homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Ex-NAC'ers > Item

24 juli 2017
Maaskant verruilt harige kuiten voor korte rokjes


Robert Maaskant zet een punt achter zijn trainerscarrière en zegt meteen de voetballerij vaarwel. Dat heeft hij vandaag wereldkundig gemaakt in een gesprek met BNR. Maaskant wordt franchisenemer van een Recruit-a Student-vestiging. Welke vestiging zei hij er niet bij, maar dat chapter Breda op de Ginnekenweg te weg vinden is zou een aanwijzing kunnen zijn. 'Ik wil ook wel eens ergens anders kijken. Voor de eerste keer ga ik iets doen waarvan ik niet zeker ben of ik het kan en dat maakt het ook wel heel erg leuk.'

Toch houdt hij de deur naar het voetbal nog op een kier. Een baan als interim-trainer sluit Maaskant in de toekomst niet uit, maar het hoofdtrainerschap is voltooid verleden tijd voor de oud-”kroonprins van het trainersgilde”.'Ik ben inmiddels 48 en er klaar mee.'

Er zijn ook trainers die rond die leeftijd pas hun eerste club onder hoede krijgen, maar Maaskant loopt al 21 jaar mee als trainer in het betaalde voetbal, waarvan 18 als hoofdtrainer en mag zich zo langzamerhand een veteraan in het vak noemen.
Robert Maaskant heeft 13 dienstverbanden als hoofdtrainer bij 8 verschillende clubs vervuld (zie profiel kader), waarvan 2 bij NAC.

In de zomer van 2008 kreeg hij de loodzware erfenis van Ernie Brandts voor zijn kiezen, maar in een dikke 2 seizoenen lukte het Maaskant met NAC tijdelijk op nummer 1 te staan, feyenoord te declasseren tot figuranten in de eigen kuip (0-4), Europees voetbal af te dwingen en de halve finale van de beker te bereiken.

Zijn tweede periode bij NAC was aanmerkelijk minder succesvol. Gehaald als crisismanager die NAC met behulp van een blik nieuwe spelers in de eredivisie moest behouden, maar faalde jammerlijk in zijn missie. Maaskant leverde zijn contract in, maar kwam hier op terug en bleef nog even in dienst als technisch directeur. Nadat NAC na een aantal weken eerste divisie op de teleurstellende zesde plek terug te vinden werd er definitief gebroken met hem.

Robert Maaskant zat al met al bij NAC in totaal 120 wedstrijden als trainer op de bank, won hiervan 48 keer en verloor er 45.


  
 
  
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Robert Maaskant


Vorige Log      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Volgende Log

reakties


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

MLbreda

Geplaatst: maandag 24 juli 2017om 21:46u

Raar mannetje ..

Brian Westzee

Geplaatst: dinsdag 25 juli 2017om 7:27u

Verruilt harige kuiten voor korte rokjes? Volgens mij sluit het één het ander niet uit hoor...

Sjak

Geplaatst: dinsdag 25 juli 2017om 11:42u

Vergeet niet te melden dat hij als eerste contact gelegd heeft met MC en dat de constructie waarvan iedereen zo lovend is nu, bij hem ergens begonnen is. De knoesten die hem nu afzeiken gingen hem een paar jaar geleden nog thuis bezoeken met taart en vuurwerk. Het collectieve korte termijn geheugen op deze `Fansite` is er niet beter op aan het worden.

Hugh Hefner

Geplaatst: dinsdag 25 juli 2017om 14:29u

Arrogantie ten top gisteren in het interview in AD.
«Dat je er op maandag nog geen benul van hebt dat je de andere dag ontslagen wordt, speelt daarbij mee. Het is de gekte van de voetballerij. Ik moet bekennen dat mijn ontslag bij NAC me echt aan het denken heeft gezet. Na alles wat je hebt gedaan, word je zo maar afgedankt.»
Eerst gedegradeerd, daarna contract ingeleverd, toen toch weer terug, een smak geld over de balk gegooid en het voetbal was en bleef niet om aan te gluren. Het enige dat NAC heft fout gedaan was dat ze hem in het degradatiejaar nog de hand boven het hoofd hielden!
Als je er op maandag nog geen benul van hebt dat je er dinsdag uitgesodemieterd wordt, dan heb je een bord voor je kop. Het ontslag bij NAC heeft hem aan het denken gezet. Dan vraag ik me toch af waarover hij eigenlijk gedacht heeft. De man kent echt geen zelfkritiek.
Eerst wilde hij het meisjesvoetbal in de regio West-Brabant promoten, maar hij koos toch voor het geld van de Go Away Eikels. Waarmee hij andermaal kansloos degradeerde. Nou, dan weet je het toch wel?
Ik wens hem veel goeds in zijn nieuwe loopbaan. Ik heb gehoord dat Recruit a Student niet kan degraderen...


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Vorige Log      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Volgende Log
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven