homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Columns > Column

19 maart 2018 : Thuisblijvers hebben gelijk?


Wat een wedstrijd weer. Kun je “veilig” spelen, delf je weer het onderspit tegen de koempels uit de mijnstreek. Voor de 2e maal en nu met afzien in de Siberische kou. Met weer een vage actie van de geboren Limburgse (…) scheids. En ook nog zo nodig op een zondagmiddag. Het was beter geweest om lekker op het bankje thuis te blijven. Toch?
Nee dus, voor hetzelfde geld beleven we namelijk weer een wedstrijd die bol kan staan van nieuwe statistieken, al dan niet rijp voor het NAC-museum. Het kan letterlijk vriezen of dooien bij ons NAC, dat weten wij als geen ander. Geld inzetten moet je daarbij al jaren niet meer doen, grotere kansen in het casino. Gewoon dus alle cash direct omzetten in vloeibaar natura.
En doe je het niet voor jezelf, dan gaan we met zijn allen voor de steun. Als twaalfde man.
Ook bij uitwedstrijden is NAC dit seizoen weer structureel onberekenbaar. Zoals de laatste keer in die stad achter de duinen. Bekend om de Haagse hopjes, bluf, en kwartiertjes maar vooral toch ook door de politiek. En daar houden we minder van. Het edele voetbalspel des te meer maar politieke spelletjes….wat is er ook op dat vlak een historie terug te vinden in datzelfde museum.
De 12e man stond er dan vaak bij en keek er naar. Maar ook nu weer? Want zeg nu zelf: weet jij bijvoorbeeld wat de effecten (kunnen) zijn van de verkoop van het stadion? En dus?
Is onze eerstkomende wedstrijd niet 31 maart, maar 21 maart: gemeenteraadsverkiezingen!
De parel van het zuiden is bezig een nieuwe selectie samen te stellen voor de komende 4 jaar.
De Rat heeft actie ondernomen met een stemwijzer en volgt met plezier het debat. Hulde daarvoor.
Alleen zijn we er nu? Is het niet verstandig om naast de stemwijzer ook een soort van kandidatenwijzer te lanceren? Het gaat immers om lokale politiek, en daarbij blijkt het dan ook vaak over de poppetjes te gaan. En anders laten de poppetjes vanzelf wel van zich horen, in mooie filmpjes, mooie beloftes of “spontaan” vrijwilligerswerk. Glory hunting allemaal van de partij, met “Geen gezeik iedereen rijk” en “Samen voor ons eigen”. Ken je ze nog, die 2 Haagse “vrije jongens” F. Jacobse en Tedje van Es. Vraag aan de 12e man: stem je op “onze partij” of stiekem toch op een “tegenpartij”? Welke spelers passen in het geelzwart plaatje en moeten in de basis? Want hoe dan ook, het zijn de poppetjes in het veld die moeten scoren. Met het publiek als 12e man, maar nu met mogelijk doorslaggevende stem. Er zijn aantoonbaar partijen die NAC in het verleden hebben gesteund. Toen het nodig was of door persoonlijk optreden. Ook dat is weer museaal terug te vinden. De stemwijzer schiet helaas daar tekort. Maar niet getreurd, er zijn toevallig kandidaten die niet alleen geelzwart op het bordes willen zien maar ook meer van binnen. Bekend met de catacomben, rechtstreeks vanaf de tribunes, en ja, ook echt op een lijst, op nummer 12… Thuisblijven is geen optie: 21 maart matchday!


Door : TvM
De mening van TvM hoeft niet de mening van de ratdaxie te zijn!


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ratistieken

In totaal bevat onze database 251 columns met in totaal 4522 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 18,02

Rattavista

Zoek in:
titels
columns
auteurs
op de term

Eerdere column      |       REAGEER OP DIT ITEM       |       Latere column
Nog geen reaxies!

© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven