homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

9 september 2009
NAC voor 10 jaar naar Zunderello


De meningen zullen er over verdeeld zijn. De één baalt als een stekker dat NAC voor een groot deel uit Breda verdwijnt, de ander ‘maakt het geen ruk uit, als de accommodatie maar goed is’.

Maar feit is dat NAC met Jan Braspenning tot een overeenkomst is gekomen dat het de komende 10(!) jaar gebruik gaat maken van Zunderello. In deze deal is ook een optie meegenomen van nog eens 5 seizoenen.

Aanvankelijk zou het gras van d’n Bras wellicht nog verkocht worden aan een investeringsgroep, die er een sport- en revalidatiecomplex zou creeëren. Deze partij heeft echter niets meer laten weten voor de deadline van 1 september, en daarom startte NAC de onderhandelingen met Braspenning. NAC start nu ook het overleg met de gemeente Zundert om het terrein snel profclubwaardig te maken. Nu staan er slechts zogeheten portocabins, waar de spelers en de staf zich kunnen omkleden.

En ook de jeugd verhuist volledig naar Zundert. NAC wil het gehele kunstgrascomplex meeverhuizen, inclusief tribune en lichtmasten. Dat betekent dat wanneer het beloftenteam niet in het stadion speelt, het zijn wedstrijden in Zundert moet afwerken

Vanaf 1 juli volgend jaar zijn de bijvelden bij het Rat Verlegh Stadion zelfs voorgoed verleden tijd, omdat daar dan op gebouwd gaat worden.

NAC heeft echter nog meer plannen in petto voor Zunderello; het heeft plannen om op die locatie een eigen voetbalschool te beginnen. Verhuur van de velden zou op die manier randabel gemaakt kunnen worden.

HUP NAC BREDA-ZUNDERT..?!


Bron : De rat, bn/destem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


14-jul-2009
Zunderello krijgt sport- en revalidati...
26-jun-2009
NAC krijgt eigen Milanello...
07-sep-2009
Voorzitter Baronie: "Breng jeugd maar onde...
01-nov-2009
Geen ploeg traint zo ver van het stadion als ...
16-dec-2009
NAC traint deze week in Breda...
26-mrt-2010
Vrijdagmiddagbericht: fusie NAC en stillem2 n...
18-mei-2010
NAC selectie stuurt brandbrief naar bestuur o...
17-feb-2011
Contract Zunderello wordt verscheurd v...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Djurre

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 8:02u

kweet nie wat ik ervan moet vinden
Aan de ene kant ronduit jammer dat deels uit Breda vertrekt (incl. jeugd), anderzijds komt er dan hopelijk wel een professioneel trainingscomplex voor terug.
Als de spelers tevreden zijn en de resultaten in de competitie erop vooruit gaan, kan ik er mee leven!

f7gekkelijke

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 8:30u

Ik vind het ronduit belachelijk, dat we straks wel even langs de Jumbo kunnen voor een wedstrijd, maar ik naar Zundert moet voor een training (als ikd at wil)

naceric

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 8:49u

Voer die naamswijziging maar uit NAC-ZUNDERT

Bedankt heej Mommers !!!

We zijn nu zelf ook bioscoop publiek...


naceric

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 8:53u

Ja F7,

helemaal gelijk en dan lopen we tussen de winkelwgentjes op zaterdagbavond want de meeste supers blijven tegenwoordig tot 8 uur open..

Heel fijn allemaal lang leve de commercie en lang leve de investeerders

Mieshoop

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 8:57u

de soep wordt.....


een professionele accomodatie waar de jeugd en de selectie in alle rust zich kan ontwikkelen. Met goede velden, goede voorzieningen, goede vooruitzichten.

Dat het voor de vaste trainingkijkers wat minder laagdrempelig wordt is een vervelende bijkomstigheid, maar dat weegt niet af tegen de kansen die in zundert liggen voor de professionele voetbalorganisatie..

Nu nog even zundert annexeren, dan is het weer gewoon binnen de gemeentegrenzen...

niet de meest optimale optie, maar bij gebrek aan elk alternatief een goeie zet!

Wanny

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 9:08u

Natuurlijk wil de leiding van NAC ook liever een soortgelijk complex in Breda, dicht bij het stadion. Dat zal ook ongetwijfeld onderzocht zijn maar blijkbaar is dat niet voorhanden.

Als we dan hier een mooie accommodatie kunnen realiseren met alles erop en eraan, dan is dit gewoon de beste keuze op dit moment.

buli

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 9:12u

vind het een slecht verhaal, komt mij een beetje over als vriendjespolitiek, we kennen iemand. laten we daar naar toe gaan.
Lijkt me voor jeugdspelers niet echt wervend, ik voetbal bij Nac in Zundert. Is ook lekker bereikbaar voor jeugdspelers en supporters, kortom de binding met de club verdwijnt. Er zijn volgens mij in den lande al legio voorbeelden dat het niet goed werkt maar wij gaan het gewoon doen.
Kortom, slecht plan, niet over nagedacht maar wel lekker snel uitvoeren.

Sleeno

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 9:32u

Jammer dat het verder weg is, maar om te trainen is het ongetwijfeld een fijnere locatie dan in de uitlaatgassen van de A16 waar Maaskant af en toe even moet zwijgen als ie overstemd dreigt te worden door een langszoevende HSL.

De Wortel

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 10:12u

Over de velden van `dn Bras` hoor je mij niets negatiefs zeggen.
Over het feit dat de jeugdspelers de binding met de profs van NAC kwijtraken en de drempel voor supporters om eens een potje van t 2e/jeugd mee te pakken alleen maar groter wordt hoor je me des te meer `piepen`.

Menigen hierover zijn inderdaad verdeeld (en da`s maar goed ook, voor ja-knikkers moet je elders zijn), maar blijf me verbazen over het feit dat werkelijk nergens in Breda (en nee, Mies: al wordt Zundert ooit geannexeerd dan nog is het voor de gemiddelde Bredanaar niet `een blokje om`) ruimte voor de beloften en jeugd is, is eigenlijk te gek voor woorden.

hannibal

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 10:13u

als de directie wat beter had gezorgd voor € had NAC Jeugd gewoon kunnen trainen daar waar een bvo hoort te trainen nl bij t stadion.
natuurlijk wordt dit door fans van weer verdedigd als optimaal haalbaar etc. natuurlijk is het de schuld van het oude bestuur.
maakt mij niet wijs dat er in de onmiddelijke omgeving van het stadion geen paar m2 veld te scoren was voor een trainingscomplexje - NAC heeft geen 10 velden nodig he, we praten over een clubje met iets van 8 teams dus 2 kg velden, 2 grasvelden en een paar kleedkamers annex kantine will do.
NAC is inmiddels alleen in marketing termen een Bredasche club.

bertjeB

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 10:19u

@sleeno: uitlaatgassen van de A16 en de langszoevende HSL? Heb je enig idee waar de trainingsvelden lagen?

Maar inderdaad de locatie was niet optimaal. Is wel jammer dat men Breda gaat verlaten. Maar ook hier zal politiek een grote rol gespeeld hebben. Zullen zeker een aantal amateurclubs zijn die echt niet zitten te wachten op de "overname" van hun velden en huishouding door NAC. En geef ze eens ongelijk...... Wij redenerend vanuit de club zien legio mogelijkheden. De clubs die jarenlang gestreden hebben voor velden, subsidies, met inzamelen oud papier etc. op vrijwillige basis dingen voor elkaar gebokst hebben staan echt niet te trappelen en denken daar net iets anders over.

Waddinxveen

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 10:39u

Had het ook liever in Breda gezien, vooral voor de jeugd die nu echt niet meer op de fiets naar de trainingen kan. Maar gezien het feit dat er echt niets anders beschikbaar is in Breda is dit een prima oplossing. Uitspraken als "de jeugd raakt de band met het eerste kwijt" zijn onlogisch, aangezien ze nu juist op hetzelfde complex trainen en de spelers van het eerste dus vaak tegen gaan komen.

In Eindhoven en Milaan staan ook niet dagelijks honderden mensen de training te bekijken. T` is jammer voor de gepensioneerden onder ons, maar NAC krijgt er een prima trainingscomplex voor terug. De enige kanttekening is inmiddels door Schilder aangegeven: elke dag denkt hij weer dat ze naar Sauna Diana gaan, maar telkens gaat de bus toch weer gewoon naar het trainingsveld...

Mieshoop

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 10:59u

Onzin natuurlijk.

NAC is al jaren bezig met het vinden van een geschikte locatie. Heeft bij alle amateurverenigingen aangeklopt, maar geen enkele club in Breda zit er op te wachten (understatement). Vreemd natuurlijk, want een flinke opknapbeurt van de locatie lag in het verschiet.
De gemeente heeft zich hiervoor ingezet, er is een meersporentraject bewandeld door samenwerking met andere bvo`s te zoeken, maar een oplossing bleef uit.

Wat moet NAC dan? Niks doen, zodat het straks het verwijt krijgt het weer eens niet geregeld te hebben? Dan maar vol inzetten op zunderello. Zoals hierboven te lezen is dat jammer voor de pensionado`s en de scooterrijdende scholieren met een vrije middag of tussenuur, maar dat is van ondergeschikt belang.

overigens trainen diverse clubs niet meer bij het eigen stadion, en toch brengen ook die clubs aardige talenten voort. (toekomst, herdgang, papendal) Er is geen enkel causaal verband tussen trainen bij het stadion en het doorbreken als jeugdspeler.

En toch is het jammer dat het niet in Breda kan...

Stekel

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 10:59u

Prima toch, in Zundert is de grond goedkoper. Heb je dus meer voor hetzelfde geld. Zet daar maar een profi accommodatie neer. Neem lekker de ruimte om te sporten.

hannibal

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 12:25u

sinds wanneer is het belangrijk wat andere clubs vindfen? `omdat het bij hun kan, moet het hier ook maar` .
de jeugd hoeft niet op de fiets of zo want nu komt de jeugd ook niet op de fiets.hoeveel jeugd komt er ueberhaupt uit Breda......
per saldo allemaal redelijk onbelangrijk voor de prestaties van NAC 1, wel jammer voor het clubgevoel.
en treurig dat men dit niet gergeld krijgt in Breda - en daar is ook gewoon NAC schuldig aan, niet alleen de onwillige amateurclubs.

nacfire

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 12:53u

Hmmm, NAC jeugd buiten Breda... Misschien was Baronie zo slecht nog niet

naceric

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 13:42u

Nee je testaande trainingsvelden verkpopen aan de heer Joppen
Zodat hij een super er kan weg zetten.. Dat was een hele slimme zet.

Wat heeft nacnu gekregen 4 milloen? voor 4 millioen worden we een Zunderstse club

En ik werd voor gek verklaard toen ik dit hier een half jaar geleden riep!. Bij nac zijn ze bezig om een passende locatie te vinden.. die hadden ze al en die hebben ze verkocht.

MalleBabbe

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 13:47u

Zunderellogate! Als het complex half zo mooi wordt als de Herdgang dan is dit een goede zet. Zal in de toekomst hopelijk een reden zijn voor talentvolle jeugdspelers om voor NAC te kiezen ipv WillemII, RKC etc.

naceric

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 14:06u

Ad werkt bij Heja dus vandaar

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 14:13u

@Mieshoop , je zegt ; "een professionele accomodatie waar de jeugd en de selectie in alle rust zich kan ontwikkelen. Met goede velden, goede voorzieningen, goede vooruitzichten."

Welnu , daar is het voor wat mij betreft alles mee gezegt ! Naast het stadion was het never nooit optimaal goed , straks in Zundert wel dus , teksten `het was toch goed , waarom verpatsen` kunnen alleen maar komen van mensen die nooit een training van NAC naast het stadion én in Zundert hebben bezocht vermoed ik....... , ik zeg een wereld van verschil ! Dat er nergens een plek in Breda te vinden is ......tja..
Komt bij dat de jeugd nu toch met het `echte werk` verbonden blijft nu ze straks op hetzelfde complex verblijven/spelen/trainen.

naceric

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 15:03u

Waarom niet een stuk grond aan de princenhagelaan.

Is nog historische grond ook en je hebt de ruimte.

Geelzucht

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 15:58u

Dit is gewoon te gek voor woorden natuurlijk. Straks is het stadion ook niet meer te onderhouden of te verbouwen, ga NAC dan ook in Zundert zich vestigen? Dan zijn ze bij deze een supporter kwijt. NACBREDA was het toch? Waarom niet dan alles in Breda.
Slechte en bedroevende zaak dit. Als de supporters hier inspraak hadden dan was het never en nooit niet doorgegaan.

danny b

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 16:22u

Eens met Geelzucht. Als dit recht te lullen is zou in theorie een verhuizing van het stadion naar Zundert ook recht te lullen zijn. Hoe vreemd ook geloof ik best dat het moeilijk is een geschikte accomodatie te vinden in Breda, neemt niet weg dat ik een binding van 10 jaar niet kan vatten.

NAC hoort in Breda en nergens anders, kwalijke zaak dit.

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 16:23u

Dood- en doodzonde.

Heb als brak heel vaak staan kijken bij de modderpoel aan de Beatrixstraat. Heeft in ieder geval voor een fors deel van m`n band met NAC gezorgd: gewoon, de mannen in `t eggie aan het trainen zien.

Je moet ook niet vergeten dat op deze manier de band tussen spelers van buiten en club aanmerkelijk minder wordt. Zij komen niet meer zo vaak op het stadion als vroeger en krijgen geen band met de stad en club.

naceric

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 17:00u

Leg mij nu maar eens uit

Hoe de jeugd uit breda nu binding moeten krijgen met de club.

Vroeger aan de beatrix kon je nog handtekeningn en plaatjes verzamelen van spelers zoalals koosje waslander, Lokhof, van Gils, dusbabba, schrijvers etc etc

Ook de huidige (oudere ) jeugd was tot kort ook nog regelmatig te vinden bij de trainingen. Mensen raken de binding met de club kwijt.
We worden gewoon een zundertse club wanr 38 uur van de week zijn de spelers gewoon te vinden in zundert.

Heel simpel wordt dit in onze maag gesplitst en dan zijn er nog dwazen die dit te billijken. Onder het mom het is zon fijne locatie.
nou die kan je hier in breda ook creeren en wat maak het uit je kan er ook met de auto of fiets heen. We heten NAC breda en geen NAC ZUNDERT.

Gaat het huidige bestuur zo met onze NAC cultuur om? EWn er zijn genoeg voorbeelden ouwe nac corryfieen krijgen niet de behandeling die ze moeten krijgen. En dat weet ik uit eerste hand. ronduit schandalig hoe NAC BREDA te grabbel wordt gegooid voor een paar kutcenten

demeul

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 17:02u

Milanello ligt 50km uit de stad, dus wat is nou 19km naar Zundert?

ijpelaart

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 17:32u

Wat heb je als voetballer nou meer nodig dan een grasveldje, een gym en een masagetafel.... word er in de toekomst ook zo gedacht als er een nieuw stadion moet komen. gaat alles dan ook naar wie weet waar

stepas

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 18:16u

ik snap alle reacries wel maar vergeet niet dat ze daar elke zomer al trainen en als nac zegt dat er een mooie acomodatie komt dan geloof ik dat wel op dit moment
ik denk ook wel dat de ruimte er voor wordt gemaakt voor nac en dat alles daar opzij wordt gezet voor onze club
en nac is ook een beetje zoals in engeland daar moet je ook een kwartier rijden voor een training te bezichtigen
ik denk dat het voor nac alleen te goeden komt als je je zo wil uitbreiden met een eigen voetbalschool in samenwerking met de nederlandse voetbalschool waar niet te vergeten ontzettend veel talent vandaan is gekomen
maar we zullen het scherp moeten volgen anders zitten we straks met zijn allen in het braspenning stadion in zundert
en dat mag nooit gebeuren want nac is breda en breda is en zal altijd nac zijn

danny b

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 18:32u

@ ijpelaart,

Inderdaad, ik snap dat ook nooit zo. Toegegeven het huidige (of beter gezegd vorige) trainingsveld bij het stadion was té erg. Kiezen tussen een schuin driekwartsveld of een ku(ns)tgrasveldje is kiezen tussen 2 kwaaien, dus dat ze daar weg zijn helemaal mee eens, maar verder... Ik hoor altijd dat gelul over trainingsfaciliteiten dit en dat, vergelijking met de herdgang, maar misschien kan een voetballer uitleggen wat ze meer nodig hebben dan een grasveld en een kleedkamer?! M.a.w. wat voegt een complex als de herdgang toe in vergelijking met een ander complex met een goeie grasmat en een kleedkamer? Waar zit de meerwaarde em in?

Mieshoop

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 18:56u

In het originele cultuurhandvest uit 1999, dat door het bestuur is ondertekend staat heel duidelijk de volgende zin:

"Door de geschiedenis is NAC bovendien gebonden aan Breda: dit is de stad waar zij blijft spelen".

Dus no worries dat NAC straks ook een stadion gaat bouwen aan de Rustenburg...

Menigeen is ineens in rep en roer, omdat de spelers buiten Breda hun rondjes gaan lopen. Wat een bullshit, is het uiterste puntje van prinsenbeek, de vraggelse hei of Koeken dan nog wel Breda? En wat heeft het Mastbos met NAC te maken? Zijn de bomen en paden daar anders dan in de Krabbenbossen of de Kogelvanger? Kom nou toch mensen, als er in Zundert een goede locatie ligt die in Breda niet kan worden verbeterd, dan is het overhevelen van de trainingsaccomodatie toch een keuze die verdedigbaar is?
Ik hou van chauvinisme, maar dan wel met een vleugje realisme.

Zolang de wedstrijden worden gespeeld in het stadion, het liefst ook de wedstrijden van Jong NAC (zolang de grasmat het toelaat) ... Ik had ze ook liever binnen de singels gehad, maar dan niet omdat het zogenaamd binding met zich meebrengt (bullshit), maar omdat het dan voor de supporters makkelijker is om de training te bezoeken.

Van een grote kerk of een stadionlamp in het gezichtsveld is nog nooit iemand een vrije trap beter gaan nemen. Wel van een goed veld en een goeie begeleiding, en of dat nu in Zundert, Etten, Breda of t Liesbos is...

bertjeB

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 18:58u

@dannyb: wat voegt airco, een goed zittende stoel, geen blinde muren, een monitor op de juiste hoogte, post it papiertjes, een rode en een blauwe pen en een ruimte om te eten tussen de middag etc etc toe voor iemand die op kantoor zit? Ze hebben toch alleen een tafel, een kruk en laptop nodig?

danny b

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 19:04u

Trouwens, totaal niet relevant voor de beslissing om weg te gaan uit Breda of niet, maar met het verdwijnen van het jeugdhonk verdwijnt er toch ook een pracht van een uitvalbasis in het stadion.
Het jeugdhonk: gerund door echte NACmensen (Pietje ), juup of jonge klare uit glas voor anderhalve euro, lekker voejer, goed ongedwongen sfeertje en als je eens op een zaterdag of doordeweekse avond bij het stadion rondhangt eigenlijk de enige locatie waar je terecht kunt.
Ga ik op zeker missen! Nogmaals... helemaal los van dit bericht.

hph

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 19:10u

is en blijft     
Over 10 jaar gaan we in tilburg trainen dat is ook dicht bij.
In één woord belachelijk

danny b

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 19:17u

@ Bertje,

Leuk vergelijk, maar gaat m.i. niet helemaal op. Vertaal zaken als airco en een goed zittende stoel eens naar een trainingsaccomodatie (ben geen voetballer, misschien vergis ik me schromelijk).

@ Mieshoop,

NAC is niet alleen NAC 1, op dat vlak is er m.i. dus al afgeweken van het cultuurhandvest met de uitstapjes naar Etten-Leur.

Verder, zoals ik eerder aangaf ben ik het er wel mee eens dat wanneer er niks beters voorhanden is in Breda of anders dorpen in de gemeente Breda Zunderello an sich een goed alternatief is, maar juist dat vraag ik me af. Zoals WW al aangaf heeft Baronie e.e.a. op dat vlak recentelijk al redelijk ontkracht.
Het sentiment van NAC in Breda weegt voor veel NAC supporters erg zwaar, tuurlijk speelt dat mee en vertroebelt dat de realiteit.
Maar ik ben het met hannibal eens dat je dat de amateurclubs niet kwalijk kunt nemen, eerder NAC of vooral de gemeente Breda. Het is aan de doorsnee NAC supporter niet uit te leggen dat er in heel Groot Breda niks te vinden is en in Zundert wel.

Mieshoop

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 19:28u

Danny... wat betreft het jeugdhonk moet ik je volmondig gelijk geven

wat de zoektocht naar een nieuwe accommodatie voor de jeugd betreft wellicht ook. Voor zover ik zo snel terug kan vinden is in november 2006 de zoektocht begonnen naar een geschikte accommodatie binnen de gemeentegrenzen. Enkele maanden terug waren er nog 4 alternatieven, maar dit is blijkbaar allemaal niet door gegaan.

Je kunt aan een dood paard blijven trekken, maar dan sta je straks op 1 juli zonder veld en kleedkamers. Dat het besluit nu valt is logisch, dan is er nog tijd voor een gedegen voorbereiding. Dat dit niet naar onze wens is (mezelf incluis) is zo, maar als na 3 jaar zoeken er geen enkele partij plaats biedt onder de gestelde voorwaarden, dan kan ik me goed in deze beslissing vinden.

oudste baron

Geplaatst: woensdag 9 september 2009 om 19:40u

aan de seminarieweg tegenover het jeka complex
kun je makkelijk 3 velden ,1 plasticveldje
plus een jeugdhonk aan leggen.
ongeveer 1 miljoen euries maar dan hedde wel wat van oew eigen.


JanM

Geplaatst: donderdag 10 september 2009 om 11:19u

Enig idee hoeveel clubs buiten hun standplaats trainen? Nou ik ook niet precies maar het worden er steeds meer. En wat geeft het? Enig idee hoeveel echte NAC supporters er tussen Breda en de grens wonen? Ik ook niet, heel wat gezien de colonnes fietsen en de file auto’s bij elke wedstrijd. Al die gasten zingen ook altijd Breda, Breda!!! Een trainingsveldje buiten Breda kan niet volgens velen? Ik vat hem niet zo, zijn we een beetje eigen aan het worden in Breda? Bestaat er niets meer buiten Breda en zou NAC daar de kampioenen dan niet kunnen klaar stomen voor nog een Europees avontuur? Ik maak een wedje van wel, eigenheimers.

Jan

MalleBabbe

Geplaatst: donderdag 10 september 2009 om 11:39u

Is wel een heel dorps discussie dit. Als je in een beetje grote stad woont dan stelt de afstand Breda - Zundert geen ruk voor. Natuurlijk zou het geweldig zijn als ze bij het NAC stadion een geweldig complex konden bouwen, helaas is dat niet het geval, dan maar het beste alternatief.

naceric

Geplaatst: donderdag 10 september 2009 om 12:18u

Mooi gesproken WW

Het gaat inderdaad niet om de afstand maar wel om binnen of buiten breda. Wat nu als het Tilburg was geweest het is tenslotte net zo ver.

NAC breda is NAC Breda en geen NAC Zundert. Nu komen de heren voetallers alleen 2 uurtjes per week en om de 2 weken naar breda om (thuis ) een wedstrijdje te voetballen (Bij de lokale buurt SUPER)

Leef het cultuurhandvest na zoals in dit forum staat en door mij ook al is geroepen en wat door het NAC bestuur is ondertekend.

robbb

Geplaatst: donderdag 10 september 2009 om 12:24u

@WW: is het voorzittersschap niets voor jou, duidelijke taal, ben het er helemaal mee eens

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 10 september 2009 om 12:33u

WW, volledig begrip voor je standpunt, maar ik denk dat er meer dingen zullen spelen, waaronder voornamelijk doekoe.

Als Baronie (of welke andere amateurclub binnen Breda) een goede optie geweest zou zijn dan brengt dat kosten met zich mee, waarschijnlijk vergelijkbaar met de kosten van optie zundert.

Ik heb er geen inzicht in, maar kan me voorstellen dat de financiering van die kosten daarin heeft meegespeeld. Als in Breda die paar ton direct voor rekening van NAC zouden komen, en deze in Zundert door een externe partij (gemeente?) gefinancierd worden en middels huur doorberekend, dan is de afweging al een stuk duidelijker. Daarnaast zit je met een tijdspanne van pak m beet een maand of 8. Wellicht kreeg men dat in Breda niet voor elkaar en in Zundert wel? In dat geval is de 10-jaarstermijn weer te verklaren, een externe partij financiert niet met een jaarcontract..

Nogmaals, ik heb geen inzicht hierin, t zijn maar hersenspinsels..

Wat ik wel weet is dat Theo al 3 jaar roept per se in Breda te willen spelen en dat nu voor Zundert gekozen is. Dat zal een goeie reden hebben, en daar ga ik m volgende week eens naar vragen denk ik

overigens heb ik als geboren Bredanaar net zo weinig met Zundert als met de Vrachelse Hei. Het blauwe bordje "Breda" doet daar niets aan af voor mij, maar dat is subjectief...

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 10 september 2009 om 13:26u

Keep you posted WW..

overigens bedoelde ik als externe financier de gemeente Zundert, afdeling onroerend goed. Elke andere externe partij lach ik direct weg, maar aangezien volgens t krantenbericht NAC nog met de gemeente Zundert om tafel moet kan ik me daar iets bij voorstellen... Maar wederom, hersenspinsels, en dat van een semi-zieke geest

deuZige

Geplaatst: donderdag 10 september 2009 om 16:21u

NAC hoort in Breda. Nergens anders. Klaar. Simpel en onontkoombaar feit.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 10 september 2009 om 16:40u

NAC speelt in Breda `deuZige` , al vanaf 1912 , voor de doorsnee supporter is dat voldoende ! Dat er op de Rat mensen zijn die er iets verder en langer over nadenken over de plek waar men traint komt denk ik alleen maar omdat we hier iets fanatieker zijn dan de gemiddelde NAC-zot...... , en ja , meningen verschillen nu eenmaal , ik ben geen tegenstander van de verhuizing , had alleen liever dat men het vanuit NAC wat beter had gecommuniceerd , kan zelfs Mieshoop niet ontkennen denk ik.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: donderdag 10 september 2009 om 16:42u

Ik bedoel dat men over het `waarom` , en dan vooral over het waarom niet bij de Baronnen b.v. beter kan communiceren.

bertjeB

Geplaatst: donderdag 10 september 2009 om 19:05u

@hoog: Denk dat je daar helemaal gelijk in hebt. Communicatie in deze had veel beter gekund. Maar dan trek ik het graag nog breder... communicatie vanuit de organisatie NAC kan over de gehele breedte veel beter. Nagenoeg elke discussie hier heeft als basis onduidelijkheid over het hoe en waarom. Of het nu gaat om transfers, projectontwikkelingen, kaartverkoop, verbouwingen....


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven