homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

13 september 2006
Remie jaartje ouder vandaag


Peter Remie viert vandaag zijn verjaardag. De trainer van de A-Landelijk wordt 42 jaren jong.

Het beeld van een huilende Remie op het veld, getroost door een jeugdspeler, blijft mij nog altijd bij. We schrijven 12 juni 1991, NAC - vvv, finale nacompetitie. NAC wint met 2-1, maar door het eerdere verlies in venlo (1-0) promoveert NAC niet. Remie stort na het laatste fluitsignaal ter aarde en snikt zijn verdriet weg.

Voor velen is en blijft de rasechte Bredanaar daarom `mister NAC`. Maar uiteraard ook door zijn 347 officiële wedstrijden (in 21 jaar NAC!!) en zijn ongekende rushes over de rechterflank.

Peter, namens de gehele ratdaxie, van harte proficirat!!! Proost


Bron : De Rat, Tiger


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Peter Remie


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

hannibal

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 8:04u

Memorabele NACman, mede vanwege de beste voorzet van het land. Memorabele avond ook trouwens, tegen vvv; gejankt op tribune, zeker een vat geleegd in het sponsorhome en rond 5uur `s morgens door een wout van het bankje gehaald waarop ik lag te slapen in het parkje in boeimeer. Het ginneken was toch iets te ver lopen geweest...

Keizerstad

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 8:10u

Petertje "drietrapsraket" Remie:

Gefeliciteerd jongen.

parel uit het zuiden

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 9:05u

Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren. Stond ik als pubertje in de b-side en zag ik de bal naar Peter toe gaan die dan weer vervolgens de bal rechts voorbij zijn tegenstander tikte en er zelf vervolgens links aan voorbij ging om daarna een voorzet te geven aan Pi-air (waar kennen we hem ook alweer van?) die de bal snoeihard inkopte.......

Krijg weer kippenvel als ik eraan denk. Altijd mijn favoriet geweest en nog steeds een clubicoon.

Van harte Peter

hanske B.

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 9:27u

Van harte gefeliciteerd met je 42e Peter!

Ik weet zeker dat je dit leest want laatst wist je me precies te vertellen wat hier geschreven werd.

Alleen volgende keer niet meer zo sjagreinig doen eej.........

Proost en neem er maar eentje van me...of twee!

HV

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 9:52u

Wat een ouwe knar ineens, die koning van de vrije trappen
Maar gefeliciteerd!

beer

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 10:38u

Hoe laat vier je het in de stammene vanavond?????

redlis

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 10:52u

Van harte Peter! Mooie tijden toen we nog wedstrijden wonnen met 5-3 en 6-4 vergeet ook nooit zijn misser in de laatste minuut uit tegen Hoerenveen alleen op de goal af zonder keeper want die was naar voren en.......op de paal maar wel 0-1 gewonnen was mijn 1e uitwedstrijd.
Kan govaerts hieronder gewoon weer onder zijn eigen naam Harry b.d. reageren svp? Vind Rigters niet slecht voetballen de laatste tijd.

Hugh Hefner

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 11:07u

Op zo`n mooie dag als vandaag zou je willen dat de ban van Harry opgeheven wordt! Harry had vast een mooi verhaal over Remie.

Remie was inderdaad de koning van de rushes langs de zijlijn. Maar ik heb hem net zo vaak ondersteboven gevloekt als ieder ander. Weergaloos waren zijn passeerbewegingen, rechts de bal langs de tegenstander tikken en dan links ervan doorlopen een, twee, drie verdedigers voorbij om... dan te ontdekken dat die eerste verdediger de bal al onderschept had.

Of wat ook typisch Remie was: met de bal langs de zijlijn tot de cornervlag om zich dan af te gaan staan vragen hoe het vandaar verder moest.

Wanny

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 11:45u

Proficiat Peter!

Voor de liefhebbers van zijn gouden trap. Peter is tegenwoordig op zondagochtend op de velden van Beek Vooruit te bewonderen. Samen met zijn oude maat Jacq Sweres trouwens

hannibal

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 15:25u

Ach ja, Peterke, zijn rushes en voorzetten waren net zo legendarisch als zijn vele mislukte acties. hij kwam op een bepaald moment nog geen bejaarde zonder rollater meer op snelheid voorbij en bleef maar proberen. Het moest Peterke ook altijd extra verteld worden dat die hge ballen voor de pot geen zin hadden als PVH e/o GA er ff niet stonden, dwergen als schapendonck en Lammers moesten natuurlyk niet door de lucht aangespeeld worden....
peerke leek altyd wel n stuk slimmer dan z`n maatje Sweres, maar of dat nou zo`n verdienste was....
Ach ja ouwetje, de goede oude tijden...
Off topic humor : zie net op nac.nl dat een studentje ons gaat vertellen hoe we moeten groeien en dat een jong grietje dat wauw wauw by de issue heeft gewerkt ons nieuwe commercieel genie gaat zijn....hulde theo, hulde..

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 16:00u

Proficiat Peter.
Ja ja , één van de weinige uit mijn oude buurtje "Heuvelkwartier" , van j.v.c. in de Talmasstraat.
Ik herrinner me nog dat ie in z`n nadagen bij NAC snacht`s beschonken op de havermarkt stond te schreeuwen "kijk mensen , daar staat een NAC-speler te pissen" wijzend naar Graham Arnold die inderdaad tegen de opgestapelde terrasstoeltjes van de suikerkist stond te zeiken.

Wat een beweging had ie hé , al was het áltijd de zelfde , maar mits goed uitgevoerd werkte die bijna altijd !

En toen hij tegen het gras gebeukt werdt door van Tiggelen die daar rood voor kreeg op een Zondagmiddag tijdens een kwartfinale wedstrijd om de knvb beker. (die we by the way wonnen!)

Frankske

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 17:07u

gefeliciteerd

Hala Breda

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 18:27u

Peter Remie de held! Op gegeven moment kwam hij er achter dat hij zijn man niet voorbij hoefde om een goede voorzet te geven. Krulde hij de bal gewoon om zijn tegenstander heen. Legendarisch! En die pot tegen VVV was inderdaad reden genoeg om eenzaam op de Beatrix te blijven zitten snotteren en daarna in het Klap eens flink aan de pils te gaan.
Ciske Schapendonk was misschien wel klein, maar wel een van de beste koppers bij NAC in zijn tijd! Daar kon Danny Schrijvers nog wat van leren. (Maar dan noem ik ook iemand natuurlijk)

Hup NAC en gefeliciteerd!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

govaerts

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 8:45u

PvH, Lammers, Lokhoff, Remie. De gouden driehoek plus Remie. Alles viel op zn plaats. Zelfs Geertje begon met deze samenstelling dingen te doen die hij eigenlijk helemaal niet kon. Hoogtepunt bereikte deze succestrojka bij Utrecht-uit op een herfstige zondagmiddag, 0-5.

Jammer dat het NAC bestuur en zijn algemeen directeur zo weinig feeling hebben met wat er allemaal nodig is om een echt team te maken met aanvullende specifieke kwaliteiten. Als ik dan zon Rigters zie stuntelen of zon Pinas zie aangetrokken worden dan denk ik bij me eigen...

Hulde aan Remie, schijt aan Mommers !

sossa

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 9:00u

Wereldgozer,blijft voor mij de man met de beste voorzet en Mister NAC! Gefeliciteerd Peter en een fijne dag.

govaerts

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 11:51u

Peter Remie was de afgelopen 35 jaar in de historie van NAC een unieke speler. Hij had iets wat we later NOOOIT meer hebben gezien. Zelfs rechtsbuiten Jenner doet eerder denken aan een stijve plank met een geforceerde en aangeleerd truukje, dan aan de glijmachine op rechts, de koning van de krul, de keizer van de cornervlag, de admiraal van de assist en de generaal van de gave voorzet.

Maar Remie had ook zijn andere kanten. Hij kon behoorlijk chagrijnig zijn, vooral als je hem stoorde tijdens het eten van een friet-met. En ook was hij evenvaak een gevaar voor zijn eigen medespelers. Ik herinner mij nog de vele hachelijke momenten in het eigen strafschopgebied na een corner van de tegenpartij als Peter had besloten (al dan niet op aandringen van van den Dungen) om MEE TE VERDEDIGEN. Het is tegenwoordig een modegril om begenadigde aanvallers te laten meeverdedigen, maar volgens govaerts is dat een groot misverstand. Je neemt alleen maar energie weg bij gasten die met 1 actie later beslissend kunnen zijn. Remie toonde aan dat je dit soort spelers nu juist NIET moet vragen om mee te verdedigen. Ging-ie staan kappen in een vol strafschopgebied....

Maar wat net zo belangrijk was, en is: Remie is een bredase jongen. En dat betekent cultuur. Een cultuur die onder het huidige management helemaal genegeerd wordt en is vervangen door de cultuur van ingekochte soldaten, rotterdamse huurlingen en eindhovens management.

Het feit dat Remie (en Sweres, en voorheen Lokhoff) nu worden ingezet als "oud-spelers" in diverse rollen in de club dient wellicht deze gedachte van cultuurbewaking, maar gaat volstrekt voorbij aan de capaciteiten die voor dat soort rollen gevraagd zijn. En daar heeft dit management de volgende harde lessen kunnen leren uit het vooroordeel "populaire oud spelers zijn ook goede trainers". Een blunder.

We willen Bredanaars van het type Lokhoff en Remie in de selectie zien en als erelid op de tribune. Als een enkeling het ook nog in zich heeft een bepaalde functie professioneel te vervullen, dan is dat meegenonem, maar dat is geen must.

Enfin, de voetballichtgewichten Mommers en van der Hoeven hebben al genoeg schade aangericht. Tijd om te vertrekken. De verjaardag van een oud-icoon triggerde even deze gedachten.

rugnr 8

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 12:01u

Kan me nog een beker wedstrijd herinneren thuis tegen AZ,Remie maakte 2 goals,1 vrije trap loeihard van 30 meter in blessure tijd,stonden met 2-0 achter en wonnen met 3-2.Geweldige tijd samen met Lokhoff,PvH,Lammers.Waren na de wedstrijd ook vaak in de stammenee aanwezig,maar op het veld gingen deze gasten er wel voor.Proficiat Peter en dat je nog lang voor onze club mag werken.

g.r.

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 18:05u

peter had samen met john v. schip de beste voorzet van heel nederland.

GG

Geplaatst: woensdag 13 september 2006 om 20:13u

Graham Arnold heeft er ook nog voldoende gescoord uit voorzetten van Peter Remie.

Een aardige afscheidswedstrijd was dat nog tegen oud-NAC met Andre Hazes in de rust. Een rush van Geert, twee keer De Vlieger en veul bier.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven