homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Dit Seizoen > Overzicht > Wedstrijd verslag

Verslag KAA Gent - N.A.C. Breda (2-2)

Vanmiddag heeft NAC in het diepste geheim een oefenduel afgewerkt tegen de nr. 7 van België. In de Ghelamco Arena heeft NAC lang met 0-2 voor gestaam. Echter wisten de Buffalo’s in de slotminuten tot 2-2 langszij te komen. Het betekende voor NAC wel de vijfde opeenvolgende ongeslagen wedstrijd

NAC begon in Gent in haar sterkste opstelling, Van Leer in de goal en eveneens in een 5-mans achterhoede. Echter wel in een licht gewijzigde samenstelling: Karami, Klomp, Koch, Mets en Van Anholt. Greg Leigh begon deze wedstrijd op de bank. De rest van de linies bestonden uit Verschueren, El Allouchi, Korte, Te Vrede en Mühren. Mikhail Rosheuvel werd uit voorzorg aan de kant gehouden en zal deze wedstrijd niet in actie komen, waardoor de Volendammer aan de aftrap verschijnt. De Gentenaren willen graag nogal wat geheimzinnig doen over hun samenstelling in verband met het aanstaande duel tegen anderlecht, dus die blijft onbekend. Bij KAA Gent kreeg in ieder geval wel de jonge centrale verdediger Reda Albib (U18) zijn kans. Hij speelde de laatste 20 minuten.

De beginfase van de wedstrijd was voor de Belgen, echter was het NAC die verrassend op voorsprong wist te komen. Ondanks de afwezigheid van Rosheuvel, ontstond er toch een mooie aanval over de rechterkant. Op aangeven van Korte werkte Mühren de bal in het doel. Een voorsprong die een paar minuten later weer bijna teniet werd gedaan. Ware het niet dat Mitchell te Vrede de bal ternauwernood van de doellijn wist te koppen.

NAC kreeg langzaamaan meer vleugels en ging met meer vertrouwen spelen. Te Vrede kwam nog na een half uur in een goede mogelijkheid om de voorsprong voor NAC nog verder uit te bouwen. De Gentse doelman wist zien schot van binnen het strafschopgebied echter te pareren. Van hieruit volgde een Belgische counter die vervolgens maar rakelings naast het doel werd gemikt.

In de rust maakte Daan Klomp plaats voor de rentree van Anouar Kali. De middenvelder kwam op 3 november thuis tegen heracles almelo voor het laatst in actie en is hersteld van zijn overbelasting / rugklachten. In het begin van de tweede helft waren de beste kansen wederom voor NAC. Een steekpass van Gervane Kastaneer kwam bij El Allouchi terecht, die op zijn beurt de keeper voorbij wist te komen, maar daarna in een dermate ongelukkige hoek voor de goal stond dat hij de bal niet meer tussen de palen wist te werken. In de 70e was het Te Vrede die wél succesvol was. Een combinatie met El Allouchi resulteerde in een raak schot op doel.

NAC staat met 0-2 voor op bezoek bij de Belgische topclub. NAC ging niet achterover leunen en ging op zoek naar de 0-3. Daar slaagde Mühren bijna in na een fraaie steekpass van Kastaneer, maar de inzet van de Volendammer werd gekeerd door de Gentse doelman.

Daarna besloten de Belgen in de slotfase nog een laatste paar maal aan te zetten. Met succes, want in de 86e en 90e minuut wisten de gastheren alsnog tot scoren te komen. Alle hens aan dek aan NAC zijde, en wist daar geen antwoord meer op te geven. Het betekende de eindstand: 2-2.

Opstelling NAC: Van Leer, Karami, Klomp (46' Kali), Koch, Mets, Van Anholt (62' Leigh); Verschueren, El Allouchi; Korte (62' Kastaneer), Te Vrede, Mühren.

Scoreverloop:
13' 0-1, Mühren
70' 0-2, Te Vrede
86' 1-2, Thibault De Smet
90' 2-2, Sigurd RostedBIJZONDERHEDEN KAA Gent - N.A.C. Breda

- Deze vriendschappelijke wedstrijd werd in het diepste geheim en zonder publieke gespeeld
- De wedstrijd was zelfs zo geheim dat KAA Gent geen mededelingen deed over de selers die meespeelden voor de Buffalo's
- KAA Gent staat zevende in de Belgische Eerste Klasse
- Mikhail Rosheuvel, Luka Ilic, Fabian Sporkslede, Grad Damen en Lucas Schoofs (geblesseerd) afwezig.
NAC head-to-head tegen KAA Gent

ALGEMEEN

Vriendschappelijk 2018/2019

di 15 januari 2019
Ghelamco Arena
Gent, België

Toeschouwers: 300

Scoreverloop

13' 0-1 Robert Mühren
Assist: Giovanni Korte
Schot
70' 0-2 Mitchell te Vrede
Assist: Mounir El Allouchi
Schot
86' 1-2 Thibaut de Smet
Schot
90' 2-2 Sigurd Rosted
Schot


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

KAA Gent
9. Thibault de Smet
10. Sigurd Rosted
11. Reda Albib


N.A.C. Breda
1. Benjamin van  Leer
24. Daan Klomp
(46' 27.  Anouar Kali)
4. Menno Koch  (C) 
5. Karol Mets
46. Pelé van Anholt
(62' 21.  Gregory Leigh)
6. Arno Verschueren
8. Mounir El Allouchi
8. Khalid Karami
7. Giovanni Korte
(62' 33.  Gervane Kastaneer)
9. Mitchell te Vrede
11. Robert Mühren

DOWNLOADS

KAARTEN

In deze wedstrijd werden geen kaarten uitgedeeld of deze zijn nog niet ingevoerd

Meningen over KAA Gent - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2019 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven