homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

14 september 2009
Maaskant: ”Terecht verloren”


Of het nu de schuld van Schollen, de arena, de belabberde grasmat aldaar of bas nijhuis is, maakt allemaal niet uit. Feit is dat NAC zich de zware nederlaag van gisteren alleen maar zichzelf mag aanrekenen.

Dat vond dus ook Robert Maaskant. ”Wij gingen met vertrouwen naar Amsterdam. Maar op de eerste 45 seconden na hebben wij niet in de wedstrijd gezeten en waren we verdedigend zwak. Aan de bal hebben we niets laten zien.” Het vertrouwen blijkt dus iets minder groot dan iedereen dacht, want het gemak waarmee ajaks door de verdediging van NAC sneed, was voor iedereen die NAC een warm hart toedraagt, een doorn in het oog. De normaal zo solide verdediging werd langs alle kanten gedold. Het blijkt nu dus wel dat Loran en (in wellicht iets mindere mate) Gilissen node werden gemist.

Vandaag zal de wedstrijd worden geanalyseerd en dat zal geen pretje zijn voor de mannen. Om met de woorden van Penders te spreken, “NAC mag zo niet voetballen, de ploeg moet goed bij zichzelf ten rade gaan.”


Bron : nac.nl, De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30

Relaties

Robert Maaskant
Rob Penders

13-sep-2009 AJX-NAC (6-0)

15-sep-2009
Gilissen en Loran inzetbaar tegen roda munde ...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Don Leon

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 12:12u

Het leek haast een straf van de knvb: een publiek zonder wedstrijd..

bou

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 12:21u

Een ordinair pak slaag. Kansloos. Maar geen man overboord. Komt vanzelf weer goed. Kan mezelf nog een 8-1 oorwassing herrineren...

HUP NAC

bartjuh

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 12:43u

idd ikwas heeeeel bang dat we die 8-1 gingen overtreffen maar nu kop omhoog en naar de volgende wedstrijd kijken

rimaris

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 12:43u

De lamheid van Penders en PZ achtering maakte me aan het schrikken

rats

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 13:00u

Verliezen kan een keer, maar 6-0. Met een slechte dag verliezen een H`veen en die andere club uit t noorden ook niet. Als de spelers dit nog maar "voelen" als we thuis tegen ze moeten. Niet alleen hun eigen ego moeten ze dan oppoetsen......

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 13:03u

(in wellicht iets mindere mate)?

Als wij geen Gilissen of Van der Leegte op kunnen stellen, is de balans op het middenveld gewoon zoek. Gorter is blijkbaar nog te licht om te presteren op een plaats waar dat van hem verlangt wordt (of gewoon uit vorm) maar dat mag je hem ook niet aanrekenen.

Verder heb ik (in de samenvatting) HEEL veel slechte keuzes gezien. Dekkingsfouten van Schilder, Penders, Zwaanswijk en Feher, maar ook (en vooral) fouten in de overname - het reageren op acties van ajax dus. Bakircioglu breekt door, Schilder is er niet meer, Penders gaat ernaartoe, maar wie is er in het midden?

Stuitend vond ik zelf de 5-0; dat Ten Rouwelaar daarheen gaat, ok, misschien niet handig, maar dan ga je toch pas terug als er een speler is die de voorzet onmogelijk maakt?? Nu loopt hij terug, schrikt Suarez zich het apelazarus omdat hij zomaar ongehinderd ineens een voorzet kan geven, en staat ook Bakircioglu daar nog VOGELvrij??? Hoe kan dat nou?

Goed, offday, uithuilen, opnieuw beginnen.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 13:04u

Oeps, "verlangD".

hondstrouw

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 13:04u

Ik denk dat de spelers weer weten waar ze staan. Tegen Roda staan ze er wel weer.
En na 6 wedstrijden staan we nog steeds 8ste en dan hebben we PSV, Ajax en Heerenveen al gehad. Dus we liggen nog steeds goed op koers.
Komende weken gewoon weer NOAD: doorbekeren en punten pakken van de schepenschrobbers!

De Fraans

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 14:29u

Nee!! dit komt niet automatisch goed! maar het komt wel goed als de NOAD mentaliteit weer terug komt en er (weer) voor elke meter gras geknokt gaat worden!

Alleen als er hard gwerkt wordt en geknokt voor elkaar is NAC een volwaardige eredivisieploeg en indien er vrijblijvend wordt gevoetbald .... helaas slechts een degradatiekandidaat.

Maar we gaan maar uit van een eenmalige misser!

Hup

Hugh Hefner

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 15:17u

Volgens mij hadden ze het verkeerde bruisje gekregen!

Enfin, je kunt beter een keer flink op je bek gaan, dan een lullige nederlaag lijden. Kijk eens naar de Stillems tegen de Nurds. Spelen een puike partij, maar door stomme fouten toch met lege handen staan.

Nee, dan de Fietstassen, zes minuten voor tijd nog met 2-0 voorstaan tegen N-ie-C en dan nog gelijk spelen...

Of Heerenveen, de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer en in de 87ste minuut de winnende treffer tegen krijgen...

Ik hoop dat Rouw en Gorter hun beider blunders nog vaak te zien krijgen vandaag!

Geelzucht

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 15:31u

Wat gisteren gebeurd is, had niets te maken met het missen van Tim en Loran. Het leek meer op het nalopen van de zomervierdaagse. Wat ik nog het meest irritant vond is dat er zonder strijd en zonder hart gevoetbald werd. Als je ook maar enig gevoel heb naar je club en naar je supporters dan lever je zo`n prestatie nooit en te nimmer.

Geen sancties, geen verwijten en geen boetekleed. Het mag allemaal bij NAC. Wat is het toch weer heerlijk tegendraads....BAH!

hannibal

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 15:42u

ik verbaas er mij over dat in een BVO - of in de BVO NAC Breda - er zo vaak sprake is van een off day. een ieder hier had allan de fiets zonder remmen meegehad. de `shite happens` reacties daarna zijn van een verontrustende berusting. een berusting die voor NAC levensgevaarlijk kan zijn want zoals terecht opgemerkt , we zijn alleen dan eredivisiewaardig als ieder beseft wat NOAD is. het lijkt er in 2009 een beetje op dat dit besef er alleen is als er echt wat te halen valt. een arbeidsethos `zum kotzen`...

BRR

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 16:02u

Hannibal, beetje overdreven reactie van je of niet? NAC heeft tot nu toe een prima seizoen en verliezen van Ajax is geen schande. De manier waarop wel maar kan een keer gebeuren.

evil ash

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 16:03u

Je kan best eens geen zin hebben, maar verzaak dan op de training. Dit hoef je als supporter echt niet te pikken. Hoe kunnen goedbetaalde profs nu zeggen dat ze niet alles hebben gegeven? Schande!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 16:11u

Noem mij maar een grijze muis ...... , ben me nog steeds terdege van bewust dat ik een NAC-supporter ben , en geen ajaks of pisvee aanhangsel , als die met 6-0 op hun klote krijgen mag je bewoordingen gebruiken als onze Hannibal , maar bij NAC kan ik het iets beter pruimen..... , maar dát ben ik !
Maar slecht mag je absoluut benoemen , zo is`t ook wel weer !

Ik baal verschrikkelijk van zo`n partij als NAC-supporter , maar als je naar dit ajaks kijkt met een objectieve bril en ze kunnen dit spel vasthouden , let wel , tegen Sparta liep het ook goed (op het scoren na...) dan dicht ik ze grote kans toe voor het kampioenschap !

bertjeB

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 16:17u

We zijn een beetje aan het doorslaan hier. Het was een kutpot en het zag er van NAC kant niet uit maar als ik de reacties hier mag geloven zijn we ineens een degradatiekandidaat en zijn alle spelers lapzwanzen die niet goed met hun vak bezig zijn en staat de positie van RM op de tocht en dan heb ik het nog niet over dat nutteloze gegil over NOAD. Penders, Zwaanswijk, noem ze allemaal maar op, worden geroemd om hun mentaliteit en als voorbeeld gesteld voor iedereen die maar in verband wordt gebracht met NAC )techniek hoeven ze niet te hebben he als ze maar NOAD zijn `
en na 1 zo´n wedstrijd zouden ze een schande zijn voor de supporters.....

ff relativeren mensen!

moho

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 17:03u

6-0 tegen Ajax kan....... toch al weer een hele tijd geleden dat we zo`n nederlaag hebben geleden tegen de godenzonen en afgelopen seizoenen maakten we het telekns erg moeilijk zowel uit als thuis.

Ik ben en blijf van mening dat je met ` degelijk en zakelijk` (italiaans) verdedigen ook een ploeg als Ajax kunt weerstaan. Was blij dat NAC steeds vaker met 3 punten terug keerde van uitwedstrijden terwijl de tegenstander misschien recht had op meer, maar dit soort schiettent uitslagen bewijst het tegendeel.

Niet te vroeg oordelen, want de rangschikking laat zien dat we nog steeds omhoog kunnen kijken. Willem 2 uit cruciaal om de beker weer als een positieve rode draad door het seizoen te laten lopen.......met hopelijk wat thuiswedstrijden later.
Wel: Leo kopen = leo opstellen !!


Verlies tegen de kruiken zou echter dramatisch zijn......

Gr.
Josip

thaj

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 17:20u

Jaja wat een dag!! Ik stond zondagochtend met goede zin op! Ik ging naar Ajax-Nac. Ik had namelijk kaartjes en mocht voor een mooie wedstrijd naar de klote hoofdstad Amsterdam. Ik moest wel tussen ajax-publiek zitten, maar aangezien dat toch bioscoop publiek is vond ik dat niet erg. Na een aantal files 2 minuten voor tijd gearriveerd een lekker drankje erbij en kijken naar mijn Helden.

pffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Wat een drama. En waar de fout lag?? Bij het Noad gevoel en bij een aantal spelers die Maaskant ook met een te kleine bank niet moet opstellen. Feher is veeeeeeeeel te oud en langzaam, Penders, Zwaanswijk en Schilder waren niet geweldig maar wat wil je na een snelle achterstand en zo`n middenveld. De Graaf kon echt niets, geen enkele bal kwam aan. Gorter was veel te wild terwijl er juist rust nodig was op het middenveld, hij had geen overzicht en heeft tevens geen enkele bal goed afgegeven. Kwakman was voor mij nog de minst slechte man op het veld. De voorhoede was om te janken. Lurling kon nog niet eens de cornervlag passeren en Kolka is al tijden niet veel. Amoah heeft een mooie bal gehad en dat was meteen een grote kans die had moeten zitten. Dan denk je als supporter wissel en zet Leo naast Amoah dan kunnen die twee misschien nog een spelde prik uitdelen, maar nee we wachten op de 70ste minuut en halen Amoah eruit voor Leo, want stel je voor dat je 6-1 verliest. Echt een ongelofelijke wedstrijd snel vergeten.

Maar om het plaatje compleet te maken mocht ik na de wedstrijd gelukkig wel geparkeerd naast Kurt Elshot (kom snel terug) nog een paar uur in de file staan en was ik pas om 19:00 uur in mijn stad Breda. Bedankt voor de afsluiter van mijn vakantie mannen die van jullie was zichtbaar nog bezig!!!!!!!!!!!!!!!!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 18:13u

Moho stipt hier een puntje aan ......! , tegen de kruiken voor de beker ....... , TOPprioriteit !!
Ook dan kan je stellen dat je kunt verliezen , vind persoonlijk dan het een ietsjepietsje f*cking ERGER !!!

Helter

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 21:32u

Ik vond NAC bar slecht en AJAX bijzonder goed.
Dan ziet het er nog pijnlijker uit!

geert brusselers

Geplaatst: maandag 14 september 2009 om 22:28u

Heb studio sport maar aan mij voorbij laten gaan......
Natuurlijk hoop je op een redelijk resultaat, maar tegelijkertijd weet je ook wel dat 1-3 en 0-1 ( beker) incidenten zijn. Normaal gesproken gaan we met lege handen naar huis, das klote maar het is niet anders.
Het ene seizoen kun je het verschil klein houden, het andere seizoen krijg je een pak slaag.
Waar ik een beetje van baal is de toon van vele reacties. Iedereen die zelf wel eens tegen een balletje heeft getrapt weet dat dit soort wedstrijden voor kunnen komen, er sluipt iets in de ploeg wat niet meer om te keren is. Dat maakt de spelers nog geen luilakken, zakkenvullers of vakantievierders. Ook weet iedereen die wel eens aan een teamsport heeft gedaan dat negatieve reacties nooit positief effect hebben. Je moet elkaar juist oppeppen, positieve feedback geven, steun ervaren. Weten dat je een fout mag maken zonder keihard afgestraft te worden.
naast steun van je teamgenoten moet die steun ook van de omgeving komen. To support betekent niet : we vinden je geweldig als alles super goed gaat, maar steunen. Wanneer is steun nodig? Juist als het dus even niet zo goed gaat, dan kun je als supporter je meerwaarde bewijzen. Dat maakt NAC bijzonder, de supporters die altijd achter hun spelers staan, alsof het hun eigen kinderen zijn: soms stout, vervelend, ondeugend, maar wel van ONS en daar komt niemand aan of ze krijgen met ons te maken.
Met negatieve azijnpissers als supporters heb je als speler geen tegenstander nodig, die zitten nml al op de tribune.

Moraal van mijn verhaal: wees blij met de dag ( van Nijnatten) en sta achter de jongens die ook als een stekker balen van een nederlaag.

De wezel

Geplaatst: dinsdag 15 september 2009 om 9:23u

Verliezen kan altijd, zeker tegen Ajax. Maar niet zo.....

En zo collectief verzuimen tegen een ploeg waarvan je weet dat je ze (door gebrek aan kwaliteit) juist met een echte NOAD instelling moet aanpakken, dat begrijp ik dus echt niet...... :Z

Nick dun Irste

Geplaatst: dinsdag 15 september 2009 om 9:55u

Kom op, gebeurt wel eens. Jammer, want ik stond die ochtend tegen een fervent ajaks-supporter te vertellen dat Nac een goed, degelijk team heeft, dat van niemand hoeft te verliezen. Toen ik tijdens de rust van Rijen- Sarto in de kantine kwam en de 3-0 en 4-0 kreeg gepresenteerd op Eredivisie Live schrok ik wel effe. Maar ik verlies liever met 6-0 van Ajaks dan met 4-0 thuis van Ado.
Tegen Roda de boel maar recht zetten, dat is men wel verplicht.

BRR

Geplaatst: dinsdag 15 september 2009 om 9:59u


@ BertjeB; zo is het maar net!!!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven