homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

6 juni 2007
Slot: `Nooit een negatief woord over NAC`


Na vijf jaren geel met zwart speelt Arne Slot volgend jaar voor Sparta. Voetbal International wilde weten waarom: ,,Het klinkt misschien vreemd, maar mijn keuze had weinig met NAC zelf te maken. Het was een gevoelskwestie. Na vijf seizoenen ben ik toe aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving. Dat is voor een speler nooit verkeerd. Ik had nog een contract voor een jaar en ben de club dankbaar dat ze er met Sparta uit zijn gekomen. Ik heb in vijf seizoenen een geweldige tijd gehad, waarop ik met een positief gevoel terugkijk. "

Slot debuteerde tegen troyes voor de intertoto. Een week later zal hij met verbazing gezien hebben dat er 1100 NAC`ers naar frankrijk reisden voor de return. Dat jaar onder Ten Cate behaalde hij Europees voetbal, was er het bijna-faillissement en daarna twee keer de bijna-degradatie. ,,Ik heb inderdaad met uitersten te maken gekregen. Twee keer hebben we de halve finale van de beker bereikt. Daarnaast eindigden we in mijn eerste seizoen als vierde van Nederland, waardoor ik Europees voetbal heb gespeeld. Vervolgens ging het helemaal mis. De club kreeg met schulden te maken en dat had zijn uitwerking op de positie op de ranglijst. We zakten steeds verder weg, tot zelfs de nacompetitie in het vorige seizoen. Dat was een aparte ervaring. " Daar denkt onze bloeddruk net zo over…

Wat hem het meest bijblijft? Wat mij vooral is bijgebleven, is de trouwe steun van het publiek. Zelfs toen het slecht ging met de club, bleven zij de ploeg steunen. Ik zal nooit een negatief woord over de club zeggen. Hopelijk brengt Sparta mij net zoveel moois als NAC. "

Wat ons het meest bijblijft, is dat Arne Slot bij vrijwel geen enkele trainer een vaste basisspeler werd. Een grandioze onderschatting van `s mans kwaliteiten. Een intelligente voetballer die door een zwartkijker traag wordt genoemd, maar dat zeker niet is. Scorend vermogen, inzicht, diepgang. NAC draaide dit seizoen pas toen Slot vaste waarde op 10 werd. De stats zeggen genoeg, er is (of beter: was) maar één nummer 10 in deze selectie.

En die laten we, in de bloei van zijn carrière, voor een appel en een ei naar Sparta vertrekken. Arne, veel succes in rotterdam. Bedankt voor je inzet en het ga je goed.


Bron : De Rat, BSR, VI


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Arne Slot

31-mei-2007
Slot voor 3 jaar naar sparta...
31-mei-2007
Geen contractverlenging Slot...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

bavel_nac

Geplaatst: woensdag 6 juni 2007 om 17:51u

topgozer!!!


ARNE SLOT

NACzak

Geplaatst: woensdag 6 juni 2007 om 17:51u

Mooie vent Slot
Veel succes bij SPARTA

jordyvantreijen

Geplaatst: woensdag 6 juni 2007 om 18:29u

Mooi dat hij zo positief terugkijkt op onze club. Zonde dat hij er volgend seizoen niet meer bij is, hopelijk heeft de technische staf gelijk en kan zijn vertrek intern worden opgelost. Ik heb zomaar het vermoeden dat Diba zijn kans gaat krijgen als nummer 10 en dat Benjamin v/d Broek als een oplossing voor de lange termijn wordt gezien.

Rogo

Geplaatst: woensdag 6 juni 2007 om 19:27u

Scorend vermogen?? Dat was nou net het enige wat hij miste, verder een zeer complete voetballer voor NAC. Echt een wereldgast met de juiste instelling en gevoel voor de club. Erg jammer dat hij weg is!

T.Plotseling

Geplaatst: woensdag 6 juni 2007 om 20:13u

Wij zagen wel enige gelijkenis met Zidane maar dan trager.
Slowmo Zidane noemen wij hem derhalve

met zn allen

Geplaatst: woensdag 6 juni 2007 om 20:55u

Jammer dat hij op zo`n manier moest vertrekken.

Hoe dan ook suc6 verder..

skull1977

Geplaatst: woensdag 6 juni 2007 om 22:00u

VOOR MIJ EEN VAN DE MEEST COMPLETE SPELERS BIJ NAC

HAD ALS1 V/D WEINIGEN VELDOVERZICHT EN HAD EEN BEGAAFDE PASS EN SCHOT IN DE BENEN

JAMMER DAT HET ZO IS MOETEN LOPEN

ARNE VEEL SUCCES (MET DEGRADATIEVOETBAL) VOLGEND JAAR

The MOL

Geplaatst: woensdag 6 juni 2007 om 22:43u

Dit wordt HET grote gemis voor volgend seizoen!! Slot er niet meer bij.. NAC moet met een heel goed antwoord komen op het gat dat nu gaat ontstaan op het middenveld. Diba kan een goede vervanger worden maar heeft ook de ambitie om weg te gaan. Ben benieuwd wie er uit de hoge hoed komt van T.M. en E.S.

Slot bedankt voor de mooie voetbalkunsten die het NAC-publiek hebt voorgeschoteld. Je hebt altijd die NOAD-mentaliteit laten zien in die 5 seizoenen. Ik hoop dat het gaat lukken bij Sparta en hoop je ooit nog een keer te zien bij NAC!! BEDANKT!!

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 6 juni 2007 om 23:58u

Leuke en aardige woorden van Arne.... , had `m wel willen horen als men `m aan z`n contract had gehouden of een hogere afkoopsom had gevraagt (als die al is betaald trouwens!).
Moet je iemand geloven die Sparta een uitdaging noemt ...?

hannibal

Geplaatst: donderdag 7 juni 2007 om 8:42u

NAC en Sparta bevinden zich momenteel op hetzelfde niveau met dat verschil dat sparta er qua pr beter voor staat.
ook trainer en td zijn van iets ander kaliber dan die van ons (daar klaag ik NIET over) maar dat maakt t makkelijker spelers en geld aan te trekken.
AS kan spelen waar hij wil, met steun van trainer en tegen een dik salaris. dus gaat hij en is hij blij.
wat treurig blijft is de manier waarop men dit heeft gemenezjed...

portugeese naccer

Geplaatst: donderdag 7 juni 2007 om 9:24u

De Portugees was een grote AS-fan.

Heel jammer dat over zijn overgang naar Sparta altijd een waas van schimmigheid zal blijven hangen: is er nu wel of niet betaald en zo neen, waarom niet?

Waddinxveen

Geplaatst: donderdag 7 juni 2007 om 10:49u

Slot heeft inderdaad goed werk verricht voor NAC, ook dit seizoen vaak wedstrijden beslist met een belangrijke goal. Daarnaast is het natuurlijk gewoon een fijne vent. Tijdens het terugkijken op zijn wedstrijden van dit seizoen viel me nog iets anders op: het belang van Patrick Mtiliga. Noem het toeval of niet, maar van de 15 verloren wedstrijden dit seizoen speelde Mtiliga er in 10 (!) niet of slechts een paar minuten mee. In de 12 gewonnen wedstrijden speelde Mtiliga elke keer mee!

M.a.w. laten we hopen dat Mtiliga weer fit is voordat de competitie weer start. Oh ja, en dat Slot komend seizoen twee wedstrijden even niet in vorm zal zijn....

Hanske N

Geplaatst: donderdag 7 juni 2007 om 16:11u

Vooral dit seizoen genoten van Arne Slot. Voor mij was hij het cement tussen de stenen in onze selectie. Daarom ben ik zeer benieuwd wie deze positie gaat invullen.
Het was al snel duidelijk dat Slot weg zou gaan.
Als het voor nul centen is, is dat een grote schande. Het fijne van deze transfer zal wel nooit boven tafel komen zolang TM aan het roer zit.
Succes bij Sparta!

met zn allen

Geplaatst: donderdag 7 juni 2007 om 22:54u

Wat een correcte reacties allemaal zeg!!!

Het cement het afgelopen seizoen waren Mike en Edwin de Graaf: zij stelden AS in staat om te voetballen.

Helaas moeten we MZ gaan missen! AS is goed te vervangen!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

NicoNoot/Moordgasten/Def P

Geplaatst: woensdag 6 juni 2007om 17:47u

zoekt ie een nieuwe uitdaging??
om degradatie te ontlopen zeker

gewoon hans

Geplaatst: woensdag 6 juni 2007om 23:17u

Arne, bedankt je was een topper! Top dat je bij ons trouwen was en wij vinden het jammer dat je gaat. We wensen je met je gezin alle goeds toe en you will never walk alone. We`re NAC and we`re proud of it.
Interne oplossing? dipje en boubje zeker! Er is maar een Arne........

Albert

Geplaatst: donderdag 7 juni 2007om 8:32u

Het blijft een modelprof, die ook nu geen trap na geeft. Jammer dat hij er niet meer is, maar dit moeten we spelertechnisch wel kunnen oplossen.

kenner

Geplaatst: donderdag 7 juni 2007om 9:24u

Hier spreekt een Slot fan en een NAC watcher (kenner).
Door meer dan betrouwbare inside information die mij is verschaft door mensen die zeer dicht bij NAC staan is mij duidelijk geworden dat Slot voor € 0,-- is vertrokken naar Sparta. Nogmaals dit vanwege eerder gedane mondelinge toezeggingen. Om vriendje Theo en consorte niet in hun hemd te laten staan is er naar buiten gebracht dat e.e.a. extern gefinancierd is. Helaas mensen, deze externe geldschieters dragen slechts zorg voor het vorstelijke slalaris wat Slot ontvangt bij de kasteelclub! Dus Theo, foutje nummer zoveel. Een van de beste voetballers van NAC op dit moment is dus weer voor nop vertrokken. PANNEKOEKEN!!!

Batista

Geplaatst: donderdag 7 juni 2007om 12:11u

Grappig weer om te lezen dat sommige mensen hem traag vonden maar niet zien dat AS op dat moment al vele kilometers in de benen heeft zitten op dat moment.
Slot en de Graaf waren de Km vreters op ons middenveld waarbij Slot dat extra had vanwege zijn spel inzicht en techniek ! WE GAAN JE MISSEN
Ook vind ik het heel typisch dat sommige onder ons SPARTA als degradatie kandidaat zien terwijl ze (op dit moment) een kwalitatief en beter uitgebalanceerd team hebben dan NAC want wat ik mis in deze voorlopige selektie zijn spelers die kunnen SCOREN en meerdere spelers die de lijnen kunnen uitzetten want met een Diba op 10 gaan we het echt niet redden dit seizoen, namelijk bij een blessure van Diba hangen we al !


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven