homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Laatste Nieuws > Nieuws item

6 september 2006
ifsp en NAC voor de rechter


Het was de bedoeling dat het bedrijf IFSP (International Facility & Support Partners) en NAC samen een leuke cent zouden gaan verdienen aan allerhande merchandising. Het liep echter geheel anders. Gisteren stonden zij recht tegen elkaar in de rechtbank.

Officieel was de aanleiding voor het kort geding bij de Bredase rechtbank een bierglas met NAC-logo. Dat werd door de nieuwe dranksponsor Bavaria weggegeven bij de aankoop van een kratje gerstenat. IFSP vindt dat alleen zij het merk NAC mag exploiteren en spande een spoedprocedure aan.

Het ware conflict draait om een overeenkomst tussen NAC en het bedrijf. Dat is gespecialiseerd in outsourcing, het verrichten van niet-kernactiviteiten zoals schoonmaak, beveiliging, maar in het geval van de voetbalclub ook merchandising. NAC had wel oren naar de voorstellen. De verkoop van T-shirts en dergelijke leverde de Bredanaars tot dan jaarlijks twintigduizend euro op, door de deal met IFSP was de minimaal gegarandeerde opbrengst ineens 125.000 euro. Bovendien huurde het bedrijf een business-unit en kantoorruimte in het stadion.

De papieren werden in mei 2005 getekend. Al snel rezen er problemen, te beginnen met de shirts en trainingspakken. Kledingsponsor Quick leverde die te laat en in onvoldoende kwaliteit, iets waar NAC IFSP verantwoordelijk voor hield.
De sfeer op de rechtzitting was uitermate vinnig. Beide partijen zijn het namelijk inmiddels helemaal nergens meer over eens. De ene partij (IFSP) legt de overeenkomst ruim uit: “Alles wat niets met voetbal te maken heeft, is voor ons”, meende hun raadsman C. van Gorp. “Maar NAC doet net alsof er geen overeenkomst bestaat”, voegde zijn confrère R. van Rompaey aan toe. Wat de Bredase club betreft is dat ook zo, omdat de bijlagen die bij de deal gevoegd hadden moeten worden nooit geschreven zijn. “Eigenlijk is het sowieso een slechte overeenkomst”, vond Kleefman. “Wat is merchandising precies? Wat zijn kernactiviteiten?” Overeenkomsten sluiten met sponsors valt in elk geval onder dat laatste begrip. “Geen sponsor geen voetbal, geen voetbal geen NAC.” Bij het binnenhalen van Bavaria als bierleverancier had ze een iets andere redenering. “Bier en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus bier is een kernactiviteit.” Ze verwees ook nog even fijntjes naar de deals van IFSP met Vitesse en RBC, die inmiddels ontbonden zijn. “Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van het bedrijf.” Het enige dat beide partijen inmiddels wel overeen kwamen, was dat IFSP de dure business unit dit seizoen niet meer huurt. Maar veelvoudig overleg om de kemphanen bij elkaar te brengen leverde verder niets op. NAC liet inmiddels beslag leggen op de rekeningen van IFSP omdat het bedrijf een huurachterstand heeft. Op zijn beurt eist die firma, omdat ze tonnen schade geleden meent te hebben, dat de Bredase club de overeenkomst naleeft. Te beginnen met het bierglas van Bavaria.

De rechter doet op woensdag 13 september uitspraak in het kort geding. Inmiddels hebben partijen overigens ook een bodemprocedure opgestart, die later voor de rechtbank zal dienen.


Bron : De Rat, bn de stem


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30

Relaties


19-jan-2006
Vertrek Pi-Air levert louter verliezers op...
13-sep-2006
Zaak NAC vs. ifsp: NAC zit fout...
14-sep-2006
Uitspraak rechtzaak NAC versus IFSP...
22-sep-2006
NAC verplicht tot betaling proceskosten...


Ratistieken

In totaal bevat onze database 19445 nieuws items met in totaal 316603 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 16,28

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Freddy

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 9:44u

Gisteren al gemeld maar niet geplaatst door DROL. Dit kan ons NAC veel geld gaan kosten bij een verkeerde afloop.

hannibal

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 9:51u

tja, vanochtend rond half zes was dit het eerste wat ik bij m`n versgeperste sinasappeltje en bakkie te lezen kreeg. dan ben je gelijk wakker.
Zou het OOIT mogelijk zijn dat NAC een contract met wie dan ook afsluit zonder dat er gezeik over komt?! Dan komen we misschien eens positief in het nieuws!
Het is een drama, a bloody shame, niets is wat het lijkt , geen enkel contract deugt en met iedereen is er gezeik. Let wel, ik ken dit ifs clubje niet, dus ik doe niet aan `wie is de schuldige`, constateer echter alleen maar dat er weer mot is met een GSL-contract.

darude

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 9:51u

De ifsp-klucht bereikt een lang verwacht dieptepunt. Van meet af aan zijn deze tot elkaar veroordeelde bedrijven een doorn in elkaars oog. Veel verstandiger was het geweest om elkaar de hand te schudden en elke overeenkomst te verscheuren. Al ruim voor het vertrek van de Lange van de Welberg was duidelijk dat ifsp en NAC niets ging worden. Pappen en nathouden heeft deze rechtszaak (met de te verwachten nasleep) tot gevolg.

ZEPA

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 10:21u

Helaas is het management van NAC niet datgene wat je van een proffesionele organisatie mag verwachten. De ene fout op de andere stapelen zich op. Het merk NAC is in eerdere instantie verkocht aan IFRS, omdat NAC daarmee direct geld genereerde. Helaas was dit, zoals ALTIJD eigenlijk bij NAC, weer een korte termijn strategie. Nu krabben ze zich achter de oren en wacht ze een fikse schadeclaim. Wat ze toen geld opleverde gaan ze nu 3x zoveel terugbetalen.

NAC MANAGEMENT (echt iedereen die er zit)

Moet zeggen: het is wel een TOPPRESTATIE om keer op keer fouten te kunnen maken. Mijn complimenten heren.

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 10:36u

Teering, jongens toch. Kan er nu werkelijk helemaal NIETS goed op papier komen bij NAC?

Wie er van de rechter ook gelijk krijgt: als er goede, volledige afspraken waren gemaakt, welke uiteindelijk ook goed en volledig op papier waren gezet, dan was dit gelazer er helemaal niet geweest, want ga er maar vanuit dat dit NAC sowieso (veel) geld kost, al zijn het alleen al de kosten van de advocaat.

Wat doet die Gielen eigenlijk in de STAN om zijn portefeuille "fiscale, juridische en financiële zaken" waar te maken? Los van zijn mr-titel heb ik nog weinig bewijs van zijn juridische capaciteiten gezien.

Ze zouden eens een goeie jurist in vaste dienst moeten nemen. Die betaalt zichzelf volgens mij echt in een half jaar terug. Wat een drama!

Hugh Hefner

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 10:55u

First things first:
“Bier en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus bier is een kernactiviteit.”

Een waarheid als een koe! Dat ze dan Bavaria als huismerk nemen is natuurlijk een tweede.

We kunnen het beter over een andere drank hebben.

Want het bovenstaande is natuurlijk geen zuivere koffie. Niet van de kant van Ifsp en niet van de kant van NAC.

Kijk hier eens naar:
«de bijlagen die bij de deal gevoegd hadden moeten worden [zijn] nooit geschreven»
Eerlijk is eerlijk: Ifsp had dit zelf in de hand moeten houden. Dus eigen schuld, dikke bult.

Maar waar het mij om gaat is dat dit toch weer typisch een voorbeeld is van hoe amateuristisch het bestuur van NAC te werk gaat. Het is toch van de zotte dat je voor dit soort zaken bij de rechtbank zit? Stel dat Ifsp wint, dan kost je dat net het geld waarvoor je in de winterstop een echte versterking had kunnen halen. Schijtziek wordt je er van.

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 11:00u

@ Hughie

Ik val veel meer over dit zinnetje uit de mond van de advocate van NAC: “Eigenlijk is het sowieso een slechte overeenkomst” .

Maar kennelijk is tie (onvolledig en wel) toch zijdens NAC ondertekend.

Wie is zijdens NAC bij de totstandkoming van de overeenkomst betrokken geweest en wie heeft er ondertekend na goedkeuring door wie?

Ik noem geen namen, maar het zal ongetwijfeld weer de schuld van een derde, buitenstaander, zijn. Heeft Harry b.d. soms zijn fiat voor ondertekening gegeven?

hannibal

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 11:05u

@Portugees: je vergeet
internet
ijsklontjes
gemeente
vijfde colonne
foute kleding (ook hylraisch, die zinsnede)
blessures
pierre van H etc etc etc
maar NOOIT maar dan NOOIT ligt het aan onze alleen tekenbevoegde GSL !! onthou dat nou eens!

ennaajseejer

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 11:36u

Duidelijk korte-termijn-denken zonder visie. En wie heeft er dus geen visie...........?

Ata

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 11:58u

Er is werkelijk helemaal niets dat de heren op onze burelen goed kunnen regelen. Echt helemaal niets. Dit is werkelijk om te janken.

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 12:14u

Ben overigens bang dat NAC geen (ijzer)sterke zaak heeft.

Van de zijde van NAC is namelijk erkend dat alle merchandising medio vorig jaar is uitbesteed aan IFSP.

In mijn optiek valt de verkoop van afbeeldingen en logo`s op fanartikelen juist onder merchandising. Sterker nog: dat is hèt voorbeeld van merchandising.

Dat "bier" een kernactiviteit zou zijn, vind ik maar een kulredenering.

bakkertje99

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 13:44u

Raar bedrijfje dat IFSP… Ze verkopen b.v. officiële NAC kleding in het stadion (in dat rare kantoortje boven de tandarts) tegen dumpprijzen. Je moet eerst wel via via een afspraak met iemand van die lui maken voor je daar iets kan kopen. Je kan het vergelijken met zwarte handel.

Ik laat het achterste van mijn tong niet zien hier op deze site maar wat zich daar afspeelt is geen zuivere koffie!

Sieb

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 14:00u

En dan te bedenken dat oud-NAC speler Rick Versteegh voor IFSP werkt........

ZEPA

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 14:05u

@ bakkertje

Geloof je graag. Verbaastme eigenlijk ook niks dat NAC daar zaken mee doet. Overigens weet ik dat binnen NAC ook niet altijd `zuivere koffie` is. Soort zoekt zijn soort zeg maar.

Het wordt echt tijd dat er schoon schip wordt gemaakt binnen NACen dat niet `vriendjespolitiek` de boventoon heeft, maar echte profs die weten wat managment is. Vrees alleen dat de huidige wanbeleiders tot de bittere eind blijft zitten. Vrees ook dat eerst ons NAC naar diggelen moet, voordat er echt iets gaat veranderen. Maar eigenlijk vrees ik dat het bij NAC nooit iets zal veranderen. Mensen die ouder zijn dan ik weten denk ik wel waar ik over praat: is het ooit goed gegaan bij NAC?

NOOIT!

But we keep on dreaming!

portugeese naccer

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 14:58u

@ bakkertje

Dat zijn nogal forse uitlatingen die je daar doet, vrind bakkertje, dat IFSP zich bezig zou houden met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Ik zou dergelijke stellingen ( "zwarte handel" en "geen zuivere koffie" ) ook nooit zonder glashard bewijs de publiciteit in durven werpen.

Ik zou me, als ik jou was en ik zo zeker was van m`n zaak dat , maar snel bij de directie bij NAC melden om daarvan kond te doen.

Kunnen ze vast gebruiken om hun onderhandelingspositie ten opzichte van IFSP te versterken. En dit is - zoals welhaast gewoonlijk naar jou - voor de verandering niet bedoeld als sneer, maar doodserieus.

Jamais

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 17:59u

"Bier is een kernactiviteit" ... nou nou nou ... schei toch uit zeg. We zijn een voetbalorganisatie en geen bierbrouwerij. Maar ja, bij NAC kan en mag dat allemaal. Ben benieuwd hoeveel kosten we voor deze rechtszaak gaan maken, die we dan weer van die €125,000 af kunnen trekken. Reputatieschade daargelaten.

Freddy

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 19:29u

@Bakkertje,Bakkertje Bakkertje toch.

Je durft nogal uitlatingen te doen die je nooit waar kunt maken. OHen noemen we dat in de volksmond. Doe zoals de Portugees uit Loule aan jou heeft laten weten ga naar Theo M. Maar volgens mij ben je al geweest of zit je er misschien naast altijd.

darude

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 20:08u

Een oude bekende is een paar maandjes terug bij IFSP ingestapt: De onvermijdelijke martien vreijssen. Versteeg is loopvolk.

De zaak IFSP is een bijna failliete bedoeling. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Tel daarbij het hepie en hepie contract van onze grote leider op en kom tot de conclusie dat NAC een groot probleem heeft.

Of er moet ergens tussen de veldverwarming en de door leegstand gekraakte toren 3 een bierbrouwer begonnen zijn.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]


Niet geregistreerde bezoekers

[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

govaerts

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 10:41u

Alle commercie ge-outsourced omdat ze 1 ton meer kunnen verdienen.

Daartegenover: een plafond op de inkomsten, overal gezeik over en geen enkele creativiteit en dus meerwaarde van de kant van NAC.

Wanneer, oh wanneer mag Mommers van het NAC bestuur eindelijk vertrekken ? Deze man trekt een spoor van vernieling, niet nagekomen afspraken, leugens en loze beloftes door ons Bredase. Het houdt maar niet op.

Ik hoop dat ze van de gemeente Breda ook meelezen en tot de conclusie komen dat deze samenstelling (vdH, vanB, TM, sponsor Bouw) gewoon niet werkt.

Ingerukt mars ermee !!!

w.

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 14:00u

Zonder er een juridisch verhaal van te maken mijn voorspelling:
NAC verliest ook dit kort geding en het kost weer een hoop geld.
Het is amateurisme ten top.

Wat is bakkertje toch regelmatig aardig op de hoogte, je zou soms denken dat hij in de CR zit!
De CR een orgaan wat er zou moeten zijn voor de supporters maar waarvan Don Leon laatst aantoonde dat het een handig instrument is voor directie en bestuur van NAC naar de supporters toe.

Pas op mede supporters bij NAC is niets wat het lijkt.
t/m de wedstrijd tegen de stillums verkies ik verder te zwijgen.

don`t worry

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 15:21u

Don`t worry. Ik heb er alle vertrouwen in dat NAC deze rechtzaak gaat winnen. De mensen achter IF-SP zijn niet betrouwbaar. Verre van dat. Geert Brusselers werkt er ook al een tijdje niet meer. Dat heeft zo zijn redenen....
Een tip ga naar de KVK en kijk wie er allemaal in de holding zitten van IF-SP, dan wordt er gelijk veel duidelijk.
Dat zowel Vitesse en RBC Roosendaal al gebroken hebben met IF-SP zegt genoeg. Ze beloven gouden bergen maar kunnen dat niet waarmaken. Dat hebben helaas al veel mensen (mogen) ervaren.

govaerts

Geplaatst: woensdag 6 september 2006 om 20:47u

Het ifsp contract lijkt verdacht veel op een wurgcontract inderdaad, maar Theo heeft t toch echt getekend. Geil als-ie was op die ton. En nu er gezeik is, moet Mommers als een vent zn verlies durven pakken en zo nodig zelf bijstorten.

Ifsp stelt dat NAC contractbreuk heeft gepleegd door die actie met het NAC logo op de Bavaria glazen. Ik denk dat ze daar gelijk in zullen krijgen. Het was gewoon dommigheid van Theo of een medewerker. Bij Bavaria zullen ze er nu ook wel achter zijn wat voor een puinhoop hun vriendje Mommers er bij NAC van gemaakt heeft.

Bon, NAC stelt dat ifsp niet heeft opgeleverd in bepaalde gevallen. Als dat zo is dan moet NAC aantonen dat de specificaties volledig waren en de timings als fix golden. Gezien de organisatorische wanboel binnen NAC is dat waarschijnlijk eenvoudig te weerleggen door ifsp.

Kortom: we zijn weer het haasje. Akonto NAC uiteraard.

En dat is jammer.

doorgaans betrouwbare bron

Geplaatst: donderdag 7 september 2006 om 18:34u

@ govaerts

jij slaat de spijker op zijn kop!!!

zo zit het in elkaar en niet anders.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

 

Eerder nieuws      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Later nieuws
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven