homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Ex-NAC'ers > Item

17 april 2017
Hoofdrollen voor Van der Weg en Schalk in duel met CelticAls je gisteren de twitter tijdlijn van @FanzineDeRat in de gaten hebt gehouden, dan zal je niet ontgaan zijn dat we een voetbaltripje naar Dingwall aan het ondernemen waren. Met als hoogtepunt de wedstrijd van Ross County tegen Celtic. Ex-NAC’ers Kenny van der Weg en Alex Schalk hadden een groot aandeel in het uiteindelijke spel gelijkspel. Zowel positief als voor sommigen negatief.

Ross County trad aan in een 5-4-1 formatie, waarin Kenny van der Weg een basisplaats had. Spits Alex Schalk werd slachtoffer van de verdedigende tactiek en mocht op de bank beginnen. Ross County hield lang goed stand, mede dankzij een paar zeer goede ingrepen van Kenny van der Weg. Zijn collega’s konden echter niet voorkomen dat de kampioen Celtic in de 34e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. In de tweede helft kwam Ross County goed uit de startblokken en oogde ook wat beter dan in de eerste helft. Dat werd al in de 50e minuut beloond na een rake kopbal van Gardyne na een aanval die aan de linkerkant zijn oorsprong vond bij Kenny van der Weg.
De aanvallen van Celtic gingen ook toen al een poosje niet meer over de kant van Kenny van der Weg, want de potige ex-NAC’er had zijn directe tegenstander volledig in zijn zak zitten. De rest van zijn collega’s wisten niet te voorkomen dat de Patrick Roberts de bal tussen het lichaam en de arm van de Ross County keeper in de netten kon werken. Celtic kwam in de 78e minuut weer op een 1-2 voorsprong. Op dat moment stond Alex Schalk nog zijn shirt aan te trekken om zich klaar te maken voor een invalbeurt. Het duurde daarna echter nog tot de 84e minuut voordat de Bredanaar in het veld mocht komen voor Tumility. Schalk laat meteen van zich zien. Druk wijzend, voortdurend bewegend en vragend om de bal probeerde hij alles te forceren. De blessuretijd ging in, de tijd ging dringen en Ross County was nog steeds op jacht naar die broodnodige punten in de strijd tegen degradatie. Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks, moet Schalk hebben gedacht, net voordat hij zijn duik inzette na het op zijn flank inkomen van een Celtic verdediger. Met veel finesse, maar zonder veel drama dook Schalk naar de grond, het stadion veerde op en de ref wees naar de stip. Alle groenwitten waren furieus. Schalk bleef zich echter onverstoord bezig houden met zijn geblesseerde kompaan die tien meter verder op de grond lag. Onderwijl lag de bal op de stip en werd in de touwen gewerkt door Ross County spits Liam Boyce. Schalk was de gevierde man, maar werd verguisd door alles wat Celtic was.

Ach, oordeel even zelf:


Een spannende slotfase volgde. Liam Boyce werd van achteren hard onderuit door Celtic captain Scott Brown, als vergelding op een zelfde soort akkefietje een minuut eerder. Rood voor Brown, een ouderwets opstootje tot gevolg, waar Kenny van der Weg zich als een vis in het water in voelt. Hij was dan ook druk shirtjestrekkend en keelgrijpend aanwezig. De grensrechter moest hem komen ontzetten. Alles zonder gevolgen, want het bleef 2-2!

Ondertussen gaat de schwalbe van Schalk heel Europa over. De officiële verklaring van Alex luidde dat hij anticipeerde op een impact en daarom opsprong en uit reflex naar de grond ging. Wij spraken hem na de wedstrijd uitvoerig en hij voelde zich oprecht ongelukkig met de situatie. Dit is niet iets wat je aan je wil hebben kleven. De trainer verwoordde het misschien wel het beste in een interview na de wedstrijd. Ross County is de laatste wedstrijden vaak genoeg genaaid geweest met een hele reeks dubieuze penalty’s. Die kun je wellicht wegstrepen tegen wat we vandaag hebben gezien.
Daarom Alex, laat oew eige nie gek maken. In deze fase van de competitie is eventjes net iets meer geoorloofd dan anders om je doel te bereiken. Dat zou onze trainer Stijn Vreven ook zo vinden.

Check hier de samenvatting van de wedstrijden bekijk hier de twitterfeed van @FanzineDeRat met het uitgebreide verslag van gisteren.
  
 
  
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Relaties

Alex Schalk
Kenny van der Weg


Vorige Log      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Volgende Log

reakties


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

deparel

Geplaatst: maandag 17 april 2017om 12:04u

Kenny zou met zijn inzet en kwaliteiten een goede aanvulling zijn op onze huidige selectie. Schalk hoeft van mij nooit meer terug te komen. Misselijk ventje.

Tuur

Geplaatst: maandag 17 april 2017om 19:24u

Praat het maar goed. Zon Schalk moeten ze alsnog 6 wedstrijden geven. Misselijke actie.

Tuur

Geplaatst: woensdag 19 april 2017om 20:09u

http://www.bndestem.nl/sport/schotse-bond-schorst-alex-schalk-na-opzichtige-fopduik~a4504ded/

Zouden ze in NL ook moeten doen. Dit soort gasten horen niet op velden rond te lopen.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Vorige Log      |       REAGEER OP DIT ITEM      |       Volgende Log
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven