homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

3 september 2008
Maaskant “pislink” over de gang van zaken rond de transfer van Stam


De transfer van Ronnie Stam naar trommel fc is een halfuur voor het verstrijken van de transferdeadline beklonken. Robert Maaskant is hier op zijn zachts gezegd niet gelukkig mee. In bn/destem geeft de trainer tekst en uitleg. ’Ik ben pislink over de gang van zaken. Als het door NAC verlangde bedrag betaald is door Twente, vraag ik me af: waarom niet een paar uur eerder? Dan hadden wij nog een vervanger kunnen halen. Dit vind ik onfatsoenlijk. Heeft NAC met minder geld genoegen genomen, dan neem ik dat ónze directie kwalijk.’

En NAC hééft met minder genoegen genomen zo blijkt in hetzelfde artikel..althans, NAC heeft met een kleiner bedrag dan het bruto vastgestelde genoegen genomen. Mommers: ’Maar de nettosom die wij ontvangen is, op een haar na, wél zoals contractueel was vastgelegd.’

Dat zit volgens Mommers als volgt; Stam en zijn zaakwaarnemer chiel dekker hebben op hun halve ton tekengeld behoorlijk ingeleverd, omdat Stam héél graag de overgang wilde maken. Mommers vervolgt. ’Je praat echt over een fractie van het totale bedrag, enkele tienduizenden euro's. Zie het als een soort geste naar Ronnie.’

Een geste naar Ronnie...? Zijn we alweer in die positie of is het eigenlijk zo dat Mommers bedoelt dat het geld te goed was om te laten liggen?

Wie het weet mag het zeggen!


Bron : De Rat, bn/destem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30

Relaties

Robert Maaskant
Ronnie Stam
Theo Mommers

01-sep-2008
Stam - duurste NAC'er ooit - tekent voor 4 ja...
27-aug-2008
twente denkt aan Stam...
03-sep-2008
“twente heeft rond de 1,5 miljoen betaald voo...
04-sep-2008
Stam over de commotie rond zijn vertrek...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:11u

De aftermath van deze transfer is inmiddels begonnen het zal nog dagen of weken duren voordat de onderste steen boven is.

Volgens Twente is NAC behoorlijk gezakt. Volgens Mommers niet

Volgens eerdere berichten oa van de makelaar van Stam zou Stam met alle plezier bij NAC verder spelen volgens Mommers wilde hij perse weg

Fretj.

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:19u

En nu wil ik weleens weten het exacte bedrag wat voor stam betaalt is. Voor 2,5 miljoen zeg ik Hoofdprijs en geen cent minder.

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:40u

Dus NAC heeft een lastminute transfer gedaan waar ze "iets" bij ingeschoten zijn en ook nog eens geen vervanger hebben kunnen halen. Hopelijk komt er ooit een moment dat NAC echt zijn poot stijf kan gaan houden.

Ik snap het verder wel hoor, dat twente `enkele tienduizenden euro`s` minder betaalt... dat is immers een armlastige club.

ZEPA

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:43u

En is het Maaskant weer die de pers opzoekt??! Dat word ik pas pislink van!!!

Nu weer voetballen mannen...

Johan De VLAMING

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:48u

Het tekengeld heeft het e.e.a. gecompenseerd. Een geste naar Ronny moet kunnen. Een Maaskant heeft ook gelijk dat er geen vervanger meer is kunnen komen. Wat een verzwakking van de toch al nauwe selectie betekend. We wachten de toekomst af.


Maaskant toptrainer

Jannie F7

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:54u

25 tot 30% tekengeld voor RS is geschrapt, ook was NAC al een stuk gezakt met haar vraagprijs! TM vergeet te vertellen dat dit allemaal van zijn 2,5 miljoen afgaat!! We mogen blij zijn als deze toptransfer de helft netto van het beoogde bedrag oplevert. Ik wens alle TM gelovigen hier een fijne dag en blijf lekker geloven in de zak duiten gevuld met 2,5 miljoen centjes

bakkertje99

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:55u

Ondanks dat de deal tegen de deadline officieel werd gesloten zag NAC deze transfer natuurlijk al weken of tenminste dagenlang aankomen. We konden er allemaal mee leven dat Stam voor veel geld zou vertrekken. Maar wel onder de conditie dat NAC een vervanger klaar zou hebben staan. Nu blijkt dat daar geen sprake van is. Ik kan me heel goed voorstellen dat Maaskant nu boos is. Tenslotte wordt zijn elftal na het vertrek van Ammi nog verder uitgehold.
Maaskant wordt straks afgerekend op de prestaties op het veld en niet Mommers. Trouwens hetis nu al het 2e keer dat Maaskant zijn ongenoegen laat blijken over de weinig professionele opstelling van de directie. Ik ben benieuwd hoe daar mee omgegaan zal worden binnen NAC.

Jeppo

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:00u

Ik gok op 1,5 tot 1,8 mln euro. Krijgen 010 en PCP van dat bdrag dan ook nog wat of wordt dat niet uit de transfersom betaald, maar rechtstreeks door Twente? Anders gaat er nog een paar ton af.

Den86

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:10u

Dit is ook de redenen waarom we geen vervanger konden halen...
met 250.000 wat overblijft kan men tegenwoordig niet zoveel meer..

petros

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:20u

De reactie van Maaskant kan ik compleet onderschrijven. Als het straks wat minder gaat, mag hij op de blaren zitten. Dat er geen vervanger is, is natuurlijk een grote domper, maar ja misschien in de winterstop of positief als ik ben, wellicht staat er nog een onvermoed talent op. Hoe het achter de schermen allemaal is gegaan horen we ooit nog wel eens. Tot die tijd mouwen opstropen en er tegen aan. Feit is dat er altijd wel wat te bakkelijen is bij NAC....kan er niet echt mee zitten en wens Ronny het beste toe, maar ook Robert Maaskant die ik hoog genoeg aansla om deze selectie de goede kant op te krijgen ook zonder Ronny.

Helter

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:23u

Who the F... is Ronnie Stam. Ik laat er geen traan om dat deze jongen is vertrokken. Alleen kapsones. Ik heb het "talent" nog nooit gezien bij hem. Ik vind het dan ook dik betaald en heel mooi meegenomen.

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:24u

Hé, doet hier dan toch het TM Adagium sub II (Niets is wat het lijkt) opgeld? `t Zal toch niet waar zijn?

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:28u

Okay mannen, één op één van de website van Tubantia FC Twente voorzitter Munsterman aan het woord: 1,5 mio betaald!

Lees en huiver:

================================

Niet het volle pond

De wenkbrauwen werden hier en daar gefronst. Had FC Twente daadwerkelijk 2,5 miljoen euro betaald voor Ronnie Stam? Dat was het bedrag dat de speler immers in zijn contract als gelimiteerde transfersom had staan. Maar zoveel geld heeft Twente zeker niet betaald, zegt FC Twente-voorzitter Munsterman. ,,Ik was verbaasd over de bedragen die overal werden genoemd. Zulke bedragen kunnen wij niet betalen, want zo rijk zijn we niet. Wij moeten de euro`s ook bij elkaar schrapen.`` Uiteindelijk heeft Twente rond de 1,5 miljoen euro betaald voor de speler, die zowel rechtsback als op het middenveld kan spelen. Eerder verkocht de club Luke Wilkshire voor 2,1 miljoen.

barryb

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:38u

al dat gelul achteraf is jezelf politiek verkopen aan je aanhang. ook die munsterman kan liegen naar zijn aanhang, het bedrag zal wel ergens tussenin liggen.

en dat is mooi meegenomen voor een club die zich wil losmaken van de financiele flaters uit het verleden en dat dat voor sommigen niet snel genoeg gaat, ach....

we gaan weer voetballen..

FC Goed Bezig

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:59u

Idd we gaan weer voetballen! Maaskant mag ff uithuilen maar moet snel aan de slag om de vacante positie in te vullen. Volgens mij heeft ie voldoende alternatieven maar tis natuurlijk knap waardeloos dat de hele voorbereiding is gespeeld met Stam centraal op het middenveld. Benieuwd wie die rol gaat krijgen en waar vd Leegte terecht komt aangezien Reuser zijn meerwaarde heeft bewezen afgelopen zondag! Nou Maaskant, verzin een list zou ik zeggen en hoop dat er tot de winterstop qua schorsingen en blessures geen gekke dingen gebeuren!

Hugo

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 12:04u

Jannie irritant w%f,

Wat heef thet nou weer met TM gelovigen te maken? Er zijn ook mensen die altijd al snapten dat er bij een 2,5 MEUR verkoopprijs vanalles aan de strijkstok van een makelaar en dergelijke blijft hangen. Dat is niet alleen bij NAC maar in heel het voetbal zo, merk je wel als je eens van je F7 afkomt.

En dat een voetbalclub geen democratie is of iets waarbij de hardstschreeuwenden gevolgd worden, is ook altijd al zo geweest.

Anyway, ik ga er van uit dat jij je in ieder geval binnenkort aanmeldt voor de clubraad, tot dan!

bou

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 12:27u

NAC heeft sowieso goed geld gevangen voor Stam. Dat is in ieder geval een klasse actie van het bestuur, mijn inziens.

Verder vind ik dat Robert niet moet janken. Dit is nou eenmaal het lot of NAC en aangezien de financiele situatie nog niet rooskleurig is, kan NAC dit geld gewoon niet laten liggen.

Ik snap het wel, maar als Robert dit soort toestanden niet wilt kan hij beter trainer worden van Manchester United of stoppen.

Tweety

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 12:28u

Als Ronnie nu niet verkocht was had iedereen volgend seizoen weer lopen janken dat NAC een wereldkans op een goede transfer heeft laten liggen.

Eerlijk gezegd denk ik dat 2 mio toch echt wel het maximum haalbare is voor een speler als Stam. Ik gun het Stam van harte.

Over de "clubliefde" van Stam kun je kort zijn: Die heeft ie (net als de meeste profs overigens) niet behalve wanneer het hem uitkomt. Van Nijnatten moet eens stoppen met natrappen omdat ie destijds geen baantje kreeg voor een paar ton per jaar.

Voor wat betreft Maaskant: We heben voor het eerst sinds jaren een seizoen achter de rug waarbij de vuile was niet naar buiten kwam (ik refereer naar de soap met EB) en ik zou het op prijs stellen als ook hij dat doet.
Hij moet trainen met het materiaal dat er tot zijn beschikking staat. En als er iets gebeurd dat hem niet aanstaat dan vraagt ie maar een gesprek aan met directie en/of bestuur en niet met BN/Destemmingmakers.

Overigens denk ik niet dat paniek aankopen als gevolg van deze transfer de juiste weg zijn. Meestal leidt dat tot kapitaalvernietiging en laat kapitaal nu het enige zijn wat we hebben.

In dit geval complimenten aan NAC voor wat betreft deze transactie.

thaj

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 12:36u

Iedereen hoor je over hoeveel geld hij heeft opgeleverd!
Ronnie is weg en wilde dit zelf ook dus ik ben van mening dat het ook de beste oplossing is! Ronnie is een hardwerkende voetballer maar ik denk dat we er daar wel meer van hebben!
Ik wil spelers bij NAC die gewoon voor ons cluppie gaan met hart en ziel en geen gelul van die Twente is een stapje hogerop!

Er zijn meer spelers die dat gezegd hebben ( denk aan Seedorf ) en kijk aan het eind van het seizoen maar waar we staan!

Ik denk dat we met deze groep spelers veel kunnen en zie Gorter en Fuji als twee hele talentvolle spelers met wie we de toekomst veel mooier kunnen maken!
Dit jaar zullen we weer laten zien wie we zijn!
WE ARE NAC AND WE ARE F%$$#(N PROUD OF IT !!!!!!!!!!!

De Kazen zijn gesmolten en nu moeten we die kruiken pakken!

Voor Ronnie het beste en veel succes bij je nieuwe club!!!

Voor en heel      Niet meer lullen maar doorgaan met poetsen !!!!!!

Tweety

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 13:28u

eeeeuh, dat kapitaal hebben we NIET dus bedoel ik

Johan De VLAMING

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 13:44u

Al met al is het gewoon knap lullig voor Maaskant. Hij zal er waarschijnlijk op afgerekend worden als de resultaten achterblijven.
Eigenlijk doodzonde dat de centen het weer winnen van het sportieve.

Sammy

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 14:08u

als je gillissen, feher, kwakman en van der leegte hebt, dan heb je toch al een vervanger in huis?

Waddinxveen

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 14:15u

NAC wilde zo graag een ander type trainer dan EB. Die hebben ze. Zie hier het gevolg...

Maaskant heeft natuurlijk wel gelijk, maar dit soort uitspraken kan je beter binnenskamers doen.

Voor de personen die denken dat ze recht hebben op bekendmaking van het exacte bedrag: dream on!

den Boeman

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 16:18u

Blijf t een goeie deal vinden, zit alleen nog met 1 vraag:

Jannie; Stam zn afkoopsom bedroeg toch 6 ton volgens jouw welingelichte bronnen was het niet????

Maw: Muil houwe

Moet zeggen dat ik Harry`s posts sinds ie terug is een stuk beter kan pruimen.

Hala Breda

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 16:52u

Je vraagt je af waarom sommige mensen nooit geloven wat Mommers zegt en wel afgaan op de woorden van makelaars, voorzitters van andere clubs en lokale kranten...

Hup NAC en hala Breda

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 16:56u

@Jannie F7 , hmmmmm..... , dus je wist zeker 6 ton ? , en nu is het de helft van 2,5 Miljoen , en morgen .....?
Bakkes dicht als je iets niet zeker weet , nu is het zeiken om te zeiken , sorry voor m`n grofheid , maar als je nu eens toe zou geven dat je er eens naast zat ....... , als je maar vaak genoeg ergens over liegt ga jij er zelf in geloven........

Maaskant heeft gewoon gelijk , en wat de directie daarvan vind boeit me niet zo , dit is een vent die zegt wat ie vind (kan natuurlijk niet met alles) , ik begin steeds meer vertrouwen in Robbert te krijgen , eerlijke mensen moet je niet beteugelen maar koesteren ! We moeten allemaal even aan wennen na Ernie Brandts.

Hala Breda

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 17:00u

Ik vond Ernie Brandts toch behoorlijk eerlijk overkomen...

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 19:22u

Ik dacht dat men bij NAC over een fulltime communicatiemanager beschikte om dit soort communicatieve faux-passen voor te zijn en een professionele indruk naar de markt uit te stralen. Eensgezindheid en clubliefde. Kameraadschap en solidariteit.

Helaas niets van dit al. Waarschijnlijk ziet men als het er op aankomt Reijn helemaal niet staan. Afgeschoven in een hoekie wachtend op een opdrachtje dat deze bevelsontvanger mag uitvoeren.

Deze transfer legt weer veel internalia bloot die we al kennen uit de beginjaren van Mommers bij NAC. Sinds die rechtszaak (gierend verloren door NAC - spreek Mommers) gelooft niemand TM meer. Als je als fantast cq leugenaar afgeboekt wordt door het gerecht, dan ben je weg. Dan is je reputatie aan gort. En daarom lachen mensen hooguit wat als ze Theo horen praten. En gaan dan weer snel verder met waar ze mee bezig waren.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 20:14u

@Hala Breda ,
Amai , da`s een beetje verkeerd geformuleerd door me ..... , ik bedoelde dat R.M. veel mondiger was dan E.B. .


Sammy

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 20:17u

@Harry, ik vind dat je vaak rancuneuze onzin uitkraamt en een openheid verlangt die nergens op slaat, maar wat die communicatie manager doet bij nac vraag ik me ook af. hele simpele nieuws feiten worden niet eens gecommuniceerd en bij de ech belangrijke dingen hoor of zie je de goede man ook niet.

dutchbird

Geplaatst: donderdag 4 september 2008 om 0:10u

Maaskant die pislink de pers zoekt; dat noemen wij: "cover your ass"-gedrag. Als het straks wat minder gaat en de pers of Theo kijken Robert indringend aan dan komt vast en zeker het pislinke krantartikel tevoorschijn ter bescherming van zijn achterwerk. Wie durft hem dan nog een trap onder de reet te geven?

Waddinxveen

Geplaatst: donderdag 4 september 2008 om 10:28u

Zo te zien zitten we met z`n allen i.i.g. op 1 lijn als het gaat om de toegevoegde waarde van de communicatiemanager

Mieshoop

Geplaatst: donderdag 4 september 2008 om 10:49u

Waddinxveen

is de kunst van het communiceren niet om soms juist niks te zeggen?

den Boeman

Geplaatst: donderdag 4 september 2008 om 15:09u

@ Mieshoop; je kan ook te ver gaan.....


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven