homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Columns > Column

5 februari 2015 : “Niets is wat het lijkt”


Ik loop nu al flink wat jaren rond bij NAC. Door mijn hobby als radioverslaggever en fervent supporter heb ik vele uit- en thuiswedstrijden van NAC bezocht en de thuisblijvers via de “FM antenne” op de hoogte gebracht van de verrichtingen van NAC. Een iconische club met een sterke “niet lullen maar voetballen, bier drinken en K*T roepen” mentaliteit. Het is dan ook niet vreemd dat NAC en het bijhorende avondje NAC wereldberoemd zijn in eigen land. Sfeer, een soort Engelse speelstijl met aanvallend voetbal, veel inzet en financiële problemen kenmerken NAC al jaren. Om die redenen vindt ook eigenlijk iedereen in Nederland dat NAC niet verloren zou moeten gaan voor de Eredivisie.

De afgelopen jaren is NAC eigenlijk alleen maar negatief in het nieuws geweest. Financiële malaise, mismanagement, een spelersgroep die kwalitatief minder is geworden, het komen en gaan van diezelfde spelers en natuurlijk het ontbreken van aansprekende resultaten in de nationale competitie en het bekertoernooi zijn hier de oorzaak van. Bij de nationale voetbalprogramma’s komt NAC niet aan bod. Net als vele andere clubs trouwens die niet in de top 5 van de ranglijst staan. De negatieve berichtgeving rond “mijn cluppie” doet mij en vele andere supporters veel pijn.

Dit seizoen begonnen we weer met frisse moed. Er werden spelers, afkomstig van diverse topclubs in Europa, gehaald om NAC te versterken. Ze speelden dan wel niet in de hoofdmacht van die clubs ……., maar als ze onder contract stonden bij deze toonaangevende clubs dan moesten ze van toegevoegde waarde kunnen zijn voor “ons” NAC. Helaas zijn de meesten na een aantal maanden al weer vertrokken en lijkt NAC meer op een doorgangshuis dan een stabiele eredivisionist. Van de elf basisspelers die de 1e competitiewedstrijd tegen Excelsior speelden (Ten Rouwelaar, Drost, van der Weg, Amieux, Falkenburg, Ssewankambo, De Kamps, Matic, Tighadouini, Hooi, Boateng) stonden er de afgelopen 2 wedstrijden om diverse redenen nog 5 in de basis. 

Ik geloof echt dat de verantwoordelijken binnen NAC goed bezig zijn om NAC financieel weer op het juiste pad te krijgen. Ook de sponsoren hebben weer geld beschikbaar gesteld om NAC in de tweede seizoenshelft het met andere spelers te laten proberen. Doel in de eredivisie te blijven. Als je het financieel op orde hebt en je eerste elftal voetbalt in de Jupiler-league dan zijn alle inspanningen voor niets geweest.

NAC is en zal een club van uitersten blijven. Fanatieke supporters die ondanks hun liefde voor NAC op dit moment met lede ogen naar de prestaties van het eerste elftal kijken. Het vlaggenschip zal degradatie moeten gaan ontlopen maar het voetbal zal moeten verbeteren en het zal als één team ten strijde moeten trekken. Het bestuur heeft de komende jaren nog de schone taak om de financiële situatie uit het verleden op te lossen. Het heeft daarvoor een plan bij de KNVB ingediend maar heeft daarvoor wel eredivisievoetbal voor nodig en de daarbij behorende inkomsten. Dat is duidelijk.

Technisch beleid; niets is wat het lijkt.

Onduidelijk is echter het technische beleid. Beleid waar wij buitenstaanders vaak niets van snappen. Er worden spelers aangetrokken, transferafspraken gemaakt en huurovereenkomsten gesloten. Achteraf blijkt echter dat er in de contracten terugroep-/terugkoopclausules en, tot overmaat van ramp, ook nog boeteclausules worden opgenomen wanneer spelers te weinig wedstrijden in de basis starten. “Aanwinsten” blijken eigenlijk gewoon tijdelijke uitzendkrachten te zijn. Toch vreemd als de technische staf niet aan een ingespeeld basiselftal kan bouwen met een stabiele selectie. Alle goede plannen om NAC er bovenop te helpen zijn indirect afhankelijk van het technisch beleid en de prestaties van het eerste elftal. Aangezien aan het technisch beleid geen touw vast te knopen is, is dus niets wat het lijkt.

Ondanks de metamorfose die NAC selectie in de winterse transferperiode heeft ondergaan hoop ik dat iedereen rondom de club achter de spelers blijft staan. Het enige wat bij NAC in de afgelopen jaren een redelijk stabiele factor is geweest was de steun van de sponsoren en de supporters. Laat de komende wedstrijden de supporters maar weer uit volle borst “hun cluppie” aan blijven moedigen door het Hé Hé Hé  Hé Hup N.A.C.  … van de tribunes te laten klinken.

NAC ……… zal, ondanks dat het niet altijd is zoals het lijkt, nooit verloren gaan !!!  


Door : reporter076
De mening van reporter076 hoeft niet de mening van de ratdaxie te zijn!


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28

Ratistieken

In totaal bevat onze database 251 columns met in totaal 4522 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 18,02

Rattavista

Zoek in:
titels
columns
auteurs
op de term

Eerdere column      |       REAGEER OP DIT ITEM       |       Latere column

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

WW

Geplaatst: donderdag 5 februari 2015 om 9:40u

Ik snap lang niet alles aan dit verhaal. De clou bijv. Geen idee wat de schrijver wil zeggen...?

chiel

Geplaatst: donderdag 5 februari 2015 om 10:55u

Wat is `de mening van reporter076`?

dbare

Geplaatst: donderdag 5 februari 2015 om 12:54u

inderdaad, wat is het nut van dit stukje tekst (uiteraard met alle respect voor de schrijver)
kan er niets mee, alleen wat feitjes van dit seizoen, that`s it

reporter076

Geplaatst: donderdag 5 februari 2015 om 13:09u

Helaas is door een fout van mijn kant een onvolledige versie geplaatst. Ik heb de juiste versie opnieuw doorgestuurd naar de ratdaxie met het verzoek het nog even aan te passen. Excuses hiervoor.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven