Verslag De Graafschap - N.A.C. Breda (2-1)

Nieuwe periode, nieuwe kansen. Mede door een zeer gastvrij ontvangst in Doetinchem, konden de mannen van Stijn Vreven rekenen op de steun van een ramvol uitvak., dat er vocaal direct vol op klapte.

Op het veld werd er echter wat minder vol op geklapt. Men zou kunnen stellen dat beide ploegen ‘aftastend’ begonnen, maar het eerste half uur was gewoon een slappe vertoning van beide kanten. De eerste treffer zou dan ook volledig uit de lucht komen vallen, en uiteraard aan de verkeerde zijde. Parzyszek werd met enig geluk bereikt in de zestien en schoot vanuit een schier onmogelijke hoek raak, omdat de bal onderweg nog werd aangeraakt door Meijers: 1-0. Vervolgens kabbelde de wedstrijd richting dezelfde ruststand, terwijl het uitvak hoorbaar begon in te kakken van al deze gezapigheid.

Klaarblijkelijk zag Vreven vooral een gebrek aan beleving bij de eerder zo bewierookte huurlingen van het grote Manchester City, want NAC rust vervingen Cyriel Dessers en Olivier Rommens respectievelijk Ashley Smith-Brown en Thomas Agyepong. Dat resulteerde al na 10 minuten in een levensgrote kans voor NAC. Horsfield stuurde Dessers weg, die de keeper vervolgens handig omspeelde en… het zijnet vond. Tot grote frustratie van het opgeleefde uitvak, dat even later opnieuw getergd werd toen Dessers een vrije trap van El Allouchi op de lat kopte. En ook Jari Oisterwijk wist niet te profiteren van deze sterke fase van NAC; hij mistte oog in oog met doelman Bednarek.

Maar de meegereisde supporters zouden pas echt tot waanzin gedreven worden in de slotfase. Een loepzuivere treffer van Dessers werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding van de spits, die feitelijk gewoon een duel aanging .Vrijwel direct daarna zette Mieghem aan de andere kant de thuisploeg op een onoverbrugbare 2-0. De late 2-1 van Oisterwijk was dan ook niet meer dan een doekje tegen het bloeden. Opnieuw leek er een periode vergooid te zijn voordat die goed en wel begonnen was.

BIJZONDERHEDEN De Graafschap - N.A.C. Breda

- Chiró N'Toko is na Robbie Haemhouts, Jeff Stans, Cyriel Dessers, Shane O'Neill en Jorn Brondeel de zesde speler die dit seizoen de aanvoerdersband om zijn arm had.
NAC head-to-head tegen De Graafschap

26. Kevin van Diermen
8. Mark Diemers
8. Bryan Smeets (C)