homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

15 september 2006
Aykut Demir: Jong maar zelfbewust


In de voetbal vandaag van gisteren staat een alleraardigst interviewke met misschien wel het grootste talent wat ons NAC op dit moment in huis heeft. Dit stukske willen wij jullie uiteraard niet onthouden en hebben daarom het hele stuk 1 op 1 overgenomen van eerder genoemd blaaike.

In de categorie even voorstellen valt verdediger Aykut Demir. De Turkse NAC’er maakte begin dit jaar zijn debuut in het eerste elftal van de Bredanaars. Met zijn jeugdige leeftijd (17 jaar) en zelfverzekerde uitstraling lijkt de kwakkelende Eredivisionist een groeibriljant in huis te hebben.

Het is dinsdagmiddag klokslag vier uur als Demir zich elk moment in de centrale hal van het Rat Verlegh Stadion zal melden. Als het selectielid zich om kwart over vier nog niet heeft laten zien wordt het tijd polshoogte te nemen bij enkele bezoekers van de training. “Ik heb hem niet gezien, maar ik heb er eerlijk gezegd ook niet op gelet,” zegt een supporter kenmerkend over de nog tamelijk onbekende Demir. Omdat ook trainer Ernie Brandts niet weet waar het talent zich bevindt wordt het na 25 minuten toch eens tijd een belletje te plegen naar de perschef van NAC. Even na half vijf komt hij dan toch opdagen. Het lijkt op de nukken van een vedette, maar hoe anders de voetballer uit Bergen op Zoom is blijkt in een één op één gesprek.

Nuchter is de jongeman, die voor diverse Turkse nationale jeugdelftallen uitkwam, zelfs te noemen. Sinds zijn debuut op 14 januari dit jaar tegen Roda JC zou zijn leven behoorlijk veranderd moeten zijn. Demir spreekt dit echter tegen: “Er is weinig veranderd vind ik. Ik word meer herkend op straat, maar dat is het dan ook.” Dat andere jongens van zijn leeftijd buiten hun dagelijkse beslommeringen bezig zijn met uitgaan en meisjes deert hem niet. “Voor mij komt voetbal op de eerste plaats. De rest volgt later wel.”

Zijn nog prille carričre kwam vorig seizoen in een stroomversnelling toen de inmiddels ontslagen Ton Lokhoff Demir meenam naar een trainingskamp in Mierlo. Zijn kwaliteiten werden erkend en sindsdien is de Turk een vaste waarde in de selectie. Ook het Bredase publiek is lovend over het jeugdproductvan NAC. De man uit Bergen op Zoom denkt te weten hoe dat komt: “Ik speel al zeven jaar bij deze club. Daarbij komt dat de laatste jaren geen speler uit de jeugd is doorgebroken.”

Dat de doorbraak niet garant staat voor een wekelijkse basisplaats beseft hij terdege. “Patrick Zwaanswijk heeft zoveel ervaring. Hij heeft in Japan gespeeld en is 31 jaar. Ik kom net kijken. Zwaanswijk is als een soort broer voor me. Ik leer veel van hem en hij geeft me raad,” weet Demir. Maar zijn blik blijft niet beperkt tot de eigen gelederen. Internationaal heeft hij ook zijn idolen. ” Wat Fabio Cannavaro en John Terry doen is fantastisch. Hun stijl is prachtig.” Zover is Demir nog niet. Vooral fysiek zal de 17-jarige nog moeten groeien. “En ik moet meer praten in het veld zegt de trainer. Maar daar heb ik moeite mee,” vult hij aan.

Daartegenover staan de voetbaltechnische kwaliteiten waarmee Demir uit kan groeien tot een vaste waarde bij NAC en wellicht bij een club hogerop. Met uiterste precisie kan hij de spitsen bedienen met een lange bal en kopduels met grote sterke spitsen schuwt hij niet. Zo was ook Besiktas opgevallen. De topclub had, met nog een aantal Turkse clubs, afgelopen zomer interesse in de NAC’er. “Als ik een paar jaar verder was geweest had ik het gedaan. Maar dit was niet het juiste moment. Ik moet eerst groeien.”

Voorlopig zal hij zich dus richten op het veroveren van een basisplaats bij de Bredase Eredivisionist. “Ik heb het hier fantastisch naar mijn zin en ik voel me hier thuis, dus dat is het probleem niet,” besluit Demir alvorens hij in de auto van zijn zus stapt. Daar hij de leeftijd van 18 nog niet bereikt heeft mag hij ook nog niet rijden. De vermoedens van vedetteneigingen zijn verdwenen. Aykut Demir is gewoon een zelfbewust mannetje.


Bron : voetbal vandaag, De Rat


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Geen relaties gevonden

Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Keizerstad

Geplaatst: vrijdag 15 september 2006 om 14:34u

Kijk eens aan,

... zo kan het dus ook!

ctk

Geplaatst: vrijdag 15 september 2006 om 14:36u

Kan een hele grote worden, mits hij met beide voetjes op de grond blijft staan en dat valt nu juist niet mee als hij straks veel geld gaat verdienen...

Zelfs sommige supporters hier die in de zakenwereld zitten en dus wat meer geld te besteden hebben dan de doorsnee supporter lopen ook aardig naast hun schoenen en denken dat ze God op aarde zijn en overal verstand van hebben...
Ach een weekje strafkamp doet wonderen met zulke lui...

drs Marcellus

Geplaatst: vrijdag 15 september 2006 om 14:43u

Gewoon doorzetten Demir, dan kom je er wel.

Trouwens wel typisch dat zelfs de leden de TM klapvee clan beginnen met azijnzeiken

bakkertje99

Geplaatst: vrijdag 15 september 2006 om 14:55u

Van wie moesten we de jeugdopleiding ook al weer opdoeken

drs Marcellus

Geplaatst: vrijdag 15 september 2006 om 15:17u

@bakkertje

Dat is wel heel rechtlijnig eej. Als je ziet wat de jeugdopleiding de afgelopen, pak em beet, 6 jaar heeft voortgebracht dan is dat best wel droevig, en ja, dan kun je zeggen dat de jeugdopleiding een tamelijk bodemloze put is.

Frankske

Geplaatst: vrijdag 15 september 2006 om 18:26u

kan een grote worden ja

Loets

Geplaatst: vrijdag 15 september 2006 om 22:22u

Deze jongeman heeft voldoende kwaliteit in huis om een grote te worden. Het is nu aan de technische staf e.e.a. dusdanig te begeleiden dat het er allemaal uitkomt. Dus goed doordachte trainingsschema`s om sterker te worden, coaching om voetbalwijsheid bij te brengen en af en toe uitdagen / tergen om een nog betere en harde professionele instelling te bewerkstelligen.

De huidige stand van zaken bij de jeugdopleiding (budget, doorstroming en resultaten van de NAC jeugd) kan echter niet worden rechtgeluld met de doorbraak van Demir. Helaas.

Ik mag trouwens hopen dat Demir zelf precies weet waar ie heen wil. Een duidelijk doel voor ogen dus en gezonde ambitie. NAC kan daar, als ze het een beetje handig aanpakken, uiteindelijk alleen maar voordeel van hebben.

Als mensen hier op de site roepen dat hij vooral "met beide benen op de grond moet blijven" mag ik hopen dat men daar mee bedoeld dat Demir hopelijk realistisch blijft. Hij straalt in alles uit dat hij dat is.
En als het NAC niet lukt hem te stimuleren en te helpen in zijn ontwikkeling zal hij m.i. realistisch genoeg zijn het ergens anders te "met beiden benen op de grond" proberen.

ZIJNE HEILIGHEID

Geplaatst: zaterdag 16 september 2006 om 11:37u

ach, ik geloof niet zo in dezwe turk, het zal best dat ie af en toe een leuk balletje wegknalt maar daar houdt het ook mee op...

aykut, rommel lekker verder tot in de vergetelheid en eindig bij Haarlem of Top Oss zoals alle granidioze talenten (op een paar na)van ons NAC...

shoarmabakker

Geplaatst: maandag 18 september 2006 om 17:50u

groet zijn landgenoot
Groeien bij NAC en dan naar Galatasaray?
Niet naar die HONDEN van Fener en Besiktas natuurlijk!

Selamlar, ve kendine iyi bak.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Me

Geplaatst: vrijdag 15 september 2006 om 15:32u

Das nou het verschil tussen een Turk en een marrokaan ........

Forza Ulicoten i.d.

Geplaatst: vrijdag 15 september 2006 om 22:15u

Leuk artikel over een talent dat inderdaad gekoesterd dient te worden.

Geplaatst: vrijdag 15 september 2006 om 22:17u

Grandioze humor, die Me


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven