meetrainen toe kan leiden.”

Zowel Van Dieren als zijn beoogde 'broodheer', bleek echter niet op de hoogte van de KNVB-regel die voorschrijft dat amateurs voor 14 juli overschrijving aan hadden moeten vragen. ,,Ik was elf seizoenen profvoetballer bij feyenoord, fortuna sittard en excelsior. Dan is dit wel het laatste waar je rekening mee houdt“, duidt Van Dieren zijn gedachtegang.

Wat rest: fit blijven. In de hoop dat zich snel een club meldt die Van Dieren een contract aan wil bieden. Het liefst een uit de eredivisie. Maar inmiddels staat hij ook open voor een ambitieuze eerstedivisionist of een avontuurtje in het buitenland. Whatever..

,,Er zijn wat contacten. Met wie zeg ik niet. Je weet dat er clubs in paniek gaan raken als de punten uitblijven. Ik kan je wél zeggen dat die niet in de Serie A spelen”, grapt de 'NAC-toerist', die ondertussen ook al nadenkt wat hij na zijn carrière wil gaan doen. Van Dieren heeft een studie sportmanagement achter de rug.

Of hij spijt heeft van de gok die hij afgelopen zomer waagde? ,,Nee, spijt heb ik niet. Dat zou te makkelijk zijn. Als ik in Breda een echte kans had kunnen krijgen, had ik nu waarschijnlijk anders gepraat. "

…Kijkende naar bovenstaande foto, bedenkt De Rat zich nu dat er wellicht meer werk voor van Dieren was geweest, als Stam nog in Breda had gevoetbald. Dan had ie bijvoorbeeld mooi als stand-in kunnen optreden als Ronnie weer eens niet op de foto wilde. Zo'n vlot haarbandje d'r in en klaar.


Bron : De Rat, NACblog


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties


11-sep-2009
Van Dieren waarschijnlijk niet in NAC-1 dit s...
04-aug-2009
Van Dieren traint mee met de beloften....
05-aug-2009
Van Dieren tekent op amateurbasis bij NAC...

Site van:
René van Dieren


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Peppie&kokkie

Geplaatst: woensdag 30 september 2009 om 13:23u

Geef die gast een WIN-WIN contract met duidelijke voorwaarden.

Deze valt onder de categorie :``we hebben 1x maal nee en 2 maal ja, ga maar door naar de volgende ronde en bewijs maar het tegendeel dat er enkele hebben lopen slapen!``

evil ash

Geplaatst: woensdag 30 september 2009 om 17:03u

Als hij een meerwaarde was voor onze selectie, dan hadden ze hem al wel een contract aangeboden. Veel eisen zal hij niet hebben. Verder zie ik het nut niet in van dit soort spelers die meetrainen. Is NAC hem iets verschuldigd?

bertjeB

Geplaatst: woensdag 30 september 2009 om 17:44u

helemaal eens met Ash!

Daarnaast tussen de regels door lees ik dat RM het wel makkelijk vindt dat tie er bij is omdat hij dan een even aantal heeft voor de partijtjes en een mooi rond aantal verdedigers. Of had gewoon nog een haakje over in de kleedkamer en zocht hij nog iemand die hard ja kan knikken?

Nie slim van hem om juist in zijn situatie nie ff de regels goed in de smiezen te houden. Maaar..... wens hem het allerbeste!

Morkai the Red

Geplaatst: woensdag 30 september 2009 om 23:36u

Het lijkt mij niet zo`n schokkend probleem dat deze speler meetraint bij NAC. Het is misschien ook wel met in het achterhoofd , dat mocht zich plots een blessuregolf voordoen dat ze dan nog iets achter de hand hebben en anders kweekt het ook wat goodwill. Het lijkt me ook geen onprettig iemand, anders hadden de spelers uit de selectie allang bezwaar gemaakt.

Ik kan me van deze speler ook niet veel herinneren. Ik heb hem in zijn excelsior-tijd wel eens zien spelen, maar daarin viel hij mij niet op (niet in negatieve en niet in positieve zin), maar over zijn huidige niveau kan ik geen oordeel geven. Mijn inschatting is top eerste divisie, kelder eredivisie. Dus als lid van de selectie van NAC zou deze speler niet een versterking inhouden en zou hij de plaats van een doorstromend talent innemen. Al komt door het wangedrag van Pattinama mogelijk een plaatsje vrij in de selectie.

Sjak

Geplaatst: donderdag 1 oktober 2009 om 9:30u

Het is in ieder geval een gozer waarbij het NOAD gevoel wel goed zit, dat zijn meestal wel winners, ook al hebben ze soms een klotejaar.
Ik vind het heel goed van Maaskant dat hij hem laat meetrainen, dat is een mooie spiegel voor de rest van de selectie..
Rene suc6, je komt er wel


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven