homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

22 september 2008
NAC fier koploper van 2008


NAC is koning van de `leuk, maar je koopt er helemaal niets voor`- feitjes. Gaan we bijvoorbeeld alle puntjes optellen die in het jaar 2008 bij elkaar zijn geharkt, dan zouden we de topfavoriet voor de titel zijn.

Na de laatste speelronde staat NAC met 44 punten uit 20 wedstrijden op de eerste plaats. Dat is zelfs beter dan ajaks en psv. Ook beter dan nec, die ons zelfs met een wedstrijd minder niet in kan halen. Zie hieronder de stand.We zullen dit gegeven vast weer niet weten te verzilveren. Dat is simpelweg " Wanny’s Wet " . Maar zullen we deze NAC-logica gewoon eens tegen de haren in strijken en deze stand aan het eind van het seizoen omzetten in een échte prijs?

Hup superNAC!


Bron : De Rattistiekus


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Jeppo

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 8:38u

Ok, je pakt naast de prijzen, maar als supporter is het wel fijn als je club vaak wint en gezien de 1e positie in 2008 hebben we dus een prima jaar. And it`s still going on.

danny b

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 8:41u

Je koopt er niks voor, ok, maar ben toch zo fier als een gieter deze brakke maandagochtend

Het was misschien wel een sleutelduel gisteren. De niveauverschillen in de eredivisie zijn volgens mij nooit zo klein geweest als nu en verlies je een paar keer in het begin kun je zomaar in de hoek waar de klappen vallen terecht komen. Het ziet er naar uit dat het sportief wel snor zit bij NAC momenteel, nu zien die lijn vast te houden.

NACnz

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 8:42u

Je koopt er niks voor maar is leuk voor het ego. Ik denk nog steeds dat dit een goed, en haalbaar eind resultaat zou kunnen zijn! NAC is aan de weg en t is een kwestie van tijd voordat het verwezelijkt is.
Ik drink er nog 1 op!

portugeese naccer

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 9:04u

Tja, toch goeddeels te danken aan de zo vaak verguisde Realpolitik van Brandts.

Be3F

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 9:08u

KAMPIOENEEHH

Waddinxveen

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 9:17u

Je hebt niets aan "als", maar stiekum had ook aan het eind van vorig seizoen op deze plek kunnen eindigen: Onnodig thuis gelijk gespeeld en uit verloren van PSV en 2 punten weggegooid tegen vitesse uit (3-3 na 1-3 voorsprong). Je komt dan op 70 punten voor NAC, 69 voor ajax en 68 voor PSV...

harry b.d.

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 9:27u

Het afgelopen seizoen is in de thuiswedstrijd bij een 2-1 voorsprong tegen Aax niet alleen de wedstrijd weggegeven, maar hoogstwaarschijnlijk tevens het kampioenschap.

Hugh Hefner

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 9:58u

Nacompetitie, oh sorry, play offs voor het gemak maar even niet mee gerekend. Ik dacht al: hebben we pas 4 keer verloren dit seizoen?

Zo gezien is het volkomen logisch dat we van Rodamunde gewonnen hebben. Ik had daar vooraf toch een hard hoofd in!

Volgens mij zitten er wel een paar voutjes in de tabel. Ik geloof er niets van dat de Lampjes net zo veel doelpunten scoorden als NAC. En wat te denken van Sparta, dat meer doelpunten maakte dan NAC.

Des te opmerkelijker is dat de nummers 2 tot en met 7 keurig Europees voetbal spelen en NAC niet.

En dan daarbij: ik houd uiteraard keurig bij wat Rosenborg doet in de UEFA. En als ik dan denk: daar had NAC kunnen staan...

Enfin, wel heel erg tevreden met de drie punten tegen de Vlaaien. En ook wel blij dat we die Gommans niet gekocht hebben...

Waddinxveen

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 10:13u

@ harry

Je hebt helemaal gelijk, die had ik nog niet eens meegerekend...

danny b

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 10:23u

@ harry b.d. en Waddinxveen,

NAC blinkt ook uit in op het moment supreme niet thuis te geven. Neem al die halve finales in de beker, neem alle optredens in de plee-offs (NAC staat hierin stijf onderaan). Als er veel druk op een wedstrijd staat faalt NAC bijna altijd, dus een kampioenschap had er volgens mij sowieso niet ingezeten. Maargoed, het is al een hele prestatie dat we er überhaupt over kunnen praten. NAC is wel de meester in druk bij de tegenstander afstraffen, zie al die uitoverwinningen.

Breda4life

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 10:55u

Het is inderdaad een mooi tabelletje.
Alleen door die kaa uu tee knvb spelen wij niet europees voetbal.

Maar dat we kampioen hadden kunnen worden.. dat geloof ik neit echt. We hadden wel die beker moeten pakken maar ja. Daar komen we weer op de discussie dat elke arbiter in de kuip toch altijd in t voordeel van die kakkerlakken fluit. Dat bleek gisteren toch wel weer...

thaj

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 11:45u

Niet veel over nadenken is gewoon een leuk feitje en zo word ons cluppie ook eens genoemd in dat lompe studio voetbal wat alleen praat over Ajakkes, Pisvee, Dord-Noord en de gesmolten kazen!!

Go NAC

rade

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 13:15u

Zeker een leuk feitje. Wat wel vreemd is; hoe meer uitwedstrijden NAC gaat winnen, hoe minder supporters er mee gaan. `t Is dat we tegen Roda nog 100 kids bij hadden, anders was `t echt een zielige vertoning geweest... Waar is the Yellow Army on the move gebleven???

Tuurlijk zijn de prijzen tegenwoordig belachelijk, net als alle toestanden zoals omwisselpunten, pasfoto`s etc, maar een man of 300 moeten we toch zeker op de been kunnen krijgen voor zo`n potje??

Hugh Hefner

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 13:18u

Rade > Ik kan uit eigen ervaring melden dat de NAC-supporters zich hebben laten heuren. Het was niet zo dat de verslaggever van Langs de Lijn overstemd werd, maar het was wel met Bredoas accent. Agge begrept wak bedoel.

danny b

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 13:28u

@ rade,

Helaas zet de thuisblijftrend zich voort. Behalve de maatregelen die jij noemt is voor veel supporters Eredivisie Live of in een kroeg in Breda kijken tegenwoordig aantrekklijker dan er fysiek bij zijn. Erg jammer, zo krijgen degenen die die kutregeltjes bedenken precies wat ze willen. Het einde van het uitvak komt steeds dichterbij.. Als NAC dan ook nog eens 3 dagen voor einde voorverkoop pas met de informatie komt..dat scheelt ook supporters. Het viel mij overigens nog alleszins mee het aantal meegereisde NACsupporters gisteren en de sfeer was er zeker niet minder op. Ook goed en leuk dat de kids er in grote getalen bij waren, maar dat is altijd in kerkrade.

harry b.d.

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 14:05u

Dat hele "kampioensverhaal" brengt ons weer bij de realiteit van de winstpremies. De narigheid hierover (en de narrigheid van types als vd Hoeven) is nog maar net bezonken. De verhalen uit de "de kleedkamer" over hoe Mommers met de spelersdelegatie het tabelletje met de premies besprak zijn hilarisch en tragisch tegelijk. In 2005/6 bedroeg de kampioenspremie een ton de man. Mommers had even voor dik 2 miljoen aan exposure gegenereerd. Vorig jaar zagen we hoe weinig het eigenlijk had gescheeld. Maar ook de premies op basis van het laatste Brandts jaar hebben ons NAC bijna genekt. Op hoge toon bliezen zij van zich af dat alleen in het geval NAC met "60 punten 12e wordt" (iets wat zij toen als een theoretische kans inschatten) er een probleempje zou zijn. Met 63 punten 7e en geen europees bleek opeens ook een probleem, want er kon niemand meer worden aangetrokken en iedereen moest zijn kop houden want we hadden winst (Vlemmings verkocht !!!).

Vooralsnog hebben al die uitoverwinningen (dat zijn overiens de duurste) ons NAC alleen maar hogere kosten gebracht. Prijzen, ho maar. Maaskant doet het zelfde als Brandts: uit winnen en thuis zaadpotten afleveren. Het avondje NAC is hiermee gestorven (plus vanwege de uitermate zwakke prestatie van ons bestuur bij de knvb). En dat is jammer.

Hugh Hefner

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 14:06u

Toch typisch dat die desastreuze nacompetitie zo gemakkelijk onder de mat wordt geveegd. Zo van: dat willen we niet weten. Net als de Galliërs in Asterix: «Alesia? Ik ken geen Alesia. Ik weet niet waar Alesia ligt. Niemand weet waar Alesia ligt!» (er is geen smilie van een Galliër..., dus daarom deze maar: )

De ontnuchterende cijfers van 2008 inclusief plee offs:
NAC Breda 26 - 14 - 3 - 9 - 45p - 35 - 38

Zowist en nie aanders!

Knetterhard een negatief doelsaldo. En negen nederlagen in plaats van 4. Aantal tegendoelpunten is in 6 wedstrijden plee offs VERDUBBELD ten opzichte van de 20 reguliere competitiewedstrijden (in twee seizoenen)! In de hele plee off competitie scoorden we slechts 3 keer.

En ga nou nie zitten zeiken van: zelfs met die plee offs staan we nog eerste. Want dan moet je de puntjes van Ajakkes, NEC (!), Heerenveen en Twente er ook bij tellen. De Lampjes haalden 42 punten in 20 wedstrijden, NAC 44 in 26 wedstrijden.

Als we nou gewoon die halve finale tegen de Nurds hadden gewonnen...

Waddinxveen

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 16:37u

@ harry

Dus als ik het goed begrijp is het maar goed dat NAC niet kampioen is geworden omdat TM dan dik 2 miljoen aan premie uit had moeten betalen?

Als inwoner van Zwitserland zou jij toch moeten weten wat directe plaatsing voor de Champions League oplevert. Het nederlandse deel nu Twente zich niet geplaatst heeft bedraagt 20 miljoen euro aan premies en marketinggelden. Dan had elke speler van mij die ton dubbel en dwars verdiend! Drie wedstrijden meer gewonnen en NAC was van al haar financiele zorgen af geweest...

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 22 september 2008 om 16:46u

En maar zoeken en speuren om toch maar iets negatiefs te vinden (erger nog , ook melden hier) .......... , hoe sommigen in elkaar steken kwa gedachtengang....... , snap het wel als je er baat bij hebt om negatief te zijn zoals de meest bekende `...` uit een bergachtig land omdat ie een er een dubbele agenda overduidelijk op na houd , maar anderen.......

NAC is voor mij altijd nummer 1 ! , dat het nu letterlijk over 2008 (tot nu toe) gewoon feitelijk is moet je als NAC-supporter toch vervullen van trots !!??


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven