Verslag N.A.C. Breda - FC Twente (1-2)

Wie de zondagavondpot tegen Excelsior al belachelijk vond, kon nu zijn borst nat maken. Op dinsdagavond om half fucking zeven tegen FC Oh-Oh-oh-wat-een-gifbeker-boehoehoe-het-is-allemaal-zo-oneerlijk-want-het-is-allemaal-Joop-zijn-schuld-ook-al-liepen-we-allemaal-mee-in-de-polonaise-maar-we-hebben-daarna-wel-met-50-man-gemarcheerd-vanaf-de-invalidenparkeerplek-naar-de-dichtsbijzijnde-ingang-van-de-grolsch-veste-en-patrick-kluivert-stond-ook-tussen-de-namen-in-die-advertentie-in-de-telegraaf-namens-alle-tukkers-die-ooit-matthijs-van-nieuwkerk-onder-zijn-balletjes-mochten-kietelen-aan-de-tafel-bij-D-W-D-D-oh-ja-en-schalke-houdt-ook-van-ons-kusjes-uit-Twente.

Toch vonden ruim 17.500 mensen de weg naar het stadion. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen tegen de hekkensluiter, zeker na het knappe gelijkspel een week eerder bij Willem boehoehoe-het-zijn-allemaal-homoos-daar-in-Breda-waar-we-dat-op-basseren-weten-we-eigenlijk-niet-hoezo-was-koning-willem-ii-ook-een-homo-dan-ja-dat-hebben-jullie-opgezocht-maar-dan-telt-het-niet-wij-doen-liever-niet-aan-feiten-want-op-roze-maandag-hebben-we-het-ook-al-stervesdruk-enzo-nou-doei.

En dan kunde het eigenlijk wel op oew vingers natellen: dat wordt niks. Hoewel NAC fel startte en via schoten van Thierry Ambrose en Rai Vloet voor gevaar zorgde, wist FC Twente toch stand te houden. Na een half uur spelen naam Twente iets meer initiatief en kreeg het een vrije trap op het randje van de zestien. Het schot van Danny Holla belandde echter in de muur. Danny Holla zag zijn schot echter in de muur belanden. NAC herpakte zich met kansen voor Thierry Ambrose en Manu García, maar ondanks dat ging men doelpuntloos ging de rust in.

Vlak na rust was het zuur genoeg wél raak. Een lastige stuit in een schot van Assaidi zorgde ervoor dat Bertrams de bal niet kon keren, waarmee de Tukkers op 0-1 kwamen. Naarstig gingen de bezoekers vervolgens op zoek naar de tweede treffer, maar nadat NAC zich knap door die fase heen had gevochten, beloonde het zichzelf na een uur spelen met de terechte gelijkmaker. Ambrose schoot de bal uit een corner binnen via verdediger Bije.

NAC terug in de wedstrijd! Aaaaand it’s gone. Slechts een paar minuten later kreeg Assaidi opnieuw teveel ruimte, waarna hij van afstand kon aanleggen om de bal in de kruising te jagen: 1-2. Verwoede pogingen van NAC om de score weer gelijk te trekken mochten vervolgens niet baten, maar Bertrams zorgde diep in de blessuretijd nog even voor het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Bij de laatste corner riep het publiek massaal dat de doelman mee naar voren moest gaan. Vreven daarentegen sommeerde hem om bij de middelliijn te blijven hangen. Toen Slagveer vervolgens met een lange bal langs Bertrams werd gestuurd, deed de doelman het enige dat hij op dat moment kon doen. Knip. Weer een paar speelronden Birighitti.

BIJZONDERHEDEN N.A.C. Breda - FC Twente

- Menno Koch, Karol Mets, Chiró N'Toko, Olivier Rommens, Robbie Haemhouts, Thomas Agyepong en Arno Verschueren (allen geblesseerd) afwezig.
- Bij FC Twente bleef ex-NAC'er Jorn Brondeel de gehele wedstrijd op de bank zitten.
- Scheidsrechter Mulder mistte in de 27ste minuut een handsbal van Giovanni Korte in het strafschopgebied en kende ten onrechte geen strafschop aan FC Twente toe.
- Scheidsrechter Mulder meldde in de rust aan FC Twente-trainer Gertjan Verbeek dat hij ten onrechte geen strafschop voor de handsbal van Korte heeft gegeven.
- Scheidsrechter Mulder mistte in de 65ste minuut een handsbal van een FC Twente verdediger in het strafschopgebied en kende ten onrechte geen strafschop aan NAC toe.
- Scheidsrechter Mulder mistte in de 95ste minuut een handsbal van een FC Twente verdediger in het strafschopgebied en kende ten onrecht geen strafschop aan NAC toe.
- Scheidsrechter Mulder gaf Nigel Bertrams, na de uitbraak van FC Twente die volgende op de handsbal, een rode kaart omdat hij te laat was bij het uitkomen, daardoor Luciano Slagveer hard raakte en uiteindelijk zwaar blesseerde.
- Scheidsrechter Mulder stuurde de hevig protesterende Stijn Vreven na de wedstrijd alsnog weg en maakte melding op het wedstrijdformulier van 'ontoelaatbaar gedrag'.
- Nigel Bertrams zou de volgende dag een schikkingsvoorstel van 6 duels schorsing accepteren.
NAC head-to-head tegen FC Twente

Eredivisie 2017/2018

di 12 december 2017

Scheids: Siemen Mulder
Grens: Richard Brondijk en Mark Strijker.
Official: Rop Dieperink

48' 0-1 Oussama Assaidi
Assist: Peet Bijen
Schot (van afstand)