homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 september 2008
Voorbeschouwing NAC - w ii


Zaterdagavond half 8: een kolkend stadion, een uitverkocht uitvak en biertappen die overuren maken. Zo zou het scenario voor de burenruzie tussen de parel van het zuiden en de o zo stillen uit het nabije oosten eigenlijk moeten zijn.
Helaas mogen we alledrie de vereisten doorstrepen.
Het “heilige” tijdstip van half 8 is door de commercie naar de kloten geholpen, kruikjes hebben zo’n enorme “moeite” met de uitkaart dat ze met pijn en moeite een half uitvak gevuld krijgen en de tweelingbroer van “paranoia-petertje” heeft het zo hoog in zijn bol zitten dat de wedstrijd naast op zondagmiddag half 3 ook nog eens alcoholvrij moet plaatsvinden.

Door de ellende met de staantribune en het sneaky verzwijgen door NAC van het (waar is dat risico?) c-gehalte van de wedstrijd zou je bijna vergeten dat we morgenmiddag een nieuwe editie van de Brabantse burenruzie tussen het bourgondische Breda en het grouwe, grijze tilburg hebben.
Zeker in kruikenstad zit men zich al weken op te fokken over deze wedstrijd. De “heameas uit Bavel-noord” gaan er ook dit jaar weer aan, het uitvak zal ons wederom overstemmen met originele liederen en velen zullen neutraal in hun handjes wrijven na de terechtwijzing van die “heameas uit gayda”.
Jaja: als we internet mogen geloven zijn we wederom volledig kansloos.
Gelukkig bewijzen de kruikjes ieder jaar weer dat ze op internet makkelijker scoren dan in t echie op het veld.
Fout gedrag copieeren kunnen ze inmiddels ook al: het echte ajaks (oud w ii-voorzitter groels noemde zijn club ooit “het ajaks van het zuiden”...) kreeg 2 weken geleden een flinke lading lauwe pis over zich heen gedonderd wat een net zo’n walgelijke actie is als vorig jaar van onze kant uit richting de kruikjes.
Kruikjes maken zich dus ieder jaar weer een stukje belachelijker, wat op zich bewonderenswaardig is!
Op het veld moeten de kruikjes het uiteraard gaan waarmaken en het feit dat ze een viertal blessuregevallen hebben, zal het niet makkelijker voor ze maken om ook maar iets van een resultaat mee terug te nemen naar het stiltegebied...

Na de overheerlijke overwinning in kaasstad op de frisia-boys volgde voor de parel van het zuiden een verplichtte rustpauze.
Iets wat de technische en medische staf zeker niet slecht uitkwam, aangezien er nogal wat pijngevalletjes rondlopen in de selectie.
Edwin de Graaf, Kurt Elshot en Tyrone Loran zijn alledrie nog steeds niet wedstrijdfit, Gertjan Tamerus en Ellery Cairo zijn (heel verrassend) twijfelgevallen.
Voor de rest kan Maaskant putten uit een fitte selectie, waarbij Tommie van der Leegte de opengevallen plek na het vertrekken van Ronnie Stam gaat opvullen.
Dat diezelfde Maaskant kiest voor 3 verdedigers zegt niet zoveel. Systemen zijn niet zo zeer belangrijk, het gaat om de instelling in het veld!

Een bierloze derby zou, gezien het verleden garant moeten staan voor een saaie, bloedeloze 0-0. Maaskant heeft echter spektakel beloofd en laten we hem daar maar eens aan houden!
Geen aftastende tikkies terug en tikkies breed (als die al niet in enschede gedropt zijn...), maar voetballen op de manier zoals het ooit uitgevonden is: zonder schroom en met als doelstelling winnen en het thuispubliek vermaken!.

HUP NAC

Vergeet u overigens niet tijdig RAT 81 aan te schaffen?
Zondag vanaf +/- half 1 te koop op de vaste verkooppunten bij de vaste lilukkerds voor de inflatievrije prijs van €1,50 en speciaal voor de derby voor 50 cent extra op te pimpen met 2 “slappe lul”-stickers!


Bron : De RAT


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30

Relaties


14-sep-2008 NAC-WIL (1-3)

14-sep-2008
NAC blijft steken op 3 punten...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

dutchbird

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 2:19u

Wedden dat er zondag rond een uur of vijf een "stille trom processie" zich verplaatst van Breda naar Tilburg.

koentjebavel

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 9:07u

Het bestuur wilde een bourgondische trainer om aantrekkelijker voetbal te laten zien. Nu beginnen we een nieuw seizoen tegen de stellempjes een mooi moment om eens goed bourgondisch te beginnen met een overwinning op het veld (op de tribune is logisch want de stellempjes zullen wel wat kruiken mee hebben om lawaai te maken). Niet dus, we gaan het duel verplaatsen naar de zondag, zonder bier, ze maken het voetbal wel aantrekkelijker ja

Laat NAC maar gewoon winnen met een nulletje of 5, vieren we het na de wedstrijd wel lekker bourgondisch

harry b.d.

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 10:03u

Men late de Kruiken te water tot zij barsten.

BOB

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 10:20u

Zo zie ik de voorbeschouwingen graag!

larskes

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 11:11u

heb liever 500 naccers meer dan dat beschimmelde volk in ons stadion

simmons

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 11:31u

een bierloze 3-0

elblanco

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 12:12u

Bavel-Noord ???????

Kweetnie hoe t is gesteld met de geografische kennis van dit Ratdaxielid hoor, volgens mij is het dan nog altijd Bavel-Oost

rubol

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 12:24u

Dat het bier na afloop dan maar rijkelijk mag stromen!
Heb gisteravond bij ADO na afloop voor het eerst het bier weer zien stromen dus ben er voor in de stemming. Mijn weekend kan helemaal niet meer kapot als na ADO ook NAC op 6 punten komt!

evil ash

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 12:37u

ADO?

rubol

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 14:20u

Tsja; beetje vreemd wel maar ben nu eenmaal opgegroeid in en rondom het Zuiderpark en al woon je dan al bijna 16 jaar in Breda dan blijft dat toch een stuk van jezelf. Maar ook bij NAC heb ik altijd een goed gevoel. Wordt straks wel ff lastig bij NAC-ADO en ADO-NAC

DaHuge

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 16:07u

vanuit t stadion n flinke deceptie, t nac van de eerste helft heeft zich blijkbaar verslikt id thee want t slaat nergens op!!!!

harry b.d.

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 16:31u

Zojuist heeft zich in Breda een van de grootste debakels van de afgelopen 10 jaar afgespeeld. Een belediging voor de achterban.

Nu is er nog veel woede. Tot later.

-NAC1912-

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 16:53u

Als je in de eerste helft +/- 5 grote kansen mist en dan in de 2e helft stillem3 zo onderschat (hebben ze band van stillempies - ajakkies niet gezien??) dan vraag je er ook om. We hebben in ieder geval een bourgondische wedstrijd gezien, wat dat ook mag betekenen.

@ harry, inderdaad als we een wedstrijd verliezen ligt het aan Mommers en als we van AZ winnen is het puur toeval, droom lekker verder..

mies

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 17:08u

LAMME TAKKEN

Twister

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 17:17u

@ "een belediging voor de achterban"

Welke achterban? Het was hugodver stil in het stadion na de 0-1. Ik schaam me kapot.

harry b.d.

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 17:48u

Onder dit bestuur is het NAC voetbal en de NAC cultuur stukje voor stukje afgebroken en kapotgemaakt. Op zondagmiddag zitten tegenwoordig wat meegaande volgzame figuren glazig voor zich uit te kijken hoe de Kruiken (!)een heerlijke middag mogen beleven tegen een bejaard elftal zonder leider, zonder ziel.

Het is genant. Het is om te kotsten.

Koppen rollen !

fcdegeeren

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 17:48u

1-3
wat maak het uit
het was lekker BOURGONDISCH

-NAC1912-

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 17:51u

Hou toch op Harry je zat niet eens in het stadion..

von F

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 17:54u

De eerste helft was toch echt niet slecht, sterker nog w2 kwam er in het geheel niet aan te pas en mocht blij zijn dat het niet al tegen een 3-0 achterstand aan stond te kijken.
Wat er echter in de rust is gezegd door Maaskant, ik ben benieuwd, want wat er na de thee (?) gebeurde o phet veld was echt niet om aan te zien. Op basis van de 2e helft is 1-3 niet eens onterecht, zo slecht was het. Als NAC in de eerste helft nog wat kansen benut had, had het er mogelijk heel anders uit kunnen zien.

Heerlijk dat bourgondische voetbal!

NACRijen

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 18:00u

Kut wedstrijd, kutkruiken, kut horeca, kut koffie, kut horecapersoneel, kutzooi, wat een kutweekend

Ata

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 18:06u

Zelden een wedstrijd gezien waarin twee helften meer van elkaar verschilden dan vanmiddag. Voor rust zag het er echt leuk uit (vooral Kwakman vond ik aangenaam om naar te kijken). Onbegrijpelijk dat we na de thee volledig werden overklast.

elblanco

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 18:15u

Dit zal op deze plek niet leuk gevonden worden, maar het hoge woord moet er maar eens uit. Als je alle geluiden en reacties moet geloven hebben wij altijd het meest enthousiaste en meest originele publiek.

Nou, vandaag was het van NAC-supporterszijde een dooie boel van jewelste. En nou geen excuses dat het geen Avondje NAC betrof ja ?!

Vandaag zijn we als supporter gewoon overstemd door Stilburg (?) zelfs al in de 1e helft.

Wat een aanfluiting !

"het uitvak zal ons wederom overstemmen met originele liederen". Inderdaad, dit is wat geschiedde ...

MH te Breda

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 18:35u

bierloos maakt meer kapot dan je lief is.

BREDAcity

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 19:04u

BIERRRR de Geel Zwarte motor

Wat een takke middag zeg...

De wezel

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 19:31u

Vond `t inderdaad TE akelig stil............. Had de B-side een snipperdag??

Eerste helft gaf een goed gevoel, 2e helft was dramatisch....
1 goede taktische zet door Willem 2 op het middenveld en we waren nergens meer.

Moet zeggen dat vriend zwaanswijk er bij de 0-1 en de 0-3 niet goed uit zag..........

Lurling viel me ook tegen, liet zich te veel provoceren en moet blij zijn dat hij geen 2e geel of rood heeft gekregen.......

Had er iets anders van verwacht......... Rest de vraag, haalt RM de kerst???

-NAC1912-

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 19:33u

Vorig seizoen waren de eerste 2 wedstrijden helemaal dramatisch dus dit seizoen kampioen!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 19:39u

De tekst ; " Zojuist heeft zich in Breda een van de grootste debakels van de afgelopen 10 jaar afgespeeld. Een belediging voor de achterban " is duidelijk getypt door een vent die de wedstrijd niet gezien heeft live........
Zelden een beter voetballend en werkverzettend NAC gezien als in de eerste helft deze middag ....... , als het 3-0 stond had niemand kunnen klagen , niemand , dus ook `destil` niet !
Mooiste kans was nog wel in de tweede helft vlak na rust van Mtiliga , die ook door hem zelf opgezette aanval ronde hij duikend bijna doeltreffend af met z`n kop , maar helaas.
Verontrustend was het om te zien dat het kaartenhuis totaal in elkaar viel toen de 0-1 viel , het leek een tijd nergens meer op.

Zware tegenvaller , zeker tegen `destil` , echter deze vorm (vooral eerste helft vandaag en in Alkmaar) vast houden , heb ik er erg veel vertrouwen in , lach maar , we zullen zien .......

p.s. , gelijk één van de stickers die ik vandaag gescoord heb maar een goede eindbestemming gegeven ........ , achterop de spelersbus van .......`destil-boys`


GB

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 19:54u


Idd Hoog, Je hebt grotendeels gelijk.

Gewoon klote! Het zat in de eerste helft gewoon niet mee, we hebben wel 4 of 5 opgelegde kansen gemist. HEEL ERG KUT maar dat gebeurt soms. Wat wel erg was vond ik althans was het lethargische spel in de 2e helft. Ze zouden beter moeten weten die speler, als je fel begint en druk zet in de
eerste helft is het laatste wat je moet doen terugzakken in de 2e. Gebeurt bij NAC gewoon te vaak!!

Ze moeten zich dat toch een keer gaan realiseren denk je zo
Kan er met de pet niet bij dat dit blijft gebeuren. En de houding van sommigen is echt triest als het even tegenzit, kwakman (das enne goeie!) en metallica, reuser en lurling als positieve uitzonderingen. De rest zwalkte na de 0-1 rond alsof ze 5 rondes tegen tyson hadden gebokst.

Zo frustratie eruit, goede moed er weer in en op naar de volgende pot
een fijne week gewenst, voor diegenen die net als ik naar tilburg moeten voor het werk, kop omhoog, borst vooruit en nog steeds schijt aan W2!

U zijt gegroet!

hannibal

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 20:01u

1e helft een beter NAC en een zeer passief w2. na rust onherkenbaar NAC en ineens een beter voetballend w2. alomgehoorde reactie : spelstijl kost te veel kracht, redt je niet met 30+ clubje, w2 heeft uiteindelijk tactisch slim gedaan door storm te weerstaan en dan op fitheid etc toe te slaan. geen verbetering agv wissels maaskant - die bij studio sport weer liep te janken dat molhoek en stam weg waren.
het schijnt overigens dat HBD wel in t stadion was.....

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 21:11u

@Hannibal ,
Als H.b.D. ook in het stadion was kan hij het geen debacel noemen kwa spel , zeker in de eerste helft !
Helemaal geen slechte analyse van je , zo veel geven in de eerste helft kan nog , nóg een keer 3 kwartier zoveel inzet en werklust is wellicht te veel gevraagd ? , tja , als je dan al met 3-0 voor staat , wat had GEMOETEN ............, dan kan je het in het tweede bedrijf ook wat rustiger aan doen , denk je niet ?!

Sammy

Geplaatst: maandag 15 september 2008 om 7:33u

@hoog, maak je niet druk om die harry, die had ook een zeikverhaal geschreven als nac had gewonnen en dat is precies waarom jehem niet serieus moet nemen, hij KAN namelijk alleen maar zeiken.

Brian Westzee

Geplaatst: maandag 15 september 2008 om 10:31u

Zelden een voorbeschouwing gelezen die zo ver naast de waarheid zat als deze.....


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven