NAC verhuisde in 1916 voor de tweede maal in haar bestaan. Ditmaal werd de nieuwe locatie een terrein bij café 't Ploegske aan de Molengrachtstraat te Teteringen.

De inrichting van het terrein kon worden bekostigd met behulp van een obligatielening, groot 50 gulden (22,69 euro) en 100 gulden (45,37 euro). Het resultaat mocht er zijn.
Zo lyrisch beschreven sportjournalisten het nieuwe stadion; "schilderachtig tussen hoogopstaande bosschages ligt het Bredase stadion, met een speelveld zo keurig groen en effen als een billardlaken. De afzetting witte palen en witte doelen en dito schietplanken achter de goals verhogen het effect niet weinig."

Er was plaats voor 3.000 toeschouwers waarvan er 150 konden zitten. Een staanplaats langs het veld kostte zestig cent (27 eurocent), een plekje achter het doel veertig cent (18 eurocent). Voor de tribune betaalde je een gulden (45 eurocent). Kinderen kwamen binnen voor een dubbeltje (4˝ eurocent).

't Ploegske deed dienst tot 1931. Op het moment dat de Gemeente Breda, na de annexatie hoorde dit deel van Teteringen ook bij Breda, het terrein wenste te bestemmen voor bouwgrong, was het NAC-bestuur genoodzaakt andermaal te verhuizen.