homepage
bookmark
print
of log in voor extra’s
en toegang tot

Gebruikersnaam:     Wachtwoord:
       
Wachtwoord Opslaan   

DeRat.nl > Dit Seizoen > Overzicht > Wedstrijd verslag

Verslag FC Den Bosch - N.A.C. Breda (2-1)

Op bezoek bij de Bossche bollen. Een mooie gelegenheid om weer eens wat dieptepunten te noteren, en niet louter op sportief gebied. Al was dat ook zeker om te janken, want de eerste nederlaag van 2017 was een dikverdiende.

Vanwege de schorsing van Cyriel Dessers en de blessure van Chiro Ntoko moest Stijn Vreven na het gelijkspel bij MVV zijn ploeg op die twee plaatsen wijzigen. In de spits kreeg daarom de kersvers aangetrokken Jari Oosterwijk zijn eerste basisplek, terwijl Olivier Rommens centraal achterin kwam te staan.

Zoals de feestelijke aankondiging hierboven al deed vermoeden, was het een draak van een wedstrijd. NAC kon niet, Den Bosch wilde kennelijk niet. Halverwege de eerste helft kwam het eerste wapenfeit op tafel, toen een schot van Beltrame op de lat boven Brondeel uiteen spatte.

Beide ploegen leken gierdoor even wakker geschud, wamt er kwam iets meer tempo in het spel. Het leidde via een voorzet van Giovanni Korte tot een kans voor Thomas Agyepong, maar die moest van dichtbij zijn meerdere erkennen in doelman Heemskerk. Aan de andere kant bracht Brondeel knap redding oog in oog met Bilate. De 0-0 ruststand was dan ook een feit.

…dacht kennelijk iedereen bij NAC, want op slag van rust werd Carlone nog even alle ruimte gebo0den om de bal van afstand buiten het bereik van Brondeel bvinnen te mikken. Op de valreep dus alsnog met een 1-0 achterstand aan de thee.

Vreven greep in tijdens de rust door James Horsfield en Mounir El Allouchi in het veld te brengen voor respectievelijk Fabian Sporkslede en Robbie Haemhouts. Het hielp allemaal bijzonder weinig, wat NAC wist nog steeds geen vuist te maken. Den Bosch trachtte hiervan te profiteren met de counter en slaagde daar bijna in via een kopbal van Bilate, maar Brondeel bracht opnieuw knap redding. Kleine kansen vielen te noteren voor NAC; Oosterwijk mistte precisie in een kopkans, terwijl El Allouchi voorlangs schoot nadat Garcia hem met een steekpass in positie bracht.

Maar een kwartier voor tijd leek het doek dan toch definitief te vallen: Een schot van Azizov werd van richting veranderd, waardoor zelfs de ijzersterk spelende Brondeel er geen antwoord meer op had: 2-0. Het bleek het startschot voor enkele meegereisde NAC-supporters om op weinig originele wijze te reageren op de pesterijen van de unibrows uit de thuisvakken. Op zich allemaal prima hoor mannen, als je jezelf zo wilt laten kennen tegenover de tegenstander. Maar doe ons mooie clubke een beetje een plezier door dat uitgedroogde walnootje in je hersenpan een heul klein bietje te gebruiken en niet te gaan smijten met ziektes. Houdoe.

Terug naar de wedstrijd, die in de slotfase alsnóg wat spanning bracht,: Zowel Korte, El Allouchi en Oosterwijk stuitte aanvankelijk op doelman Heemskerk, maar toen arbiter Van Boekel naar de stip wees na een handsbal, schoot Oosterwijk alsnog onberispelijk binnen. In de laatste seconden had O`Neill zelfs de gelijkmaker moéten maken, maar hij mikte van korte afstand de bal centimeters naast, waardoor de 2-1 nederlaag een feit was.

En daar gingen ze weer, de walnootjes. Vakkundig werd er een hek uit de grond getrokken bij het trainingsveld. Helemaal te begrijpen al die frustratie, maar wellicht is het in het vervolg een leuk idee om ook even na te denken over de lange weg die je medesupporters hebben moeten bewandelen voor een handvol autocombikaarten en bier in het uitvak. Dat kunnen we in Den Bosch wel weer vergeten het komende decennium.BIJZONDERHEDEN FC Den Bosch - N.A.C. Breda

geen bijzonderheden
NAC head-to-head tegen FC Den Bosch

ALGEMEEN

Jupiler League 2016/2017

vr 3 februari 2017
De Vliert
Den Bosch, Nederland

Toeschouwers: 3.494

Scheids: Pol van Boekel
Grens: Nicky Siebert en Johan Hubers
Official: Kevin Puts

Scoreverloop

44' 1-0 Alessio Carlone
Assist: Dalian Maatsen
Schot
76' 2-0 Zija Azizov
Assist: Jordy van der Winden
Schot
90' 2-1 Jari Oosterwijk
Schot
Penalty


  = penalty   = own goal

OPSTELLINGEN

FC Den Bosch
1. Kees Heemskerk
2. Dalian Maatsen
3. Bart Biemans
4. Ben Santermans
16. Jordy van der Winden
22. Jeremy Fernandes
8. Niek Vossebelt (C) 
10. Stefano Beltrame
12. Zija Azizov
18. Alessio Carlone
7. Mario Bilate


N.A.C. Breda
26. Jorn Brondeel
2. Fabian Sporkslede
(46' 35.  James Horsfield)
5. Ashley Smith-Brown
29. Shane O'Neill
3. Arno Verschueren
8. Rob Haemhouts  (C) 
(46' 27.  Mounir El Allouchi)
14. Olivier Rommens
19. Manuel García Alonso
7. Giovanni Korte
20. Thomas Agyepong
(68' 11.  Danny Verbeek)
34. Jari Oosterwijk

DOWNLOADS

KAARTEN

19' Gele kaart Alessio Carlone
Reden: Neerhalen speler
23' Gele kaart Arno Verschueren
Reden: Neerhalen speler
87' Gele kaart Giovanni Korte
Reden: Neerhalen speler
90' Gele kaart Dalian Maatsen

Meningen over FC Den Bosch - N.A.C. Breda

Nog geen reaxies!

 Geef je mening :
 
© 1996 - 2018 NAC Fanzine "De Rat" Colofon
Boven