homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

8 september 2007
`Stop met het schenken van bier bij wedstrijden van NAC`


Het auditteam Voetbalvandalisme schrijft in haar eindrapport 2006/2007 dat het afgelopen moet zijn met bier drinken tijden de wedstrijden van NAC.

De onderzoekers vinden dat omdat er bij rellen sprake is van dronken hooligans. NAC ziet het drinken van bier tijdens de een Avondje NAC als een bonus voor het publiek. Dus zolang de NAC supporters zich goed gedragen, kan er tijdens de wedstrijd een pilsje gedronken worden.

Hier wringt de schoen, iets wat al jaren heel gebruikelijk is, wordt nu plotseling als bonus gezien. Ook bier drinken voor café Beatrix wordt als bonus beschouwd. Bij NAC begrijpen ze het woord bonus niet helmaal. Een bonus is iets extra’s, dus wat er eerst niet was. De bonus van het bier drinken in het Rat Verlegh Stadion is een sigaar uit eigen doos.

Het auditteam geeft ook complimenten aan NAC. Zo is het drank- en drugsgebruik goed in kaart gebracht en de folder bonus/malus wordt door de onderzoekers als erg duidelijk beschouwd.


Bron : bndestem, De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties


10-sep-2007
Clubraad op zoek naar bonussen...
06-sep-2010
De non-argumentatie van NAC en de lokale drie...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Gerrie de B.

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 12:03u

Stelletje koekerts! Zoals Barry Stevens altijd zei: "gewoon doorgaan!"

Ritchie

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 12:03u

Ik word agressief van dit soort subsidie verslindende kut stichtingen.

Massi

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 12:06u

Belachelijk dit! Ongelooflijk hoe ze het avondje NAC kapot proberen te maken. We mochten al niet meer voor de Bea staan met een biertje en nu mag het straks misschien ook niet meer op de tribune!

Dachten ze soms dat we voor het mooie voetbal naar NAC kwamen kijken? Wij gaan niet naar het voetballen, wij gaan naar NAC! NAC is a way of life! En daar hoort bier bij!

Echt zo jammer dat de beleidsmakers (intern en extern) dit niet begrijpen...

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 12:33u

Moeten ze zeggen jongens , is om de de gene waar ze subsidie van krijgen tevreden te houden (hoop ik) , zie het net als het gedogen van dat geknetter van die `open` uitlaten van Harley`s , mag wettelijk toch óók niet......?

Gelukkig hebben we in de leiding van NAC mensen die begrijpen dat NAC op Zaterdag is mét bier , da`s de cultuur hier in Breda ! , net als dat je niet het bier uit een café kan halen , wat is dan het nut van een café.........?

De Rat steldt (al dan niet terecht) ; >`hier wringt de schoen, iets wat al jaren heel gebruikelijk is, wordt nu plotseling als bonus gezien. Ook bier drinken voor café Beatrix wordt als bonus beschouwd. Bij NAC begrijpen ze het woord bonus niet helmaal. Een bonus is iets extra’s, dus wat er eerst niet was. De bonus van het bier drinken in het Rat Verlegh Stadion is een sigaar uit eigen doos.`<

Kan zijn zeg ik dan maar deze stichting geeft toch ook het bewijs aan dat als het aan anderen ligt (lees regering) dan was er dus al geen bier meer geweest ! , duuuus wel terecht dat het niet de goede naam is , `bonus` maar dat hemel en aarde bewogen wordt door de NAC leiding om ons op Zaterdag te laten spelen mét bier en als alles goed gaat op het plein voor de Bea dan maakt het mij niet uit of je dit nu bonus of wat dan ook noemt !

dn Zeeuw

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 12:36u

zo Paulus, nu al aan het bier? je Caps Lock staat aan en je tikt met dubbele tong.....

ach tien veren in de reet van NAC en toch een puntje om over te mekkeren...
Wanneer zijn de laatste dronken hooligans gesignaleerd bij NAC? Dat is toch al een tijdje geleden... en volgens mij was bier daar niet de oorzaak van (hoogstens een factor van enige betekenis) maar een dramatisch verlopen seizoen. Sindsdien verloopt alles toch heel netjes?
Dat hooligans vaak dronken zijn betekent niet dat iedereen die een paar biertjes drinkt een hooligan is!

auditteam=(zinloze) mensen (zinloos) van de straat houden

Overigens, het in kaart brengen van drugs-en drankgebruik is iets anders dan voorkomen, aanpakken of uitbannen. Ik heb namelijk net de afwas in kaart gebracht maar hij staat er nog steeds...

NAC Jeroen

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 12:38u

Ik sta nét op het punt om geen bier meer te gooien, en dan krijg je dit ! Bier hoort bij NAC, evenals sfeer en een positief-aggressieve benadering. Wij zingen veel, derhalve dient de keel gesmeerd te kunnen worden. Ik vrees voor een devaluatie van het Avondje en het aantal SCC-houders. Ik vind wél dat NAC er in dit geval goed mee omgaat, burgemeester heeft dit al eerder voorgesteld en is terecht en gelukkig teruggefloten. Als bewijs voor goed gedrag van het laatste seizoen vind ik dat een biertje moet blijven. Mijn wedstrijd NAC is mét bier en maten op de tribune.

mies

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 12:47u

Inderdaad bier gooien moet verboden worden

den Boeman

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 12:49u

@ Richie: JUIST!!

Pek en veren voor zulk vollluk............

den Boeman

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 12:49u

moest natuurlijk zulluk volluk zijn.....

Smurref

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 12:53u

Geen bier = geen seizoenskaart meer

DENNIS79

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 12:56u

Ben het met hoog het bier eens... Als het namelijk aan andere partijen had gelegen EN het NAC bestuur had zich daartegen niet verweerd, dan hadden we al geen bier meer gehad op de tribune.

In dat opzicht is het wel degelijk een bonus! NAC is de enige club waar nog bier op de tribunes wordt toegestaan. Bij andere clubs was het vroeger ook toegestaan, maar nu dus niet meer.

In mijn ogen is het dus wel degelijk zo dat NAC haar nek uitgestoken heeft voor de supporters!

rimaris

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 13:07u

Volgens men komt de agressiviteit bij de meeste hooligans langs de neus naar binnen. Toch knap dit staaltjes struisvogelpolitiek

robbb

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 13:15u

de bonus voor is dat er na jaren van dramatisch presteren gewoon weer 13000 man/vrouw op de tribune zit, behandel ze maar als kleine kinderen dan is dat ook snel afgelopen. wil dat er volk naar het stadion komt en daar hoort service bij dus ook een licht alcoholische versnapering voor den dorstige mensch.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 14:23u

Helaas proef ik in de reacties dat men dit in de schoenen wil schuiven van NAC , FOUT ! , lees de krant van vandaag of i.i.g. NAC.nl als je het nog niet snapt.

Ik zie een avondje NAC als een stapavond op een zomerse Zaterdagavond , er wordt alcohol gedronken dus zijn er die er verkeerd mee om gaan (zelf ook te vaak in het verleden).
Politie is er dan om te handhaven simpel.
Anders wordt het als men net als b.v. tegen Top Oss masaal elkaar of de politie te lijf gaat , dáár moet men al deze dingen zoals meer camera`s , terasverbod voor de Bea , strengere straffen zoals de lijst die op de bonus/malus folder staat waar veel met stadionverboden gewerkt wordt (hopelijk wel met meldingsplicht , helpt anders geen hol) enz. enz. verzonnen worden.

Nee , naast dat ik vind dat het in de cultuur zit `NAC en bier` gaat men voorbij aan het gegeven dat áls het verboden wordt dat men dan zich voor aanvang van de wedstrijd zich vol laat lopen , probeer dan maar eens zo`n 10.000 man een stadion verbod te geven.......

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 14:26u

Voor de duidelijkheid bedoel ik met `een stapavond op een zomerse avond` in de binnenstad van Breda mee ......!

Stekel

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 14:26u

Beleggers die handelen met voorkennis roken vaak een fijne sigaar terwijl ze dubieuze transacties plegen. Daarom wil de stichting tegen witteboordencriminaliteit sigaren roken tijdens het handelen in aandelen verbieden. De directie van de Binck Bank is het daar niet mee eens: `Wij zien het sigaar roken als een bonus voor goed gedrag, maar zodra één van onze klanten een verkeerde transactie doet, dan mag niemand meer sigaren roken!`

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 14:41u

@ W.W. , je zegt ; `Kan iemand mij vertellen welke rellen er in die voetbaljaargang in Breda hebben plaatsgevonden??`

Dat is ook een beetje ongelukkig neer getyped door dit ratdactielid...... , als je het rapport leest (hele kluif !) maar i.i.g. dat gedeelte over rellen in de periode 06/07 dan gaat dat over de hele ere en eerste divisie ! , dus niet over NAC.
Rapport kan je lezen door op een link te klikken onderaan het stuk wat op NAC.nl staat over dit Auditteam. (zou dit team ook voorsprong door techniek hebben.....?
)

Y.

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 14:44u

Zo, NAC heeft weer een aantal veren in zn reet gestoken gekregen, misschien dat we dan vanaf nu ook kunnen gaan werken met echte bonussen.

de gele kaart

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 15:12u

Ik drink vanuit geloofsovertuiging geen alcohol, ik vind het dus een goede zaak.

Don Leon

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 15:28u

@de gele kaart

Hoezo, dús een goede zaak?! Niemand dwingt jou om bij NAC alcohol te drinken hoor? Wat jij voor je geloofsovertuiging doet, moet je fijn zelf weten en hoeven wij in het stadion verder niet te merken. Jij andersom ook niet van het bier dat wij drinken.
Ik geloof ook hoor. Ik geloof namelijk dat ik zo bij advendo eens een lekker biertje ga drinken!

kees4

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 16:00u

gelukkig is er vanavond bij advendo geen drooglegging van bier.

von F

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 17:08u

@Hoog:

Met het regeringsbesluit van gisteren in combinatie met het (te) kleine pielmuisje van onze `burgervader` zijn die 10.000 stadionverboden in no-time gerealiseerd ben ik bang.

Judge M.

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 17:28u

Helemaal eens met Rimaris.

deuZige

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 18:48u

Slechte zaak, net als dat parkeerbeleid. (volgens mij komen hooligans ook met de auto)

de broer van john f.

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 19:01u

Euj Don, nie zo agri, ook unne Peter Jan Balkenende-aanhanger is welkom in ons stadionneke... Plezier vanavond bij Adje Vendo. Ik hoop dat de uitslag daar correspondeert met NL-Bulgaria, dan is het feestje compleet.

madball

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 21:20u

@ hoog

Hoezo ben jij er zo zeker van dat NAC zich inzet voor de supporters, dat wij "ons" biertje op de tribune kunnen blijven drinken? Het lijkt mij niet geheel onwaarschijnlijk dat NAC zelf ook iets aan "ons" biertje overhoudt. (ze zijn (lijkt mij) niet voor niets overgestapt van Juup naar bahvaria) (is eigenlijk al een malus)
& als het biertje echt van de tribune verdwijnt, ben ik bang dat er ook wat scc/cc houders van de tribunes zullen verdwijnen.
Zit er misschien toch een stukje eigenbelang bij...?

Desertfox

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 23:42u

stelletje zielige figuren zijn het in dat team. Straks verzinnen ze wat anders dat mensen los gaan op fanta en dat mag dan ook niet meer
bier hoort bij het voerbal en zo is het nu eenmaal en als dat team hen nie aanstaan ja dat is pech gehad hebben weet zeker dat iedereen van elke club dan maar ook tegen de drooglegging in opstand gaat komen

avang

Geplaatst: zaterdag 8 september 2007 om 23:56u

@Dennis 79: Eindelijk een zinnige reactie tussen al het negatieve geleuter.

Bespaart mij wat tikwerk. Ik had ongeveer hetzelfde willen schrijven.

Mieshoop

Geplaatst: zondag 9 september 2007 om 1:52u

@madball..

NAC zet zich zeker wel in voor de supporters op het gebied van bier in het stadion, getuige:
- het ageren tegen het landelijk beleid door toch bier te blijven schenken tijdens 15 wedstrijden;
- invoering bonus malus, op basis waarvan dit landelijk beleid wordt omzeild;
- volledige steun, inzet en gebruik netwerk om terrasvergunning voor elkaar te krijen
- en, in een eerder stadium, het omschrijven van de term `avondje NAC` en het benoemen van de meerwaarde die een pislke op dit avondje toevoegt...

madball

Geplaatst: zondag 9 september 2007 om 4:53u

@ mieshoop

& als NAC zelf iets aan "ons "biertje overhoudt, komen alle 4 jouw punten op `t zelfde neer..., dat ze er zelf ook niet slechter van worden.

Jannie F7

Geplaatst: zondag 9 september 2007 om 12:41u

"Onze" burgervader is er op gebrand om NAC droog te leggen op het moment dat er ook maar iets fout zal gaan in het stadion....
Een avondje NAC zonder bier is hetzelfde als fietsen zonder wielen...

evil ash

Geplaatst: zondag 9 september 2007 om 13:03u

Jammer voor degenen die wel tegen drank kunnen, maar niemand kan ontkennen dat een groot aantal supporters zich niet kan gedragen met de nodige biertjes op.

blondy vak G

Geplaatst: zondag 9 september 2007 om 13:14u

wa geen bier meer...............Als ze de poppen aan het dansen willen hebben moeten ze vooral zulke onzin verhalen de wereld in brengen

Brammetje de B.

Geplaatst: zondag 9 september 2007 om 13:25u

Weet je hoe chagrijnig ik word zonder bier maar mét cola op de tribune? Écht dikke onzin, die `bonus`!

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: zondag 9 september 2007 om 14:26u

dit zou wel eens de druppel kunnen zijn.

zvjl

Geplaatst: zondag 9 september 2007 om 18:46u

de laatste rellen was echt geen gevolg van bier.

Ogen die wijd open staan van die teringdrugs. Niet te controleren.

Dat biertje in het stadion maakt echt niet uit. Die paar mafkezen rellen toch wel bier of nie.

laat ze dat drugsgebruik maar eens aanpakken.

100% voor bier en tegen drugs

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: maandag 10 september 2007 om 0:22u

Jawel Madbal én anderen , natuurlijk is het ook in het belang van NAC zelf , hé hé , wat denk je wat Bavaria er over zal zeggen ....? , met een omzet die keldert richting de haaien.....!
Feit blijft zoals Mieshoop ook meld in z`n vier standpunten dat men van NAC uit heel goed in de gaten heeft hoe wij het avondje NAC willen beleven , gewoon zoals we altijd hebben gedaan..........!
Kunnen we negatief speculeren zoals Jannie f7 doet (wie weet heeft ie gewoon gelijk) maar ik heb liever die stikstok uit eigen doos zolang het nog duurt , is het nu nog wachten op een wat minder rooms kabinet , kwestie van tijd.....

Cheerio

Geplaatst: maandag 10 september 2007 om 0:42u

Het verneukeratieve is dat je twee jaar je best kan doen `als supportersgroep`, maar zodra er ook maar iets gebeurd dat direct als aanleiding wordt gebruikt om weer allerlei vage maatregelen af te kondigen. Oftwel, de verhouding bonus vs malus slaat zwaar negatief door. Twee jaar goed gedrag wordt in één klap teniet gedaan! Ze zitten er gewoon op te wachten en gelijk hebben ze, er komt toch wel om de zoveel tijd één of andere harde kern langs oid. Kan je wel leuk ouwehoeren en convenantjes tekenen, uiteindelijk zijn we toch de lul. Dus stoppen met die onzin en zuipen tot je erbij neervalt, nu kan het nog

Jamais

Geplaatst: maandag 10 september 2007 om 9:48u

Een farce eerste klas dat bonus-malus gedrocht. Iedere weldenkende supporter (en dat zijn er mijn inziens meer dan die zo ‘gevreesde’ relschoppers uit het Bredase) snappen het allemaal wel. Het belerende vingerwijzende gedrag vanuit NAC loopt mij de spuigaten uit. De energie die ze in deze onzin steken is een totale minachting van de achterban.

Daar waar ze bij NAC de administratieve organisatie nog geeneens op orde kunnen brengen en jaar in jaar uit lopen te kloten met het seizoenkaartgebeuren, komen ze met ‘bonussen’ voor de betalende klant. Alsof we ze op onze knieën moeten bedanken omdat we een biertje mogen drinken…het is te gek voor woorden!

Hanske N

Geplaatst: maandag 10 september 2007 om 10:17u

Weer een bewijs dat elke commissie die subsidie krijgt en dus kunstmatig in leven gehouden wordt, per direct opgeheven moet worden.
Bravo Hoera!

brokkemaker

Geplaatst: maandag 10 september 2007 om 10:32u

Voorzitter van het auditteam is Margo Vliegenthart. Deze mevrouw is lid van dezelfde politieke partij als de burgervader van Breda. Deze ziet zich dus gesterkt door dit rapport om al het bier uit het NAC stadion te verbannen.

Bij veel sportwedstrijden wordt alcohol geschonken. Of je nu naar een basketbal , volleybal , hockeywedstrijd enz. gaat , altijd is er wel een pilske te drinken. Bijna nooit zijn er problemen. Probleem zit hem dus niet in de alcohol , maar in de personen die er niet mee om kunnen gaan. Bij NAC lopen volgens mij zo`n 100 relschoppers rond. Dat wil zeggen dat er 14900 mensen zijn die gewoon normaal doen , al dan niet met alcohol.
En wat is de actie , we pakken niet de 100 relschoppers , maar we pakken de goedwillende 14900. Lekker makkelijk.
Politiek Nederland moet zich schamen dat ze na zoveel jaar nog steeds geen behoorlijke voetbalwet in werking hebben gesteld.
En NAC moet zich schamen dat ze zo`n achterlijk bonus -malus regeling gaan invoeren.
Laat jan met de pet lekker zijn 2-wekelijks sociaal gebeuren behouden. Op de tribune lekker bijkleppend met vrienden , onder het genot van een pilske. Ondertussen met wat vloeken boeren en scheten NAC naar voren schreeuwen.

natte krant

Geplaatst: dinsdag 11 september 2007 om 20:36u

Wat is daarna de volgende stap? Blazen bij de ingang om te controleren of je al hebt gedronken voor je het stadion in komt? Want niet drinken op de tribune helpt geen klap. Iedereen drinkt het meeste bier toch vooraf en achteraf.

Dat moet ook wel want in het stadion aan bier komen is al een moeilijk genoeg.

Waardeloos allemaal. Laat ze zich eens concentreren op de mensen die het sporadisch verzieken en die aanpakken, in plaats van de gewone supporter te pesten.

Als ze stoppen met bier zoeken ze het maar fijn uit. Ik kom om mezelf te vermaken na een week werken. De club is er voor het publiek en niet andersom. Realiseren ze nu echt niet dat wij klant zijn en dat de sponsers (doordat er publiek is) en de supporters zelf hun riante salaris betalen. Laat ze voor dat salaris dan ook maar eens creatieve oplossingen bedenken voor hun probleem en niet dat van ons.

Laat de raddraaiers die worden gepakt testen op drank en drugs. Zet dat eens om in een statistiek en het resultaat zal verbijsterend zijn. Maar ja, het blijft eenvoudiger een gram poeder mee het stadion in te nemen dan een krat jupiler. Dus sluit men wijselijk de ogen hiervoor.

Lafaards zijn het om niet het echte probleem te durven benoemen. Struisvogelpolitiek omde eigen straat schoon te vegen. Wanneer de problemen blijven bestaan (en dat zal altijd zo blijven met deze volkssport) kan men altijd zeggen dat het niet aan hun lag. Ze hebben er dan alles aan gedaan.............

Bestuur: Recht de rug en ga voor je club en supporters staan.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven