homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

16 februari 2008
Voorbeschouwing de Graafschap - NAC


Zondagmiddag om half 3 treedt de parel van het zuiden in Doetinchem aan tegen de superboeren.
Het begint een beetje een cliché te worden, maar ook deze wedstrijd is voor beide ploegen behoorlijk van belang.
Voor de Graafschap, omdat ze na de winterstop slechts 4 punten bij elkaar gesprokkeld hebben waardoor het gat met de 16e plaats nog maar 6 punten bedraagd en NAC staat bij winst weer op gelijke voet met ajaks op een gedeeld 2e plaats.

De Graafschap zit dus in een stevige dip. Op zich niet verrassend, aangezien het een seizoen geleden nog in de eerstedivisie balde.
Tel erbij op, dat het koningskoppel in de spits inmiddels allebei zijn vertrokken en de verklaring voor het zowel povere aantal doelpunten (27) en de langzame val op de ranglijst is verklaard.
Daarnaast missen de superboeren zowel de groot als biseswar vooin en is nieuwe aankoop karlsons nog niet fit genoeg om te starten.
Gaat het dan een makkie worden voor NAC? Geen enkele ploeg heeft het makkelijk op de vijverberg.
De Graafschap zal opportunistisch gaan lopen ballen in de hoop een gaatje te vinden in de defensie van de Bredanaars.

Defensie en NAC...: da’s een bijna onneembare vesting geworden.
Ten Rouwelaar staat inmiddels op de rand het all-time NAC record van Johnny Karelse te breken en de achterste linie heeft na de winterstop maar “liefst” 3 doelpunten geiincasseerd.
Tel hierbij op, dat er een ijzersterk middenveld staat en er voorin voldoende snelheid en doelgerichtheid aanwezig is, en die hoge klassering van de Bredase trots is misschien helemaal nog niet zo vreemd.
Ernie Brandts moet enkele spelers gaan teleurstellen. Amoah is weer volledig fit en hierdoor verdwijnt Sikora naar de bank.Waarom Kolkka werderom “beloond” wordt met een basisplaats, is dit RATdaxie-lid in ieder geval een raadsel.
Daarnaast is de regisseur op het middenveld, Rogier Molhoek weer terug van zij wedstrijd schorsing en dit zal ten koste gaan van Gilissen.
Last but not least: Zwaanswijk is vanwege ziekte een twijfelgeval en zal, indien niet tijdig opgelapt vervangen gaan worden door Loran.
Door een dusdanig evenwichtinge en gelijkwaardige selectie, nemen spelers als van Gessel, Sikora, Loran, Idabdelhay en Gilisse morgenmiddag zeer waarschijnlijk (weer) plaats op de bank. Menig eredivisiecoach zou hier een “Orlando-tje” van krijgen...
Daarnaast mist NAC nog steedse een drietal spelers: Zoetebier, de Graaf en Tamerus zijn nog steeds geblessseerd.

Werkvoetbal...: dat zal hetgeen zijn we morgen te zijn gaan krijgen van zowel de Graafschap als NAC. Is daar iets mis mee? Dacht het niet! Ook werkvoetbal kan bourgondisch, tegendraads, samenhorig en zelfbewust zijn!
De “onneembare vesting” zal er weer staan, aangemoedigd door een redelijk vol uitvak (+/- 500 man) wat weer voor de overduidelijk hoorbare vocale ondersteuning zal zorgen. Nu maar hopen dat de selectie beide beentjes op de grond houdt, dromen wij wel van Camp Nou en San Siro...

HUP NAC


Bron : De RAT


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


17-feb-2008 DGS-NAC (0-1)


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

kwibus

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2008 om 17:17u

hou maar op met je san siro of nou camp want met dit bestuur en directie word het gewoon weer de lange leegte of de adelaarshorst
kwibus

raraNAC

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2008 om 17:24u

er is een speler die een medische keuring heeft gehad bij NAC, weet iemand een naam??

hondstrouw

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2008 om 18:25u

Kolkka kiest zijn momenten en lijdt niet snel balverlies, waardoor er aansluiting kan komen. De eerste helft tegen Utrecht en Sparta kon de bal voorin niet goed worden vastgehouden. Kolkka deed dit van de drie voorhoede spelers toen nog het beste.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2008 om 19:45u

@hondstrouw , tel daarbij op dat naast Lurling ook Kolkka heel wat verdedigende taken uitvoert als de nood aan de man komt , ook achterin !
Amai , Molhoek én Amoah weer terug , wat een luxe.

KeesdeJongh

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2008 om 19:58u

Zojuist 3 vip kaarten voor morgen opgehaald, dus tussen de superboeren zitten ook NAC supporters! Come on NAC! 3 punten mee naar Breda!     Sportieve groet, Kees de Jongh

danny b

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2008 om 20:15u

@ hoog!

Tel daar dan weer bij op dat Kolkka NACs topscorer qua assists is en ook nog eens dat hij nooit geblesseerd is (oftewel je weet precies wat je aan hem hebt). Dat alles bij elkaar maakt Kolkka voor mij een onbetwiste basisspeler.

Gerrie de B.

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2008 om 20:24u

`We missen nog drie spelers`.... Mis eigenlijk alleen De Graaf, Ten Rouwelaar is op dit moment gewoon véél beter dan Zoetebier en Tamerus heeft mij nog nooit kunnen bekoren. Kan natuurlijk altijd verandering in komen. En eigenlijk wat betreft De Graaf: met een Molhoek op het middenveld heb je niet bepaald een mindere voetballer staan!

Brammetje de B.

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2008 om 20:26u

Dit verhaaltje hierboven komt op naam van Brammetje de B..... Eventjes vergeten uit en in te loggen...

deuZige

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2008 om 21:52u

Met het verlies van de tukkers en het gelijk spel van fc friese-vlag doen we goede zaken mochten we van de super-boeren winnen. Hopelijk wint ook az een keer want dan blijft ook grün op veilige afstand van ons.

Troost prijs:met hulp van Ton, stilburg laatste!

dimitri

Geplaatst: zaterdag 16 februari 2008 om 23:36u

sorry, die haaieFinnesoep heeft mij nog niet kunnen bekoren. Wat hij doet, kan iedere speler en ik verwacht gewoon veel meer van een speler met zo`n status en zo`n salaris.
Brian pinas deed vorig jaar hetzelfde en die werd uitgefloten aan alle kanten.

dimitri

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 7:26u

ter aanvulling: zijn nut heeft hij zeker, anders zouden we niet zo hoog staan...
ik zou alleen graag wat meer van hem willen zien..

danny b

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 9:50u

@ Dimitri,

Klinklare onzin. Pinas mag de schoenveters van Kolkka nog niet strikken.
Schoenveters die jij maar wat graag in het Museum zie hangen na zijn hattrick in de bekerfinale 07/08
maar die ruiten ben je behoorlijk aan het ingooien met je anti-Kolkkaposts makker. In ruil voor het retroshirt van hetzelfde seizoen 07/08 mag je Joonas` veters rond 2012 wel van mijn muur komen trekken

Enkhuizer rat

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 10:25u

Wat een goede uitslagen weer gisteravond. Het lijkt erop dat heel de kosmos meewerkt aan `t succes van NAC in `t jaar van de RAT. Zeker veroorzaakt door iemand van jullie die `The Secret` gezien heeft en zijn wens doorgegeven heeft aan moeder aarde. Ik ga vanmiddag met een gerust hart naar Bergen aan Zee. Of is dat iets te makkelijk gedacht..

richard2

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 10:55u

@ Enkhuizer rat

ik denk dat dat inderdaad te makkelijk gezeg is haha... word een lastig middagje ook nog eens zwaanswijk er niet bij die man is toch in vorm als je het zo mag noemen.. maar we winnen wel :-) (hoop het). laat maar zien dat we dit seizoen plaats 2 waardig zijn . volgend seizoen staan we weer ergens onderaan te bungelen helaas maar is wel de realititeit

brammetje S.

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 11:03u

Ik vind het ook niet gek dat kolkka in de basis start, hij heeft dit seizoen de meeste assists op zijn naam, hij voert zijn verdedigende taken goed uit en heeft niet snel balverlies. Dat hij wat trager is geworden en zijn man nauwelijks voorbij komt maakt dan niet veel uit je hebt een assist nodig voor een doelpunt lijkt me zo

de broer van john f.

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 11:07u

@ Enkhuizer...
Je mag het misschien idioot vinden, of -zoals een berucht poster ten dezent het pleegt te zeggen- wellicht vind je het iets voor mietjes, maar NAC met een link naar het jaar van de Rat, zit wel degelijk in mijn Secret-pakket. Alle voorwaarden zijn er wel voor om onze jongens dit jaar naar (te grote) hoogten te doen stijgen. En kijk eens naar de concurrentie, wat zich daar afspeelt: - Bij Ajax is de pl**ris en onrust uitgebroken; - PSV weet zich weinig raad met enerzijds het achteruit hollende voetballend vermogen en anderzijds de deze weken aantredende escape naar `toch nog` Europa; - in het glanzende voetbalbolwerk van Heerenveen vertonen zich deze weken de eerste schoonheidsbarstjes; - Twente stijgt maar niet uit boven de middelmaat, waar het overigens wél recht op heeft; - Feijenoord holt in kunnen en kennen alleen maar achteruit dit seizoen; - achtervolgers van ons goeie ouwe NAC laten aan de lopende band steekjes vallen en tonen zich verre van standvastig in presterende zin, zoals Roda JC, Vitesse, Groningen (dat om de topposities dit seizoen wel eens kan uitgroeien tot dé concurrent)...
Ik weet het, jij weet het: alles heeft te maken met mazen en voetbalwetten, maar feit is wel dat Ernie Brandts & l`equippe alle voorwaarden in de Bredase voetbalrug voelen blazen. Zoals daar zijn: Amoah kan zich onsterfelijk maken door te doen waar hij de laatste seizoenen naar streeft, precies, zichzelf eindelijk naar de status spelen die hij verdient, ondanks de twijfel die de laatste maand aan hem knaagde, Matthew wéét dat hem na de deceptie in het African Soccer Adventure nog slechts één `reiken naar de Voetbalhemel` rest: met NAC naar de eerste plaatsen knokken. De hier veelal onbegrepen Joonas Kolkka, heeft net als de anderen dit seizoen nog één keer de gelegenheid om vakmatig te presteren wat niemand meer van hem verwachtte; nadat Finland als hoger schouwtoneel is uitgespeeld beseft hij dat het geel-zwart om zijn Finse schouders hem dat moet brengen. Anthony Lurling ruikt al wekenlang de kans van uiteindelijke erkenning en laat dat met tomeloze inzet zien, net als Sikora. De jonge Fouad weet niet wat hem overkomt, maar speelt zich onbevangen verder in the picture van voetbalmakelaars. Ik noem maar enkele onderdelen van de chemie, die in combinatie met alle `toevalligheden` in het Jaar Van De Rat kunnen zorgen voor een ongekende verrassing.
Als ze vanmiddag winnen wil ik wel eens zien wat dat volgende week gaat doen met een club die zich uit de beurswereld `moet` terugtrekken. En daarna? Ha!

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 11:46u

Kolkka... mij heeft hij nog niet kunnen bekoren. Ik kan niet beoordelen of het feit dat hij altijd op eigen helft staat (ALTIJD) en daardoor vaak te laat is in de counter (of in een fatsoenlijke aanval) aan hem ligt, of hem is ingegeven door de tactiek die NAC toepast. Hoe dan ook blijft een punt dat hij zijn man niet voorbij komt en slechts zelden een bal vooruit speelt.

Dat er uit de keren dat hij dat wel doet, 5 goals zijn gevallen, is knap.

Wat mij echter een teken aan de wand lijkt, is die `masale` Kolkka-verdediging hier. Pure scorebordjournalistiek. Wel een mooi scorebord overigens, maar ik vind Kolkka gewoon geen echte aanwins voor NAC. We verdedigen, verdedigen en verdedigen en ook weer hier op DROL.

Symbolisch voor het `nieuwe NAC`? Ik hoop het niet, ik zie toch graag een ander soort voetbal met wat spektakel. Als `men` bij NAC dat voor het oog heeft en bereikt in de komende jaren: mijn zegen hebben ze.

ps vanmiddag: 0-2 (Feher en Idabdelhay)

dimitri

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 12:01u

@ danny,

ik beloof je dat als Kolkka de winnende in de finale erin trapt ik persoonlijk al mijn woorden terug neem en een fanclub voor hem opricht.
Ik zeg niet dat hij slecht voetbalt, maar het is allemaal zo steriel, zo risicoloos. Ik had veel meer van hem verwacht eerlijk gezegd.

hannibal

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 12:28u

kolka staat een beetje centraal voor het voetbal van ons NAC dit jaar, risicoloos en effectief - iets wat een echte NACsupporter best 1-2 seizoenen pruimt maar dan toch wel weer iets aantrekkelijks wil zien. ben benieuwd vanmiddag.....

noisia

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 16:29u

We kunnen niet eens verliezen van de graafscha, weg met die trainer !!!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 19:04u

@WW , vind je het gek , ik persoonlijk heb al een week of 9 een smile op m`n bakkes !

@Alcoholvrije Sinterklaas , dat verdedigen van de prestaties van Kolkka is wat mij betreft vooral ingegeven omdat de Fin zo onderschat wordt en eerlijk is eerlijk , hij heeft dit seizoen ook een mindere periode gehad , waardoor Ammi een aantal wedstrijden z`n kunsten heeft kunnen tonen , da`s nu ook het mooie van deze brede selectie.
Nu de hete adem van Ahmed in zijn nek asemt voetbalt hij met meer pit en vechtlust valt me op

danny b

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 20:14u

@ Dimitri,
Ik had zelf 10 wedstrijden of zo geleden een enorme misser. XXL wees me erop tijdens (ik meen) utrecht uit hoe belangrijk en goed Molhoek was/is. Had ik nog niet gezien. XXL betichtte me van geen verstand van voetbal, gelijk had en heeft hij!
Ik ben op hem gaan letten en zag hoe mis ik zat. Doe mij nou een lol en let de komende 3 wedstrijden eens op Kolkka ook wanneer de bal daar niet in de buurt is. Kolkka is zoveel beter dan Pinas en heeft wel degelijk zijn aandeel in het huidige succes. Ik verdedig hem zo, omdat hij i.m.o. een onopvallend goede, nooit geblesseerde, berekenbare en trouwe speler is. Ik baal ervan dat zulke spelers door sommige supporters niet op de juiste waarde wordt geschat. Kolkka maakt NAC beter!
@ hannibal,
de speelwijze maakt me werkelijk waar geen ene fuck uit wanneer NAC maar met het mes tussen de tanden strijdt wanneer het niet loopt. Alsof van oudsher het normaal is dat NAC met vleugelspelers speelt of alsof het van oudsher normaal is dat NAC dat niet doet. We zijn geen 4-3-3 ajaks. De enige eis die ik in mijn 22jarige NACsupportersschap stel is heel simpel: schop en win van die bovenderivierse rukkers en al die benedenderivierserukkers die niet voor NAC zijn. WINNEN en anders enkels breken. Hou alsjeblieft op met aantrekkelijk voetbal of over hoe NAC hoort te spelen. Helemaal NIKS is des NACs of niet des NACs. Allemaal flauwekul! Spreek het tegen en benoem het met feiten gestaaft op het verleden! Ik daag iedereen uit! Benoem maar eens hoe NAC volgens traditie hoort te spelen! Ik denk dat ik met knokken wanneer het niet loopt al alles benoemd heb! DAT is de huisstijl van NAC en niks anders!

dimitri

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 21:19u

@danny,

lees mijn reactie eens toen Molhoek aangetrokken werd en bv toen het bekend werd dat hij geblesseerd raakte.....Molhoek is de dragende speler van dit team.
Kijk eens vandaag naar NAC toen Kolkka gewisseld werd, net zoals bv de voorgaande wedstrijden; NAC was gewoon etukken beter en dreigender na rust dan voor rust en dat is al vaker de laatste weken.....Ik zeg niet dat kolkka slecht voetbalt, maar het is steeds een mager 6-je, terwijl hij met zijn geschiedenis en salaris regelmatig een 8 moet scoren.

Het mooie over voetbal is dat er altijd verschillende inzichten zijn. Ik vind het wel lief van jou dat je onze Fin blijft beschermen

danny b

Geplaatst: zondag 17 februari 2008 om 21:50u

Kom op Dimitri, jij stelt Kolkka gelijk aan Pinas! Waar moet ik beginnen?

Joonas !


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven