homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Columns > Column

5 juni 2015 : De week van Henrico


Na bekomen te zijn van de eerste schrik loop ik nog steeds met een beklemd gevoel in mijn buik rond. Degraderen met een elftal wat in de basis voldoende kwaliteit in zich had om zich "veilig" te spelen in de eredivisie doet nog steeds veel pijn.

Henrico Drost deelde zijn clubliefde voor NAC deze dagen met iedereen. Zondag zat de verdediger van NAC helemaal kapot. Zo erg zelfs dat hij voor de camera van Omroep Brabant brak en geen woord meer uit kon brengen. Daarmee liet hij zien hoe de NAC-supporter zich voelde na de 1-2 nederlaag in eigen stadion. "Vreemd" was het om te zien dat, nadat de degradatie een feit was, er nog honderden supporters op de tribune in shock achterbleven maar toch de moeite namen om met de aanwezige spelers op het veld afscheid van een teleurstellend seizoen te nemen.

Henrico liet zien dat NAC in de afgelopen seizoenen zijn cluppie was geworden en treurde mee met het algemene gevoel dat leefde onder vele NAC supporters. Onbegrip, teleurstelling en vooral verslagenheid dat "we" gedegradeerd zijn.

Clubliefde en het tonen van emotie werd de maandag erop door de "clowns" van VI misbruikt om Henrico belachelijk te maken door een aantal keer het breekmoment van hem te herhalen.

In de column van tv columnist Han Lips in het Parool werd het als volgt omschreven;

*****

Er is beeld van Henrico Drost van NAC, vlak na de degradatie. De interviewer: `Henrico, het is je aan te zien. Degraderen doet pijn.` De man kan geen antwoord geven en loopt huilend uit beeld. Hi-la-ri-teit in de studio. En nog een keer het filmpje.

Dat wijvenlachje van Gijp, de blik van Derksen, de matig acterende regisseur Genee die zich afvraagt of er nog een derde poging is gedaan. Gijp zit zo onder de pillen dat hij zelfs de vierde keer nog niet doorheeft dat telkens hetzelfde filmpje wordt getoond. `Stelt hij weer dezelfde vraag? Dat kan toch niet?`

Drost wordt tot vijf keer toe opgevoerd. Totdat zelfs het klapvee in de studio niet meer lacht. Dit deed VI eerder: de tranen van Toine van Peperstraten, de val van Blatter van een podium.

De kracht van herhaling - als trucje. Een sporter is net gedegradeerd en is daar kapot van. Een dag later wordt hij opgevoerd in een programma dat alleen nog bestaat om het volgende boek van Michel van Egmond en uitgever Johan Derksen te verkopen. Het is de hoer die grappen maakt over de rug van een eenvoudige scharrelaar.

*****

Deze column geeft precies aan hoe de gemiddelde NACsupporter tegenwoordig over VI denkt en daarom steeds vaker overschakelt naar een ander zender als de heren op tv zijn.

Om de trainer en Henrico een hart onder de riem te steken en te overtuigen (mocht dat al nodig zijn) om bij deze fantastische club te blijven trokken een honderdtal supporters langs de deuren om de beide heren te verrassen met een " ....... moet blijven taart".
Zowel Maaskant als Henrico waren wederom emotioneel. Bij beide heren sloeg de stem een aantal keer over toen zij de supporters voor hun deur mochten begroeten. Maaskant gaf met gebroken stem aan dat hij dit toch niet in de steek kon laten en Henrico toog na het begroeten van de aanwezig supporters naar binnen om vervolgens met twee kratten bier naar buiten te komen. Hij kapte en biertje achterover om samen met "zijn supporters" de vervelende smaak van de degradatie enigszins weg te drinken.

De twee dagen daarna heb ik regelmatig via de app contact met Henrico gehad. In de eerste berichten was duidelijk dat hij nog helemaal "kapot" zat. Ik bedankte hem voor de prettige samenwerking tijdens het afgelopen seizoen. Je kunt namelijk zeggen wat je wilt maar Henrico was altijd bereid om ons een interview te geven voor het programma NAClive en bij "NACPraat" op de donderdagavond bij BredaNu mochten we altijd "inbellen". Het siert hem dat hij vervolgens vroeg hoe het met mij ging. Typisch Henrico. Ook een ander is belangrijk.

Over de uitzending van VI zei hij "Ik vindt het wel best dat ze erom moesten lachen". "Ik kwam er gewoon even niet meer uit". De actie van de supporters heeft hem heel goed gedaan. "Ik wist dat ze wat kwamen doen maar dat ze met zovelen kwamen, dat had ik echt niet verwacht. Top!!! "Het heeft mijn humeur positief beïnvloed"

Wat nu;

De supporters laten de club niet zitten en scharen zich massaal achter de club door in recordtempo seizoenkaarten aan te schaffen en actie`s op touw te zetten om hun clubliefde te laten blijken. Henrico zijn zaakwaarnemer is aan het rondkijken en het is afwachten wat NAC met hem wil. Zijn contract loopt af. Het liefst zou hij niet in "de Jupiler" spelen maar ja dat willen de supporters eigenlijk ook niet. Wel is hij erg duidelijk dat als hij de mogelijkheid krijgt volgend seizoen met NAC in "de eerste" kan spelen. Dan zal hij uit liefde voor de club en "zijn" supporters dat graag willen doen!!! De komende weken op vakantie . De teleurstelling verwerken en dan zijn toekomst in het profvoetbal bekijken. Deze week zal Henrico, zoals Rinus Michels al in een ver verleden treffend omschreef, nooit nooit vergeten!!!

Wat ik niet snel zal vergeten is dat Henrico = NAC!! en NAC voelde zich (een beetje) Henrico!!


Door : reporter076
De mening van reporter076 hoeft niet de mening van de ratdaxie te zijn!


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28

Ratistieken

In totaal bevat onze database 251 columns met in totaal 4522 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 18,02

Rattavista

Zoek in:
titels
columns
auteurs
op de term

Eerdere column      |       REAGEER OP DIT ITEM       |       Latere column

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015 om 12:28u

Reactie van Henrico over de `ongein` van VI vind ik mooi , moest nadat ze het 3x lieten zien m`n tranen bedwingen om er vervolgens na de zesde keer ook om te moeten lachen .....
De overspannen reactie van mensen die vinden dat `hun` speler belachelijk wordt gemaakt vind ik overdreven.
Dat doen ze constant bij VI met anderen , vaak nadat ze zichzelf al belachelijk hebben gemaakt want da`s voor mij een nuanceverschil.
Zo zijn er die zichzelf erg serieus nemen terwijl ze anderen aanpakken , heb ik veel meer moeite mee.....

Maar mensen...... , ik heb zo langzamerhand wel een zwak voor `onze` Henrico gekregen , mooie kerel !

Haze

Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015 om 14:21u

Wat Hoog zegt, overspannen reacties op VI waren wat overdreven. Zo maken die gasten al jaren tv. Zelf heb ik meer dan eens hard gelachen als het fragment van Toine van Peperstraten weer eens voorbij kwam. En welke VI-liefhebber en NAC-supporter niet? Nu het er een van ons betreft, ach...ondergaan en niet te moeilijk doen. En dat Derksen meer vijanden dan vrienden heeft gemaakt in de voetbalwereld, blijkt maar eens te meer door de column in het Parool.

Wat Henrico Drost betreft, het heeft mij in ieder geval kippenvel bezorgd. Zowel het emo-moment als het bezoek. Wie een kritische noot wil kraken, moet concluderen dat het defensieve beest dat Drost voor de schouderblessure was, niet meer terugkeerde ná de blessure. In de Eerste Divisie absoluut een meerwaarde voor NAC. Mijn gevoel zegt dat de zaakwaarnemer van Drost een stuk minder NAC-minded zal zijn en de vakantie van Henrico gaat benutten om hem onder te brengen bij een modale eredivisieclub.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven