homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Columns > Column

15 maart 2015 : Live


Goedemorgen, dames en heren welkom bij Studio Sport. Gaat u er maar eens goed zitten voor deze marathonuitzending, want we zijn tot vanavond zeven uur bij u. Het belangrijkste sportnieuws komt natuurlijk vanuit Breda, waar vanavond de ‘MM-tour Classica’ zal starten. Over enkele ogenblikken wordt het verdere parcours van de ‘MM-tour Classica’ bekend gemaakt. De wielerwereld is paraat. Wie er ook paraat is, is Sjoerd van Ramshorst. Hij is aanwezig in Breda. Sjoerd, ben je daar?

Goedemorgen Dione, goedemorgen dames en heren in de huiskamer, sorry dat ik slis. Ik sta hier in de provisorisch ingerichte persruimte van hotel Princeville in Breda, bij de trofee met die prachtige grote muizenoren. Achter mij is de vaderlandse pers inmiddels massaal toegestroomd. Wij zullen u op deze zonnige zaterdagochtend uitgebreid verslag doen van de persconferentie, die zo dadelijk van start zal gaan. Het wordt inderdaad ontzettend spannend of de ‘MM-tour Classica’, die al sinds 1956 in ons land verreden wordt, ook dit jaar weer een ronde gaat worden door weer en wind, vals plat en boordevol verrassingen. En ook of er net als bij vorige edities de spreekwoordelijke beren op de weg zullen liggen. Sjoerd, hier Dione vanuit de studio. Sjoerd hoor je me? Natuurlijk Dione, zeg het maar? Sjoerd, verwacht jij nog dat de KNVB, onze Koninklijke Nederlandse Vélocipède Bond nog met belangrijk nieuws zal komen? Nou Dione, dat verwacht ik eerlijk gezegd niet. Dione ik moet je onderbreken, voorzitter van de ‘MM-tour Classica’ Hans Deelen gaat de persconferentie openen. Breda, 15 graden vanaf mijn stoel aan een tafel, goedemorgen. ‘Piep, krrr.’ Dione, Sjoerd hier. Er gaat iets niet helemaal goed, Sjoerd? Nee Dione, net nu Hans Deelen wat wil zeggen, laat de techniek ons in de steek. Dione, zodra we weer beeld hebben kom ik bij jullie terug. Goed dames en heren, dan gaan wij nu over naar golf, de Deutsche Bank Open in Zürich. Zodra we verbinding hebben met Breda, gaan we weer live over naar Sjoerd voor de laatste stand van zaken.

Sjoerd de persconferentie zal nu wel voorbij zijn, heb jij het laatste nieuws?
Goedemorgen Dione, dames en heren. De persconferentie is zojuist afgelopen. Zoals u ziet is het inmiddels flink bewolkt en vallen de eerste druppels naar beneden. Het belangrijkste nieuws kwam ook dit keer weer niet van de voorzitter de heer Deelen, maar van de parcoursdirectie onder leiding van de heer Van der Weg. Hij maakte via een prachtig filmpje, dat we in de uitzending van ‘Een Vandaag’ rond de klok van kwart voor zeven in ons sportjournaal aan u zullen laten zien, maar dat even tussen haakjes. De heer Van der weg heeft dus via dat filmpje bekend gemaakt, dat de ‘MM-tour Classica’ de komende acht weken door de volgende steden zal gaan. Ik pak mijn papiertje er even bij Dione, schrijf je mee? Het parcours start dus vandaag met de gebruikelijke avondetappe, een paar kilometer verderop hier in Breda. Daarna vertrekt de tourkaravaan naar Utrecht, Heerenveen, dan terug naar Breda, Amsterdam, weer Breda, Alkmaar om dan tenslotte te finishen in, jawel weer Breda waar de Essent-ploeg uit Groningen de gevaarlijkste opponent zal zijn. Opvallend Dione, is dat Breda de spil is in deze tour. Start en finish in Breda. Voor de Bredase Into Telecomploeg zal dit toch moeten voelen als thuisvoordeel, dat ze toch wel heel hard kunnen gebruiken. Na zo`n twintig wegwedstrijden liep het namelijk helemaal niet zo crescendo voor de Parel van het Zuiden, zoals ze de ploeg hier met trots noemen. Door nauwelijks overwinningen in de belangrijkste prologen en te weinig kwaliteit in de ploeg, zijn ze in de achterhoede van het peloton terecht gekomen. Het verval van de ploeg komt echter niet zo maar uit de lucht vallen. Als je deze ploeg de afgelopen jaren gevolgd hebt, dan is het niet om over naar huis te schrijven. Zowel binnen als buiten het asfalt en de kasseien kraakt het nog altijd in alle geledingen. En dan melden bronnen ook nog eens, dat de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor toch een lastige te zijn.
Sjoerd, begin dit jaar hebben vermogende wielerfans de ploeg versterkt. Hebben de vele wisselingen in de wielerploeg bij teamleiders en coureurs geleid tot een nieuw elan? Dione, deze vraag stelde ik zo even aan ploegleider Robert Maaskant, daar gaan we nu even naar kijken.

Robert Maaskant, ploegleider van de Into Telecomploeg, is er na de vele verschuivingen in uw ploeg een frisse wind gaan waaien? Absoluut Sjoerd, we trainen goed, de coureurs rijden werkelijk het snot voor de ogen. Van pap in de benen is totaal geen sprake en vergeet niet, dat we met onze meesterknecht De Zeeuw de missing link gevonden hebben, zonder dat er sprake is van een chasse patate. Maar ik moet het hele team een compliment maken. Ook in de laatste wedstrijden wordt er voor ieder stukje asfalt geknokt. Wat vindt u van de komende etappes in deze tour? Voor mijn ploeg liggen er absoluut mogelijkheden. Breda staat in het middelpunt van deze ronde en leeft enorm onder de Bredase bevolking. Of je nu bij de bakker komt of bij de slager om de hoek, iedereen praat hier over onze ploeg. Het neemt niet weg dat we ook zullen moeten stunten, wanneer we het bord `Breda` in onze rug hebben. Ik ben ervan overtuigd, dat we kunnen demarreren. Een stad als Breda verdient gewoon een ploeg in de hoogste wielerklasse, ook komend jaar. Geen rondjes om de kerk, maar epische etappes, het echte werk en dat heb ik de jongens ook meermaals verteld. Nogmaals ik denk dat we iedere week groeien en in staat zijn om er een flinke eindsprint uit te persen. Om te beginnen vanavond, met ons fanatieke thuispubliek langs de route. Ik heb vertrouwen in mijn team en de staf. Ja, Robert je haalt net heel even het komende wielerseizoen aan. Jullie hebben nog altijd geen nieuwe hoofdsponsor en dan is er straks ook nog eens een fikse aderlating door het vertrek van een behoorlijke kwalitatief deel van je wielerploeg. Hoe kijk je daar tegenaan? Laat ons nu eerst eens deze tour tot een goed einde brengen en wat ik al zei, ik heb absoluut, absoluut het geloof dat we beter zijn dan onze directe concurrenten. En ja ik denk echt dat we niet alleen in deze laatste fase van het wielerseizoen individuele successen kunnen boeken, maar ook met het oog op komend wielerjaar. Wij zullen hier sterker uitkomen Sjoerd.

Dione, duidelijke woorden dus van, zo mag je hem wel noemen, motivator Robert Maaskant, die zijn manschappen op dit moment klaarstoomt voor de laatste en zeker niet de minste finale wielerwedstrijden van dit toch wel enerverende seizoen. Sjoerd vanuit Breda, bedankt!

We don’t want rounds around the church!

Talent
nac-o-holics F7


Door : TALENT
De mening van TALENT hoeft niet de mening van de ratdaxie te zijn!


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ratistieken

In totaal bevat onze database 251 columns met in totaal 4522 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 18,02

Rattavista

Zoek in:
titels
columns
auteurs
op de term

Eerdere column      |       REAGEER OP DIT ITEM       |       Latere column

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Alcoholvrije Sint

Geplaatst: maandag 16 maart 2015 om 0:04u

Hors-categorie!

Binsbergen

Geplaatst: maandag 16 maart 2015 om 12:04u

Bizar stukje.

wawadeheer

Geplaatst: maandag 16 maart 2015 om 13:12u

Zow, jij hebt tijd teveel gehad de laatste dagen....

HV

Geplaatst: maandag 16 maart 2015 om 13:42u

Mooi stukje!

WW

Geplaatst: maandag 16 maart 2015 om 14:53u

Rounds around the church.

Mij bekruipt het gevoel dat Talent een bijbaantje heeft als vertaler Engels voor Van Gaal....

Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.

de elep

Geplaatst: maandag 16 maart 2015 om 16:22u

Creatief en leuk geschreven. We zullen vrijdag eens zien of we kunnen demarreren, in de 91ste minuut zou weer mooi zijn!


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven