homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Ex-NAC'ers > Item

29 november 2017
Dijkhuizen voorlopig klaar met hoofdtrainerschap


De trainerscarrière van Marinus Dijkhuizen begon zo veelbelovend. In zijn eerste klus bij eersteklasser Montfoort wist hij tweemaal te promoveren, om in zijn laatste seizoen te degraderen uit de Topklasse. Na 2 seizoenen bij de amateurs van De Meern kreeg hij zijn kans bij excelsior, waarmee hij ook promoveerde en een knappe vijftiende plek wist te behalen op het hoogste niveau.

Zijn geluk kon niet op toen Dijkhuizen bij 'zijn club' Brentford in het Championship aan de slag mocht, maar al na 9 wedstrijden viel zijn ontslagbrief op de mat.

Met NAC bereikte hij nog wel de play-offs, maar nadat promotie mislukte en de resultaten en het spel in de eerste competitiehelft van vorig seizoen alsmaar bergafwaarts gingen werd Dijkhuizen vlak voor kerst vorig jaar ingewisseld voor -uiteindelijk- Stijn Vreven.

Deze zomer kreeg hij kans op eerherstel bij het ook al ambitieuze cambuur leeuwarden. In de Friese hoofdstad kreeg Marinus het echter nooit aan de praat. Nadat cambuur maandag in eindhoven verloor en zich terugziet op de 17e plek in de Juup League kreeg hij gisteren ook zijn congé in het hoge noorden.

Zijn ontslag in Breda kwam als een mokerslag aan bij Marinus Dijkhuizen. Direct na zijn exit bij cambuur toonde hij een stuk meer berusting en zelfkritiek. 'Het was niet gemakkelijk om met een bijna compleet nieuwe selectie te beginnen, bij NAC ging het in het tweede seizoen op dat vlak ook mis. Blijkbaar heb ik als trainer moeite om aan een nieuw team te bouwen.'

Wat heeft Dijkhuizen nog meer opgestoken van zijn derde ontslag in 3 jaar tijd? 'Nou, misschien moet ik maar gewoon eens iets anders gaan doen. Assistent worden bijvoorbeeld. Lekker in de luwte. Of in een andere hoedanigheid in het voetbal blijven. Maar eerst moet ik hier maar eens van bijkomen, voorlopig ben ik er even helemaal klaar mee.'


  
 
  
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Relaties

Marinus Dijkhuizen


Vorige Log      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Volgende Log

reakties


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

steef

Geplaatst: woensdag 29 november 2017om 10:27u

Een, op het oog, integere man. Zonde dat zijn carrière zo lijkt te mislukken.

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 1 december 2017om 11:45u

Veel te fatsoenlijk voor de ‘voetbaljungle’ , en dat moet je maar als compliment zien........

piair

Geplaatst: zondag 3 december 2017om 11:21u

Waarom haalt Nac eigenlijk zelden een trainer, die zich al eens bewezen heeft, want nu lijkt het beleid te zijn dat je een gelukstreffer kan hebben.

Stijn vind ik overigens wel passen bij Nac en heeft mijn sympathie, maar ook nu vrees ik net zoals de meeste vorige trainers dat deze het in de voetballerij niet gaat redden als trainer (dus net zoals Dijkhuizen, Gudelj, Karelse, Brandts, Lokhoff, Lok, Rijsbergen, Spelbos etc) vaak zijn het wel weer hele goede assistent trainers.

Volgens mij was alleen Ten Cate ook bij andere clubs succesvol en hadden de andere alleen bij Nac eens een piek (Spelbos en Brandts)

Zal wel iets met budget te maken, maar in de Juup moeten er toch ook goede kandidaten rondlopen, die zich al vele jaren hebben bewezen ?

moho

Geplaatst: zondag 3 december 2017om 12:06u

Iets voor kroonprins Maaskant, oh nee die was helemaal klaar met betaald voetbal, oh hee toch niet want wekelijks bij de hand doen als verslaggever-analyticus, pfffff en dan ook nog een rolletje in de tv serie voetbalmaffia.
Weggooier, do mij nog een yogaatje


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Vorige Log      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Volgende Log
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven