homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Columns > Column

14 augustus 2015 : Jupiler League, altijd gezellig....


Jupiler League, altijd gezellig…..

Maar dan moeten we wel uit een ander vaatje gaan tappen. En dan gaat het niet om de tweestrijd tussen Jupiler en Bavaria, maar om de vraag hoe we het dus zo gezellig mogelijk houden.

In de eerste plaats dan uiteraard de prestaties van de heren voetballers.
Een bar slechte ouverture tegen de wijdbroeken. No excuses op zijn plaats. Daar waar regelmatig juist extra krachten los komen met 10 man, zakte ons NAC wel heel erg door het ijs.

Alhoewel “ons NAC”? We zitten natuurlijk nog in een groeiproces maar de herkenbaarheid van alle vertoningen trekt vooralsnog uitsluitend parallel met onze uitgangspositie van vorig seizoen. Weer zoekende met veel nieuwe gezichten, weer nog altijd geen spits (als dat nog maar goed komt), een keeper die minimaal waarschijnlijk niet beter wordt (sorry Jelle), een strijd om de hiërarchie (heb je gezien hoe Stam in de rode-kaart discussie met de scheids aanvoerder Dingsdag opzij duwde?) en weer diezelfde uitstraling alsof we AC Milan 2 zijn. Om in dat licht nog te zwijgen over enkele alweer gepasseerde fratsen: de rode kaarten, nieuwe spelers niet volledig fit of zelfs geschrokken van de “druk”…, twijfelachtige interviews (hij weet het nu wel… toch?), twijfelachtige interactie met supporters (Westerlo: negeren supporters na afloop; Eupen: in rust als keeper supporters willen corrigeren (sorry Jelle); Volendam: supporters waren echt niet blij..…), pffff.

Het meest bezorgd maak ik me echter toch omtrent de aansturing.
Fijn hoor dat we het allemaal zo heerlijk rustig hebben gehouden, de kalmte hebben bewaard, de gelederen hebben gesloten, positivisme opnieuw hebben uitgevonden, etcetera. Als dit neerkomt op “we deden een plas en we drinken een glas” geeft dat mij nog even ook geen vertrouwen.

En dan belanden we vanzelf terug bij de technische staf. Binnenkort is er i.s.m. de Clubraad een klankbordavond over technisch beleid. Er is nog hoop. Maar wat wil je horen?
Onze blij-dat-ik-blijf trainer vond de voorbereiding wel prima. Met vertrouwen gingen we richting 1ste wedstrijd. Waar dat vertrouwen op gebaseerd was, m.i. dus volstrekt onduidelijk. De oefencampagne was immers ook ronduit slecht. Het kan toch niet zo zijn dat het met 10 man oefenen tegen laagvlieger Eupen de reden was voor het vertrouwen? Afijn genoeg gelachen… Of toch niet?

Vanochtend de voorbeschouwing voor vanavond in BN De Stem. Je moet het zelf maar lezen en ik hoop uiteraard dat ik er he-le-maal naast zit. Maar los van het last minute zoeken naar de juiste mix in het veld, lees ik toch vooral dat in Eindhoven het grote NAC zal gaan “dicteren” en doorgaat op de ingeslagen weg. Op hoop van zegen, uiteraard, maar ik mis iets.
Als dicteren ook te definiëren is in de zin van Wij gaan niet opzij en NOAD prima. Van eigen kracht uitgaan ook. Het gaat echter om de “gezelligheid” in deze fantastische competitie.

Daarom heren voetballers: welkom in de Jupiler Leaque! Iedere ploeg zal zich extra opladen om tegen jullie punten te pakken. Je kunt alleen maar verliezen feitelijk. Het verwachtingspatroon ligt er, deal with it. Zie het maar als 1 groot bekeravontuur. Steeds maar tegen die vervelende clubjes, in vaak niet echt inspirerende omgevingen, liefst ook op kunstgras. Zelfs die mindere scheids kan tegen je zijn. Iedere ronde kun je er zo maar uit vliegen…
Kortom samengevat ik mis wat “omgevingsbewustzijn”.

Misschien helpt het als ik op de tweede plaats hier eens een poging waag richting “onze beleving”? We hebben dan wel met zijn allen geld bijeen geschraapt, massaal seizoenkaarten aangeschaft, en we drinken nog steeds gezellig Bavaria maar daar houdt het toch op.

Wat een gedrocht die 1ste divisie! Thuis tegen Volendam oogt het vooraf nog wel een beetje. Maar nu je dus druk maken over Eindhoven uit. En dan thuis tegen weer zo’n moeilijke tegenstander FC Dordrecht. De thuiswedstrijd daarna is een regelrechte belediging: tegen het tweede van.. ja wie eigenlijk.
Minder aansprekende tegenpartijen, onwennige speeldagen en praktisch alle uitwedstrijden dus op dat vermaledijde kunstgras. Ondanks weinig thuispublieke belangstelling ook helaas toch vaak alleen weer te bezoeken met de 1 of andere combi.
Tussenstanden tijdens thuiswedstrijden van pakweg Achilles-Emmen. Vlaggen over lege tribunes.
En lag het aan mij of waren die geregisseerde spandoeken overal ook niet wat too much?
Dan zelfs hopen dat Fox Sports toch nog af en toe aan je denkt (wie had dat gedacht..)
Aan de andere juist die eredivisie die je geen moer meer interesseert.
En finally onze “externe”omgeving die het nog altijd zo jammer vindt voor ons, het niet begrijpt, compassie toont en zeker weet wie kampioen wordt.
Afijn wij houden het wel gezellig. Want aan ons ligt het niet en we dealen with it. (punt)

Succes heren. Gewoon 3 punten vanavond svp. Bij NAC beseffen we heel goed dat we niet snel de Champions League zullen halen en mits geleverde strijd we vaker verliezen dan winnen. Maar in deze competitie…..
En als je dan toch bezig bent, binnenkort voor de echte beker tegen eredivisionist Heerenveen ook graag je best doen. Hoe verwarrend ook allemaal. Proost!


Door : TvM
De mening van TvM hoeft niet de mening van de ratdaxie te zijn!


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30

Ratistieken

In totaal bevat onze database 251 columns met in totaal 4522 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 18,02

Rattavista

Zoek in:
titels
columns
auteurs
op de term

Eerdere column      |       REAGEER OP DIT ITEM       |       Latere column

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Somerset wes

Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015 om 16:34u

ook mijn gevoel is hiermee heel goed omschreven, maar.....na Eindhoven werd ineens alles anders. Of toch niet?

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015 om 17:48u

Ben van mening dat als je die rode kaart niet krijg je `gewoon` wint , kijk maar naar de wijze Volendam (in mijn ogen althans) van het kastje naar de muur gespeeld werd in de eerste helft tót die tweede prent van Naah.
Misschien is het goed dat we nu met beide beentjes op de grond zijn aanbeland en nooit kunnen zeggen nu "die pakken we even" , je wordt dan gelijk met de eerste van `t seizoen tegen Volendam geconfronteerd door eenieder.
De `eerste van `t seizoen` heeft ook dingen aangetoond zoals Brands never nooit meer als diepe spits en dat je eigenlijk mijns inziens beter Stam aanvoerder kan maken al zal Maaskant dat niet meer veranderen nu , wellicht kan ie beter Ron Stam op `t hart drukken dat ie ietske moet dimmen bij discutabele beslissingen van scheidsrechters want ik heb `t idee dat er nog wel een driehonderd van die beslissingen of meer zullen plaatsvinden als ik naar het niveau van de scheidrechters kijk van deze vervelende divisie met als enige pluspunt zijn sponsornaam.......
Niet dat ik Bavaria niet lekker vind want er bestaat maar weinig bier wat ik niet lust !

Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015 om 2:13u

Goede column, ben het er in grote lijnen mee eens. Alleen vraag ik me een ding af. Wat vond je geregisseerd aan de spandoeken?

WW

Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015 om 12:16u

Goed verhaal, al maakt de schrijver als hij stelt `vanavond 3 punten graag` 1 denkfout. Ik denk namelijk dat de belabberde voorbereiding + seizoensstart niet zozeer onwil is maar letterlijk onkunde.

We hebben gewoon voor een achterlijk hoog budget een bar slechte selectie rondlopen. Dat is het eieren eten. En dat gaat dit seizoen ook niet meer goedkomen, wen maar aan dat idee. Kampioenschap kan je vergeten, hooguit een periode (al is de 1e inmiddels idd al uit zicht, zoals de Rat terecht als kop meegaf aan het nieuwsitem gisteren) maar als we de nacompetitie al halen dan is ongeacht wie er in de Eredivisie 16e of 17e wordt gewoon te sterk voor ons. Dat is de realiteit.

Want ga maar na.
NAC had vorig seizoen een vrij zwakke selectie. Terecht gedegradeerd. De besten van toen zijn vertrokken, en wat is teruggekomen is gewoon echt minder. Ga maar na a.h.v. wat er gisteren in de basis stond:

Verbeek voor Tighadouini.
Bohrasazar voor Fernandez (die al veel minder was dan zijn voorganger Perica).
Dingsdag & Pedro voor Marcellis & Koch.
Stam, niet de minste maar wel echt minder dan De Zeeuw (zeker de De Zeeuw van de 1e paar maanden).

Dat zijn er zomaar enkele die ik uit mijn mouw schud.

Dan hebben we nog een keeper die al tijden geen extra punten meer voor je pakt. Niet dat Jelle op enigerlei wijze schuldig was aan de tegengoals, maar de Jelle die selectie voor het Nederlands Elftal afdwong had volgens mij die 1-1 gepakt.

Dan heb je ook nog een paar gasten die ongetwijfeld heel sympathiek zijn, maar nooit een profcontract hadden mogen krijgen. Van der Weg en Suk blinken uit in letterlijke onkunde op ieder technisch en tactisch vlak. Je hebt gisteren met 2 backs gespeeld die geen van beide kunnen opbouwen. Waarom trouwens op 1 van die backplaatsen niet Van Bezooijen weggezet? Niet ideaal want van nature een centrale verdediger, maar in elk geval nog een verdediger. Suk bijv. is helemaal geen verdediger. Deze heren zijn ballast in je selectie die het niveau, ook op de trainingen, gewoon omlaag halen. Dumpen die handel.

Met Hooi en Seuntjens ga je om verschillende redenen ook de oorlog niet winnen. Hooi heeft nog best drive (1 leuke actie gister) maar komt tekort. En Seuntjens zou het in theorie moeten kunnen, maar daar ontbreekt iedere drive (1 leuk schot en 1 goed passje en daarbuiten 88 minuten onzichtbaar gisteren).

In deze selectie zit gewoon veel teveel brandhout om een serieuze gooi naar promotie te doen.

Tot slot had natuurlijk nooit met Maaskant doorgegaan moeten worden. Hij heeft aan het eind van de rit namelijk gewoon gefaald vorig seizoen. Eerst zouden we 12e worden, toen zouden we ons rechtstreeks handhaven en toen via de nacompetitie. Niet gelukt, al waren we er dichtbij. Jammer, maar dan ga je door naar wat anders. Want Maaskant is een trainer die op korte termijn zijn selectie als een citroen tot het uiterste kan uitpersen, maar geen opbouwtrainer voor de lange termijn. Die citroen was op 31 mei jl. he-le-maal uitgeperst. De uiterste houdbaarheidsdatum was verstreken. Maar NAC koos ervoor door te gaan met de trainer. Op basis van Maaskants cv een rare keuze (immers: bij al zijn clubs is het al zo dat het na een goede aanvangsperiode snel (veel) minder werd). Een keuze die is ingegeven in een soort ongepaste emo-reflex en niet op basis van ratio.

We gaan dit seizoen heus ook nog wel wedstrijden winnen. Ik denk aanstaande vrijdag al, in reactie op de 2 voorgaande slechte wedstrijden en het feit dat het grote Ajax later dat weekend zelf moet spelen dus ze zullen niet de sterkhouders meesturen naar Breda. Maar denk maar niet dat je met deze ploeg en deze trainer structureel bovenin meedoet: de ploeg komt op teveel posities hopeloos tekort en Maaskant is prima voor de korte termijn maar die korte termijn was 31 mei al verstreken.

Met na Jong Ajax nog Dordrecht thuis (wat volgens mijn tv kijkende neef veel beter voetbalt dan NAC) en Helmond uit (op kunstgras) in het verschiet luidt mijn voorspelling dat we na 5 wedstrijden onderaan staan met 3 punten. Ik hoop dat ik het mis heb.

Breda4life

Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015 om 14:18u

Ik vond die spandoeken op de tribune (dus de daadwerkelijke stoeltjes) ook een beetje `geforceerd` overkomen.

Het is geen schande dat je vakken op de hoofdtribune niet uitverkoopt in de Jupiler League.

Vergis je niet, ik weet hoeveel moeite het kost om de doeken naar boven te sjouwen en ze nog een beetje fatsoenlijk te draperen.
Maar ik krijg er een beetje een `net niet` gevoel bij.

Verder ben ik het VOL-LE-DIG eens met TvM eens.
Wat ik trouwens ook raar vind is dat spelers die medeverantwoordelijk zijn voor de degradatie als `beloning` een transfervrije status hebben gekregen...
In het geval van Falkenburg bijvoorbeeld is dat toch ook raar???
NAC naar de klote en meneer speelt fijn bij de buren in de eredivisie...?

Rutgers

Geplaatst: maandag 7 september 2015 om 17:31u

zeer goed verwoord TVM, was prettig om te lezen.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven