homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

3 september 2008
'NAC is een stuk van zijn hart kwijt'


Chris van Nijnatten, NAC-supporter en journalist bij 't ad, een combinatie die wel eens meer voorkomt, reageert op ad.nl met gemengde gevoelens op de transfer van Ronnie Stam naar twente.

Hij begrijpt dat NAC Stam heeft verkocht voor veel geld. Hij tikt dat financieel DE transfer allemaal logisch is. TV-geld, recette en de groei van commercie blijven achter, Stam was na het verlengen van zijn contract eerder dit jaar een dure speler als het gaat om salaris.

Als supporter heeft hij meer moeite met de transfer. 'Stam is een échte Bredase jongen, hoewel hij wel is opgeleid door Feyenoord. Ook toen hij nog niet zo goed kon voetballen, ging je voor hem naar het stadion. Hij was er immers een van 'ons'.'.
Als hij zijn journalistenpet afzet en als NAC-aanhanger de tranfer bekijkt komt hij tot de volgende conclusie: 'Met mijn NAC-pet op ziet het er een stuk minder logisch uit. Dan héb je een keer een jongen uit de eigen regio en dan gáát hij eens lekker voetballen en vervolgens wordt-ie verkocht. Aan een club waarvan de NAC-aanhang lang dacht, dat het een gelijkwaardige concurrent was. De identificatie van jonge supporters met een lokale held was nog maar net op gang. En ik mis de moeder van Ron Stam nú al. NAC is niet alleen een speler kwijt, de club is een stuk van zijn hart kwijt. Maar maak dat eens iemand wijs die geen geelzwart bloed heeft.'.

Hij besluit zijjn stuk met de woorden dat hij NAC en twente goede zaken hebben gedaan, dat Stam een stap vooruit zet, maar dat het voelt als een botte maar noodzakelijke amputatie.


Bron : De Rat, ad.nl


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Ronnie Stam

23-okt-2010
Chris van Nijnatten nieuwe directeur NAC? ...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

AllYellow

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 9:59u

Je kan het ook overdrijven..
Het enige jammerlijke is dat er geen vervanger is aangetrokken

M@rino

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:05u

Mooi stuk. Dit is ook het gevoel dat bij mij heerst. Los van de verkkoop van RS bewijst dit des te meer waar we met NAC staan. We hebben de slag gemist ten opzichte van clubs als twente. We zij en worden langs alle kanten ingehaald.

De zin "Aan een club waarvan de NAC-aanhang lang dacht, dat het een gelijkwaardige concurrent was." geeft dit mooi weer.

Hopelijk is dit een begin van een duidelijk belied binnen NAC maar ik ben bang dat het een toevalstreffer was.

Saludos!

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:06u

Mommers heeft niets met "de regio Breda". Die interesseert dat allemaal geen kont. Het liefst zoveel mogelijk vriendjes van Ploegsma, wat donkere jongens uit alle windstreken en verder hoe langer we wachten hoe goedkoper ze worden.

Dat Mommers nu toch weer in het nauw gedreven wordt rondom de transfer van Stam is zijn eigen schuld. Had-ie maar transparant moeten zijn, vooral naar zijn eigen trainer. Mommers beschuldigt Stam er van heel graag bij NAC weg te willen. En dat dat de doorslag heeft gegeven voor deze opmerkelijke transfer. En niet het feit dat Twente m wilde en hij last minute 4 ton ging zakken ten opzichte van Twente zoals Munsterman aangaf.

De Journalist heeft groot gelijk dat dit lapmiddel keihard nodig was om als een soort schaamlap het amateuristische beleid van de parodie op een directeur te bedekken. Want er is nogal wat fout gegaan de afgelopen jaren.

Nog even over de opbrengst van de transfer - wat gaat er gebeuren met het geld ? Gaat het op deposito bij de boerenleenbank ? Moet het afgeleverd worden aan investeerders van de Parel 2 ? Welk bedrag gaan we herinvesteren in de oude selectie ?

Kortom, vele vragen waar Mommers helemaal geen antwoord op geeft. En dit roept dan het beeld op van een stelletje dilettanten dat last minute werd verrast door iets wat een nummertje te groot was. Toen de gong ging hadden zij wel geld (minder dan afgesproken) en geen vervanger. De opwinding bij Maaskant is volkomen te begrijpen.

evil ash

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:07u

Ieder jaar weet je dat je spelers kwijtraakt aan clubs die net een stapje meer zijn, sportief of financieel. Wanneer NAC niet groeit zal dit altijd zo blijven. CLubs als twente, heerenveen, groningen , az en traditionele top3 hebben weer financiele ruimte tegenwoordig. Wees blij dat je ruim 2 mln hebt gevangen. Laten we voor Stam hopen dat hij niet op de bank beland, want hij is natuurlijk geen rechtsback.

Jammer dat je net Ammi hebt verkocht, als de selectie fit raakt, dan hoor je niemand klagen. Maar als deGraaf blijft sukkelen en achterin krijg je blessures, dan wordt het een moeilijk seizoen. De kracht van je selectie blijft toch de bank, dat hebben we afgelopen seizoen gezien.

sCARz

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:08u

Wat een gejank. Hij vergeet voor het gemak dat Stam zelf heel erg graagweg ging bij NAC. En aan de supporters liet hij zich al helemaal weiniggelegen liggen. Wat dat betreft heb ik heel wat meer met andere spelers. Die komen dan wel niet uit Breda, maar wekken iig de indruk meermet hun hart bij NAC betrokken te zijn dan ene Ronnie Stam.

danny b

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:16u

Mij zul je niet horen over het geldbedrag, ook als je 2 miljoen vangt is NAC spekkoper.
Ik snap ook niet dat twente zoveel over heeft voor dit over het paard getilde mannetje.
Ben het dan ook niet eens met Van Nijnatten dat NAC een speler verliest waarmee Breda of jongelingen zich identificeren. Diezelfde jongelingen waren een pain in the ass voor Stam, zullen ze in pluskut nog wel merken.

Waar ik me wel over verbaas zijn 2 dingen:

1. de totaal overbodige transfer van Ammi wat icm de transfer van Stam nog eens flink kan gaan opbreken.
2. de snelle ruis in de verhouding tussen trainer en directie (zie volgende nieuwsbericht), interne onrust is weer ontstaan terwijl we pas 1 competitiewedstrijd op weg zijn.

Don Leon

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:27u

Als Stam zo van de NAC-supporters was, dan liep ie niet na iedere wedstrijd, terwijl zijn ploeggenoten het publiek wél bedankte, als eerste en meest ongeďnteresseerde speler het veld af. Vind het dus maar een overdreven geromantiseerd stukje van Chris. Ik had er de afgelopen jaren in ieder geval helemaal niets meer mee. En ik geloof velen met mij.

ctk

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:34u

Tja, daar kan ik weinig aan toevoegen.....ben het 100% eens met Danny B en Don Leon!

Hij had weinig op met de supporters, ik heb hem weleens aangesproken bij het tankstation waar ik hem af en toe tegen kwam...hij liep me straal voorbij toen ik hem vroeg hoe het ging...super arrogant mannetje en is echt niet zo goed als twente denkt!

Waar ik wel moeit emee heb is de transfer van Ammi, een multifunctionele speler en die voor enkele tonnen laten lopen?!

TALENT

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:38u

@Don Leon en Danny B.
Helemaal met jullie eens. De heer van Nijnatten maakt er een huilstukje van...en ik weet al helemaal niet wat hij met ma Stam gedaan heeft. In ieder geval was haar Ronnie bij NAC nooit die cultheld, die een echt Bredase voetballer met gemak wel had kunnen zijn. Ronnie heeft zich wel degelijk goed ontwikkelt en zijn transfer is zijn beloning (van harte kerel) en levert NAC een mooi geldbedrag op. Maar Ronnie het hart van NAC noemen, dit gaat zo ontzettend te ver. Het hart zit op de tribune!

DaHuge

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:42u

Ik sluit me aan bij Don Leon, dat viel me vooral op in Black Burn....

Op de foto staan alle spelers met hun gezicht naar de meegereisde supporters en RS loopt al bij de spelers tunnel.

Come on

Mieshoop

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:45u

Tekenend waren de vele doordeweekse avonden, waar hij na afloop van een wedstrijd in den vreemde vergat de supporters, die hun werk in de steek lieten om o.a. hem te kunnen zien spelen, te bedanken.

Meest schrijnend was echter Zundert-NAC van deze zomer. De scheids fluit af, rs spurt richting kleedkamers, maar wordt net op de rand van het veld getackeld door een 9-jarig meisje met vlechtjes. Vervolgens met een lang gezicht de foto`s en handtekeningen afwerken... Heeft niets, maar dan ook niets met hart te maken.

wat mij betreft een geweldige verkoop. Op individuen na die geen idee hebben in welk spelersfonds rs zat (en het dus verkeerd weergeven hierboven) is het meerendeel van de supporters tevreden. En terecht!

ZEPA

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:46u

Stam is verkocht. Einde verhaal dus! Dit artikel over het verlies van een stuk van het hart...BAH....Stam is een aardige speler, maar in mijn ogen zijn er veel spelers bij die het niveau Stam aankunnen. Een speler met een duidelijk overzicht: tikkie terug, maar met ook erg veel belemmeringen...ach live goes on.

HUP NAC!

AllYellow

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:52u

Stam, leuke voetballer maar we moeten het niet overdrijven...
Ik herinner me nog de open dag van vorig jaar toen ik met m`n zoontje langs hem liep. In het voorbijgaan vroeg ie of hij niet met `m op de foto wilde... Hij trok hem zowat uit mijn handen
Dus ik heb in ieder geval een mooi aandenken aan Ronnie.
Ronnie, het ga je goed en succes in Twente. Hoop wel voor je dat je op het middenveld komt te staan anders zie ik het zwaar in.

Don Leon

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:53u

Whaha schitterend DaHuge

Zoek de Stam:

Den86

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:54u

Leuk dat het een speler uit      was, das uiteraard leuk om die bij de club te houden.

In gevalletje Stam denk ik daar anders over...arrogant ventje die af en toe de beste man van het veld was maar af en toe ook de slechtste...

Bedankt voor bewezen diensten en succes daar

danny b

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 10:58u

@ Don Leon,

Als iemand em op film heeft... na dit fotomomentje stuurt Maaskant Stam terug. Ronnie banjert met tegenzin naar het uitvak, kijkt over zijn schouder, ziet dat Maaskant niet meer op hem let en gaat alsnog rechtsomkeert zonder het publiek te bedanken richting kleedkamer.

Nee hier is NAC echt een stuk van zijn hart mee kwijt

bakkertje99

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:02u

Ik denk er toch wat anders over dan de bovenstaande mensen. We hebben te maken met een betaald voetbal organisatie. En of een speler (of trainer) zijn haar goed zit, of op zondag bij tante Mien gaat eten, een keer zwaait, of over het paard getild is vind ik niet zo belangrijk. Het gaat ermij om dat hij die 90 minuten binnen de lijnen preseert. Als hij dat doe dan voldoet hij. En Bredanaar Stam voldeed. Ik denk dat we Stammeke gaan missen. Maar dat zal pas na een paar wedstrijden blijken.

Den86

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:03u

@ Don Leon

Roy

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:03u

Nou, nou.

Heb niet zo`n behoefte om me te identificeren met deze behoorlijk arrogant overkomende jongen die naar eigen zeggen NAC ontgroeid is. Ook al komt-ie dan uit de buurt.

Liever iemand ŕ la Zwaanswijk of Lurling die wél uitkomen voor hun clubliefde en zich open stellen naar de supporters.

Heb Van Nijnatten redelijkn hoog zitten, maar hier maakt hij mijns inziens toch een aardige misstap....

drs Marcellus

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:36u

Stammeke kan eens een goed voorbeeld nemen aan Donny Gorter. Deze jongen nam tijdens de open dag nog eens uitgebreid de tijd om met de supporters over van alles en nog wat te ouwehoeren.

Stam daarentegen zat een beetje ongeinteresseerd bij de Rat stand handtekeningen uit te delen omdat het moest.

Zoals van Nijnatten het hier stelt verliest NAC met deze jongen echt geen hart. Ook Stam is een broodvoetballer die gewoon naar een andere club gaat als er maar voldoende euri`s worden betaald. Ben het dus totaal niet met hem eens.

danny b

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 11:40u

@ bakkertje,

Ben ik beginsel helemaal met je eens, maar dan klopt het stukje van CvN ook niet meer.
Met Stam verliezen we niet iemand die een deel van het hart van de club vormt, maar gewoon een gemiddelde voetballer die al jaren aast op een transfer (wat zijn goed recht is overigens).

bakkertje99

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 12:22u

Ach Danny sinds CVN niet meer in ons stadion komt (zolang TM de baas is), is hij een beetje uit het oog verloren wat er zo allemaal leeft hier.

Nick dun Irste

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 12:36u

Kom op zeg, als het nou allemaal tegen de zin van Stam was gebeurd iwordt het een andere kwestie. hij wilde zelf, en hij wilde dat al lang. Van Njinatten moet niet zeuren, Stam heeft zijn eigen Nac-hart wijselijk even vergeten. Zoals mijn zoontje van 11 zegt: ik kan het wel begrijpen hoor papa, via Twente kom je makkelijker nog een stap hoger dan bij Nac. En uit je eigen carričre moet je alles halen.

danny b

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 12:51u

Alles uit je carriere halen?

6 jaar NAC, 4 jaar twente, 2 jaar wegrotten bij feyedinges om vervolgens je loopbaan weer af te bouwen bij NAC

óf

16 jaar als Bredanaar bij NAC spelen en één van de aller"grootste" NAC`ers uit de clubhistorie worden.

ik zou het wel weten

von F

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 13:02u

Ook ik laat geen traan om het vertrek van chefke gaaf. Ik hoef mij niet te identificeren met zo`n over het paard getilde middenmoter met vedette neigingen.

Wat vel treuriger is, is dat de beoogde vervanger voor een kwartje en een kauwgombal verkocht is terwijl dat niet nodig was. Tenminste sportief gezien niet nodig was.

VG

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 14:43u

deze jongen is de laatste jaren nogal veranderd in zijn nadeel, dit jaar op de open dag liep hij chagrijnig rond en een handtekening aan kinderen uitdelen was al teveel moeite. ik zei toen al tegen hem, strik erom en weg ermee, ik ga hem niet missen en vele met mij.

Hanske N

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 14:53u

Don leon: hart van NAC zit (en staat) inderdaad op de tribune!
CHris slaat de plank mis!

Pike Mujkic

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 15:09u

Gelukkig zien een hoop mensen dat stammeke de laatste tijd inderdaad wat misplaatse vedetteneigingen begon te vertonen.

Dus niet meer over lullen, van 1 miljoen tot 2,5 miljoen, gewoon een goeie deal voor NAC.

Alleen hopen dat we niet in de knoei komen met blessures / schorsingen, met name op de rechtsbackplaats zijn we wat kwetsbaar.
Maar voor wat betreft het middenveld; Prat, Gilissen, Kwakman en/of Gorter, pak je kans.
Ook Stam is ooit jong begonnen en als jullie gewoon 10 jaar bij NAC blijven heb je net zo`n "geel/zwart-hart" als Stam.

real breda

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 15:31u

luister een dikke 2 mil voor stam.....dat is de jackpot voor de koning van de breedte pass...plus het feit dat ie niet in de spelers groep lag....2 mil....whahahahahah een poepie joepie dat is ie..volgens vele medespelers...

Ata

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 15:57u

Ach, de voorbeelden over zijn tegenvallende clubliefde zijn legio. Zijn afkomst is daarom geen reden om hem hier te houden.

De twaalfde man

Geplaatst: woensdag 3 september 2008 om 20:51u

Je kunt ook overdrijven van nijnatten... Het is al bijzonder dát er een club geld over heeft voor een middelmatige speler van het kaliber Stam. Tikkie breed tikkie trug, kijk de verloren halve finale voor de beker tegen de nerds eens terug. Nee, we verliezen een groot voetballer...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven