homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 september 2008
Clubraad over de rooie


Dat we zondag de wedstrijd zonder ons favoriete pilske zullen moeten aanschouwen is ons nu wel duidelijk. Dat dit echter bij alle supporters pas vandaag bekend is geworden is een regelrechte schande.

NAC heeft verzuimd de Clubraad in te lichten over deze opwaardering van het risico. Naar nu blijkt is vanaf de eerste voorbespreking al uitgegaan van een risico C-wedstrijd. Op basis van het Convenant had NAC hierover de supporters in moeten lichten.

Daarnaast lijkt onze nieuwe politiechef te schitteren in angsthazengedrag. Bij de intertoto-wedstrijd tegen de 17 Noormannen zag het al blauw van de ME en politie te paard. Zondag zal de lokale hermandad wederom in vol ornaat uitrukken. Het lijkt erop dat de lokale driehoek weigert mee te denken met de supporters. Hoe zat dat met de doelstelling de politie-inzet te verlagen? En wie heeft het straks natuurlijk weer gedaan?

De Clubraad laat het hier niet bij zitten en heeft burgemeester vd Velden om opheldering gevraagd. Zoals het hoort is de brief direct gepubliceerd, en wel hier te vinden.

Volgend jaar maar elke wedstrijd op zondagochtend half tien?


Bron : De RAT, Clubraad NAC


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


12-sep-2008
Pas bier na de wedstrijd zondag...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

rimaris

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 7:42u

Gelukkig was er uit bij kv mechelen geen politie op de been

cocarp

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 8:15u

Nu zien we allen wederom hoe democratie en inspraak in ons land werkt!

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 10:05u

Het probleem met die hele Clubraad is dat ze gewoon niet serieus genomen worden. Dat blijkt gewoon steeds weer uit het gedrag van types als Mommers en vdHoeven. Zo`n Mommers die steeds weer afwezig is bij die meetings.

Het zou dit NAC bestuur gewoon eens sieren openlijk ervoor uit te komen dat men het supportersvakbondje niet ziet zitten. Dan hoeven we ons ook niet de hele tijd op te winden omdat ze weer eens gepasseerd zijn.

Ps - wat deden Brandts en Karelse op het feestje van Borsato ?

De Wortel

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 10:25u

Brief is helder en duidelijk en is ook nog eens snel gecommuniceerd met de achterban. Allemaal punten waar NAC de laatste tijd wederom hopeloos in faalt.
Heb ook overduidelijk het idee, dat NAC hierin er bewust voor gekozen heeft om de CR niet in te lichten en te wachten totdat ze zelf aan de bel zouden trekken. Dat de CR dit pas gedaan heeft op vrijdag vind ik niet verwijtbaar. NAC zelf heeft indertijd alleen maar aangegeven dat het vanwege de akkefietjes vorig jaar naar zondag verplaatst moest worden en heeft nimmer een signaal afgegeven dat het ook wel eens een risico-c wedstrijd zou worden.
Erg jammer dat de nieuwe politiechef over de rug van voetbalsupporters wilt "scoren" en zijn ogen sluit voor de echte problematiek in Breda...

Een dikke onvoldoende naar NAC toe en een hele dikke middelvinger richting politiechef smulders.

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 10:33u

Wat is nou het echte probleem met die CR ? Waarom worden ze steeds weer lachend gepasseerd ? Waarom die enorme desinteresse bij al die grauwsnorren voor het werk van het supportersvakbondje ?

Heeft allemaal te maken met een soort stille sociale hierarchie. Al eerder werd u uitgelegd dat vd H vindt dat met de samenstelling van de board een soort van sociale hierarchie van de bredase samenleving is neergezet. Een ingenieur, een omhooggevallen geschiedenisleraar annex professor, een oud-speuler, een gemeenteraadslid etc. Vanuit die optiek denken deze mensen. Politiek. En dan heb je daar dat clubje spijkerbroekdragende dertigers met hun havo die moeten opboksen tegen dat stelletje snoes pruimende gehoorapparaten in het bestuur. Dat werkt niet.

Tot een jaar of twee geleden wisten bijvoorbeeld Sponsor Bouw helemaal niet wat de CR was of waar dat voor stond.

Het mandaat van de CR is schijn. Het kan niet afgedwongen worden bij niet naleving door van der Hoeven en co. Er is geen stick. Dus zal het nooit werken en zullen zij keer op keer in dezelfde fout vervallen. Zolang zij er geen last van hebben zullen zij op dezelfde voet voortgaan en hun desinteresse en laksheid de voorrang geven boven echte daden.

Het enige wat de CR zou kunnen proberen is een collectief "verhaal halen" organiseren.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 10:53u

Politie aanwezigheid lokt agressie uit. Nu zal er zondag niks gebeuren, want het gaat immers goed met NAC, maar goed. Echt slim vind ik het niet.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 10:53u

Waarom heb ik overigens nog geen brief over EE gehad?

hannibal

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 11:57u

Laat ik ff vooropstellen dat het fenomeen CR op zich een positief verschijnsel is. Al vaker heb ik gemeld dat ik de indruk heb dat ze niet echt serieus genomen worden en dat blijkt ook hier maar weer.
Hiervoor zijn meerdere oorzaken te verzinnen maar ik denk dat Swiss well een punt heeft met te stellen dat er geen sanctie tegenover negeren CR staat. Gemeente, plisie en NAC hebben geheel andere belangen dan wij, onbenullen. Van de gemeente kun je niet anders verwachten - zie ook recente onderzoek die wederom uitwijzen dat gemeentebestuurders over het algemeen veruit ontoereikend gekwalificeerd zijn voor hun taken en het vorige week gepubliceerde rapport waarin het ambtelijk apperaat Breda met de grond gelijk gemaakt wordt. Plisie is ambetlijk heid en politiek ten top dus verwacht daar ook niets van. Blijft NAC over....gezien de stroom stommiteiten die vanuit de ivoren toren over ons fans geen gegooid word kan men rustig stellen dat NAC als organisatie kwalitatief niet boven pakweg de gemeenteraad van zundert uitkomt.
NAC is echter de enige partij waarover de CR cq achterban enige zeggenschap zou moeten hebben , maar nee, NAC - lees het menezjmet - is nooit af te rekenen want `hullie hep sgult!"
Wat in het kader van het serieus nemen misschien ook wel zou helpen : de CR zich op fansites afzijdig houdt van disussies - pro of contra ; het wordt voor NAC wel heel makkelijk te doen waar ze zin in hebben als er hier onder het mom `er is weloverwogen blablabla` alles maar in bescherming genomen wordt door mensen die juist kritisch behoren te zijn. Buiten vergaderingen om plein public apert pro of contra een organisatie opereren vraagt om moeilijkheden.
Ik ken de argumentatie `wij hebben inside infor, er is over nagedacht etc" maar de reactie an sich ontneemt de CR van een hoop statuur naar de convenantpartners toe; ofwel , gewoon tactisch en strategisch er godm; al vaker gezegd, maar blijkbaar moeten de billetjes heel hard verbranden voordat men wil luisteren. en da`s onnodig en jammer.

TOTTOPPUTBOT40+

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 12:22u

Risico-C?????

Waar ?

Waneer????

sCARz

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 12:38u

En we zijn weer terug bij af. Ovoorstelbaar! Als het misgaat staat iedereen vooraan met veroordelen, maar werken aan oplossingen is te veel gevraagd blijkbaar. Die lastige supporters ook.

De Wortel

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 13:07u

@Hanni: volgens mij is de CR in deze niet echt verdedigend t.o.v. NAC...

Het ergste van alles is het feit dat die bokkenlul van een politiechef en die nare "burgervader" mekaar maandag hoogstwaarschijnlijk weer complimenteren met het feit dat het o zo rustig is gebleven voor, tijdens en na de wedstrijd.
Als het rustig blijft is het altijd dankzij het werk van de "ordehandhavers", loopt het een keer uit de hand ligt het altijd aan die nare voetbalsupporters en zullen de "orderhandhavers" nooit eens zelfkritisch zijn...

portugeese naccer

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 13:14u

@ Wortel

Die laatste alinea van jou, da`s nu eenmaal de mentaliteit die veelal overheerst, niet alleen in de Bredasche driehoek en bij NAC, maar op oh zo veel plaatsen.

Waar jouw ordehandhavers graag met de veren pronken als het goed gaat en de schuld bij anderen leggen als het fout gaat, zo berijdt TM de zegekar als er eens iets goed en legt hij de schuld bij (bij voorbeeld) de architect als het fout gaat.

Het ligt dus niet alleen bij de door jou vervloekte ordehandhavers, maar het is helaas heel gewoon ...

That`s life my boy, that`s life!

De Wortel

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 13:19u

@PN: t feit dat deze nieuwe enge, nare, voetbalhatende politiechef dit soort wedstrijden gaat aangrijpen om zijn "gelijk" te bewijzen naar zijn superieuren baart me gewoon ernstige zorgen. Een soort van "terug naar af" doomscenario komt dan bij mij naar boven drijven, waarbij "men" ieder incident zal aangrijpen om met nog meer belemmerende regeltjes te komen rondom de voetbalwedstrijden van NAC op te leggen...

simmons

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 13:33u

@ WW, mooi stukske ff mailen naar de CR zou ik zo zeggen...

hannibal

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 13:44u

@Wortel, ter verduidelijking dan maar : de CR is vaal kritisch naar NAC, dat bestrijd ik niet, helemaal niet zelfs. Echter. als de CR zoals WW terecht zegt ook niet bepaald uitblinkt in rapportage en communicatie maar sommige leden zich wel uitputten in NAC de hand boven op hoofd houden - NAC weet heeeeeeel goed wie achter welke naam schuilt - wat denk je dan dat NAC denkt als t spannende wordt??? ach, lamarwaaje want we knallen een verhaaltje on line en x y z verdedigen ons wel. Supporters die hier reageren weten lang niet allemaal dat x y z bv bestuurslid sv, redactielid DROl of CR lid zijn . Zonder een veer in z`n reet te willen proppen, een FES, als voorzitter van de oranjeraad , hoor je hier zelden of nooit inhoudelijk. als je m n mailtje stuurt met vraag/opmerking krijg je gewoon concreet antwoord. er lopen er ook hier rond die een andere profielering nastreven die moeilijk verenigbaar is met een functie.
de mate waarin de 3hoek de een clubgerlateerd orgaan serieus neemt kan hier sterk door beinvloed worden.
dat bv een CR geen enkele werkele macht heeft maakt eea natuurlijk niet makkelijker.
is meteen een reden waarom bv ik en met mij nog een aantal zich nooit beschikbaar zouden stellen voor bv een CR (niet dat ik verkozen zou worden) - what`s the point als je alleen maar mag wauwelen maar niets te makken hebt? maar stel dat ik t zou willen moet ik natuurlijk direct mijn geraaskal als Hannibal stoppen want mi kun je niet in gesprek zijn met de driehoek en hier tgt regelmatig lekker dwars voor de kar gaan, toch?!
anyway, toch wel zin an morgen!

De Wortel

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 14:05u

@Hanni: ben t zeker met WW eens, kijkende naar de site van de CR. Betreffende webmaster mag wel eens een "enkele" update eropdonderen en ervoor zorgen dat de site up to date is en blijft.
Dat NAC de CR gebruikt als "goedprater" vind ik bullshit. Even vooropgesteld: heb zelf geen zitting in de CR, weet echter wel dat men vaak achter de schermen als "waakhond" richting NAC bezig is en in staat is om zeer snel actie te ondernemen richting NAC. Voorbeeldje: in no time is er een pinbetalingsmogelijkheid voor de "NAC-en", denk dat de CR hierin een duidelijke rol gespeeld heeft.
Het overduidelijlk "goed praten wat krom is" door individu(en) binnen de CR vind ik wel erg goedkoop. Tis nu eenmaal een feit dat zij regelmatig op de hoogte zijn van allerlei ins en outs en wij als "gewone" supporters het moeten hebben van allerlei veronderstellingen en "via-via info". Dat zij vertrouwelijke info niet naar buiten kunnen brengen (en dat ook niet doen i.t.t. tot menig menezjer binnen NAC zelf) en daardoor niet volledig in iedere (non)discussie kunnen meegaan is m.i. dan ook logisch.

portugeese naccer

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 14:21u

@ hannibal

Ik weet niet of ik wel (helemaal) met je eens ben.

Jouw theorie volgende zou een politicus dus nooit meer zijn eigen mening mogen laten horen en altijd het partijstandpunt moeten verkondigen?

Da`s natuurlijk een heikele kwestie!

Ik persoonlijk geef nadrukkelijk de voorkeur aan gremia die ruimte bieden aan dissenting en concurring opinions. Ik ben niet zo van de eenheidsworst.

harry b.d.

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 15:04u

Dimitri en de huidige voorzitter van de supportersvakbond FES zijn in principe aardige fatsoenlijke jongens. Echte NAC supporters.
Dimitri heeft bd ook vroeger wel eens wat voorzetjes gegeven zoals bijvoorbeeld op die druilerige zondagochtend bij SAB A - PCP A (2-3) van 30 september 1984. FES ben ik ooit tegengekomen bij in Hampden Park voor Scotland-Nederland in 2003.

Maarrrr. We hebben hier te maken met goedwillende hobbyisten die het moeten opnemen tegen een muur van onverschilligheid, arrogantie en horkerigheid. Op zich is dat nog niet erg, maar wat het zo kansloos maakt is dat het mandaat van de CR niet deugt. Van Bavel zit iedere vergadering gewoon lekker uit zn aars te lachen zonder zich ergens toe te hoeven verplichten. Het probleem van de CR is het probleem van de bestuursstructuur bij NAC. In de STAN hebben zich 7 technocraten verschanst die zichzelf alle herhaal alle macht hebben toebedeeld (en zich tegelijkertijd voor eventuele claims ertegen hebben verzekerd). 1 directeurtje die zich alleen maar hoeft te verantwoorden tegenover 7 pijprokers die zich vervolgens nergens voor hoeven te verantwoorden. Alleen een direct faillissement of een criminele daad kan inbreuk doen op hun systeem van cooptatie en vriendjespolitiek. Gewoon underperformen en slecht presteren valt daar niet onder en kan tot in het einde der tijden worden voortgezet.

De CR opereert onder een kansloos mandaat en is daardoor per definitie in het nadeel. Zo erg, dat we net zo goed kunnen zeggen: hou er maar mee op jongens, verspilde moeite, laat ze het zelf maar uitzoeken!


hannibal

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 15:19u

@wortel, ik ben bang dat je me ietwat anders uitlegt dan ik t bedoel.
maar, laat maar, de CR moet vooral gewoon doorgaan waar ze mee bezig zijn, mandaat of niet - iemand moet t doen. maar op geen enkele wijze bedoel ik dat NAC de CR als propaganda tool gebruikt.
PN : lang leve de dissdente denkers en sprekers maar wel in een open structuur. niet vanuit achterkamertjes komen en dan roepen en je vervolgens verschuilen achter t achterkamertje.........

Swieber

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 15:53u

Is dit dus een onderdeel van de Bonus regeling................................?

Heel deze regeling is dus gewoon een farce opgezet door de lokale driehoek. Het eerst volgende incident zal aangegrepen worden om weer nieuwe regeltjes op te leggen. Het biertje voor de beatrix zal nooit meer terugkomen (of waren we dat alweer vergeten) en de NAC supporter slaapt gewoon weer verder. Collectiviteit is ver te zoeken en daar ligt nu juist de sterkte. We zijn inmiddels zover dat alleen een kritisch spandoek (voor zover dat al door de gestapo keuringscomissie heen komt) niet meer helpt.
We worden met een kluitje in het riet gestuurd en vinden het allemaal best. Organiseren van de massa wordt de kunst, hier zou men een zaak voor de CR in kunnen zien. CR is in de basis een mooi principe maar op dit moment een tandloze tijger. En dat is jammer....

Ik groet u.

de broer van john f.

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 16:52u

@ Swieber, op de laatste regel voor je groet na (jij hebt geen HBD-imitatie nodig) een reactie die me uit het hart is gegrepen. Langzamerhand zijn `we` aan het vergeten dat de poppetjes aan het roer slechts passanten zijn. De spelers vullen de karakters in van de mannen die wij graag het NAC-adagium zien uitdragen. Beschouw daarbij een burgemeester, die helemaal niets met de NAC-cultuur lijkt te hebben en de afwachtende (want: louter discussiërende en elkaar met eigen wijsheden en argumenten aftroevende) achterban en je houdt drijfzand over. Wat jij zegt: wanneer wordt de streep `tot-hier-en-niet-verder` bereikt? En wie neemt het voortouw richting bestuurders? Wie start de zoektocht naar de locale Munsterman, een vent met een NAC-hart a la Tim Meeůs of Rath Verlegh? Iemand die de NAC-cultuur eigentijds uitdraagt en daarbij een gewiekst zakenman is, die NAC doorontwikkelt en er echt de Parel Van Het Zuiden van maakt? Iemand, die de onverschilligheid waarmee het behang van deze wedstrijd is ingekleurd, met één ingreep van tafel had geveegd en geel-zwarte tanden naar de lokale driehoek had laten zien? Inderdaad Swieb, daarvoor is collectiviteit nodig en inhoudelijk sterke clubfiguren, die de power hebben de achterban te verzamelen en afdwingen wat de supporters willen. Hier hapert de machine, het blijft helaas bij het elkaar afvangen van lastige vliegjes. Wie staat op? Wie organiseert? Wie laat zien waar we voor willen staan?

hannibal

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 17:21u

@Broer - nou, neem de handschoen op! mijn steun en medewerking heb je!

Kangaroo

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 18:20u

Snap de hele consternatie echt niet.

Het is immers al jaren zo dat er op zondag bij risicowedstrijden geen bier gedronken mag worden...... Dit is toch totaal geen verrassing.

Treurig deze reactie van de CR.

evil ash

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 18:38u

Hoe kun je verwachten dat na de incidenten van afgelopen jaar de wedstrijd op dezelfde manier wordt ingeschaald? Geen bericht is goed bericht? Bedankt, pisgooiers in vakkie G, jullie hebben het met z`n tienen voor 15000 man verpest.

De Wortel

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 18:48u

@Kangaroo: misschien handig om eerst de voorgeschiedenis door te nemen alvorens tot een (voorbarige) conclusie te komen?

Mieshoop

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 18:50u

WW

Ik deel je kritiek, deze is terecht, en : mea culpa !

De site werd vorig jaar rond deze tijd vrijwel dagelijks geactualiseerd. Na april is de klad er in komen te zitten. Ik kan een heel lulverhaal op gaan hangen over tijdgebrek e.d., maar trek het boetekleed aan , onder vermelding van de volgende mitsen...

Vergadering april en mei hebben betrekking gehad op de evaluatie van afgelopen seizoen. Deze evaluatie, inclusief reactie liggen op de plank en wachten op de fine tuning. Publicatie zal zsm volgen.

In de zomerstop is er op de achtergrond veel gebeurd, notulen van juli moeten inderdaad nog online geplaatst worden. Ik zal aankomende week de mailboxen doorspitten en alle gestelde vragen + reacties in één document publiceren. Overigens op dit moment vaak mosterd na de maaltijd, dikwijls heeft NAC n.a.v. de vragen van de CR al over dat onderwerp gecommuniceerd.

In augustus en september hebben de CR-vergaderingen uitsluitend de onderwerpen `bouw` en financiën gehad. Momenteel is het nog te vroeg om hierover uitgebreid verslag te doen, dit zal tzt volgen. De CR heeft overigens inzake bouw gesprekken gevoerd met alle partijen.

Ik denk dat wortel het hierboven perfect weet te verwoorden. De waakhondrol is op dit voornamelijk aanwezig, met resultaat, en op meerdere vlakken. Er is vrijwel dagelijks contact met directie en bestuur.

Communicatie is een belangrijk onderdeel voor een supportersvertegenwoordiging. Ook als er niets te melden valt verwacht de achterban terecht berichtgeving. De wijze, het tijdstip en de vorm van communicatie moet onder de loep gelegd worden.

Overigens, de CR wordt op dit onderdeel gepasseerd. Op andere onderdelen, zoals bouw, financiën, merchandise, catering, ticketing etc. wordt het woord van de CR zeker wel gehoord. Ondanks dat er geen recht van veto is, telt de stem van de CR zeker mee in de besluitvorming, wat wij, en daar is ie weer, beter zullen moeten communiceren.

Op de aantijging hoe een supporter zijn supportersschap uit moet oefenen ga ik overigens maar niet in, niemand kan dat voor een ander bepalen.

Kangaroo, nope, wedstrijden worden ook om andere reden naar de zondag verplaatst. Dan is er wel gewoon bieruitgifte.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zaterdag 13 september 2008 om 21:20u

@Broer ,
als dat allemaal al nodig is (jij denkt dat wellicht) , zullen we de belangrijke en noodzakelijke verbouwingen eerst afwachten om daarmee het fundament van onze NAC-toekomst te waarborgen?
Niets of niemand is groter dan de club NAC Breda , da`s een waarheid als een koe , maar om nu een Munsterman te gaan zoeken , volgens mij kan dat niet , zo`n figuur moet zich aandienen.
Zal J.H. nu niet op het puntje van z`n stoel gaan zitten .......
Voor mij staat als een paal boven water dat als de cr niet meer serieus wordt genomen dat dit betekent dat ik en de jij niet meer serieus wordt genomen (jij is elke NAC supporter!).

harry b.d.

Geplaatst: zondag 14 september 2008 om 10:13u

De manier waarop hier door een CR Mitglied wordt teruggekoppeld is nou juist part of the problem.

Financien en bouw bespreken en dan zeggen dat het allemaal te vroeg is om er iets over te melden. Het is niet te vroeg, het is al veel en veel te laat. Het feit dat deze slapers 2 jaar nadat door Bouw persoonlijk tegen bd is gezegd dat de bouwvergunning een kleinigheidje was en we als alles meezit volgend jaar gaan bouwen (herhaling van het jaar ervoor) er nog altijd niks is behalve een stelletje knevelcontracten en een happige knieval van NAC voor de inkomsten, moet toch overal alarmbellen doen afgaan.

De achterban heeft geen enkele transparantie over de due diligence. Hoe is de aanbesteding precies verlopen ? Waarom is NAC in zee gegaan met de twee lokale bouwers en waarom ontstond er last minute ophef waardoor fundamentele problemen aan de oppervlakte kwamen qua houding en attitude ?

Project luchtkasteel is een parodie op een bouwproject.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven