homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Columns > Column

20 mei 2015 : Overdosis


Waar NAC het komend jaar acteert is nog totaal ongewis. Vast staat, welke scenario`s de komende tijd ook op stapel staan, wij als club te maken hebben met een fantastische schare supporters. Waar je bij vrijwel iedere club meer en meer lege stoelen ziet bij tegenvallende prestaties, laat staan in combinatie met jarenlange kommer en kwel, zo is er bij NAC juist sprake van een omgekeerde tendens. Met name de buitenwacht vindt het vreemd en onverklaarbaar. Zeker als je de media bekijkt, beluistert en gelooft, wanneer ze hun ongeloof tussen neus en lippen door of daadwerkelijk benoemt. De NAC-supporter weet wel beter, het is een fenomeen dat alleen de direct betrokkenen begrijpen.n

De basis van onze onvoorwaardelijke clubliefde vindt zijn oorsprong bij onze enorme overlevingsdrang en een gezond stuk chauvinisme. Elke supporter van deze prachtige club, krijgt dit in zijn DNA gespoten, wanneer deze als jongen of meisje met het NAC-virus in aanraking komt. Zelfs op latere leeftijd kun je flink besmet raken door het geelzwarte goedje, dat na gebruik door inademing, via de longen je aderen instroomt en vervolgens je hart bereikt. Een ongeneeslijke verslaving is het gevolg. Er is echter geen enkele addict, die met de kop opstekende symptomen en direct optredende neveneffecten naar de dokter zal gaan. Al voel je je nog zo slecht, leeg of in de steek gelaten, geen haar op je hoofd die maar denkt aan afkicken. Iedere dag een nieuw shot en in het weekend het liefst een overdosis. Wachtend op die euforische trip, waardoor je weet waarom je NAC-supporter bent en daar dan weer maanden, zo niet jaren op kan teren. Zo nu en dan zijn er wel van die dagjesmensen of mooi-weer-evenementenbezoekers, die denken dat het allemaal niets voorstelt en je doodleuk verkondigen dat ze beter kunnen krijgen. Gelukkig blijken deze randfiguren immuun te zijn en is besmettingsgevaar nihil. Voor de fulltime doorgewinterde aanhanger van het echte spul, zijn dit soort gelegenheidsgebruikers een doorn in het oog, zeker wanneer zij jouw dagelijkse dosis beschimpen, totaal zwart maken of onwetend verkondigen, dat je beter die andere drug kunnen gaan uitproberen.

De survivalmodes die we als supporter hebben, zorgt er voor dat NAC nog altijd bestaat. In moeilijke tijden zijn we op ons sterkst, dan gaan wij niet op zij, uit welke laag van de bevolking we ook komen. Wij zijn NAC en dat pakt niemand ons af. Meerdere malen bijna tot geheel failliet, afgedaald naar de krochten van het betaalde voetbal en weer boven komen drijven. Niemand krijgt ons klein, wie het wil proberen, we lachen ze keihard uit.
NAC is puur, geen make-up, noem het gerust rauw, overgoten met een Bourgondisch West-Brabants sausje. Geen toneel, een soap dat dan weer wel, noem het gerust emotioneel meeleven. Overleven is wat we doen, we hebben geen keuze, we willen geen keuze. We beschermen de club met ons leven en als het soms even makkelijker gaat, dan genieten we zoals niemand anders dat kan. Intens tot in elke vezel van ons lichaam. Het geeft ons kracht, versterkt het de onderlinge band en bereidt ons voor op de malaise die even later weer op de loer ligt. We laten ons niet zo maar gek maken. We hebben eelt op handen en voeten door intensieve training en hebben vet op onze botten zodat we tegen een stootje kunnen. We zijn gehard door het verleden, klaargestoomd voor het nu.

Als NAC-supporter hoef je geen prijzen te winnen om mooie verhalen te vertellen. Een bezoek aan het nieuwe NAC-museum bewijst dat. Geschiedenis in optima forma, supportersbeleven pur sang, alles verpakt in een hele mooie omlijsting.

No surrender, please another overdose!

Talent
nac-o-holics F7


Door : TALENT
De mening van TALENT hoeft niet de mening van de ratdaxie te zijn!


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ratistieken

In totaal bevat onze database 251 columns met in totaal 4522 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 18,02

Rattavista

Zoek in:
titels
columns
auteurs
op de term

Eerdere column      |       REAGEER OP DIT ITEM       |       Latere column

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Don Leon

Geplaatst: woensdag 20 mei 2015 om 14:31u

Ik stel voor dat we dit verhaal op een nieuw paneel voor de deur van het NAC - Museum zetten.

FC Goed Bezig

Geplaatst: woensdag 20 mei 2015 om 14:35u

Het afgelopen seizoen is vast komen te staan dat Supporters nac nooit laten vallen hoe beroerd het ook gaat. Ik moet niet denken aan een verkeerde afloop in de komende weken maar wat dan nog. Ik zal net als al die andere diehard naccers achter deze club blijven staan. Hoe groot de misère ook zal zijn    

Hoog Hart Lied Bier!

Geplaatst: woensdag 20 mei 2015 om 15:50u

"De mening van TALENT hoeft niet de mening van de ratdactie te zijn" , nee maar dat zal ie in deez geval wél zijn schat ik in.......

WW

Geplaatst: woensdag 20 mei 2015 om 16:52u

Mooi stukske, al zei ik in Rat 105(?) hetzelfde alleen dan net iets minder prozaïsch - maar daarom zeker zo accuraat - verwoord: als voetbalsupporters flora zijn, dan is de NAC supporter de verplant.

Volledig geconditioneerd aan barre omstandigheden kunnen we weken tot maanden teren op die ene mooie overwinning, die ene fraaie, spannende pot of die ene beauty. Misschien is het zelfs zo dat als we teveel fraais voorgeschoteld krijgen, we verwelken. Annie v Hooijdonk merkt in de film die draait in het NAC museum ook op dat het niet té goed moet gaan.

Instead of wait for the sun, learn to dance in the rain. We`re good at it.
En daar ben ik trots op: niet miezemuizen als het tegenzit, NOAD gretverrrrr...!!

WW

Geplaatst: woensdag 20 mei 2015 om 16:53u

vetplant uiteraard

De Generaal

Geplaatst: woensdag 20 mei 2015 om 19:39u

VERPLETTEREND GOED!

hbz

Geplaatst: donderdag 21 mei 2015 om 0:27u

Tarzan

Geplaatst: donderdag 21 mei 2015 om 1:03u

Net als de jongens van FC Sankt Pauli me kampen onvoorwaardelijk voor de club: Klasse halten!

Super mooi stukkie

LGL

Geplaatst: donderdag 21 mei 2015 om 9:44u

Amen

FC Zaadloos

Geplaatst: donderdag 21 mei 2015 om 13:40u

JUIST EN ZO IS DA...NIE ANDERS!!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven