homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Nieuws > Columns > Column

12 april 2010 : De ik ik ik cultuur


Beste NAC liefhebbers,

Al is het management nog zo snel de waarheid.... Deze zin mag je naar eigen inzicht verder afmaken. Voor mij was de integriteit van dit management al veel langer duidelijk. Dat er aan soft skills gewerkt moet worden kan gebeuren. Maar de integriteit van de club te grabbel gooien...

Er is hier al langere tijd sprake van het manipuleren van informatie. Ik heb afgelopen zomer (5 juni) een stichting willen opzetten om inkomsten te werven zodat supporters het beleid enigzins konden bijstaan. "WIJ" konden zo een steentje bijdragen in toekomstige inkomsten en uitgaven.

De heer Poppelaars vroeg mij deze communicatie te staken. Zijn potentiele bonussen zullen in gevaar zijn geweest want zijn potentiele klanten/ sponsoren waren zogenaamd in de war.

Na een tweetal maanden zouden we bij elkaar komen. Uiteraard ondanks veel vragen nooit meer van deze man gehoord.

Zie de e-mail hieronder:


Geachte heer Vermeulen, beste Arjan,

Naar aanleiding van je mails wil ik graag een afspraak met je maken om het door jou bedacht NACSUPPORT-concept te bespreken. Het kan een interessant concept zijn om vanuit NAC te ondersteunen of te integreren in bestaande ideeën. Ook wij zijn namelijk bezig om voor het seizoen 2010-2011 een nieuw platform te lanceren dat in grote lijnen overlap vertoont met jouw bedacht NACSUPPORT concept.

Gezien de drukte die momenteel heerst bij NAC stel ik voor om de afspraak eind juli te houden. Stuur me s.v.p. een aantal dagen + tijden waarop jij zou kunnen. Vriendelijk doch dringend verzoek ik je, om het proces helder te houden, tot nader order te stoppen met communicatie omtrent het concept en zeker ook met het benaderen van bestaande en potentiële sponsoren. Ik bespeur nu al (intern en extern) verwarring over wat het concept is, wie er achter zit, of het idee is van NAC etc. Voor de duidelijkheid: wij zullen nooit op basis van enkele mails vanuit een Hotmail-adres een dusdanig initiatief ondersteunen, dus voorlopig doen we dat ook niet. Als na het gesprek blijkt dat we elkaar verder kunnen helpen, zullen we overigens niet aarzelen dit bij te stellen.


Graag hoor ik van je,

Hans Poppelaars
NAC BredaIk heb netjes de boot afgehouden maar nu is het tijd om dit verhaal kenbaar te maken...

En zo zijn er heel veel verhalen van supporters die de arrogante houding van veel NAC medewerkers beu zijn. Er moet een frisse wind door de club.

Ik zeg koffers pakken.
Beste medesupporters,

Duidelijk is geworden dat NAC Breda niet op eigen kracht aan financiële middelen kan komen. Beloofde bedragen van sponsoren zijn verlaagd of zijn zelfs totaal uit beeld.

Er is een idee ontstaan tussen supporters om een stichting op te zetten waarin supporters en sponsoren lid kunnen. De stichting is nog geen feit maar een idee wat vaker door vrienden of andere supporters is geopperd. Alleen tot op heden heeft niemand echt actie ondernomen. Maar wij vinden dat het nu moet gebeuren. We staan op punt 0 maar gaan onze schouders eronder zetten. Wij zijn NAC!

Het doel van de stichting is het vergaren van financiële middelen om NAC financieel en organisatorisch te ondersteunen. Hier vallen ook verbeteringen onder die de sfeer binnen het stadion verbeteren.

Dit kan door:
- sfeeracties te betalen
- stadionuitbreiding te financieren
- spelers kopen/ huren
- boekwerk met clubliederen produceren
- CD`s produceren
- enz

Het idee:
Supporters en sponsors kunnen voor (minimaal)10 euro per maand lid worden. De gemiddelde mens wil graag gezien worden. Deze wil laten zien wat hij voor een ander doet en dit geval voor NAC Breda. Door de leden (met eventueel foto) en hun bedragen weer te geven op een website worden mensen gestimuleerd om mee te doen. Voor bedrijven is het een goedkopere manier om in beeld te zijn en daarbij NAC te sponsoren.

Voor iedere 10 euro die men per maand inlegt krijgt men een kiespunt. Een voorbeeld: Als men lid wordt voor 10,- euro per maand heeft men na 8 maanden dus 8 kiespunten gespaard. Uiteraard mag men ook meer geld investeren waardoor men dus ook meer kiespunten spaart.

Op een voor de stichting nog te maken website mogen de leden de financieringen voorleggen die dat jaar gedaan moeten worden. Als er behoefte is aan financiering voor een speler of een stadionuitbreiding kunnen de leden op een website stemmen waaraan en óf het geld moet worden uitgegeven. De meerderheid van de stemmen geven de doorslag in de uitgaven van de stichting. Uiteindelijk mogen alle leden stemmen aan de hand van het aantal kiespunten dat zij bezitten.

De supporters bepalen dus wat er met het geld gebeurt. Een gedeelte van het door de supporters gespaarde geld moet ook veilig geďnvesteerd worden zodat er rendement behaald wordt en NAC mede door de supporters groter én (financieel) sterker wordt. Dus van de supporters en voor de supporters. (Voor sponsoren moet een andere formule worden gehanteerd. Het professionaliseren is nog een stap verder.) Iedere supporter wordt een klein beetje clubmanager....!

Voor deze stichting zal een website opgezet moeten worden waarin supporters en sponsoren met naam en toenaam genoemd kunnen worden met (indien gewenst) een eventuele foto. Zo kan iedereen zien dat jij of jouw onderneming NAC indirect sponsort en wat NAC voor jou betekent.

Om deze stichting tot een groot succes te maken zijn wij op zoek naar medesupporters die willen meedenken en eventueel willen helpen bij de ontwikkeling van deze website. Het doel heiligt de middelen!!!

Ben jij in staat om spectaculaire websites te bouwen of ben jij een kei in marketing, financiële administratie of ben jij het creatieve brein wat wij zoeken en vind jij het niet erg om een gedeelte van jouw vrije tijd in NAC te investeren? Stuur dan een e-mail met een korte beschrijving van je kunnen en jouw motivatie naar NACSUPPORT@hotmail.com.


Door : verma1
De mening van verma1 hoeft niet de mening van de ratdaxie te zijn!


< 
 
 >
zo
ma
di
wo
do
vr
za
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
31

Ratistieken

In totaal bevat onze database 251 columns met in totaal 4522 reakties

GEMIDDELDES

Reacties per item: 18,02

Rattavista

Zoek in:
titels
columns
auteurs
op de term

Eerdere column      |       REAGEER OP DIT ITEM       |       Latere column

Geregistreerde bezoekers


[ laatste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

Don Leon

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 13:34u

Nja, ik kan eigenlijk niets geks of arrogants uit de mail van Hans Poppelaars bespeuren, dus die reactie van je vind ik een beetje overdreven.

Verder een ambitieus plan. Maar, zoals denk ik HP je ook al probeerde aan te geven, waak er voor dat je niet in andermans vaarwater gaat zitten, en zoek de samenwerking. Want voor je het weet doe je meer kwaad dan goed, en dat kan niet je bedoeling zijn. Zoek de bestaande supoprtersorganen op voor medewerking. Want ik ben er niet zeker van dat enkel een oproep hier je wat op gaat leveren.

rat84

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 13:43u

één goed sponsor zet volgens mij meer zode aan de dijk dan een paar tientjes per maand....er ambitieus, maar ik zie het niet gebeuren.

slef

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 14:11u

Ten eerste: goed idee
Ten tweede: je gaat je bezig houden met geld verdienen voor NAC, met een NAC-gerelateerde naam, dus je kunt niks `los` van NAC regelen
Ten derde: als je dat wél wilt: denk je dat ik als NAC-supporter zomaar geld ga overmaken naar iemand met een hotmail-adres en een goed idee?
Ten vierde: ik zie een normale reactie van Hans Poppelaars
Ten vijfde: ik zie een overdreven reactie van de columnschrijver

hannibal

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 15:10u

ik ben erg benieuwd naar dat format van NAC... is dat net zoiets als plan bouw? of `bourgondisch voetbal? of als communicatie door NAC met achterban?

evil ash

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 15:22u

Leuke case die je kan doen als je een opdracht op school wilt doen voor een fictief bedrijf. Maar zolang dit over NAC gaat, lijkt het me logisch dat hierover overleg en/of toestemming plaatsvindt.
Persoonlijk ga ik echt geen 125 euro per jaar geven aan iemand die een leuk idee met dit geld heeft. Dat is een halve seizoenskaart.
Daarnaast is Hans helemaal niet arrogant en heeft hij een behoorlijk aantal jaren voor niveau op DROL gezorgd. Iets dat je nu niet altijd meer van iedereen kunt zeggen....
En dat ze bij NAC iets anders te doen hebben dan met supporters die een rammelend financieel sponsor plan hebben, lijkt me logisch op dit moment.

Jardelleke

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 15:24u

Naar mijn idee is die mail van dhr Poppelaars best netjes,
zeg maar eigenlijk helemaal niets mis mee, dat arrogant lijkt mij dus niet echt op zijn plaats...

Mieshoop

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 16:06u

Leuk bedacht plan, maar absoluut niet uitvoerbaar.

Ik heb de mailconversatie gevolgd destijds, en moet zeggen dat HP wat mij betreft keurig heeft gehandeld. Met name de powerpoint die je hebt gemaakt getuigt van veel ambitie, hoop en vertrouwen, maar niet van enig realisme. Dat is niet erg, want ik kan het zelf ook niet beter, maar zou vooral terughoudend zijn als ik dit plan wilde lanceren. In tegenstelling daarop was de aankondiging vrij hoog van de toren, en viel het product uiteindelijk door de mand. (let wel , op basis van de presentatie die ik heb gezien) Volgens mij heeft HP toen aangegeven om dit eerst eens mondeling toe te lichten, alvorens hiermee sponsoren en supporters in verwarring te brengen.

Op basis van het verleden kan ik je al wel beloven dat dit product niet gaat slagen. toen we mijlenver onder t maaiveld zaten kregen we nog geen 6000 euro binnengehaald. Daarnaast, supporters moeten niet op basis van emotie of draagkracht door middel van kiespunten zich bemoeien met beleidszaken, dat is geromantiseerd denken.
Die 10 miljoen die je in je promo aangaf lijkt me dan ook absoluut onhaalbaar.

conclusie: ga nog eens het gesprek aan met HP, en bespreek de mogelijkheden (want er zitten best aardige facetten aan dit plan), in plaats van via dit medium de discussie op gang te krijgen.

VieRi

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 16:16u

Haha, ik ga niet eens de moeite nemen om dit te lezen! Some know why.. Wie kent de DVD verkoper voor de Ere nog?

Schralie

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 16:54u

"Na een tweetal maanden zouden we bij elkaar komen. Uiteraard ondanks veel vragen nooit meer van deze man gehoord. "
Dat is inderdaad redelijk arrogant/ nalatig.

Ik persoonlijk zie dit plan niet slagen, 120 euro per jaar betalen voor wat inspraak, macht op basis van geld???
Nee in dat soort politiek heb ik weinig trek.
Voor sfeeracties hebben we toch de Loco`s al? Die bedenken schitterde acties en dat voor een stuk minder dan 120 euro op jaarbasis.

Maar goed, een plan moet ergens beginnen en het begin is gemaakt.
Ik zie wel wat in een plan supporters die vaker uitwedstrijden bezoeken voorsprong te geven op losse kaartverkoop.
Kost niks, wij blij maar neem aan dat HP dit zelf ook wel kan verzinnen.

jordyvantreijen

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 16:57u

Ziet er uit als een bijzonder ambitieus plan, maar op geen enkele wijze fatsoenlijk uit te voeren. Komt bij dhr. Poppelaars volgens mij gewoon netjes op jouw voorstel heeft gereageerd en bovendien terecht stelt dat het link is om in elkaars vaarwater te gaan zitten... Leuk plan, maar onrendabel en absoluut niet uitvoerbaar!

Dunne Frenk

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 17:01u

@ VieRi

Zou je denken? Aan de schrijfwijze te zien niet.

Maar zie het niet echt gebeuren dat dit gaat werken, ik vind het een soort van air miles systeem... Je koopt of betaalt iets en je krijgt zogenoemde punten waar je voordelen mee kunt behalen of verrichtingen kunt doen.
En daarbij wil je dit echt tot een succes maken dan, zal je het naar m.i. echt moeten professionaliseren en niet gaan werken met vrijwilligers. Het is niet FC Bal op het Dak waar je even de ledenadministratie e.d. bij houdt in je vrije tijd, bij een club als NAC zal je dit echt goed moeten neerzetten. En daarom als het echt zo rendabel had geweest had NAC dat zelf al wel op poten gezet.

SRV

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 17:50u

Slecht idee. Je zegt: "De supporters bepalen dus wat er met het geld gebeurt".
Maar dit is niet waar. Door het systeem van hoe meer donatie, hoe meer kiespunten zorg je er voor dat niet de supporters bepalen wat er met het geld gebeurt, maar degene die het meeste geld doneert.
Dit is een wezenlijk verschil. Stel dat dit idee dus werkelijkheid zou worden (wat toch niet gaat lukken), dan zou je het beleid van NAC dus overlaten aan de commercie. Ik neem aan dat dit niet je bedoeling is.
Mijn tip: Kappen met deze luchtfietserij.

Tweety

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 20:26u

Laat ik voorop stellen dat ik de gedachte achter je initiatief, het helpen van NAC, lovend vind. Maar ..........

Ik vind de reactie van HP ronduit netjes. Daar je verder niet vermeld op wat voor manier en wanneer je vergeefs om een vervolg gesprek gevraagd hebt kan ik daar verder weinig mee.

Ik geloof ook niet dat je veel geld zult ophalen. Zeker geen miljoenen die je schijnbaar denkt te realiseren. Zoals Mieshoop al aangaf is er destijds door de Stichting Vrienden voor NAC nauwelijks geld opgehaald. En die Stichting kon zich verheugen in de steun van NAC en gemeente. Zelfs het bedrag dat Mieshoop noemt is ruim moet ik als oud-penningmeester van deze Stichting helaas bekennen.

Voor wat betreft de punten waaraan je geld wiltbesteden:

- sfeeracties te betalen => Doen de Breda Loco`s al en die collecteren slechts 1 keer per jaar

- stadionuitbreiding te financieren => Ik ben niet denk ik niet de enige die niet van plan is de gemeente te sponsoren (zijn eigenaar !!!)

- spelers kopen/ huren => kijk even boven de sloot waar dit toe kan leiden. En ga je dan ook bepalen wie er gekocht moet worden of gaan we hier ook over stemmen ? En wanneer verkopen we ?

- boekwerk met clubliederen produceren => Leuk idee maar ligt meer in de lijn van het museum die al diverse soortgelijke activiteiten hebben ontplooid

- CD`s produceren => zie boekwerk


Nee, dan denk ik dat je inderdaad gewoon dat gesprek eens aan moet gaan met HP zodat NAC wat met de goede aspecten van je plan kan doen. Begin eens met het verstrekken van je volledige personalia aan HP.

Verder heeft je klacht m.i. niets met integriteit te maken maar met communicatie.

COER_

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 20:44u

Ik vind de basis van inspraak voor geld niet slecht. Ik weet niet precies hoe dit zit maar bij Allemania Aachen is het Tivoli ook voor een deel van de supporters. Misschien moet je je plan wat eenvoudiger maken en je beperken tot het stadion. In plaats van lenen bij de gemeente kan je ook supporters een aandeel laten nemen in het stadion.

Je zou een stichting op kunnen richten waarbij je lid kan worden voor x bedrag. De hoogte van het bedrag bepaald de mate van inspraak en formeel wordt je voor een klein stukje eigenaar van het stadion. Als 5000 supporters meedoen voor 120 euro per jaar dan moet je bijvoorbeeld toch een flinke uitbreiding van een tribune na een paar jaar bij elkaar kunnen sparen?

Je kan namens de supporters een portal opzetten waar je nieuws kan lezen via bsiderats en derat. Extra inkomsten kan je via affiliate marketing genereren zoals google adwords of links naar bol.com. puur een stichting namens de supporters los van het bedrijfsleven om zo niet in NAC s vaarwater te zitten. Je zou wel kunnen denken aan een vacaturesite voor de regio west Brabant waar supporters en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Feyenoord heeft al zo`n vacature site. Ideeen te over om met supporters krachten te bindelen. Je moet er alleen wel voor waken dat het concept vertroebelt.

harry b.d.

Geplaatst: maandag 12 april 2010 om 23:46u

Vooropgesteld, vragen aan iemand om zijn of haar kop te houden "stoppen met communicatie" is natuurlijk helemaal geen voorbeeld van "correctheid" of "luisteren" cq ergens voor openstaan. Het is tijd winnen om iets vervolgens in de doofpot te stoppen. Zeg dan gewoon dat je het een slecht idee vindt.

Dansen met het derde echelon bij NAC heeft geen enkele zin. Met types als vdH, Mommers, van Baveltje, Lips en kornuiten is het al lastig genoeg. Je zou van deze lieden een onbeperkte stroom ideeen, krachtig optreden, geld binnen harken en de NAC cultuur uitdragen verwachten. Helaas. Ze melden zich als ze zich in hun wiek geschoten voelen over een geleende zaag of geplaatste badkamer of kattenluikje (plus vensters en kozijnen). Dan is de wereld te klein. Dan blijken ze akonto NAC detectives te hebben ingehuurd.

Van dit niet reageren of deze dismissive attitude heeft ook Mommers een handje (gehad). De voorbeelden houdt bd nog even droog zolang de onzinnige ban nog niet is opgeheven.

We zitten nu in de aanloop naar een bijvoorbaat reeds mislukte forumavond. De notulen van de gesprekken met de kruiken zijn niet gepubliceerd, dus ze kunnen nu ieder verhaal ophangen wat ze willen. Valt niet te controleren. Wellicht ook iemand van het kruikenmanagement uitnodigen die kan aangeven in hoeverre NAC al accoord was met het verhuizen van de A en B jeugd naar kruikenstad ?

En waar is NACs pseudo leider vdHoeven ? Waarom moet er een scheidend bestuurslid en een junior TD voor de zaal zitten ? Dat stelletje secundair reagerende varanen gaat toch niet de waarheid op tafel gooien zeker ? Schei toch uit, daar gelooft echt niemand in.

Bovenstaande column is maar een klein voorbeeldje, maar het toont de houding van de huidige crew. Men heeft geen tijd voor ideeen, men is niet geinteresseerd in wat voor personen er achter zouden kunnen zitten, men is vooral bezig met zichzelf. Ons NAC is de enige volksclub waar het volk geen zak te melden heeft !

hannibal

Geplaatst: dinsdag 13 april 2010 om 8:29u

voor de goede orde...geld `geven` aan NAC? met deze emenezjers? jaren roepen dat alles goed komt en dan net zo ver zijn als een jaar of 5 geleden?

200% NAC

Geplaatst: dinsdag 13 april 2010 om 9:43u

HP manager-PUBLIEKSZAKEN NAC...... hij heeft nog nooit op een mailtje gereageerd !!! Waar heeft die het nu zo druk mee ?

harry b.d.

Geplaatst: woensdag 14 april 2010 om 16:40u

De klachten over "het loket" Poppelaars zijn weliswaar triest maar verder niet zo belangrijk. De trits klachten over Tejo, over de gedragingen van vdH, van Baveltje en Lips, die zijn relevanter.

De club is uitverkocht en uitgeleverd en nu hebben ze even geen ideeen meer. Nu zijn ze op.

De CR had allang moeten stoppen met theedrinken met het NAC management. Driekwart van de keren kwam Mommers al niet opdagen gezien de notulen. Hij gaf daarmee aan mensen als FES en zijn collegae te minachten en te zien als randdebielen. Drie weken voor NAC-feyenoord kwam-ie nog even zeggen dat alles volgens plan liep. De schade en schande daarna bewezen het tegendeel.

vdHoeven en kornuiten hebben er een puinhoop van gemaakt. Onder hun ogen wordt er 13.000 euri geroofd omdat we dat blijkbaar onbeheerd hebben rondslingeren in het stadion. Het is dramatisch zoals deze mensen bezig zijn. Maar zij zien hun optreden dan ook vooral als maatschappelijk bezig zijn, en niet om er keihard voor te gaan dat er van ons NAC iets gemaakt wordt waar de hondstrouwe achterban trots en enthousiast van wordt.


[ eerste reaktie ]
[ reakties < 24 uur ]

© 1996 - 2020 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven