homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Columns > Column

29 april 2018 : De trainer kan er niks van!


Jarenlang waren we het bij NAC over 1 ding altijd eens. De trainer: die kan er niks van! De afgelopen anderhalf jaar lag dat echter anders.

Stijn Vreven maakt wat los bij de NAC-supporters, zeker bij mij in ieder geval. Zo sterk dat ik het gevoel heb om hem te moeten verdedigen. Niet alleen bij leken die alleen studio sport kijken en hem weer eens op de tribune drie rijen naar beneden zien vallen omdat de scheids een ingooi aan de tegenpartij geeft, maar zelfs binnen het NAC-supportersland.

Er is een groep mensen die het al een tijd niet meer in hem zien zitten vanwege het geven van te veel vertrouwen aan spelers en zijn matige wisselbeleid. Zelf zie ik dit juist als een goede eigenschap. Hij laat z’n oren niet hangen naar de meerderheid, maar trekt zijn eigen plan. Bij zijn voorganger Marinus Dijkhuizen waren spelers bang om ziek te worden of een schorsing op te lopen aangezien ze dan hun plaats in het elftal kwijt waren. De enige fout van Vreven hierin was het niet wisselen van Paolo Fernandes uit bij Sparta. Deze zelfde Fernandes bewijst echter dat Vreven volkomen gelijk had voor Vloet te kiezen voor een groot gedeelte van dit seizoen aangezien Fernandes in juni nog steeds na 60 minuten gewisseld moet worden wegens kramp. Die was dus halverwege het jaar niet eens in staat een halve wedstrijd bij de profs mee te spelen.

Inmiddels is er een nieuwe groep opgestaan: die vonden Vreven een prima trainer, maar zo is het goed geweest. Willen we groeien moet er een nieuwe impuls komen. Deze groep snap ik helemaal niet. Vreven heeft in anderhalf seizoen tijd NAC laten groeien van plek 7 in de Jupiler League naar plek 15 of 14 in de eredivisie. Wie zegt dat NAC met hem niet verder kan groeien in een nieuw seizoen? Wanneer de selectie in balans is (met eredivisiewaardige keeper vanaf het begin) en hij de voorbereiding krijgt zoals hij die graag zou zien. Wanneer we de scheids wat minder tegen hebben en we minder naïef aan het seizoen beginnen? Vreven is alleen een motivatietrainer, hoor je dan. Met alleen ‘kom op jongens!’ red je het echt niet tegen al die subtoppers hoor. Daar komt veel meer tactiek bij kijken. Het zou juist andersom moeten zijn als het klopt wat deze mensen zeggen: Dan zou NAC met strijd winnen van de degradatiekandidaten zonder plan en kansloos verliezen van de subtoppers. Pepijn Lijnders van NEC schijnt een gigantisch tactisch brein te zijn. Hebben we die dan liever?
Wie geeft mij de garantie dat NAC met een Faber, van der Gaag of Steijn wel/beter door kan groeien? Zij eindigen ook allemaal in het rechterrijtje van de eredivisie. Zij presteren met VVV en Excelsior beter met minder geld. Maar het is daar ook 10x makkelijker werken. Daar kun je thuis kansloos met 1-4 van Roda JC verliezen en de enige persoon die moppert is de trainer van de tegenstander omdat het kunstgras zo warm was. Of moeten we het voorbeeld Dijkhuizen weer van stal halen? De man die het onmogelijke presteerde met Excelsior, net als Fons Groenendijk, John Lammers, Alex Pastoor en Mario Been overigens.

Zelf behoor ik tot de laatste categorie: Die van Stijn Vreven adepten. Vreven kan niks fout doen, en als het dan toch fout is gegaan, dan trekt hij het boetekleed in ieder geval aan. Ook al ligt het aan spelers of een Technisch directeur. In 1,5 jaar tijd is hij nooit 1 speler afgevallen in de media, of het was om te prikkelen (Zoals Dessers). En andersom: nooit klaagden spelers over hun trainer, Fernandes daargelaten (maar die zij er 8x bij dat het wel een goeie trainer is). Vreven past bij NAC als een TV-camera bij die bus 1 moeder en dochter. Wat wij op de tribune zien en voelen zo voelt hij dat ook. En toont hij dat ook. Blijdschap, onrecht en hopeloosheid. Ik heb daar veel meer mee dan types als Penders (die ik zeker ook waardeer, maar niet als hoofdtrainer), waarbij het lijkt of ze in het magazijn bij Madame Tussauds zijn gezet omdat ze te weinig bewogen. Voor mijn gevoel hadden we eindelijk een trainer die nadacht en ideeën had (bijvoorbeeld rondom de oefenwedstrijden en de winterstop) waardoor we als club kunnen groeien. Wellicht zijn niet alle ideeën even goed geweest, maar het feit dat hij erover nadenkt en niet doet wat iedereen maar doet omdat het zo hoort vind ik goed genoeg. Tegendraads is een kernwaarde toch?

De waarheid zal ergens in het midden liggen. Het enige goeie aan deze beslissing van NAC is wellicht dat we over een half jaartje weer eensgezind zijn als supporters over de nieuwe trainer: die kan er niks van!


Door : Hoekie_b
De mening van Hoekie_b hoeft niet de mening van de ratdaxie te zijn!


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ratistieken

In totaal bevat onze database 251 columns met in totaal 4522 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 18,02

Rattavista

Zoek in:
titels
columns
auteurs
op de term

Eerdere column      |       REAGEER OP DIT ITEM       |       Latere column

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Mieshoop

Geplaatst: maandag 30 april 2018 om 19:04u

`Vreven past bij NAC als een TV-camera bij die bus 1 moeder en dochter.`

Zo is het. We gaan nog heel veel spijt krijgen dat we deze trainer zo gemakkelijk bij het grofvuil zetten. Al dat gelul over stapjes maken, fases is niets meer dan interessantdoenerij.

Een trainer die NOAD vanuit al zijn poriën uitstraalt zet je niet aan de kant, die zet je op een voetstuk.

TALENT

Geplaatst: maandag 30 april 2018 om 19:13u

Goed verhaal Hoekie👍 Die laatste keer voordat Stijn werd weggestuurd, grepen Jelle en Rob niet in. Zij hadden op moeten staan en voor de scheids de kans kreeg Stijn terug de dugout in moeten duwen. Bijstaan, opkomen voor de zaak. Dit geldt wellicht ook voor het onderdeel ‘tactisch inzicht.’ Stijn heeft laten zien, dat hij hier minder kaas van gegeten heeft. Helemaal niet erg. Maar waar was degene die hem tegensprak en argumenten gaf waarom zijn keuzess niet de juiste waren. Naast persoonlijkheden die hem weghouden bij de scheids ontbreekt het dus ook aan mensen in de staf met daadkracht betreffende tactisch vernuft. Waarom niet op zoek naar een sparringspartner voor Stijn op dat gebied? Maar goed Stijn is een held, kan door de voordeur naar buiten en is supporter voor het leven👊

WW

Geplaatst: maandag 30 april 2018 om 21:33u

Ik kan na het zien van dit filmpje tot geen enkele andere conclusie komen dan dat Vreven zelf een actieve inbreng heeft gehad in zijn niet-verlengen.
Hij is niet geslachtofferd en al helemaal niet bij het grof vuil gezet.

https://www.bndestem.nl/video/waarom-vreven-moest-vertrekken-bij-nac~vp35610

Ratrace

Geplaatst: woensdag 2 mei 2018 om 7:16u

Zeer mooi stukkie Hoekie_B, ik had het niet beter kunnen verwoorden en had het ook niet meer eens kunnen zijn dan met hetgeen je hier schrijft.

@WW,

Met alle respect, maar ik zie dat totaal niet in het filmpje terugkomen. Ik zie alleen (net als HB ook verwoordt) dat Stijn hier gewoon heel keurig blijft en niemand afbrandt (ook enigszins Belgische mentaliteit). Hij houdt z`n hoofd hoog en zelfs (na wat ik vermoed) al is het niet z`n eigen beslissing, hij blijft hier keurig in z`n verwoording.

Al met al denk ik dat de weledele heer smulders hier veel spijt van krijgt. Het is heel lang geleden dat ik iemand zo goed bij ons cluppie heb zien passen......erg jammer dit


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven